Saturday, June 30, 2007

Al-Kisah......

Dah lama tak update blog nih... Banyak sebab... Angin tak berapa nak betul, bz ngan kerja, emosi tak stabil + macam2 sebab lagi lah... Cam rindu lak nak tukar2 citer... so ni dah kembali lah... hehehehehe

Ni saja nak share citer lah, ari tu aku g lah majlis akad nikah junior aku..kira kitaorang quite close la.. kawin gak adik aku sorang nih... yang kesian nya, majlis supposed start lepas maghrib, tapi aku sampai kul 8pm, pengantin duk make-up lagi.. rupanya so-called mak andam dia tak datang... menggelabah ler member... ish..ish.. sian dia.. dah la baju nikah baru siap siang tu, kasut yang tempah lak besar 1 size.. bunga order lain, yang sampai lain.. macam2 lah.. orang kata dugaan...

Tapi yang penting, Alhamdulillah, dia dah selamat jadi isteri orang.. panjang kisah percintaan diaorang nih..tapi jodoh tu kuat antara diaorang... macam2 dah jadi dalam masa 7-8 tahun bercinta... sampai gak ke jinjang pelamin... Congrats sis! really happy for you..

Sunday, June 24, 2007

See, Hear & Talk nothing....



Taktau naper, last week...sepanjang minggu aku rasa taknak communicate ngan sesapa.. abis kerja straight balik umah...bangun tido, straight g keja... kalu ikutkan ati taknak kuar bilik langsung tapi nak wat camner, keja terpaksa pegi gak... jalan mudah, sumbat telinga ngan earphone...music & sounds all day... sepanjang minggu rutin aku camtu... aku taknak bukak email...aku taknak guna apa2 alat komunikasi...off sumer phone yang ada [satu jer pun...]... ilangkan diri dari orang ramai.... giler dah kot?

ingat nak g tenangkan pikiran lah... gain balik apa2 semangat yang dah hilang... Insyaallah....

Monday, June 18, 2007

Raja Nazrin & Tuanku Zara


Juz nak share citer.. malam tadi aku gi makan kat satu restoran famous kat Taman Megah tu.. nak celebrate bday member... tengah duk tunggu queue nak dapatkan meja, berenti satu keta hitam [aku tak ingat keta apa tp jenis SUV] kat depan kitaorang..macam familiar giler.. rupanya Raja Nazrin & Tuanku Zara + 2-3 orang lagi sedara diaorang kot.. yang respeknya, diaorang turun dari keta macam rakyat jelata biasa gak.. takde la sampai 3-4 orang bodyguard sibuk duk keliling diaorang tuh.. kiranya CT Nurhaliza tu lagi ramai bodyguard kalu g memana compare ngan pasangan diRaja nih.. perrgghhh... since restoran tu pack giler, diaorang pun kena tunggu gak ler table kosong.. takde lah sibuk2 konon dorang tu VVIP... respect giler.... ni baru betul2 humble n berjiwa rakyat...

Tuanku Zara memang cantik.. kurus dia macam aku gak.. seriously!! dia nyer dressing cam aku selalu pakai kalu kuar casual nih kan.. jeans, baby collar t-shirt ngan sandle.. memang kurus macam aku..percaya lah... aku yang tak caya sebenarnya.. hehehe

Raja Nazrin takyah cakap lah.. hensem & smart macam biasa... memang ada karisma lah anak beranak sultan Perak nih.. ish..ish.. makin hensem pas kawin nih... hehehe...yang penting kitaorang memang terpegun sekejap tgk couple nih... respek siot diaorang tak rasa cam besar sangat darjat tuh...

Sunday, June 17, 2007

Huk.. Hukk

Ari ni ingat tak nak tulis pepanjang lerr... baru pas baca blog memember seperjuangan, tetiba rasa sayu... sebab apa?

Sebab aku sekali lagi kena tinggal ngan kengkawan... untuk kali yang ke berapa tah.. tak ingat dah... last2 baca dalam blog jer lah baru tau pegi situ sana sini... takper lah.. actually takde benda pun, tapi kebetulan kot terkena time emosi tak berapa nak stabil... so bila baca pasal tu tengahari tadi macam ter... ntah.. takper..

ingat petang ni nak ilang kan diri jap lah... bawak keta sambil dengar lagu 'Hilang' ngan 'Sembunyi'... gi jer lah mana2...

chow!

Saturday, June 16, 2007

Powershot A570is

yeaahhh...baru tenang hati aku skang SmileyCentral.com walaupun poket tak berapa nak tenang, tapi yang paling penting aku dah ganti balik kamera ayah aku yang kena curi tu... mekasih bebanyak ler kat perampok tu yer... *toot* *toot* punya penyamun... haa... kan dah kena censored tuh... eeeee...pikir2 balik geram gak sebenarnya, tapi bila tgh duk dalam keadaan tenang tu..takper lah, dah bukan rezeki aku kan... aku redha, tapi yang aku geram sebab kamera tuh ayah aku punya... nak dijadikan citer lak, model yang ilang tu dah discontinued... rupa2nya memang CANON punya style, dia kuarkan 1 model, pas 6 bulan dia stop production model tuh... wat model baru lagi... ish..ish... kan ke dah nyusahkan aku....eeeeee.....




so berbalik pada citer aku ni, ahad lepas aku gi lah pusing2 kawasan bukit bintang tu.. tu pun sebab adalah sorang mamat tu ngajak g recce camera...so dah ada orang nak meneman kan...pegi lah, bagus gak...kalu tak sampai sudah ntah bila aku nak g beli... pusing atas bawah kiri kanan... puas tanya rega & package apa dia bagi... ok lah..jumpa dah kedai yang sesuai n aku rasa memang berbaloi beli
... since aku tak bawak duit ari tu, aku g la beli malam tadi [yer la kan? post ni kuar date 16/06] hehe... aku berjaya meleburkan duit aku untuk ditukarkan menjadi sebuah kamera..amik yang replacement untuk model yang dah disconn tuh... hasilnya...jeng jeng... dapat lah aku Powershot A570is nih... aku sesuka ati mintak package yang aku nak.. hehehe... yer lah, sapa suruh casing jual asing, bateri jual asing.. aku taknak benda2 yang takde pekdah seperti yang ditawarkan tuh... nasib gak tuan kedai tuh rajin nak melayan aku, siap bagi free gift lagi... customer always right kan? hahahaha

pas gi beli tu, mak aku call.. bagitau diaorang sumer nak g makan kat kampung baru tu.. kat tempat yang cheq suka makan western food tu.. aku pun on jer lah, alang2 kitaorang dapat berkumpul satu family yang aku rasa 1-2 kali jer dalam setahun.. lagi pun adik aku yang kat KK tu balik kejap, ada course kat PD.. dengan bangganya aku tunjukkan kamera tu kat ayah aku.. kira cam present Father's Day lah... hehehe....camera ngan set2 yang sepatutnya aku bagi ayah aku, free gift tu aku amik [dapat satu knapsack canon] yang aku rasa memang sesuai untuk aku... rasa cam dah lama sangat tak duduk camni ngan family aku.. adik beradik cukup bilangan kan... aku rasa parents aku pun puas ati nih...

dah makan, dah borak2.. kitaorang pun balik lah... tamatlah kisah 1 malam aku.... laa...panjang gak aku tulis erk.. kan aku dah kata..takut korang tak larat baca lak kang... takper, ni baru permulaan... kan kengkawan?

Friday, June 15, 2007

Ribbon Cutting Ceremony!!

Yeah... aku dah beransur pulih daripada penyakit M tu.. Berkat sokongan kengkawan yang tersayang kan.... hehehehe

Bersempena ngan beroperasi kembali blog aku nih, [yang terperam lebih dari setengah tahun] so aku nak wat upacara potong riben lah...


Maka dengan ini, secara rasminya blog ni mula beroperasi.. Korang imagine jer lah tangan2 korang ler nih yang duk potong riben perasmian nih.. hehehehe

nantikan perkembangan selanjutnya.... sabar yer .....

Thursday, June 14, 2007

Perkembangan +ve

Ahaks.. Setelah terhenti lama, ni baru aku nak start edit apa yang perlu.. tu pun teramat lah minima... sebab biasalah....meter kemalasan aku dah cecah full.. hehehe


nanti2 lah aku tambah lagi... sabar yer.. belum expert lagi nih.. kang dah handal dalam bidang blogging ni takut tak terbaca lak... hehehe