Sunday, June 29, 2008

Percayalah...


Jumaat lepas member sekolah aku kawin... since dia nak wat simple & takde bersanding, kitaorang sesama sendiri perah tenaga siapkan platform ni untuk tempat akad nikah dia.... percaya atau tidak, ni memang hasil kerja kitaorang sendiri.. 3 orang jerk wat keja & guna barang2 recycle member aku yang kawin bulan lepas.. hasil nyer? korang tengok ler sendiri.. kitaorang pun tak percaya ni hasil dia... haha... citer lanjut nanti aku citer kat next post...

Saturday, June 28, 2008

Tensen nyer gue ngan Streamyx nih...

Arrgghhhh... betapa tensen nyer rasa nih.... bukan aku taknak hapdet blog ni tapi internet connection kat umah aku cam siye jerk seminggu nih... bayar tetap jalan tuh.. ni yg rasa nak terminate & amik broadband jerk... yang mana bagus erk? banyak pulak kat market skang nih...

aku banyak citer ni nak share tapi selagi connection kat umah tu cam hampeh, selagi tu lah aku takleh nak hapdet.... kang aku wat hampeh ngan payment dia kang tau lak call tanya naper lambat bayar..... eeeeeeeeeeeeee......

Thursday, June 19, 2008

Ni sajer aku letak gambar yang dak Lina dah edit... cam scene hari raya lak bila tengok balik kan.. ruangan fesyen kat magazines.. hehehe... padahal ni amik kat umah orang kawin.. kitaorang biasa ler... memang takleh tengok langsung camera lens tu tuju hala kitaorang.. mmg pandai jerk nak bawak diri depan kamera... hasil nyer cantik lah.. of course!! hahahahahaha... photographer pun dah lupa dah nak amik gambar perantin... hehehehe

Wednesday, June 18, 2008

Cerita Artis Malaysia...

Ada lah satu hari tuh dalam bulan lepas... eh, ker awal bulan nih? aku tak ingat la plak tapi dalam masa tuh lah... aku menemankan kawan aku yang sorang tu gi wat recording untuk rancangan kat Astro Ria tu - Cerita Artis Malaysia... pasal kumpulan2 remaja yang penah popular satu masa dulu... Since mmbr aku yang sorang ni pun penah ler jadi salah satu dari anggota kumpulan2 zaman tuh, kena gak ler interview...

Masa tu lah, teringat balik ler kisah2 dulu... zaman2 aku belajar... zaman2 yang suka la sangat nak melalak lagu2 4U2C, Feminin, M's Teen, KRU, Elite, Nico dan kumpulan2 melayu yang sewaktu dengannya lah... Res'2 jerk akutakleh nak timer sangat... hahaha.. nak wat camner, masa tu rasa seronok dengar & tengok dorang yang lebih kurang sama baya tu... dah tu lagu2 pun best, layan jer lah... aku lak boleh complete ler ada kaset [masa tu zaman kaset kay, tak mampu nak beli CD...] dorang nih... Cam tetiba rindu lak kat zaman tu...

Aku tengok jer lah proses dorang wat recording tu.. bukan kat studio pun, kat shopping complex kat Bangsar tu jer.. skang senang, video camera sumer yang canggih & ringan, boleh usung sana sini... sambil tengok, aku terimbas balik masa aku kat Unimas dulu.. selalu sangat ler duk dengar bebudak kat bilik atas pasang lagu2 salah satu kumpulan yg aku sebut tadi... hahahaha.. kuat plak tuh, dah jadi cam kat kelab pun yer gak... untung ler sapa yang takde radio time tu, dapat dengar lagu2 secara percuma... cuma kena kebal kan telinga tu jer lah sebab duk pasang lagu yang sama jerk... hahahahahahaha.....


So sesapa yang sezaman ngan aku [macam ler tua nar kan? hehehe...] kalu rasa nak layan balik time2 muda remaja dulu, boleh ler tengok Astro Ria ari Isnin depan, bersamaan ngan 23hb Jun.. tak silap aku kul 5pm & ulangan kul 10.30pm... Kata nyer dorang cover kisah 4-5 kumpulan tahun 90an tuh... ntah camner rupa nyer pun aku taktau... sama2 ler kita tengok nanti yerk... rasa ler cam balik ke zaman tu kejap.. hahahaha... "Yo.. Yo.. Kami rappers Yo!..." Run DM Smiley aku dah terbayangkan CD duk tergantung kat leher nih... hehehehe...

Sunday, June 15, 2008

Insyaallah...

Alhamdullillah... selesai satu perkara... salah satu yang duk ada dalam pikiran aku semenjak dua menjak nih... ada lagi ler perkara2 lain dalam otak aku tu tapi dah boleh cut off one thing daripada list tu ler... hehehehe

Insyaallah, aku akan turut mengikut jejak langkah kengkawan seangkatan yang lain... Kalu takde aral melintang & diizinkan Allah aku akan tukar status aku hujung tahun nih... Doakan la agar sumer berjalan ngan lancar yer...

Perasaan aku skang ni... mmm... campur2 dah... mmg rasa cam ABC pun yer gak... hehehe... suka ada, risau ada, pening ada, syukur pun yer + macam2 lagi lah.... nanti2 lah aku citer lagi... nak bagi ilang rasa terkejut nih.. hahahahaha.....
.

Happy Father's Day!...

Aku tau aku tak sambut benda2 nih tapi sajer jer nak wat posting pasal ni... hahahaha...

Selamat Hari Bapa untuk semua ayah, abah, papa, dada, baba, daddy & apa2 jer lah title yang korang sumer panggil... kalu takat nak raikan ayah memasing, hari2 pun boleh kan... hehehe

so, untuk ayah aku, walaupun sekali lagi aku tau dia tak baca blog nih, 'HAPPY FATHER'S DAY!'... I Love you so much....
.

Friday, June 13, 2008

Tetap segar walaupun ...

Adui lah... naper ni erk? dah 4-5 hari aku takleh tido.. kalu tido pun tak lena... kepala otak aku duk berjalan jerk, tanak stop la plak... cuba ler berenti sat, time tido kena lah tido... ni badan aku nak rest, otak aku tetap nak jalan... tanak guna red light dah... aaahhh... penat btul... hasil nyer, mata aku tetap segar bugar tengah2 malam nih walaupun sebenarnya dah dalam keadaan separa tutup.. tapi since otak kata taknak tido, terpaksa ler mata ngan badan follow jerk...

Banyak benda sebenarnya dalam pale otak aku nih... rasa cam nak jer transfer dulu kat external... biar kalu bleh nak setel satu2 tapi tu lah.... takleh... mungkin ni masa aku ler kena dugaan macam2.. takper... kita belajar kan... hahaha.. Insyaallah, takde masalah yang takleh setel....

so skang, masalah terbaru aku... takleh tido!! errkkk!!! time camni aku ingat ada bagus gak kalu apply keja security guard... hehehe....
.

Thursday, June 12, 2008

SEPI...

"Bisikku pada bulan, Kembalikan temanku, Kekasihku syurgaku... Tanpa dia malam menemaniku, Sepi memelukku... Bulan jangan biar siang biar alam ini kelam, Biar ia sepi sepertiku..."


Waahhh.... ingat tu ayat aku sendiri nak berbahasa bahasi? hehehe... No.. No.. No... Aku baru tengok teaser filem "Sepi" [www.sepithemovie.com]... Khabir Bhatia yang direct, pengarah filem "Cinta".... macam best... konsep citer macam "Cinta"... tapi kali ni 3-3-3 pasang.... dulu 2-2-2-2 couples.... macam best & menarik.. aku rasa macam nak tengok sangat... pelakon not bad... Vanida Imran, Afdlin Shauki, Nasha Aziz, Pierre Andre & few others... sapa nak teman aku erk? Nak ajak Enon, gerenti dia dah sibuk ngan wedding preparations.... nak ajak A**** aku, dia tak baper minat tengok citer melayu kat panggung... nak ajak yang lain, nak ke dorang tengok? Aku ingat kalu takde yang nak teman, memang aku akan masuk panggung sorang... bukan tak penah buat kan, dulu kalu time malas nak jumpa orang lain, masuk panggung sensorang duk layan citer... tak kacau orang, orang tak kacau kita... kan?

Aku suka background music untuk teaser nih... boleh wat aku layan perasaan tuh... mana plak aku nak grab music ni erk? errrr..... aku memang nak gi tengok citer nih... akhir bulan nih gerenti aku akan jejakkan kaki aku kat mana2 panggung yang bersesuaian.... sajer2 nak layan... Boleh ler gak bagi alasan nak sokong filem tempatan... hehehehehe.... padahal memilih gak citer apa yang tengok tuh... yang patut disokong ok lah.. yang tak patut disokong [naper aku duk terbayangkan filem Prof. Razak bila bab kuar topik tak patut disokong nih? hehehe] tapi nak kena wat2 sokong... errrr.... mungkin tidak!!

Sunday, June 08, 2008

Best duk umah ni...

Weeeee.... aku suka ler weekends nih.. sebab nyer, aku duk umah tak kuar2 untuk 2 hari berturut2.. hehehe... seronok... aku memang suka duk umah skang.. ntah, semenjak 2-3 tahun lepas nih memang aku rather duk umah daripada kuar tak tentu pasal... errr... tu ker tanda2 perubahan frasa kehidupan? aahh, lantak ler... macam2 aku boleh wat kat umah sebenarnya tuh... and that's why aku rasa tak salah & tak rugi kalu tak kuar pun... "Rumahku Syurgaku"....

aku nak post macam2 citer, tapi as usual... dah terjumpa ngan 'writer's block'... blank jap... so nanti bila dah ada idea nak merapu aku akan wat posting baru.... heheheh.... till then, daaa!!!!
.

Saturday, June 07, 2008

P. Ramlee the Musical... Wow!! ...

Rabu lepas bersamaan ngan hari almost all rakyat Malaysia yg ada kenderaan duk sibuk beratur kat petrol station, aku dah elok2 parking kat Istana Budaya... hahahaha... bukannyer aku taknak join sama perarakan beratur beramai2 tu tapi disebabkan keta aku memang ada masalah ngan petrol tank, so aku rasa no use ler... isi banyak mana pun, yang kuar nanti tetap banyak gak skaligus... jadi aku takat tengok jer lah walaupun dalam ati memang dah menyumpah2 kenapa keta kena guna petrol.... hahahahaha....

aku nak wat apa lak gi lepak kat IB tuh? well, aku berjaya dapatkan tiket yang berharga RM 000.000 utk teater P. Ramlee The Musical 2, so tunggu apa lagi kan? peluang bukan datang selalu... baik pi tengok... tima kasih kat 'Sally' aka 'Saloma' sepanjang teater ni berlangsung... Thanks so much friend, got d best seats... Owe u one! Tima kasih gak pada Nenie yang telah bagi cadangan & yang beria2 ajak kitaorang tgk teater nih... kalu tak memang wat derk jer... hehehehe... aku dapat 4 tiket walaupun request 3 jerk untuk aku, Enon & Nenie... nak ajak sapa lak last minute camni? call itu takleh, call ini tak angkat... so kira fourth ticket tu aku akan wat kenangan sepanjang zaman ler, kan? aku sampai kul 7.30pm, lepak ler tunggu dak Enon & Nenie sambil tengok 'keindahan' pemandangan kat Jalan Tun Razak tu [indah sangat ler tgk keta duk beratur dalam jem ya amat tuh!].... Aku cam kelakar pun ada gak, dalam masa setengah jam aku duk kat situ, time keta yang tengah maha sesak tuh, banyak pulak ambulan & keta polis lalu lalang kat situ... mana plak keta2 yang ada tu nak bagi jalan? nak gerak ke mana? hehehehehe.... cam ler takde time lain nak lalu... tak pasal2 lak aku marah kan? padahal tak terlibat langsung dalam citer tu... yang sebenarnya aku bosan duk menunggu 2 orang tuh... dorang terlekat tak ler jauh mana, aku call dorang dah kat depan bangunan Celcom tapi sebab jem dasyat nih, dekat setengah jam duk kat situ gak... aku respek dorang sebab dengan semangatnya nak tengok 'Abang Remy' sampai sanggup park kat tepi quarters HKL & berjalan kaki datang IB nih... ilang ler 2 kg kot, ker?? hehehehe...

Kalau ikut time printed, start kul 8.30pm tapi disebabkan keprihatinan team PRTM nih, dorang anjakkan sikit masa tuh... nak wat camner, kul 8.45pm pun orang berduyun2 baru sampai masuk ke IB nih... ramai gak ler audiences, ada gak terjumpa few friends kat situ... kitaorang dapat seats yang paling depan & tengah... rows yang dorang memang tak jual... kalu tengok wayang memang juling ler mata, tapi untuk tengok pementasan camni, takde masalah... sangat puas hati sebab kitaorang dapat tengok sumer yang kat atas stage tu dengan jelas sejelasnyer... bukan takat atas stage, yang bawah stage pun dapat tengok gak nih... complete ngan musicians & back-up singers... luas pemandangan malam tuh... even kalu aku nak tolong tekan organ & kevboard musicians pun boleh sangat, so close maa.... I like!!! yang paling best pandangan kitaorang tak diganggu oleh orang2 yang duk kat depan sebab kitaorang depan sekali kan!! hehehehehe

Start opening cam biasa jerk, scene Remy & Sally.. pastu dorang patah balik ngan start kisah awal2 kemunculan arwah P. Ramlee nih, dah best.. aku suka sangat2 ngan lagu2 yang dorang wat untuk teater muzikal nih... err, dorang ada tak wat dalam bentuk CD cam Lantai T. Pinkie dulu? aku boleh layan sangat2 all d songs dalam PRTM nih... Emelda yang bawak watak Azizah tuh boleh nyanyi gak ler.. tak ler hebat as singer tapi tak sumbang & pitching tak ke laut ok... dah ler lagu tu best... aku memang concentrate giler dari start sampai ler ke masa dorang stop untuk 20 minutes break [tapi dalam concentrate tu sempat gak tengok musicians kat bawah tuh... hehehehe]... sora Atilia as Junaidah best & lakonan dia pun selamba... Pas break, masuk ler part Melissa Saila as Norizan... giler kental & power ini pompuan punya acting siot... Liza Hanim as Saloma, minah ni memang pandai berlakon erk... sangat selamba ok... and yang paling best, si Musly yang bawak watak P. Ramlee nih... sangat sebijik macam P. Ramlee... sora dia, lenggok badan dia... rasa cam tgk P. Ramlee ler kat atas tu... kira berjaya ler wat orang feel tgk P. Ramlee.. aku tak tgk time Sean Ghazi dulu, ntah camner slang dia masa tuh kan... tapi yang kali nih memang best.. ngan set, props & stage presentation yang sangat ler menarik... Superb!! memang aku amat2 ler berterima kasih kat Nenie sebab dia ajak kitaorang tgk... Overall aku puas hati, sangat2 puas ati... even yang jadi pelakon tambahan utama [yang 3 orang ala2 gediks tapi best tu] pun sangat ler menghiburkan... aku siap bagi standing ovation time finale tuh... at least aku tunjuk gak muka kat few frens yang kat atas stage tu tanda bagi sokongan [walaupun ngan complimentary tickets ok!, thoughts dat counts... hahahaha]..... dah duk depan skali, konpem dorang nampak aku kan... thumbs up!!

Pementasan tu abis kul 12am... 3 jam dah duk dalam IB nih rupanyer... aku gi ler antar Enon & Nenie kat keta dorang... takkan nak suh berjalan lagi kot kan? bahaya tuh.. hehehe... pastu patah balik IB untuk jumpa gerangan manusia yang sudi bagi aku tiket malam tuh... Thanks so much!! pastu aku balik umah ler... ngantuk dah nih.. Esok nyer keja plak... tapi takper, aku puas ati... Naper aku rasa cam aku nak gi tengok lagi erk? nak layan all the songs again.... hahahahaha....

Shot ni aku amik betul2 dari seat aku... tang tempat letak kaki..
aku nk tolong main muzik pun boleh ni... hehehe


Kitaorang tetap nak gak pose dalam IB ni ok... sukati ler kan.. hehehe

Ni salah satu scene paling awal... pastu aku dah tak amik gambar,
lupa sebab concentrate giler tgk pementasan nih...

Tengok, kitaorang siap boleh tengok back-up singers nyanyi lagi... betapa depan nyer seats we all...

Aku cam tertarik ngan translation subtitles yang ada kat tepi stage tuh.. hehehe... ni masa scene dorang nyanyi lagu R. Azmi - Hore Hore Samba, tang korus nih.. hehe... meaning dia mmg lain tapi juz funny to me...

Ni dah 2nd last scene sebelum abis, aku baru sedar aku tak amik gambar dari awal show...
punya la tak berkelip mata tgk kan... hehehe.. scene P. Ramlee & Saloma

Untuk sesapa yang belum tengok & mampu untuk pi tengok [despites of new petrol price...] disyorkan pi lah tengok... worth it! Terrific FOUR THUMBS UP!! [masuk thumbs kaki skali nih.. hehehe]... tu pendapat aku ler... cam lirik dalam salah satu lagu PRTM2 nih, "A dollar worth a dollar!"..... Kita Enjoy!!

Friday, June 06, 2008

Another wedding [and lepak'ing']...

Last weekend, schedule aku penuh... biasa ler, time cuti sekolah camni, ramai ler yang nak mendirikan 'masjid' kan... memang bulan Jun ni every weekends aku ada wedding invitations... Insyallah I'll try to attend it all... amik berkat... hahahaha

Sabtu lepas, one of my closest friends dari zaman BBGS dulu - Kuna kawin Bride ... sorang2 dah lepas nih... Akad nikah ngan reception kat umah hari Sabtu & reception kat Dewan Perdana hari Ahad... Pepagi lagi aku dah terpacak kat umah pengantin, yer lah.. kata akad start kul 9.30am... aku kan punctual... hehehe... sampai sana lepak ler kat bilik pengantin sambil tunggu yang lain2... so cantik ok ini perempuan... yang makeup dia pagi tu anak didik Kak Saidatul... as usual bila dah berkumpul balik reramai dalam bilik itu, apa lagi aktiviti yang boleh dibuat selain daripada amik gambar & borak2... photographer pun member sendiri gak kan, sobanyak ler kitaorang nyer snap Photographer ... what to do... memang pantang tengok camera lens, automatically terus pose & smile! We're really happy for her...

Ni yang sampai awal, bergambar ler dulu.. ala2 iklan gitu.. hehe


All of us - Erne, Kak Nur, Yanti, Wan, Siti, Hada, Anne & Kuna


4 orang lagi belum lepas... hehehe


Pengantin & me...


Kak Nur, Yanti, Hada, Wan, Siti & Anne


Pengantin Baru... Bahrin & Kuna...

Sampai masa, pengantin laki - Bahrin pun sampai... tunggu tok kadi, pastu berlangsung ler akad nikah... sekali lafaz, Kuna dah selamat jadi bini orang... Congrats dear... pastu baru all of us pi makan... agak lapar la jugak sebab dari pagi tak isi apa2 kan.. wow.. ada nasi dagang... sedap nyer... kira lunch sekali ler nih... dah abis makan, sumer beredar balik... malam kang nak datang lagi, ada majlis bersanding plak... since umah Kuna ni kat Ampang & terlalu ler dekat ngan Kampung Melayu, aku singgah ler umah Enon... konon ler nak singgah kejap tapi hahaha... mana penah dalam sejarah aku kalu jumpa dak Enon ni kejap jerk? borak2... pastu dalam kul 2pm kitaorang kuar gi Bandar Baru Ampang... niat nyer nak gi tgk paint catalog jerk sebab Enon nak pilih cat bilik kaler apa yg sesuai Painter ... sampai kedai member Enon tuh, dia bagitau katalog sumer ada kat Nenie.. lerrrr..... ntah camner, boleh la plak kitaorang tersampai ke Villa Pavilion, umah baru Nenie tu semata2 nak amik katalog tu jerk.. heheheh... Lerrr... Cheq & family pun ada gak... sumer duk sibuk nak siapkan apa yang patut ler sebelum pindah masuk akhir bulan nih... mmm... pasni takde alasan ler kalu takat gi umah Nenie tapi tak gi umah Cheq or vice versa... beza floor jer... block sumer sama... lepak ler ngan dorang tu kejap... dalam kul 5pm, pas makan kitaorang gerak balik ke Ampang.... aku siap2, pas Maghrib gerak gi umah pengantin balik...

Sampai umah Kuna, aku pi naik bilik dia lagi.. malam ni Kak Sai sendiri yang makeup kan dia... wow! nice work... berseri muka pengantin... pastu pi makan ler... tunggu parents aku sampai dulu... malam ni banyak pada member2 family dia & oour parents gak sebab dah kenal lama kan... lepak2 lagi & of course amik gambar jugak.. yang tu mana boleh tinggal kan... dalam kul 11pm kitaorang beransur ler... seperti yang dijangka, mana boleh balik umah terus... hehehe... sambung kat kopitiam kat Ampang Waterfront tuh.... borak2 lagi sampai ler kul 1am... lama nyer... biasalah, kalu tak mana ada masa sangat nak lepak2 camni kan.. so memang weekends tu dikhaskan untuk kengkawan... the next day sambung lagi nih.... nasib baik pengantin tak join skali.. hahahaha

Memang pantang kalu gi wedd tak amik gambar ngan pengantin kan...


Ala2 thorn among d roses lak Zaidi nih... tapi bini tetap kat sebelah ok... hehehe


Pose ala2 gediks 5 dara & 1 mak orang... hehehe


Wan, Yanti, Hada & Anne kat kopitiam... boleh sambung pas wedd tuh...

On Sunday lak, pepagi aku dah kuar gi Dewan Perdana.. sebab nyer, aku boleh terbawak balik phone pengantin.. hahaha... dah suh aku pegang semalam, lupa ler nak tinggalkan... since dorang ada rehersal kat sana pagi nih, aku antar ler kat situ... pastu balik, lepak & wat apa yang patut... tengahari ada wedding anak member ayah aku... pegi sat.. balik rest jap, lepas Maghrib kuar lagi pi Dewan Perdana... macam imbas balik kenangan kat sini... 6 tahun dulu aku penah jadi pengapit kat sini... masa tu baru bukak jer tempat ni... hehehe... ramai gak orang malam nih... biasa ler, aturcara majlis, guests sampai.. pastu VIP guests masuk & last baru pengantin masuk & bersanding... makan... pastu tengok slide show yang khas from us to pengantin... atas usaha keras Yanti & Ariff d photographer.... pastu ada potong kek Wedding Cake and finally majlis bersurai... kitarang tunggu amik gambar ngan pengantin sebelum sumer nak balik... tamat ler aktiviti hujung minggu aku... hehehe

Ada macam ala2 Siti Nurhaliza masa live telecast wedd dia dulu tak? hehehe


Sebelum start majlis, sempat ler bergmbr.. yg lelain terpisah meja...


Ni pose sebelum kuar dewan... what to do, ada camera kan...


Kitaorang pose dulu sambil tunggu pengantin... byk lak camera,taktau nak tgk mana satu... hahaha
Connie, Wan, Anne, Yanti, Nini, Hada, Sya, Nurul, Erne & Zaireen


Akhirnya, dapat gak kitaorang grab pengantin untuk amik gambar... sesapa yg berkenan, ada lagi yg single dalam nih... hehehe


To Kuna & Bahrin, SELAMAT PENGANTIN BARU Rings to both of you.. U guys were made for each other.... Hopefully live happily ever after....

Thursday, June 05, 2008

Lagi2 kes minyak...

Yeehaaa.... hari ni satu hari aku kat opis duk perah otak camner nak survive dalam keadaan living cost yang makin naik nih.. hahahah... naik pening ler kepala otak aku nih Accountant ... siap kuar sumer formula maths yang dulu aku pikir takkan aku gunakan dalam daily life... petrol naik, gerenti 110% rega barang2 lain naik gak....

Sebenarnya aku tau rega petrol memang terpaksa dinaikkan sebab memang harga pasaran dunia pun naik giler... I'm fine with it... juz aku bengang sangat & sedih pun ada gak sebab kenapa keadaan ekonomi negara kita nih makin merundum sampai dah tak mampu nak bayar subsidi petrol macam dulu2... bila rega naik ni sebenarnya maksud tersirat dia, negara kita dah menuju ke arah kemuflisan... duit dah takde... tu yang sebenarnya wat aku geram... satu lagi sebab dalam berita tadi ada bagitau kerajaan kata keputusan menaikkan rega petrol & diesel ni bukan dibuat dalam masa yang singkat, memang dah bincang dah... in d first place, jgn duk tipu rakyat kata minyak nak naik bulan Ogos nanti... bagitau jer lah nak naik bulan ni jugak... dah macam dibodoh2kan jerk... jangan ler deny kalu orang tanya naik ke tak... bagitau yang sebenarnya... kan senang.. rakyat pun boleh get ready... ini 6-8 jam sebelum nak gi tukar price tu kat petrol station baru bagitau, "Ya, harga naik!"... tu jer sebab musabab aku rasa bengang.... bukan nyer bengang sangat pasal naik rega tuh sebab memang tau pun, minyak mahal skang... eeeeeeee...... juz naper kena naik terlalu banyak disebabkan negara dah tak mampu nak subsidies.....

errrr... nak pasang tong NGV tu mahal ker idak erk??
.

RM 2.70 per litre...

Hahahahahahahahaha..... a sad jokes of d day... no, wait... it's the saddest jokes of the year... hehehehehe.... baru baca paper, dengan bangga nyer kerajaan kata rega petrol akan naik this coming August... ok lah, aku paham.. sebab harga kat pasaran dunia dah naik... tapi tup2 ketua negara kita umumkan harga petrol naik 0.78 sen untuk genapkan jadi RM 2.70 per liter... akibatnyer sumer jalan sesak bangat especially yang ada petrol station kat tepi jalan tuh... pandai Pak Lah wat suprised la ni kan?? heheheh... ari tu pasal pilihanraya... hari ni kata takde pilihanraya dalam masa terdekat, tup2 esok kuar berita lagi kata pilihanraya next month!... takkan ler dalam masa less than 18 hours dah boleh plan details pasal election day kan? hahahahahahahahahahaha..... sapa penulis skrip sumer citer2 karut marut ni erk?? and of course not forgotten the most standard & overused phrase - “Lagi pun harga baru petrol dan diesel yang diumumkan hari ini masih lagi yang terendah di rantau ini.'' [Pungkok hang lah!!] .... Ikut harga pasaran kata nyer, tapi kalu harga pasaran turun nanti, will d great government akan turunkan rega petrol? I dun think so.. nak naik very fast, nak turun, NEVER!!......

Naper aku gelak? sebab pertama petrol tank keta aku memang ada problem, skang RM10 aku cuma bleh jalan untuk 40km jer instead of 60km... pas dah naik nih, mmm... malas nak wat kira2... "Lu pikir lah sendiri!".... sebab kedua, kalu aku naik beskal gi keja hari2 dari Selayang ke Ulu Kelang, ada potensi tak cukup bulan badan aku akan makin melidi & betis + drumstick aku akan kembang sebab kayuh pedal hari2? kah! kah! kah! aku taktau naper aku gelak, gelak benci sedih sumer campur dah nih... dan aku rasa gak bagi aku 3 bulan, aku akan mewakili negara dalam sukan lumba basikal sebab cukup training....

Paling aku nak gelak dalam tangis, pasni sumer rega barang konpem akan naik mendadak... ada gak kang kalu order air suam kat kedai makan dia tekan rega sampai RM1.00... penat ooii, nak gi beli air tuh guna petrol.. hahahahaha huk huk huk huk huk.... untuk orang2 yang gaji besar, no hal sumer nih... takde effect apa pun.. tapi untuk orang yang macam aku nih, gaji ala2 standard lepasan SPM... dapat gaji tolak bayar bil itu ini, tolak bayar utang, tolak budget minyak keta sumer, minggu kedua every month dah boleh start puasa sampai hujung bulan... Damn Damn

Err... kalu aku tolak keta aku kat used car, baper dorang nak amik erk? lagi satu, sesapa boleh ajar aku cara nak naik bas tak skang? i forgot lah... nak kena start naik public transport balik dah nih... or carik kerja yang satu mukim ngan kawasan umah.... hahahahahaha... aku dah nak mereng... skit lagi, skit jer lagi.... kalu sesapa nampak orang gelak sensorang kat tengah2 jalan tu, tolong ler berenti tgk sapa orang tu.. kot2 aku ker, tolong ler antar aku balik umah... masa tu dah tak tau jalan balik dah.... banyak fuse terbakar dalam kepala otak nih.... Doofus

Syabas to kerajaan Malaysia yang dah semakin nak muflis nih... hehehe.. korang gaduh ler lagi sesama sendiri... rebut ler lagi segala jenis jawatan yang ada atas dunia... gaduh.. gaduh lagi yerk... nak wat apa amik tau hal rakyat nih dah kan? pedulik apa hal rakyat, janji hati korang puas, poket korang penuh... dah cukup bekalan dalam Swiss Bank, migrate ler pi duk negara kaya yang lain kan? Syabas Bete!!!!!! Sila belikan tepukan yang paling gemuruh Terrific untuk para pemimpin negara yang suka ari2 nak gaduh kat parlimen pasal nak pertahankan kepentingan sendiri.... dah siap wat live lagi untuk satu Malaysia tengok apa yg dorang wat sebenarnya kat Dewan Rakyat tuh... hebat tuh!!! hehehehe... Wow!! jangan nanti orang konpius antara Malaysia ngan Somalia sebab tak lama lagi rakyat Msia akan dapat potongan badan yang sejibik ngan orang2 kat Somalia tuh Scrawny ... kering kontang....

** dis is my personal thought, if any of u out there dun like it, go and write in ur own blog... hahaha.... got to start working for fuel now.... hehehehehahhhahaha

Wednesday, June 04, 2008

Naper aku wide awake nih? ...

Skang dah kul 2.24 am... aku tak paham naper aku takleh tido nih... aduuiii... badan penat, mata penat... tapi celik.. last2 aku online.... tapi still takleh nak lelap gak... tolong!!!! aku nak tido.... kang esok susah lak nak bangun....

apa yang aku duk pikir sampai mata aku terbukak luas time orang lain dah lena tido nih??? aiiyyaaaa......
.

Monday, June 02, 2008

Finale trip to Utara...

Panjang lak episod kitaorang gi Utara nih erk? hehehe... dah tu malas nak citer one shot sekaligus, kena ler pecah2 kan jadi episodes... cam drama ler plak Action .... hehehehe

Pas mintak diri dari umah G-Han tuh, kitaorang terus gerak balik KL ler... takut sampai lambat lak.. masa tu pun dah dekat kul 4pm... plan nak kuar dari situ thru exit Bukit Merah ler... eh, ke nak singgah Bukit Merah dulu? tett! hehehe... takde makna nyer lah.. esok tu sumer keja... on d way guna jalan kampung tu kitaorang sempat berenti beli petai, sempat tanya kat polis trafik sebelum dia sempat tanya kitaorang apa2, sempat berenti tukar baju & sempat berenti tepi tasik nak amik gambar... macam2 sempat buat nih... hehehehe

Lerrr... orang beli petai pun Nenie amik gambar gak?

Aku pun taktau apa motif kitaorang amik gambar tepi tasik nih.. hehehe

Dah masuk highway, dalam kepala ni dah plan nak beli buah ler, nak makan ler... berenti ler kat satu R&R nih, cam tak menarik ler plak... takat beli kudapan & air jer lah... konon ler nak berenti kat Tapah... tapi mak oiii..... lepas pada R&R Ipoh tu, jem giler babs nyer.... crawling all d way sampai ke tol Jelapang... Kul 7pm kitaorang start lekat kat jem tu, kul 8.45pm baru sampai tol Jelapang... kalu tak jem rasa nyer dalam setengah jam lepas dah... time tu rasa cam nak bakar jer tol tuh... dalam masa sejam lebih tu kitaorang dah taktau nak wat apa... ngan perut agak lapar... baru ler rasa untung sangat sebab G-Han dah bekalkan door gift dia tadi... ada ler benda nak mencekik... hehehe... nasib baik kitaorang tak bukak jer nasi minyak yang kakak dia bekalkan tuh... time tu hujan & sejuk, apa lagi.. memang rasa nak gi toilet masa tu jugak... aduiii... akuyang duk kat seat depan dah ke belakang, pastu dah ke depan balik nih... punya lah bosan... kalu ada DVD player memang sempat ler abis satu movie nih.... ramai gak orang nak balik ke Selatan ari Ahad nih...

Dah lepas tol Jelapang, satu lagi cabaran... d 1st R&R selepas tol tu penuh sangat... boleh jem jugak kat situ? ish ish ish... sumer dah tak tahan nak layan perut tuh... so sebab taknak menyumbangkan lagi kesesakan yang ada kat situ, kitaorang proceed jer lah cari R&R yang seterusnya... berenti kat Tapah & makan... lapar bangat nih... penat pun yer gak... cam lesu duk lelama dalam keta yang tak bergerak tadi... setel makan, beli buah & air, aku lak sambung drive... kasi can Nenie rest.. kang dia nak kena balik Kinrara lak pas antar aku ngan Enon balik umah... sampai umah aku dalam midnite.. memang dah nampak katil jer mata nih... rasa malas sangat2 nak gi keja the next day tu... nak kena cover tido nih... hehehe... tu jer lah citer kitaorang ... abis dah episod utara... next stop nanti tak juah, kat Kampung Melayu Ampang jer... Kan Enon?? hehehe...

'Traffic Jams Carnival' has started! Panjang tuh... lupa nak
nak tgk start dari KM baper... Ni permulaan jem ler... Cerah lagi kan...



Driver dah tak tahan lapar, bedal bahulu dalam door gift G-Han... dah ler hujan,
kalu ada kedai kat tepi highway nih memang konpem berenti minum & makan dulu lah....



Nak ilangkan boring, kitaorang pose ler byk2 depan kamera...
ni jer lah yg boleh buat kat tgh2 highway tu...



Ni ler 'pemandangan indah' kat Tol Jelapang sejam setengah kemudian...
Rasa cam nak bakar jer toll booths ni... Dah gelap nih.. tadi start cerah lagi langit...



Dalam tersekat kat jem tu, cam2 citer gak kitaorang borang... dah penat bercakap, layan pemandangan yang tak berapa nak menarik kat luar tingkap... area ni kan memang kawasan tinggi, so ada ler few signboard yang bagi peringatan pasal brek keta... aku amik gambar 2 signboard ni...
Ni signboard yang 1st, so make sure keta memasing ada brek yang boleh berenti kalu ditekan...


Yang ni 2nd signboard, aku cam konpius... naper kat tengah2 jalan ni baru dia nak suh uji brake keta... katakan lah, pas org baca nih, uji brek tapi tak berenti... so nak kena wat apa?? patut ada signboard yang ketiga tulis "Sekiranya brek anda tidak berfungsi selepas diuji, sila mengucap banyak2 dan tulis wasiat anda dengan kadar yang segera!"

Boleh lulus tak kalu nak pacak signboard yang aku cadangkan nih?? hehehehehehe
.