Friday, April 25, 2008

Blank ler bulan nih...

Aku sendiri naik bosan tgk blog nih Cubicles .. hehehe... cam banyak citer sebenarnya, tapi bila time nak hapdet tetiba rasa blank.... idea kering cam kat gurun sahara Camel ... hampeh betul ler... pastu nak tulis apa kalu otak dah sebu nih... ish ish ish...
.

Thursday, April 24, 2008

Nak makan laksa... jom?

Aku sebenarnyer dah 5-6 hari nih duk teringat kat laksa jerk.. laksa asam... or nama glamer dia laksa penang... hahahaha... memang ni antara makanan faveret aku ler... tapi dalam seminggu nih aku cam terbau2 jerk, pastu cam rasa duk hirup kuah laksa jer... hahahah... giler tul.. taktau ler camner gamak nyer kalu aku ngandung n ngidam nak makan itu ini... sedangkan tak ngandung pun dah macam2 aku sebut... sian bakal suami aku tuh nanti.. hehehehe

aku ada ler few place yang jadi tempat faveret nak makan laksa nih... susah nak cari yang betul2 sedap & kena ngan selera tekak aku nih... so once ada jumpa yang sedap & yang agak sedap, memang terpahat dalam ingatan ler... masalah nyer nak pegi tuh takde masa.. ish ish.. apa yang aku wat sampaikan nak gi makan faveret food pun takde masa erk?

so skang, aku nak makan laksa.. laksa aku nak makan... aku nak makan gak laksa tuh.. lagi-lagi laksa... hehehe... jom kengkawan?!
.

Tuesday, April 22, 2008

Aku buhsannn!...

Hahahahahahaa.... aku tau dah lama tak hapdet blog nih... naper? as usual ler, time mood tengah baeekkkk punya nak update, connection wat hal.... potong betul ler Crazy .... pastu bila connection lak ok, aku dah putus idea... hasil nyer, tak ber hapdet ler blog aku nih... al-kisah nyerr.....

sebenarnya, bulan ni aku agak down skit ler... kemurungan melanda diri... nasib baik ler boleh berpikiran waras lagi.. kalu idak ada ler korang baca dalam paper orang terjun dari bangunan ni kang... hahahaha.... naper aku murung? good question... sebab nyer, 'cuma aku yang tahu'... hahahaha.... kepala otak aku nih banyak sangat wat keja overtime, pikir macam2.... hasil nyer bukan ler E=mc2, tapi depressed yang teramat ler sangat.... aahahhhhh... aku nak gi bercuti ler... tapi alamak!! camner nak gi bercuti, ada masalah lain lak yang menyumbang kepada ketidak mampuan nak gi bercuti.... hahaha.. apa aku merepek nih?? ish.. ish... Shoot Me

dah ler, baik aku stop dulu.. kang tambah melalut sampai ke mana lak... otak aku nak kena gi wat service ler.... ada ker tempat nak wat brain service erkkk?? kena overhaul skalik nih.... Wild & Crazy
.

Sunday, April 13, 2008

Happy Birthday MAK...

Ari nih, 13 April bersamaan ngan birthday Mak aku... so sajer gak nak wish kat blog nih, HAPPY BIRTHDAY Mak!! Happy Birthday although dia memang tak baca posting nih... takde celebrate apa pun.. aku bawak Mak & Ayah aku gi kuar makan jerk.. kalu aku masak, takut ada yang takleh makan lak kang.. bukan ler tak reti, tapi kurang sedap ler kalu nak compare ngan masakan Mak aku kan... so jalan paling selamat, belanja makan.... hehehe....

Big Hug, Mom Semoga Mak panjang umur, murah rezeki & happy selalu ngan kerenah anak2 dia nih... biasa ler, nakal skit2.. hehehehe.. yang penting, aku sayang Mak aku ... Ayah aku pun ler... Kisses *muah*
.

Thursday, April 10, 2008

Terbang lagi fulusku...

Huk! huk! semalam aku gi antar ler keta nak repair or service air cond Mechanic .. mana yang applicable ler kan.. sebab memang dah bermasalah pun, kuar angin jerk, sejuk nyer tidak... bajet dalam kepala tak lebih mana pun... bila pomen bukak & tunjuk kat aku apa masalah problem, itu ini bocor.. nak suh welding pun takleh dah... ish..ish... ok ler.. nak kena tukar compressor ngan cooling coil ngan valve ngan filter ngan gas ngan apa lagi ler yang berkenaan.... sebelum wat dia bagi dulu bajet...

wargh! wargh! Perturbed nak tercabut telinga aku dengar ... memang burst ler bajet aku... al maklum ler, rega compressor tu sajer pun dah lebih dari RM500... nak taknak kena wat gak ler, sebab kalu tak lemas aku dalam keta tuh... O2 pun tak masuk dah... duk CO2 jerk.. nasib baik ler ada mak jadi penyelamat.. berhutang lagi.. aiyak!!!!!! takper lah, ada hikmah ler nih.. dugaan idup kan.. lagipun keta aku nih dah masuk tahun ke-10 baru merengek2 mintak tukar itu ini.. worth it ler... tapi aku ler yang sakit skit sebab berturut2 problem keta nih... ikat perut lagi ler bulan nih... mmmm....

lupa lak, masa antar keta tu, mintak tolong Enon amik nak balik opis.. takkan nak tunggu kat situ lak kan... mau kena sound ngan boss kang... tima kasih yer my fren... jasamu akan dikenang sampai bila2... hehehe....
.

Tuesday, April 08, 2008

Boleh caya ker ni? ...

masa aku berenti kat traffic light kat area ulu kelang, aku nampak ler satu sign ni...


korang rasa betul ker benda nih erk? aku agak susah nak percaya kalu advert camni... ntah, macam takkan ler senang2 jerk keja dari umah dapat banyak tuh? nak2 plak dah banyak kali kuar paper pasal sindiket yang menipu cara camni.... tapi kan, kalu betul aku pun nak... best tu, takyah kuar duit isi petrol keta dah... duk umah jerk... hehehe... errr... boleh percaya ker erk??
.

Siaran tertunda...

Akhir nyer... selepas berkontena aku nyer makian pada streamyx nih Pissed [maki dalam ati jer lah, nak maki kat customer service dia tak sampai ati lak...] aku dapat layari internet ngan aman malam nih kat umah, setakat ni ler... so far so good.... so sementara tgh ada connection nih, aku nak hapdet skit ler.. dah lama tak bergerak posting dalam nih...

al-kisah nyer, macam yang dah dirancang saat2 akhir, aku & Enon pegi jugak makan chicken chop kat Bukit Cheras tuh.. Ogy pun join gak, dia tunggu kat sana terus ler [dia tunggu ker, kitaorang yg tunggu dia? mmm....]... Yang lelain tak dapat nak join sebab ada hal memasing... takper lah... bak kata Enon, kalu yang lain tak dapat ikut, dia nak pegi jugak... nak kena gak wat luahan rasa hati malam tuh... hehehehehe.... sampai sana memang terus order makan nih, lapar sangat dah kitaorang dua ni Feed Me ... cam la dah tak makan 10 jam.. hahaha... Ogy sampai ngan princess dia, Hani... lerr, dah separa tutup dah mata Hani... takper lah, malam ni stay up lebih masa skit... kasi chance kat Ibu nak dengar pengumuman cik Enon kita nih... makan, cerita, makan, cerita & minum... tu jer lah agenda malam tuh... tapi dalam duk bercerita tu ada iklan, nak kena layan Hani gak... sampai satu peringkat Hani dah ilang ngantuk, Ogy kena bawak kuar segala buku ngan colour pencils yang ada dalam keta sebab nak bagi ilang boring... memang berdedikasi ibu nih...

so terbongkar ler satu citer baik cik Enon kita malam tuh.. Alhamdulillah, dah sampai masa dia nak tukar status tahun nih Proposal ... bila dah wat official announcement malam tu [walaupun aku ngan Ogy jer yang ada kan], sumer kengkawan dah tau ler citer yang duk tersirat selama 1-2 bulan nih... bukan niat dia nak sembunyi, tapi biar bagi sahih dulu ler baru boleh bercerita ngan orang ramai... memula nak ucap CONGRATULATIONS!! aku happy sangat untuk dia... ada masa kurang 4 bulan nak wat persiapan for the big day.. planning dia dalam bulan 8 nih.. tapi at d same time aku tumpang sedih gak sebab penyakit ayah Enon tu.. sabar ler yer.. ni sumer dugaan... kitaorang kengkawan will be here for you... kitaorang akan tolong selagi termampu.... Insyaallah....

Pas abis makan, kitaorang berangkat balik ler.. tu pun sebab Hani dah ajak balik... ngantuk dah budak kecik tu... tima kasih kat Ogy sebab tolong setelkan bil yer.. murah rezki ko pasnih... nanti2 kita wat farewell potluck yer... sebelum ko ngan Hani naik aeroplane gi Sabah Pilot ...

keadaan Hani masa mula2 sampai.. dah past bedtime dia ker Ogy?


gaya ibu mithali duk melayan anak tersayang... caya lah Ogy.. hehe


ni masa tunggu Ogy gi amik buku & colour pencil untuk Hani.. tu rupanya cara
nak bagi anak tak boring masa ibu nak bercerita ngan kengkawan...



ni ler ahli makan2 malam tuh, pinggan dah licin baru kitaorang start borak.. lapar nyer pasal... hehehe

*kualiti gambar tak berapa menarik sebab guna phone & lighting tak berapa nak ada...
.

Siaran tergendala...

dah lama rasa tak menghapdet blog aku nih erk... nak wat camner, sibuk sikit minggu lepas.. padahal banyak citer nih sampai taktau mana satu nak letak dulu... tapi yang wat aku sakit ati, time ari Ahad jer aku ada masa untuk bersantai, time tu ler server aku wat hal.... eeeeeee..... camner nak update kalu takleh connect langsung kan.... dah dua kali Ahad nih... ada gak aku gi bakar HQ Streamyx tuh kang.... nasib baik ler aku nih kalu marah tak tukar kaler hijau... kalu tak, lama dah.. hehehe



so skang aku dah ngantuk, camner nak bercerita panjang... nak wat kat opis, tak feel ler... tunggu ler aku dapat spare time kat umah nih, aku akan hapdet ler apa2 yang patut... kan... hehehe
.

Tuesday, April 01, 2008

27 Dresses...




aku rasa cam nak tengok citer nih ler... jom kengkawan? bila erk waktu sesuai nak tgk? mmmm...
.