Tuesday, December 04, 2007

Kena tagged!! ...

Alahai.. aku kena mengaku ler... aku tak berapa pandai ler pasal tagged nih... tapi wat2 paham jer lah... hahaha!! so korang kena refer kat blog Enon - 'apa yang pelik' nih, dia sudah tagged aku... layan jer lah... hehehe... dah jadi satu hal plak aku nak kena senaraikan 7 perkara pelik pasal aku... mmm... ada ker benda pelik yang aku wat, orang lain tak wat ker?? mmmm.... mmmm.... pikir jgn tak pikir....

cam segan lak nak bagitau ke'pelik'an sendiri.. tapi sebab kawan nyer pasal... terpaksa rela lah nih....

1. aku kalu time makan sebenarnya kena ada buku depan mata, samada novel ker, komik ker, majalah ker, apa2 jer lah yang berkenaan... tolak buku2 ilmiah jerk sebab kalu baca yang tu kena sambil berpikir... kalu ngan kengkawan aku tak wat ler habit nih tapi kalu kat umah, tepi meja makan aku dah siap rak buku... bukan aku sorang, tapi menular gak ke siblings aku... memang dari kecik ler... rasa sedap jerk makan kalu sambil baca buku... kalu nak makan memang 1st thing kena standby buku dulu baru g basuh tangan...

2. time driving mata aku kejap2 akan tengok meter petrol kat dashboard tuh.. taktau naper.. meter halaju aku tak brapa pandang... nak2 plak skang rega minyak keta makin mahal kan.. lagi kerap aku pandang... so kesimpulannya, orang lain tgk depan & skali skala pandang cermin sisi ngan belakang, aku tambah satu lagi benda yg wajib nak kena tengok...

3. kalu nak start baca buku sekolah or buku2 yang berkaitan ngan ilmiah ler [terutama masa zaman belajar dulu] aku kena start baca dari page 1.. aku takleh nak lompat2 bab nih... contohnya masa nak study bio dulu, padahal boleh jerk nak start kat tengah2 ker, pilih certain topic ker sebab exam kekadang bukan nyer whole book kan.. tapi aku tetap akan mula baca dari page 1... rasa cam aku dah tak ikut step by step kalu terus amik kat tengah.. tu pasal dulu aku ulangkaji amik masa lama... hehehehe

4. kalu tido malam, aku mesti ada selimut.. walaupun keadaan masa tu tengah panas... takde selimut rasa cam tido bogel jerk... yang paling penting, selimut tu wajib tutup bahagian lutut ke bawah... kalu tak memang aku takkan selesa nak tido... macam mana lasak pun aku tido [tak lasak mana pun, paling teruk pusing kiri kanan jerk tapi tetap statik kay..] time bangun pagi kaki aku mesti bertutup.... kenapa, aku takde jawapan... heheheh

5. aku suka tengok jam kalu aku dah lambat or kalu aku duk lepak sesaja sambil borak kosong .. tak kira jam tangan ker, jam dinding ker, jam bangunan ker.. yang mana ada lah... kalau dalam kepala aku dah plan sekian2 time tu aku kena ada kat tempat A, tapi sampai masa nyer aku takde kat tempat A tuh... aku akan tengok jam setiap few minutes... ntah, padahal bukan ler boleh sampai cepat pun kalu tgk jam setiap minit.. tambah stress lagi ada ler.. nak2 kalu dah wat janji ngan orang kan... tertekan betul tgk jam tuh.... kekadang takde hal pun aku suka kejap2 tgk jam tangan sampai orang yg duk borak ngan aku time tu mesti tanya aku ada nak g memana ker??

6. satu lagi.. pantang dengar pasal makan.. aku mesti nak... contohnya, kalu tgh2 duk sajer, tetiba orang sebut pasal satay... time tu gak aku rasa nak makan satay.... selagi tak dapat, selagi tu lah aku akan sebut & ajak sampai kengkawan fed-up nak dgr... hehehe... jangan ler sebut jenis makanan yang ikut musim, pening kepala nak mencarik.. bukan salah aku.. perut aku nak.. hehehe....

7. aku ni penah orang kata ada bela jin sebab makan lah banyak mana pun, badan aku tetap besar ni jerk ... berat aku tetap maintain kat nombor yang sama, nombor yang aku timbang dari zaman sekolah dulu sampai skang... setiap 2-3 jam, aku mesti rasa lapar balik... so aku kena complete kan cycle makan aku.. breakfast, brunch, lunch, teatime, dinner & supper.. kenkadang tu kalu tido lambat, ada late supper lagi.... hasil nyer, aku tetap macam tuh... konpius gak... jangan marah, aku still boleh pakai baju2 yang aku beli time form 1 dulu ok...


tu jerk aku dapat pikir.. nak pecah kepala nak senaraikan 7 ni jerk... eeee.... tapi aku wat gak demi kawan.. n sebab nak balas jasa dia dah tagged aku, aku tagged dia balik sebab dia kata dia nyer perkara pelik bukan takat 7 jerk, tapi 7 + 93 perkara..... so Cik Enon, silakan ... anda telah di tagged sekali lagi untuk topik yang sama atas permintaan sendiri.. hahahahahaha [aku tetiba berlaku jujur & lurus ler nih konon... berterus terang.. hehehe]

4 Buzz In !:

enonz said...

wan. ko sure ke org ckp ko bela jin? haha ntah2 ko bela ca alip ca ya nga....mana tau?
hehehehhehehe

WaNz said...

hehehee... aku dah g check ngan doktor dah... perut & organ dalaman aku takde ca alip ca ya nga tuh... konpem... aku memang baka kurus nyer nih.. hehehehe

green apple said...

ko buleh pakai lagi baju from 1?
tetek ko tak membesar ke yang badan ko still leh muat ngan baju umur 13 tahun ni?

muehehehehehehehhe.

WaNz said...

baju i memang besar atas... hahahaha.... i punya juz nice ler.. balance ngan badan.. kang oversize takleh bawak plak.. what la u.. hehehehe