Thursday, February 26, 2009

Naik... up, up and away...

Untuk sapa2 yang berkenaan, sila kira balik budget bulanan masing2.... sapa kata Samy Vellu jer boleh naikkan rega tol nih? hahahahahahahahahaha..... Tensen betul kalu nak travel lalu jalan2 yang terlibat nih... ish ish ish...


Tol 5 lebuh raya naik 1 Mac

PETALING JAYA: Kadar tol di Lebuh Raya Utara-Selatan (Plus), Lebuh Raya Sistem Penyuraian Trafik Kl Barat (Sprint), Lebuh Raya Bertingkat Ampang-Kuala Lumpur (Akleh), Lebuh Raya Sungai Besi (Bestraya) dan Lebuh Raya Baru Pantai (NPE) akan dinaikkan bermula 1 Mac ini.

Perkara tersebut diumumkan oleh Menteri Kerja Raya Datuk Ir Mohamad Zin Mohamad hari ini.

Sementara itu, Starbiz melaporkan kerajaan telah dijangka akan membuat keputusan tersebut sebelum hujung minggu ini, kerana telah menangguhkan keputusan untuk menaikkan kadar tol selama dua bulan.

"Tiga pemilik konsesi lebuh raya telah mengalami kelewatan untuk menaikkan kadar tol mengikut perjanjian yang telah ditandatangi sebelum ini.

"Pemilik konsesi yang terlibat adalah Lebuh Raya Utara-Selatan, IJM Corp Bhd dan Lingkaran Trans Kota Holdings Bhd (Litrak).

"Manakala dua lagi, adalah Lebuh Raya Utara-Selatan, Lebuh Raya Sistem Penyuraian Trafik Kl Barat (Sprint), Lebuh Raya Bertingkat Ampang-Kuala Lumpur (Akleh), Lebuh Raya Sungai Besi (Bestraya) dan Lebuh Raya Baru Pantai (NPE)," lapor C.S Tan.

Wednesday, February 25, 2009

Movie GENG aka Upin & Ipin...


Citer ni dah kuar panggung dekat 2 minggu... aku plan nak gi tengok ngan dak Enon tapi tak ter tengok2 lagi nih.... agak2 bila ler aku dapat gi panggung & beli tiket ni erk? dengar citer kalu weekends mmg full house jerk....

aku kena gak gi tengok... nak ajak laki masing2 cam tak minat.. so kesimpulannya aku rasa ngan enon jer lah gi layan citer nih... nak ajak lina skali kot.. ada sapa2 nak join lagi?
.

Tuesday, February 24, 2009

Nak yang ni... nak!! ...

hahahaha... aku skang mmg rasa nak makan macam2 nih... alah, mmg dari dulu pun camni gak kan... ada jer benda yang teringin nak makan... yang jadi mangsa dak Enon sebab dia rajin meneman aku jalan2 cari makan nih.... mmbr yang lain ada gak jadi mangsa sebab aku mmg suka makan...

skang aku nak sangat makan ketam... masak sendiri tak sesedap yang kat Fatty Crab nih.... mmm... aku nak jugak... akan ku usahakan untuk jejakkan kaki kat Taman Megah tuh.... heret jer lah sesapa yang sanggup teman... bukan nak makan banyak pun.... dapat skit jadi ler.. janji dapat....

JOM!!!!!!!

Monday, February 23, 2009

Nasi Lemak Antarabangsa...

Semenjak dua menjak nih, makin banyak lak franchaise "Nasi Lemak Antarabangsa" dah bukak... mula2 aku sedar dah ada yang lain selain yang kat original kat Kg. Baru tu akhir tahun lepas... tu pun sebab dak Enon ajak gi makan reramai kat ampang point nyer francais ngan Nenie, G-Han & Lina.. join jer lah...


Aku nak wat comparison jer lah.. since masa 1st time aku pi tu aku tak makan nasi lemak, so aku pegi lagi lah untuk 2nd time kat danau kota lak... kali ni order nasi lemak ngan lauk paru, mmg tu yg aku slalu order pun kalu makan nasi lemak nih... 1st impression, tak baper sedap.. tak baper nak sama ngan yang ori nyer nasi lemak tuh... tu satu hal, price dia mak aaiii..... 2x ganda... selalu aku makan kat kg baru menu yang sama baru RM3 or RM 3.50, aku tak hengat.... tapi kat yang kedai francais nih rega sampai RM8.00 lebih termasuk tax itu ini.... mmmm.. mmg petang tu last ler aku jejak kaki kat NASI LEMAK ANTARABANGSA versi francais.... kalu aku nak makan sangat aku sanggup gi kat Kg. Baru tuh... bukannya jauh sangat pun... hahaha.... cuma skang aku tepaksa bercuti kejap ler dari menjamah nasi sebab tekak ni dah tolak sbarang makanan berunsurkan nasi nih....
.

Wednesday, February 11, 2009

Cadbury Double Decker.... Sedap nyerrrr!!!!!

Tengah2 wat keja colleague aku panggil, rupa nyer nak bagi2 coklat yang mmbr dia baru kirim from States... aku tau kita kena boikot produk orang2 jahiliah nih tapi selera aku tak tahan... salahkan appetite aku ni... bukan aku nyer salah.. hahahah.... ok lah... memang sedap coklat nih.. pretzel covered with choco & white choco - FLIPZ.. nyum nyum.... masalah nyer, aku tetiba teringatkan satu lagi favourite chocolate aku yang dah lama sangat lupus dari bumi Malaysia nih... dulu2 ada, skang hampeh... dah banyak tahun kita tak import chocolate nih dah.... dun know why laaa....



Aku nk Cadbury Double Decker... double decker bus aku tanak.... sedap giler coklat nih... teringat2 lagi camner rasa dia.... adui lah.. ada tak sesapa yang aku boleh pesan erk?? kalu dapat tu mmg selalu nyer aku akan makan sikit demi skit sebab takut cepat abis.. bodo kan? hahahahaha... tapi sukati aku lah , coklat aku.... hehehehe... skang masalah nyer mana aku nak carik nih? mmmmm.... huhuhuhuhuhuhuhuhu......

It's language time...

Gambar ni aku dah amik lama... dari tahun lepas lagi, tapi sebab nak posting agak terhad masa nyer so terperap ler kat dalam gallery phone aku untuk beberapa ketika.... tajuk kali nih "mari belajar Bahasa" hehehehe.... Yo yo oo jer orang yang print banner nih nyer confident level... yang tu satu hal, yang tukang gantung pun takkan tak perasan? tak pun paling tidak orang yang tempah banner nih la patut sedar small error nih....


Apa kejadah nyer nak kawin ngan christmas? hehehehehe..... kalu ikut meaning banner ni lah kan.... sapa yang patut dipersalahkan? Banner ni tergantung agak lama kat satu jejantas area Sentul..... Renung2kan dan selamat beramal!!
.

Monday, February 09, 2009

Intro...

Aku tau aku dah lambat sangat2 nak citer hal nih.. so aku taknak citer... bagi tgk gambar apa yang patut jer lah... story to be filled in later... ok tak? hehehe.....

Tapi pada yang tak tau lagi, or buat2 taktau... tarikh 13 Dec 2008, aku dah pun bertukar status jadi bini orang... Yer!! Aku dah bukan bujang lagi... cam tak caya lagi pun yer gak nih... hahahaha.... Alhamdulillah, sumer berjalan ngan lancar... aku wat secara ringkas & close ceremony untuk family & close frens jer lah... Sesapa yang aku tak ajak tu, mintak ampun mintak maaf.... Insyaallah, ada rezeki kita wat makan2 reramai kay....

sambil menunggu akad nikah...

Kengkawan school aku, tulang belakang majlis nih...

Dalam hati time ni huru hara, nervous kemain...

Kontrol... tapi dalam kepala tu cam caya tak caya jerk dah jadi bini orang... hehehe...

My hubby, pas settle akad nikah...

Dalam gabra tuh tetap nak bergambar ok...

Sarung, jangan tak sarung cincin tuh...

Skema tul gambar nih... kelakar pun yer gak...

Ngan beloved family... Sorang jer lagi belum lepas...

Enon, Abby, Lina & Ninie

Erne, Ninie, Kuna, Yanti & Ash [Half daripada orang kuat majlis aku nih...]

Ngan besfren aku... Thanks sebab sanggup take time off dari shooting on dat day...

Bahrin & Kuna... Parents to-be...

Ash & Yanti.. Pun parents to-be...

Paling senior dalam bab kawin among us, Zaidi & Erne + Aiesya...

Lina & Enon... aku tak paham naper Lina sangat menjarakkan diri ngan hubby aku...
takde aku marah nyer... hehehe... Enon - sorang lagi besfren aku...
Thanks sebab temankan aku kat umah a nite b4...

Pengantin for the day lah....


Naufal & Siti... Insyaallah, tahun ni their year laks...

My sistas - Yanti, Kak Nur, Ninie, Anne, Erne, Kuna & Hada... I love u guys so much...
Thanks for all the helps... really appreciate it so so so much... All of you are d backbones for this Majlis...

Ni geng2 havoc - Enon, Hele, Nenie, Cheq, Diana & Lina... korang mmg pandai meng'adapt'kan
diri dalam mana2 majlis... hehehehe.. Thanks for coming!! sayang korang...

Satu lagi geng dari Unimas... Lama giler tak jumpa korang...
Sampai senget2 meja aku dengar korang nyer borak tuh... hehehehe


Ngan family memasing... Erkk... Nenie? bila nak join d crowd? hehehehe


Nanti ada masa aku citer ler panjang lebar apa jadi kat majlis aku nih... yang penting, walaupun ringkas, pada aku sangat meriah ler ngan kehadiran family aku yang jauh n dekat + kengkawan rapat yang boleh katakan almost all can make it... Kengkawan banyak sangat tolong dalam menjayakan majlis nikah aku nih.... Thanks so much.. Jasamu akan dikenang sampai bila2....
.

Phone aku sakit skit...

Huhuhuhu.... Phone aku merajuk kot... ari tu cam ada ler rancang nak amik phone baru... rancang jer, belum tentu beli pun... tight budget kan... tapi tu lah... owg kata benda pun ada perasaan... alih2 aku nak try amik gambar ari tu, takmo kuar dah... bukak ler camner pun lens tuh, takleh gak amik gambar.... tak berfungsi terus... ish ish ish... sensitip gak hp aku nih...

kesimpulannya skang, nak gi repair ker, nak teruskan niat amik phone baru? mmmm..... takde ker mana2 jutawan yang nak wasiatkan sikit daripada reta dorang kat aku erk? tak mintak banyak pun, RM10k pun cukup dah... hahahahah... ada ker?? anybody??
.

Saturday, February 07, 2009

Tak jugak hapdet!! apa nak jadi nih???...

Hahahaha... kekonon dah masuk tahun baru ni aku nak kembali aktif jadi bloggers tapi dah masuk bulan 2 nih, cam harapan tinggal harapan jerk... hahahahaha

tapi aku akan cuba gak... cukup ler duk tgk title sama jerk tiap2 kali org masuk sini.. aku pun bosan... akan ku cuba gak hapdetkan blog walaupuin citer2 tu dah setahun nyer story... basi pun basi laaa.... blog aku kan...

nak hapdet skang? takleh, nak gi masak dulu... al maklum la, dah tukar status kan... takleh nak wat perangai2 ala bujang dulu... kena halau lak kang... so long!!

errrr.... nak masak apa erk ari nih?