Thursday, January 31, 2008

Quote of d day...

untuk kengkawan aku, juz to let u know all of u r really important to me...
.

Wednesday, January 30, 2008

Macam nak tengok wayang laks...

haha.. ari ni aku bangun dalam keadaan malas ya amat.. tapi tu lah, malas camner pun kena bangun gak... panggilan tugas kan.. kalu ikut ati ni memang rasa cam nak sambung balik jer tido tu... biasa ler.. aku ingat kalu dapat cuti 3-4 hari ni baru betul2 recovered kot aku nyer tahap kepenatan nih... hahahaha... giler malas aku nih...

pas dah siap2 sumer, tetiba ada satu perasaan.. nak tau perasaan apa? tetiba rasa cam nak gi cinema... rasa nak gi tengok wayang... Let’s See A Movie suddenly jerk... sesapa kenal aku mesti tau camner susah nyer nak ajak aku masuk panggung nih... selalunyer nak kena paksa beramai2 baru ler aku ikut hahaha... mood nih datang 2-3 kali jer dalam setahun... kelakar kan? ntah.. memang dari dulu aku tak berapa gemar masuk panggung secara sukarela... rasa rugi masa kat dalam tuh... padahal takde apa benda pun nak wat kalu tak duk dalam tu pun.....

dalam tengahari, aku call Enon... secara spontaneous jerk ajak gi petang nih.. takyah jejauh, gi MBO jerk.... parking free, siap kuar dari cinema tu trus sampai depan pintu keta... Enon 50-50.. takper, takde orang teman aku nekad nak gi sensorang jerk.. mood tengah cantik nak layan movie nih....

abis keja, Enon kata ok [baik ati dia sudi nak layan last minute nyer cadangan.. hehehehe], so kitaorang amik yang kul 6 petang nyer.. giler awal, tak ramai orang pun.. memang layan... citer apa? jeng.. jeng.. bagi sokongan kat filem tempatan.. kitaorang tengok citer "CUCI".. aku sampai sharp kul 6... parking, terus masuk panggung citer terus start... boleh ler citer nih.. layan gelak gak lerr... citer ni more on friendships & keazaman ler... so aku memang lepas laku ler, gelak tak hengat nyer.. kira cam nak kasi lepas ler penat2, 3 minggu yang takde rest nih... citer tu dalam sejam lebih, almost 2 hours ler.... kali nih memang plan express nyer.. abis movie, terus masuk keta memasing & balik umah memasing.. takde gi minum2 ker apa...hahaha... memang jumpa semata2 nak tengok wayang jerk.. kelakau lah... dah sampai umah, aku mandi n makan.. layan CSI lak kat AXN... cam memain pun ada gak rasanya.. takde affect timing apa pun... hehehe... Challooo!!!
.

Tuesday, January 29, 2008

Lalalalala...

Aku tau dah lama tak update blog nih... apa nak buat, aku tak larat nak bagi masa dah... hehehehe.... takde rest langsung for the past 3 weeks... ari nih baru aku dapat off day... akhirnya, walaupun cuma 1 ari jerk... semalam baru sampai KL from Penang... sebab keja ler... so ari ni memang balas dendam.. duk umah dendiam and apa lagi, Sleeping ... nanti aku update later kay.... amik mood dulu... hehehehe... Nerd

Sunday, January 20, 2008

Hate this time of the year...

Arrgghhhh... it's here again.. it's the time... every year, benda sama akan jadi... nak tau apa? jeng.. jeng... apa lagi... Thaipusam lerr.... umah aku kat area Selayang.. tiap kali sampai jerk date Thaipusam nih, aku dah risau pasal trafik.. sakit kepala pun yer gak sebab jalan sekitar mesti tutup... pastu jem dia memang dah start dari umah aku... pastu aku memang kena lalu kawasan batu caves tuh kalu nak gi opis... kesimpulannya, aku memang akan terlekat dalam jem tuh... arrrhhhh....

Pagi tadi aku ada keja skit, nak kena gi opis... time aku lalu MRR2 tu, dah nampak keta penuh parking kat tepi jalan tuh... eeeee.... terus aku teringat 23hb nih hari dia... memang gerenti seminggu nih aku akan sampai lambat skit ler kat opis.. hehehehe

Friday, January 18, 2008

Posisi senget...

Aku ingat nak post lagi gambar2 masa kat Cherating ari tuh... tapi bila tengok kat blog Enon cam dah banyak jer dia post.. ingat korang gi situ jer lah kalu nak tgk sebahagian lagi gambar2 kitaorang.... gambar sama jer gak... yer dok? nanti lah kalu aku ada masa & streamyx tak wat hal, aku citer ler apa jadi hari Ahad tuh plak.. camner lak dari Pahang kitaorang boleh lak terpegi Terengganu.. giler jalan ker apa nih... nasib baik ler weekends tu cuma 2 hari [1 hari setengah jer lah sebenarnya, ari tuh aku keja kan...]... cuba kalu weekends tu ada 5 hari, harus satu Malaysia kitaorang pusing masa tuh.. hehehehehe

Tengah aku duk belek2 gegambar yang terkumpul dalam masa 2 hari tuh, ada ler 1-2 gambar yang aku amik masa on d way dari KL-Kuantan... masa ni kitaorang kat highway Kuantan, dah masuk daerah Pahang dah rasanya... yang duk kat seat belakang tuh G-Han & Enon, memang kecoh... macam ada 5 orang ler kat belakang tuh... dorang cuma senyap sunyi time makan jer, masa tuh aku ngan Nenie yang duk kat depan pun jadi heran naper senyap sangat... tgh melantak rupanya.... abis jer makan, kembali kecoh seperti sediakala... ada satu time tuh aku pandang belakang, aku heran naper cara seating dorang nih dah jadi 2-ways... macam naik keta api laks... ada menghadap sesama sendiri... hehehehe... ni ler akibatnyer bila kepala dah senget.. hahahah... boleh wat pusingan 360' kat belakang tuh.... kelakar betul lah kawan aku nih.... nak tau sapa yang duk mengadap ke belakang tuh... tengok jer lah.. aku sempat snap gambar...

errr... aku konpius jap.. mana depan mana belakang ni erk? camner lak dia nih boleh duduk mengadap cermin belakang keta?.... mmm...


Laaa... Enon rupanya... posisi duduk di kala bosan dalam perjalanan...
hehehehe... "Are we there yet?"


.

Wednesday, January 16, 2008

Pegi Cherating...

Ni ler citer sebenar2 nyer... Hari Sabtu lepas, kitaorang pegi Cherating.. idea bernas nih datang daripada Nenie... tengah duk minum2 kat Pelita Ampang ari tuh, tetiba jerk kuar satu sora yang ajak gi Cherating... sesambil tuh bleh celebrate besday G-Han sekali... eh, besday G-Han ler... lupa nak wat wishing entry kat dalam nih.. "HAPPY BELATED BIRTHDAY G-Han!" ... back to main story, so ingat memain jer lah cadangan tuh sebab sumer diam jerk.. sampai ler hari Jumaat lepas, baru ler memasing bersuara.. so konpem Sabtu pas aku abis keja... [diulangi sekali lagi, aku keja Sabtu.. harap maklum...], kita sumer akan gerak pegi ke negeri belah pantai timur tuh... nak pegi Cherating... tak plan pun nak duk mana lagi, tu belakang kira.. ni kira sampai dulu baru nak cari hotel.. hehehehe...

kitaorang gerak dalam kul 3 lebih... ok ler.. tak kisah pun sampai kul baper kat sana.. yang penting sampai ngan selamat nyer... as usual, kita orang nyer xtvt dalam keta adalah seperti berikut: borak, gelak, makan, borak balik, gelak lagi, lagi2 gelak & menyanyi ikut suka hati.... biasa ler.. lepas tension gak kan.. sekali skala kuar dari KL nih... 1st thing kitaorang wat bila sampai Kuantan tuh apa lagi, MAKAN!! hehehehe.... gi cari kedai Sata dulu... kali nih tak pegi yang selalu kitaorang pegi, tapi G-Han ajak gi kat tempat yang dia baru jerk gi makan masa last visit dia kat sini... ok ler, ramai gak customer... makan Sata, makan sotong & udang tepung.. sedap nyer bila perut tengah lapar nih... kan!! setel bab penuhkan perut, kitaorang gerak gi Teluk Chempedak... sajer2 jerk... memang takde plan apa2 pun trip kali nih.. ikut jerk mana keta nih bawak kitaorang [err.. keta ker yg bawak kitaorang? hengat ni knight rider ker? hehehehe] ..... lepak sana jap... pastu baru ler beransur pegi Cherating... skang baru ler duk bincang, "kita nak tido mana malam nih yerk?" macam banyak plak hotel2 kat area Cherating tuh... dulu2 dah penah duk beberapa hotel yang ok-ok jerk.. so kali ni ingat nak amik tempat yang selesa skit ler... so drive sampai ujung, stop kat Impiana & that's it.. "kita tido sini jer lah!"... check-in, lepak2 jap.. cam sayang lak nak kuar dari bilik tuh.. agak menarik sangat2 ler bilik nih.. giler besar, aku ingat kalu Cheq & family ngan Mala & family ikut pun muat lagi nak lepak nih.. hehehe.... memang rasa cam bercuti nih, walaupun semalaman jerk... hehehe...

dah rehat kejap, gi makan malam.. pastu back to d room... tengok TV & borak2 lagi sampai ler memasing tido... good nite!! nanti2 sambung lagi apa kitaorang wat hari Ahad erk....


dalam keta pun sempat pose ok.. orang belakang duk sibuk makan,
kitaorang amik gambar sendiri ler... hehehe



tadi sampai dah gi makan, ni makan lagi? ish.. ish..
macam ler takde McD kat KL ni kan...


ni ler gaya photographer yang berjaya, tak lekang2 ngan kamera...
yang untung kitaorang 3 ler sebab banyak gambar....



"ikut ati aku nak tido kat sana ler malam nih.. ala2 panjat gunung.."


giler bergambar ler kitaorang dua nih.. hehehehe


smile! nak dapat amik gambar 4 orang complete susah beb...


sakan nyer gelak... citer apa erk? ngan Mala tu on d phone...


subjek utama sebenarnya nak tunjuk Mala kat screen tuh..
sanggup wat video call nih sebab nak tgk apa kitaorang wat... hehehe...



akhirnya kitaorang pilih nak tido kat sini...


rasa cam pose untuk magazine lak...
cover 'album' terbaru kitaorang titled - sukati nak melalak



giler besar lobi nih... open space, open air..
betul ker phrase aku guna nih? hehehe


Ni ler juadah pertama kitaorang kat Kuantan ari tuh.. asal sampai Kuantan jer lapar.. asal sampai tempat orang jer lapar... hehehehe.... apa lagi, makannn....

.

Lambat nyer citer...

Aku tgk balik koleksi gambar2 aku... banyak nyer citer2 xtvt sosial aku ngan kengkawan tak sempat nak dikongsi kat sini... mmm... last 2 weeks, aku dapat gak chance main bowling... bila kira2 balik, tahun 2007 aku tak pegang langsung bola bowling tuh... lama tuh... so kengkawan aku yang tak sanggup dengar aku duk sebut perkataan bowling dalam setiap topik perbualan tuh dah sepakat nak gi main bowling hari sabtu 2 minggu lepas.... hehehehe.... mekasih yerk sebab layan aku nyer kemahuan nih.. hahahah

memula nak main hari Jumaat pas keja tapi penuh ler plak.. ada tournament, so kitaorang bawak ke hari Sabtu... main 3 games... lenguh2 tangan nih.. pencapaian tak berapa memberansangkan sebab dah lama tak praktis... kaler bola bowling pun dah lain erk.. nampak benar ler aku dah lama tak jejak kaki kat bowling alley nih... takleh jadi nih.. tahun ni kena banyak2 kan masa nak pegang bola nih... kasi tajamkan balik skill yang tak seberapa nak ada tuh...

dah puas ati main... gi makan ler plak.. makan malam kay... kebetulan langkah kanan kitaorang kat kedai makan tuh... terserempak ngan anak2 buah Nenie yang seterusnya dicantumkan bil2 makan kitaorang dalam bil dorang... hehehe.. alhamdulillah, rezeki... murah ler rezki korang yerk.... dah abis makan, abis borak [err.. kita bleh abis ker borak2 nih? ...] memasing balik ler ke umah sendiri.... puas ati aku ari nih.. gerenti esok nyer sakit2 badan aku nih... konpem ler... memang yer pun... nanti2 sambung citer xtvt lain laks...

dah ready nak baling bola nih... tunggu g-han gi parking keta dulu kat bawah tuh..


ni pin orang sebelah.. boleh lak tersangkut kat tengah2 tuh.. dah nampak cam
terapung di awangan.. hehehe... bila ler aku nak baling kuat camtuh yer?



aku pun tak baper sure apa jenis gaya g-han nak wat nih...
naper muka Enon masuk gak dalam gambar nih erk...



tengah tunggu turn nak baling... sempat gak tgk kamera nih...


ni gaya frust ker, gaya nak tunggu bola? ...

.

Teaser 2...


aku still tak sempat nak bercerita pasal last weekends, aku post ler gambar dulu... sikit demi sikit....

Tuesday, January 15, 2008

Gi umah Macita...

Petang semalam Enon call, ajak gi umah Macita a.k.a Cheq belah malam nyer... aku ok jerk.. lagi pun memang nak jumpa Enon pun, nak transfer gegambar yang beratus2 tuh amik last weekends...

Kat umah Cheq, kitaorang tak layan dah tuan umah, layan anak2 tuan umah jer lah... cam lama nyer tak jumpa bebudak nih... susah betul nak bagi Hana senyum... dia boleh senyum kalu kak long dia, Husna ni agah dia.. orang lain bolayan... hehehehe.... sama kan Husna ngan Hana? satu acuan betul lah... beza 11 bulan jerk dua orang budak kecik nih... hehehehe.... [Remarks: 'Ibu' bebudak nih kata beza Husna & Hana ni 13 bulan.. bukan 11 bulan erk...mekasih... hehehehee]








tetap tak senyum si Hana nih.. Husna jerk duk posing sambil senyum... hehehe


sikit lagi.. dia dah mula nak ukir senyum tapi still control..


akhir nyer Hana senyum gak.. yang penting aku yang agah dia kay... hehehehehaha

gambar anak2 jer lah aku letak.. gambar parents Husna & Hana takleh letak sebab 18SX... si 'Ibu' nyer lah.. 'Ayah' dia ok, tapi since gambar 'Ibu' takde, takleh ler letak gambar 'Ayah' dia gak.. baru adil, kan? hehehehehe [aku memang taknak letak gambar Cheq pun, eee.. rugi ler gambar Own pun takleh letak.. hahahahaha] jangan marah Cheq... nanti kita kuar2, kita amik gambar lagi, pastu bleh post kat sini erk.....
.

Monday, January 14, 2008

She's back to PH!...


jom pegi... nak pegi... sapa nak teman aku erk?? gerenti kena booking awal sebab kalu tak aku duk kat tangga jer lah... biasa kalu DN nyanyi kat PH, memang best ler... jom.. jom... jom....
.

Teaser...


aku dah wat satu aktiviti santai spontan bersama kengkawan last weekends bersamaan ngan semalam & kelmarin... sumer rasa ada, dari seronok sampai ler penat... gi mana? ngan sapa? wat apa? nanti erk.. aku ngantuk nih... baru jerk balik... nak rest dulu.. kasi tido.. pastu aku citer erk... ZzZzZzZzzzzzzzz....................
.

Friday, January 11, 2008

Lagi budak hilang...

aiyaakkk.. ada lagi kes budak ilang... baru jer kita urut dada bila baca budak yg ilang kat PJ tu dah jumpa balik kat Setapak, dah ada sorang lagi yang ilang tak jumpa2 lagi sampai skang... jangan ler jadi cam kes arwah Nurin dulu.. sadis sangat ler.. dah ler sampai skang orang yang wat keja tak berhati perut tu still terlepas lagi...

tapi taktau nak salah kan saper lerr... nak salahkan mak bapak, camner dorang nak awasi anak2 24 jam kan... tapi tak salahkan, takleh gak sebab dorang agak cuai gak ler sebab lepaskan anak2 kecik merata sendiri... nak salah kan bebudak, nama pun budak2.. akal dorang tu pendek lagi, takleh nak betul2 bezakan mana yang boleh mana yang takleh buat... contoh cam kakak budak yang ilang nih ler.. ari tu kata tak sedar tetiba ilang jer adik dia tuh, ari ni lak kata nampak pompuan cantik amik adik dia... dah bercampur aduk fantasi ngan realiti... tak pun dia kecut perut takut kena marah ngan parents masa nak bagitau adik ilang... nak salah kan orang yang menculik tuh, dorang memang takde akal pikiran & hati perut... cuba ler kalu orang wat benda yang sama kat family dorang.. tapi dah nama takde akal pikiran, ntah2 dorang sendiri pun boleh tergamak nak culik family sendiri kan...

kesimpulannya, sesapa yang ada anak2 kecik, or anak2 remaja ker.. yang ada anak buah, sepupu, sedara or sesapa ler yang sewaktu dengannya, cuba2 lah elakkan lepaskan bebudak tu sendirik gi memana... even dalam kawasan umah pun, kalu tak manggakan pintu pagar tuh, jangan lepaskan gak walaupun dalam laman...kalau boleh pegang jer tangan sepanjang masa... kalau yang hyper active tu, tak salah pun kalu guna tali yang ikat kat pinggang dorang tuh ngan tangan orang dewasa, lantak ler apa orang nak kata.. janji tak ilang... skang zaman tak macam dulu2... duk kat tempat sunyi mana pun selamat lagi.. skang nih tengah2 orang ramai pun boleh ilang.... mintak2 dijauhkan ler benda2 nih jadik kat orang2 yang terdekat ngan aku... aku tak sanggup nak pikir kalu jadi lagi kes arwah Nurin tuh... sama2 ler kita berdoa budak yang kali ni selamat... Amin...

.

Nak DVD set nih...

Hehehehe.... aku tau citer FULL HOUSE nih dah lama sangat tapi aku still minat.. macam mengimbas balik zaman2 budak2 dulu [skang nih lebih skit jerk dari status bebudak.. hahahahaha] tapi nak cari kat Mesia takde kt DVD nih... nak cari kat US, sapa yang nak tolong belikan??


tapi aku nak ler set nih, complete 8 season-192 episodes.. nak sangat2... boleh kaa?? hahahaha
.

Selamat Menyambut Maal Hijrah 1429...

Salam Maal Hijrah 1429H buat semua....

i know.. it's delayed posted tapi nak wat camner.. demam ler ... so d whole day tido jerk... ni baru dapat online kejap ngan keadaan yang cukup tak selesa... mata & hidung berair non stop...
.

Monday, January 07, 2008

Hee Hee Hee...

Aiyakk!! Daripada last week aku duk plan nak updated blog nih tapi ada jer benda yang wat aku tak jadi nak post... bila tengah semangat, server down laks..[thanks to STREAMYX... eeeeee]... ngan tak sempat online sebab bila malam aku dah ngantukk.... so hasil nyer... aku tak updated lama skit ler.... nanti2 aku citer kay... d story mory is so many but nanti lah... [hahaha... broken giler babas...] aku nak pinjam kata2 Fara Fauzana.... "Layaaannnnn!!"

Wednesday, January 02, 2008

Rasa nak baling...

Ha Ha Ha... tetiba aku rasa cam nak baling something... daripada aku baling barang2 yang ada, baik aku baling bola bowling kan? so, jom lah gi main bowling ... hehehehe... tetiba jerk rasa nak main bowling sangat2... aku baru sedar, tahun lepas aku tak main bowling langsung... ish.. ish.. punya ler takde masa tuh... giler lama aku tak masuk bowling centre... camner aku boleh miss tuh? skang baru teringat balik... gatal dah tangan ni nak baling bola tuh... sesambil tuh imagine ler kita baling sumer beban2 keja or apa2 beban lagi lah... hahahahah.... kat mana best nak main skang erk?

tapi aku takde lah terer giler main tuh.. sekadar untuk suka-suka jerk.. kalu nak suruh masuk tournament memang jauh panggang dari api ler... sikit2 jer lah.. tapi yang penting jatuh gak ler pin tuh... tak ler asyik masuk longkang jerk... hahahaha.... jom ler main ... jom!!

.

Tuesday, January 01, 2008

Best...

It's back!! Finally, setahun dah tunggu menu nih kat McD.. hehehe... bila dah kuar promo McD Prosperity Burger, kita tau Chinese New Year is coming too... Last week, dah start ada Prosperity Burger nih kat sumer outlets.. best nyer... memang setahun sekali ler... Nyum! Nyum! Nyum! memang puas ati last Friday dapat jamah burger nih... ngan Twister Fries dia.... tapi satu jer tekak aku takleh nak terima ngan set kali nih... Jasmine Green Tea dia... sorry to say, tapi errrkkkkk!!!! aku rasa cam takleh telan beb ..... memang reject dari sistem perkumuhan aku.... hehehehehehe....


eh, tetiba rasa nak makan ni lah hari nih... ok, nak kuar jap.. nak gi McD yang terdekat... Chiow....

.