Wednesday, July 29, 2009

Malas nyer skang...

Mak oiii... lama sangat gue tinggalkan blog nih... nak wat camner, bz ngan keja... bz ngan life... bz ngan tido, ehh.... terbagi tau lak... ahaks!

Skang ni aku rasa malas, amat malas n sangat malas nak wat apa2.... hehehe... rasa cam nak duk diam2 jerk kat umah.... boleh ker? kalu reta banyak boleh ler amik cuti terus sampai abis pantang... seronok nyer la kalu bleh jadi kenyataan... hehehe...

eh, nnt lah aku update lagi blog nih.. tetiba lak rasa malas nak menaip.. hahahaha

Tuesday, July 28, 2009

Al-Fatihah, Arwah Yasmin Ahmad...


Rasa nyer tak lambat lagi nak luahkan perasaan sedih atas pemergian pengarah tersohor Malaysia, arwah Yasmin Ahmad ke rahmatullah malam ari Sabtu lepas... Ajal maut di tangan Allah, bila2 jer kita umat manusia ni boleh dipanggil untuk mengadapNya... Takziah untuk family arwah & Al-Fatihah untuk arwah... Semoga roh nya ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman... Amin!

Satu lagi sebab yang wat aku terpanggil nak post pasal ni bila aku baca paper KOSMO semalam, ari Isnin nyer edisi... aku tak paham apa MOTIF penulis a.k.a wartawan yang tulis citer kat front page KOSMO tuh... aku tak paham gak mana ilang nyer sensitiviti editor KOSMO yang lepaskan citer camni for printing... sapa2 yang baca KOSMO semalam mmg paham ler apa topik aku nih... sapa yang tak baca, aku attach apa yang kuar FRONT PAGE paper KOSMO edisi Isnin... [image taken from http://akubimbo.blogspot.com/]


Pada aku, tak baik rasa nyer nak aibkan orang yang dah takde kat dunia nih.... apa, siapa arwah in the past, rasa nyer takyah dihebohkan... pada yang tau, tau lah... aku rasa ni cam dendam yang tak lepas masa arwah idup... dari dulu nak dihebohkan, tapi empunya badan wat derk jer... bila dah meninggal, bebas la nak 'share' citer yang dah lama penulis ni simpan... ntah ler... tu semua biarlah jadi urusan antara arwah dengan Allah... aku agak terkilan sebab yang menulis ni sah2 orang melayu & beragama Islam.. tau apa hukum hakam nak aibkan orang, terutama yang dah meninggal dunia....

aku tau, aku tak kenal personally ngan arwah Yasmin Ahmad... tapi aku suka filem arahan arwah.. aku suka iklan arahan arwah... sangat realiti, mmg cam rasa bukan lakonan... itu lah kita, itu lah kehidupan seharian masyarakat Malaysia... cara bercakap, cara tindakan... kita tak ler rasa cam orang tu baca skrip...

serious lak posting aku kali ni... takper, skali skala.. tapi hopefully, instead of nak dedahkan aib si mati, lagi afdal ler kita sedekahkan Al-Fatihah pada roh si mati... Moga bersemadi dengan tenang... Amin!!!


Friday, July 03, 2009

I Miss My Best Friend...

Apart


we've always been together,
we did everything with laughter,
we thought it was forever.

when I was in danger
you knew how to ease my fear,
you were always there to be my savior.

at first we were strangers,
until we became closer,
and now we are together.

but time flows like a river.
it became complicated and faster,
until we realized that we're older.

and that is what is keeping us apart,
I was here,
and you were there.

but I know we still care,
but our friendship slowly fades in the air,
how can it be so unfair?.

can "our past" be also called "our future?"
because I don't want to surrender
the memories we've shared together.