Thursday, July 29, 2010

Aku Terkedu Jap...

Benda ni colleague aku yang share... Nak start kot mana erk? mmmmm.... Ok la, aku start dari sini lah kan, takkan nak start dari bawah plak.... hahahaha

Nak dijadikan citer la, pada satu purnama, mmbr aku ni gi la beli buku2 bacaan untuk anak dia.. biasa lah, nak terapkan konsep mari membaca kt bebudak kan... dia pun dengan kondifen nyer beli buku2 kat satu kedai ni sebab murah tu.. RM1 untuk sebuah buku.... takde lah dia nak belek2 sebab cam standard ler buku budak2 kan... isi kandungan sure lebih kurang sama jerk.... buku ABC jer kot....

Yang wat dia cam terkedu kejap bila anak dia dah belek2 buku tu, baca la budak tu A utk ayam, B utk Bahu, C utk cacat ...... Cacat? motif guna yang ni? punya byk perkataan lain yg start ngan huruf C, cacat yg dorang pilih... konon nak lain dari yang lain kot.... sabar, tu bukan yang klimaks nyer masalah.... ada lagi hebat dari 'Cacat' ni.... sabar yer.... sabar... sabar... budak2 membaca memang slow skit... hahahahaha


Sampai ler huruf terakhir dalam buku tuh.... huruf Z... biasa nyer kalu huruf Z ni mesti kita dah terbayang Z utk Zebra, utk Zoo ker... Zirafah ker... kan? Tapi pengarang buku ni sangat la kreatif & 'bijaksana' idea nyer.... Cuba la korang teka Z dalam buku ni untk apa? Teka laaaaaaa.......

Kuang Kuang Kuang..... nak tau apa? sila rujuk pada gambar di bawah.....


Z untuk ....... wakakakaka!!

Boleeehhh??????? Lu pikir la sendiri.................... Aku terbayang2 klu cikgu kat sekolah tadika duk ajar students dia guna buku nih... "Murid2, Z untuk apa?" "Z UNTUK ZAKAR, CIKGU!!!!!" wakakakaka.... dah satu keja lak bebudak ni nak explore zakar kengkawan laki kang.... hehehehehehehehe

Tuesday, July 27, 2010

Hebats Kan? ...

Cuba korang tgk gmbr ni? aku ingat driver keta ni byk sangat tgk movies la... so dia rasa cam best jer kalu bawak keta turun ikut tangga instead of ikut jalan yg sepatutnya... hehehehehehe.... keta mahal lak tuh... credit: thumbnails.thestar

Friday, July 23, 2010

Xleh tahan godaan...

Tiap2 petang TV kat umah aku akan terpasang siaran "The Biggest Loser Australia"... Hehehehe... mak aku layan program ni... saja2 tgk kan... so satu ari tu adalah satu challenge dorang kena tahan godaan makanan.. tgk sapa yg blh kawal nafsu n sapa x.... ada sorang participant tu sudah telan 2 cokelat MARS sekaligus sbb nak menang imuniti konon nyer.... aku yg tgk ni pun blh tergoda gak.. apa kes?? dorang makan fries aku cam ok jer, minum milk shake aku ok lagi.. tp tang makan cokelat tu tetiba aku rasa cam nak sangat MARS bar tuh... adui laa... rosak rosak.....

hasil nyer, the next day time lunch hour aku gi kedai yg terdekat ngan opis aku n beli MARS... nikmat jer rasa... hehehehehehehe.... sedap lah... nak? beli lah.. :-)

Wednesday, July 21, 2010

Perlu Ker ?? ...

Papehal aku nak gelak dulu... Sebenarnya gelak campur skali ngan geram tapi gelak lebih lah dari geram tuh... HAHAHAHAHAHAHAHAHA.....

Ok dah.. dah abis gelak.... Ni nak citerapa jadi masa aku balik umah semalam... dalam perjalanan ler nih.... mmg dah sedia maklum kan KL ni kalu dalam kul 6pm mmg konpem jem, nak2 plak aku opis aku ni mmg kat tengah2 bandaraya bercahaya ni kan... Nak plak hujan lebat petang semalam, takleh nak cakap ler atas jalan sumer keta mmg slow d mlow lah... Alang2 dah jem giler, aku ikut ler jalan alternatif semalam, konon nak masuk DUKE kat Setapak tu... masa kat roundabout Jln Pahang, aku duk kat lorong tengah... ada ler satu keta kat lorong paling kiri nak mencelah depan aku.. ok lah, aku terpaksa bagi la sebab dia mmg dah masuk lorong walaupun aku ada kat situ... dalam masa yg sama lorong kanan aku free, aku pun masuk ler kanan sebab malas nak himpit ngan keta tu... Laaa.... dia pun nak terus potong kanan gak.. tak pedulik dah ada keta ker xde... Sikit angin ler aku kan... Agak2 ler kot nak mencelah pun, dah masuk satu lorong tu man man ler dulu sblm nak mencelah lagi.... aku pun tekan ler hon sebab xnak dia langgar keta kan.... masa tu tgh berenti gak, aku pandang ler keta biadap tuh..... yang driver dia xde apa pun, pompuan yg duk sebelah dia yang lebih2 kecoh... tengok aku sambil angkat middle finger.... bukan sekali dia angkat, ada ler 3, 4 kali angkat sebab tgk aku takde reaction kat dia... aku nak wat apa? aku gelak jer kot tgk gelagat pompuan tuh.... over la lu minah!!! ingat elok sangat ler angkat jari tengah tuh? Hampeh tol...

Masa tu hujan lebat so x nampak clear sangat muka dorang tu.. aku ingat laki bini kot... tp yg aku nampak pompuan tu pakai tudung light purple ngan baju kurung purple gak sebab nampak ler lengan baju dia masa dia angkat jari tuh kan.... bukak jer lah tudung tu kak oii.... wat penat jer pakai klu perangai cam orang takde akai... dorang naik keta PERSONA SE kaler merah... plate no WSA 4937... sesapa yang kenal tuan punya keta ni, harap maklum... pakaian pompuan yang naik keta ni tak melambangkan keperibadian ok... aku bukan geram sangat2 pun, tp geram skit sebab bukan dia yg drive tp dia yang over terlebih ok.... bodoh piang betul....

Tuesday, July 20, 2010

Padan Muka...

Ni nak citer hal pagi tadi.... Adalah barang2 opis aku dalam keta so sebelum parking keta kt tempat yg sepatutnya, aku dropkan ler barang2 tu kat lobby opis... pastu siap park & naik opis nak amik troli kan.. byk tuh kalu nak carry.... kuar jer dari lif, dengan senang ati aku tolak troli g lobby tu lah.... tetiba ada sorang lady guard ni panggil... Dia kata kalu nak unload barang kena guna pintu belakang, takleh kat depan nih... aku pun dengan sopan santun bagitau ler nak amik barang kat tepi ni jer, since dah wat turun tadi kan... dia tetap ngan pendirian dia kena amik barang kat belakang.... nak amik kat blkg camner klu brg aku dah ada kat depan tuh? nak aku angkat g pintu blakang baru blh guna troli ka? ada dekat seminit bertekak sebab dia kat belakang, tak tgk pun mana sebenarnya brg2 aku kat mana... last2 aku panggil dia, suh dia tolong aku angkat since dah kena tinggal troli kan.. dia ngan muka blur datang, pastu aku biarkan ler dia angkat kotak yg paling berat compared ngan satu beg yang agak ringan skit.. muuaaahhhaaa hahahahahahaha... muka dia mmg blur siot.. cam terpinga2 sebab kena angkat barang... kan, sapa suh bising.... pastu baru dia diam....

pas dah antar barang2 naik atas, aku turun balik sejam pastu nak g beli air kat kedai bawah... lady guard tu ada kat post dia, betul2 depan kedai tuh... kali ni dia manis skit ler, senyum & mntk maaf sebab bising kat aku tadi... dia taktau brg2 dah ada kat situ pun... hahahahaha... kan dah tak pasal2 kena wat kerahan tenaga kejap tadi....

Tuesday, July 13, 2010

Oo La La !!!

Ahak Ahak Ahak.... sekali lagi aku tetap tak sempat nk hapdet blog nih.. ampun maaf dipinta.. eh, aku nak mintak ampun kat sapa? aku nyer blog, sukati aku lah kan.. hehehehehee......

sebagai staff yg berdedikasi, kat opis aku wat keja.. takat hapdet skit2 boleh ler tapi kalu dah start kang takleh stop lak.. balik umah Asyraf dah terkam aku, konpem tak sempat nak wat apa dah.. nak online pun tak sempat... bila Asyraf tido, ngan aku2 skali landing... skang automatik, letak jer kepala atas bantal terus lelap... Laki aku tido kemudian pun aku tak sedar dah... kurang tenaga ler aku nih... :-)

Aku nak hapdet ni dulu lah... aku tau benda ni mmg sah2 tak logik tapi nak gak tulis.... Pasal iklan KFC yg baru tuh, "Toasted Pocketful".... konon2 makan terus blh sampai mana2 tempat yang kita x jangka.. klu ikut iklan dalam radio, makan jer trus blh sampai puncak gunung... ngan basikal pakcik tu skali ada... hahahaha... kalu aku makan tak gi memana pun, blh tak aku saman KFC tu? kah kah kah...... sajer jer nak cari pasal kan....

Kay lah, nak sambung wat keja... nnt ada, ada lah aku hapdet.. kalu takde, buat2 ada jer lah....

Daaaa!!