Friday, October 24, 2008

I'm Not Single...

Hari Ahad lepas, aku memang berkurung dalam umah jer... malas nak kuar gi memana ngan keadaan hujan & poket kering kan.. so apa lagi nak wat selain daripada tido, makan & layan mata ngan TV... hehehe... bahagia rasanya dapat wat camtu d whole day...

So tengahari tuh aku duk main tekan2 ngan remote, kuar lah channel Astro Kirana... ada lak citer "I'm Not Single"... tajuk jer omputih, tapi citer melayu... nak bagi best la title tu kat mata penonton... sebab bila tengok translation dia dah jadi tajuk - 'Aku Bukan Bujang'.... ok lah, kasi chance lerrr....

Since aku rasa citer ni baru jer kuar panggung bulan July 2008 n skang dalam bulan October 2008 dah kuar kat TV, aku nak ler tgk apa kisah story morry movie nih kan... main cast Farid Kamil & Lisa Suriani... memula tengok gitu2 jerk, pastu cam layan lak.. citer ni pasal arranged marriage oleh parents... Heroin tu dah ada bf which acted by Awal Ashari... actually jalan citer dia dah boleh agak ler tapi aku boleh layan sebab very light plot... sekadar mengisi mata tengahari Ahad tuh kan... nak tengok Melodi cam malas sebab ada kuar interview ngan orang yang aku tak berapa berkenan nak tengok...

aku layan sampai abis... kesimpulannya, citer ni actually teenagers suka kot.. ok lah.. aku boleh tgk... cuma ada ler scene yang sebenarnya tak payah ada tapi nak buat camner, sebab dia yg kuar duit utk wat filem nih so sukati lah kalu dia nak adakan gak scenes tuh... takyah nak selindung lah, aku rasa scenes yang David Teo & Ahmad Idham tu tak payah ada sebenarnya... mmg takde motif.. just for the sake yang agaknya David teo himself nak jadi 'bentang film'... hahahaha.... tak kelakar langsung pun, annoyed lagi ada lah... tapi aku suka ending citer nih, pandai budak Lisa nih main expression... hehehehehe... sekadar untuk isi masa lapang ok lah sebab citer ni takyah nak susah payah pikir camner pasni, camner pastu.... very light romantic comedy....

since dia dah masuk Astro, mmg akan diulang tayang banyak banyak banyak kali lah... hahahaha... cepat betul masuk tv... pas 3 bulan kuar cinema tuh...
.

Monday, October 20, 2008

Datuk Shah Rukh Khan? ...

Last week kecoh satu Malaysia pasal topik nih kan... bukan sebab jeles or anything, just rasa tak patut & tak sesuai... hahaha... aku baca reason yang dorang bagi kenapa they think it's appropriate to give SRK this 'Datuk'ship memang sangat kelakar.... SRK dah tolong promote Melaka dalam movie dia yang mana tah.. aku bukan Bollywood's fan pun.. but funny... camner Daim boleh suggest to TYT Tun Datuk Seri Utama Mohd Khalil Yaakob untuk bagi title ni and camner TYT boleh agree on it...

Mainly, aku tak rasa SRK appreciate pun 'penganugerahan' nih... dia tak heran pun rasanya... secondly, kalu camtu patut nyer pelakon lain pun kena dapat Datuk gak ler sebab SRK bukan berlakon sorang dalam movie tu kan... hehehe.. aku cam kelakar sangat2 bila baca kat suratkhabar pasal nih.... ker dorang ada business thingy between them kan... mmm.. i wonder....

Tapi lantak lah.. bukan masalah aku pun orang tu ke, orang ni ke dapat title apa2 pun... juz nak share my opinion which aku rasa kelakar sangat topik nih... dah nampak cam murahan sangat2 'Datuk'ship nih kan... senang2 jer nak bagi kat sapa2... aku tengah tunggu kot2 Queen Elizabeth nak bagi apa2 title kat Satuk Siti Nurhaliza sebab dah promote kan Albert Hall kat Asia nih... ada harapan kaa?? hahahahahahaha
.

Thursday, October 09, 2008

Aku bosan lah...

Errkkk... asyik bosan & malas jer nak gi memana skang... gi keja malas, gi sana malas, gi sini malas... rasa nak duk umah sepanjang masa jerk... boleh ker?? hahahaha

Banyak sebab yang wat aku jadi malas nih.. nak aku citer? tak payah ler.. kang kontroversi lak... i malas nak layan... hehehe... [berangan selebriti ler nih!]

tu jer aku nak share ari nih.... aku malas n I wish I were at home dalam bilik, paling tidak pun duk kat meja makan... best nyer kalu dapat makan nih... hahahaha