Thursday, December 02, 2010

Stucked!! ...

Meriah jerk tgk blog orang lain... tahun ni tahun malas aku ler.. nak update jer, ada halangan.. nak update jer, ngantuk... nak update jer, malas.. hahahaha..... so aku amik kesimpulan yg paling senang, MALAS... walaupun byk citer nak share.... :-)

Memandangkan aku sedikit free ari ni.. wat2 free jer, keja bertimbun nih... aku nak citer apa jadi last week.. Rabu lepas aku kena masuk keja kul 8 pagi.. so sampai ngam2 kat parking 7.55am... dengan penuh bersemangat nyer aku kejar lift yang masa tu ada satu jer terbukak [konpius jap, naper aku nak kejar lif walhal lif tu mmg duk situ dendiam, tak gi memana pun...]. dalam tu ada 5 orang lagi, colleagues aku ada 3 orang + 2 orang lagi opis lain... lancar jer perjalanan naik lif tu, tup2 sampai kat tingkat 11 lif tu cam jerking... tergamam jap.. pastu terus tak gerak dah... dalam 10 saat kuar ler announcement, "Lift ini mengalami sedikit masalah, sila terkan butang intercom untuk bantuan." kuang! kuang! kuang! cari ler kitaorang butang intercom, yang ada butang bell jer.. ok lah tuh... tekan ler.. dah kuar bunyi bell cam loceng balik sekolah tuh... duk kejap pastu dengar ler orang ketuk2 pintu lif dari luar... tanya ada orang ker tak kat dalam... harus lah jawab ada kan... pastu intercom lak bunyik tanya ada orang ker tak, brapa orang dalam tu... aik?? apa guna cctv dalam ni kalu ko perlu tanya soklan camtu kt kitaorang dalam nih? mmmm... ker hiasan semata-mata? jeng jeng jeng.....

suara dalam intercom kata tunggu bantuan sampai.. tunggu2 dalam 10 minit takde apa2 lagi.. aku dah bersila dalam lift tu, colleagues aku yg lagi 3 orang tu pun dah duduk.. minah 2 orang lagi tu jer kekal duk berdiri lagi.. lantak ler, korang tak penat, berdiri jer lah ... aku siap bukak breakfast yang aku beli kat gerai belakang lagi.. cipta sejarah hari tu, breakfast dlm lif.... siap minum teh ais lagi.. dah abis makan sumer, kuar lagi sora dari intercom tu, mntk kitaorang jauhkan diri daripada pintu... ikut jer lah.. dah rasa stuffy dalam tuh.. satu jer lega, lampu still on.. kalu padam, aiyoo... lelap gak aku kat dalam tuh... :-) tunggu lagi, tak jugak bukak2 pintu nih... 7 minit pastu baru bukak, tu pun kejap jer... aku nampak kaki orang jer.. kitaorang stuck tengah2 antara 2 floor... kiranyer lif tu separuh kat tingkat 11, separuh lagi kat tingkat 12... masa tu mcm2 dah dalam kepala nih.. teringat citer dalam paper pasal lif apartment terhempas la, teringat citer2 yang ada scenes lif jatuh la... mcm2... mmbr aku plak blh tanya penah tgk citer devil tak? aku tak penah tgk tapi tahu lah citer tu pasal dalam lift... waaaa!!! masa tu gak ler kuar muka anak aku jer... jangan la lif ni jatuh... takut!!!!

Masuk 30minit kedua dah lemah skit.. rasa stuffy dah duk dalam lift nih... lama nyer... duk bersila jer lah dalam tuh... tunggu dan terus menunggu.... genap sejam duk dalam lift tu baru pintu terbukak... mcm2 bunyi kat luar tu sebelum dorang bukak pintu nih... rupanyer dorang tarik manual nak bagi pintu lif sama ngan floor nyer pintu.. ahhhh.. nikmat nyer udara luar nih... abang2 bomba yang bukak pintu lif nih.. ada 3 orang.... aku tgk jam, kul 9am kitaorang dapat kuar dari dalam tuh... badan dah menggigil.. ntah naper, kurang udara kot.... aaahhhhh... trauma kejap nak naik lift... masuk opis, lepak sat sambil tenangkan pikiran.. orang kata muka aku dah pucat... kurang O2 lah.... Alhamdulillah.. xde benda2 buruk yg jadi... tp mmg.. seharian tu aku xnak naik lift dah... sanggup aku menapak turun time balik tuh guna tangga.... :-) ... satu pengalaman yang takleh nak lupa dah...