Monday, March 30, 2009

Earth Hour again...

sajer nak hapdet... pagi tadi dengar radio HotFM, citer listeners masa Earth Hour ari tuh.... macam2 kes... so korang support tak? Aku masa Earth hour tu ada kat kuantan, dalam bilik hotel... ada keja skit ngan besfren aku... so dengan semangat nyer nak support kan, tutup lampu.... orang lain on balik after 930pm... aku terus tido sampai ke pagi.... hahahahahaha..... lagi hebat Earth Hour aku.... terus jadi HOURS tuh....

tu ler bahananyer penat yg teramat sangat seharian tuh.... hehehehe
.

Thursday, March 26, 2009

Sedut Lemak = sedut nyawa? ...

Masa breakfast tadi sempat ler aku membelek paper pagi2 nih.. selalu nyer aku ni baca paper bila hari pun malam jerk.. hehehe... terbaca ler front page Kosmo & Harian Metro, pasal sorang pompuan nih [i mean arwah] sedut lemak since 2007, kalu tak silap aku ler.... masuk ni dah 14 kali dia wat proses nih.... berat asal dalam range 50 - 55 kg jer pun.... tup2 kali ni silap langkah, ngan nyawa2 sekali tersedut... Takziah utk family arwah...

Tapi yg wat aku musykil, tgk dalam paper arwah tu takde lah dalam kategori gemuk sampai kena wat proses sedut lemak nih... sapa ler orang yang duk mhasut & bagi dia gambaran bukan2 sampai dia terpikir nak teruskan jugak benda nih.... tapi tu lah, dah ajal kan.... juz dat untuk kengkawan aku, pikir2 dulu sebelum nak wat apa2 rawatan.... organ dalaman badan manusia nih sangat delicate.... salah cucuk, salah tarik abis lah... ni dah kes yang kedua aku baca dapam paper.. yang tak kuar paper taktau lah kan, kot ada yg tak report.... yang kali ni klinik kat Ampang, tgk dari gambar cam kat area Ampang Utama jerk... ntah....

KLINIK sedut lemak di Ampang yang memberi rawatan kepada Noraini sebelum wanita itu meninggal dunia semalam.

Tuesday, March 24, 2009

60 minutes Earth Hour...


Korang tau kan pasal '60 minutes' campaign ni? hari2 kuar tv & radio skang kan... so sesapa rasa yang nak participate, silakan... sesama ler kita contribute apa yang patut... boleh ler dalam masa yang sama jimat elektrik.... even radio media prima pun stop kan siaran time tuh.. kewl kan?? aku try gak ler wat walaupun Insyaallah aku takde kat umah masa tuh.... tutup lampu keta boleh kira ker?? hehehehe....

Sesapa yang nak jadi one of d 5 million sign-ups, dipersilakan ke sini.... http://earthhour.org.my/

Mari lah kita bersatu sesama rakyat Malaysia.... peace!!
.

Wednesday, March 18, 2009

A very good day to all!!

Selamat hari Rabu semua... pagi ni aku nak bangun cukup payah, hujan kat luar tu cam suruh sambung jer tido lagi... tapi memandangkan tanggungjawab pada nusa dan bangsa kena lah jugak bangun & pi keja... hahahahaha....

last week tak berapa happy untuk aku & family belah hubby... Mak mertua aku meninggal dunia tengahari Sabtu lepas... pas 5 hari kat ICU... aku tgk kat sijil kematian, punca nyer sebab kegagalan buah pingang, hati & jantung.... Semoga roh nya ditempatkan bersama golongan orang2 yang beriman, Amin!

Aku tak sempat nak kenal lama ngan arwah mak mertua aku... Tapi sekurang2nya hajat dia nak tgk kitaorang kawin dah tercapai.... cuma hubby aku terkilan sebab arwah tak sempat nak jumpa ngan bakal cucu dia nanti... for the 1st few days hubby aku jadi pendiam sangat tapi alhamdulillah, dia slowly recovered...

so this week, insyaallah, kita mulakan dengan lembaran baru.. new chapter... nnt lah aku update lagi... wimax aku pun dah boleh guna skit2.... tumpang2 line dari kawasan taman sebelah kan...
.

Thursday, March 12, 2009

Tak hapdet2 lagi jugak? ...

hahahaha... tengok title pun dah tau.... harap mahap ler yer.. keadaan tak mengizinkan... aku nyer wimax tak baper strong lagi connection dia kat umah tuh.... kat opis lak pc aku kena virus kot.. takleh nak online... nak jugak kena gi guna pc orang lain, malas ler.. nanti dorang tau aku duk online jer.. hahahaha...

kesimpulannya, akan ku cuba untuk hapdet gak.... skang ni agak bz.. ngan mak mentua aku kat spital, skang tengah dalam ICU... doakan dia selamat yer... amin!!
.