Monday, December 03, 2007

Best ker citer nih?...

aku tau!! kisah ni macam dah ketinggalan tapi aku sebenarnya ada keinginan nak tengok citer "1957: Hati Malaya" nih tapi tak berkesempatan ler masa tayangan kat panggung ari tuh... ada jer benda tak jadi... ngat nak gi tengok sensorang pun tak sempat... Enon & Nenie ada ajak pegi tengok, pun takleh join sebab malam tuh ada meeting... sampai sudah aku ketinggalan ler.... sebab sedar2 dah abis kat cinema....

Adik aku kata citer nih best, untuk yang minat nak tau sejarah lampau kita ler... muzik dia pun banyak bantu gak... takde ler best cam citer2 muzikal or filem2 cliche zaman skang tapi best... tu jer jawapan dia.... aku ada ler pegi tengok sekali jer masa dorang shooting filem nih kat Stesen KTM dulu.. sebab antar baju2 yang nak dipakai oleh sultan2 & pembesar negeri2 yang ada kat Malaya masa tuh... Produksi ni sewa baju ngan x-boss aku dulu... so tugas aku ler prepare baju2 tuh... pening paler aku masa tuh sebab nak cari apa yang orang dulu2 pakai... johor pakai ala2 askar, perak pakai lain, kelantan lain, pahang lain, bak kata setiap negeri lain ler... stail tanjak pun lain gak... masa tu ler aku boleh terpikir kan senang kalau orang dulu pakai songkok ngan kopiah jerk.. hehehehe.... takyah aku berkejar2 gi kedai nak cari kain songket nak wat tanjak 5-6 negeri nyer style.....

skang aku dengar ada dapat anugerah kat KLIFF 2007... so aku assume aku hanya boleh tgk citer nih biler dah kuar VCD or tunggu kuar kat TV time raya nanti lah.... Enon & Nenie, korang tak citer pun kisah outing korang gi tgk citer nih ari tu.. best ker pada mata telinga korang??

2 Buzz In !:

enonz said...

aku pon tak tgk hati malaya nih
hati ayam dh la

hahahahhaa

WaNz said...

laaa.... mati2 aku ingat korang jadi tgk malam tuh