Monday, July 30, 2007

OMG it's monday!! .....

ahhhh... starting hari nih dah mendung... hehehe.. mana tak nyer.. cun2 time aku terjaga sebab dah dengar alarm,kat luar tuh tetiba angin kuat sangat.. berbunyik2 berlaga ngan pintu & tingkap... pastu hujan turun ngan selebat2 nya... alaa... aku cuba tukar fakta dengan mengatakan hari ni ari ahad, boleh sambung tidur tapi.... tinggal harapan... memang hari ni tetap Isnin.. huk.. huk.. ngan perasaan malas teramat sangat, aku kuatkan semangat untuk bangun gak & pi mandi... kalu lah boleh berlingkar lagi atas katil tuh ngan cuaca camnih, best nyeerrrrr!!!

dalam nak siap2 tu, hujan makin lebat kat luar.. so aku tunggu la kejap, kang nak masuk keta basah lak... [macam lah takde payung kan?!] tapi tu lah.. kalu guna payung pun gerenti lencun gak.. so aku siap ler lelambat.... slow & steady... hehehehe.... memang kalu ada odometer kat badan nih... pergerakan ala2 20km/h lah.... konpem!

right on time, aku siap jerk hujan reda sikit.. tak lebat cam tadi ler.. angin pun dah stop... macam mengalu-alu kan aku nak g keja.. heheh... ok lah, masuk keta n then gerak ler.. on d way hujan lebat balik... ish..ish... kat mata aku terbayang lagi katil aku kat umah... hehehehe

tapi tu lah, nak wt camner... idup perlu diteruskan... tak kerja kang takde duit lak nak survive.. so aku teruskan wat keja kat opis nih dalam suasana sejuk.. takyah on aircond dah... hehehe .... untuk korang sumer, selamat bekerja d hari Isnin....

Sunday, July 29, 2007

weekend...

elllooo.... Yowwzza.... aku saja nak post walaupun takde citer apa pun... weekend ni aku habiskan masa depan laptop main games.. dah lama tak spend time main games nih.. heheh.. aku tekan jer apa yang aku ada..dah bosan, aku main online nyer games lak.. tapi sesambil tuh mata tgk TV gak.. ish..ish..kalu benda2 camni boleh lak wat 3-4 benda dalam satu masa kan.. heheheh.... kalu sebab keja ada jerk alasan...

so malam ni aku baru ada peluang nak online sebab adik aku dah kuar.. ari ni seharian dia conquer [betul ker ejaan aku? lantak lah!] internet line..eee... ni yang wat nak kena beli hub yang boleh 2-3 user satu masa... hehehe... tunggu.. ada rezki, g pc fair next week... kan?

so, nanti aku sambung lagi erk... chiao...

Thursday, July 26, 2007

d'oh! ....

ulp!! aku dah bukak laptop nih, konon nak bercerita lagi tapi...... BLANK!! takde idea langsung nih... padahal rasanya macam ada benda yang nak tulis dalam nih..... naper erk? dah dekat sejam duk ngadap laptop nih... tapi takde gak idea kuar... so kesimpulannya takleh nak update apa2 ler malam nih... eeee... nak kena prepare gambar2 dulu kot....

ahhh... tido lah cam nih.. esok2 sambung... takpun tulat tulit ker... ish.. ish..

I'm smiling...

sajer aku nak share, semalam dari pagi aku tak berapa nak ada mood.. ngantuk jerk... al maklum lah cuaca skang kan mendung jerk.. lunch pun malas nak kuar... tapi bila dah masuk petang, tetiba ceria aku rasa..hehehe... ada lah sorang tu dah call dari Jakarta... lama tak jumpa dia... dah ler out station kat sana sebulan... so bila dengar suara, aku dah senyum sampai ke telinga ler.. nasib tak lebih dari tu, kang nak kena cari duit nak betulkan balik muka nih.. hehehe


kesimpulannya, aku happy petang semalam sampai ke malam.. tu yang potong bila nak online, streamyx lak takleh connect... aduss... takper, next week dia balik lah... hehehehe

Wednesday, July 25, 2007

Lunch a.k.a Very Mini Reunion

Minggu lepas, adalah orang yang kena 'kidnap' tuh [rujuk blog G-han] sebut pasal laksa sarawak, orang yang 'kidnap' dia tu nak buat lah konon nyer..... haahhh.. sapa suruh sebut, kan aku dah terbayang2 kan kesedapan makanan tuh.. tapi bukan aku sorang.. enon & nenie pun dah teringat2 camner rasa laksa sarawak tuh... cari pasal ler kan... dengan tak malu nya aku meng'offer'kan diri untuk datang makan kat sana kalu jadi lah nak buat...

so, aku taktau ler sebab terpaksa ker atau memang nak buat [hehehehehe], g-han mewakili tuan rumah tempat dia di'kidnap' untuk 2 minggu tuh [Astina, sama2 kat UNIMAS dulu] jemput lah aku ngan Enon ngan Nenie datang makan2 kat sana hari Ahad lepas.... patut nak buat sabtu, tapi kebetulan lak Izarina, sorang lagi member dari Unimas gak nak datang KL ahad nih, so buat lah ahad, the more the merrier kata omputih...

dengan itu, pepagi ahad tuh aku bangun dengan semangat yang membara nak makan laksa swak ni... sapa suruh ajar aku makan benda ni masa kat kuching dulu kan... kan dah lekat, dah kira salah satu laksa faveret dalam idup aku.. hehehehe... dalam kul 11 lebih aku smpi ler kat umah Tina, kat belakang Mines tuh.. aku plak nak pinjam kata2 hikmat G-han, "aku tak penah sampai sini..." hehehehe.... masa aku sampai, dorang tgh siap2 kan juadah... tu pun baru balik dari klinik... anak Tina, Amanda terkopek kuku ibu jari kaki dia.. aduuiii... aku dengar pun dah meremang rasa sakit... takper lah, jari tu pun dah selamat berbalut..tunggu proses nak baik jer lah... tapi Amanda memang taknak gerak2 dah nih... statik jer kat atas kerusi... kalu aku pun, aku ingat statik jer gak... ehhehehe... berbalik pada proses penyiapan juadah, ingat nak ler tolong sebab dah sampai awal nih kan tapi tu lah, aku baik ati sebab taknak tambah kesesakan kat dapur tuh.. hehehe... aku tgk jer lah sesambil masuk dapur minum air, makan coklat dan sebagainya lagi lah... tugas aku cuma jadi tukang rasa jerk..asal masak satu hidangan, aku g rasa.. dah tukang masak suruh, tak baik lawan cakap kan... hahahaha.. kakak Tina siapkan ikan masak cili, G-han siapkan tomyam, Tina siapkan ayam kicap, Laksa Swak & Pecal.... aku siapkan perut... guest kan? hehehehehe

bila dah siap sumer, tunggu kedatangan para VVIP jer lah... Nenie, Izarina & Hubby [Mr. Loke, betul ke aku eja?] datang dari LCCT.. Enon dari Ampang lerr... aku duk ler kat umah tu melayan anak Tina yang kecik tu, Emelda... best lak main kejar2 ngan dia ... hehehe

sumer dah sampai, xtvt makan2 pun start ler... sumer terkam laksa swak dulu... nak wat camner, yang ni dah duk terbayang2 sepanjang minggu lepas.. Izarina yang baru sampai dari Miri tuh pun terkam yang ni dulu.. hehehe... ahhh.. sedapnyer... rasa cam dah lama tak makan...susah nak carik yang sedap kt KL nih... kat Laksa Shack tu aku tak rasa cam laksa... rasa cam mee kari jerk.. makan, borak, makan, borak lagi... heheheh... lama tak borak panjang ngan Tina & Izarina nih... ngan Tina lagi lah, last aku jumpa dia tahun 1999 or 2000 dulu....

abis laksa, makan nasi lah pulak...kira tadi starter, ni main course... mata aku dah nampak dessert nih, aiskrim.. hehehe... complete meal ler... alhamdulillah...tak sesia aku bangun awal hari ahad camnih... biasa xtvt rutin aku hari ahad memang terperap kat umah jer lah, layan tv, papers ngan layan mata... hehehe

abis makan, layu jerk mata nih... tambah2 lak umah Tina ni berangin jerk... ngan hujan lagi kat luar tuh... kalu kat sendiri, suasana camni aku dah pengsan dah atas katil... best!! aku sambung main ngan Emelda... Amanda pun nampak dah ok, dah boleh borak2 walaupun dia masih lagi statik kat kerusi.. camna position dia masa aku sampai tadi, camtu gak ler position dia skang... sian dia.... dah borak2, amik2 gambar... Nenie, Izarina & hubby gerak ler.. nak g check in kat hotel lak... dah sah2 baru turun dari 'belon' kan tadi... aku ngan Enon gerak lambat sikit sebab duk melayan si Emelda yang makin aktif nih... heheh.. malam ni mesti dia tido awal sebab penat layan aunties dia nih.. hehehe.... G-han stay lagi kat sini lagi seminggu... peneman kan...

dalam kul 5 lebih, aku balik lah...saing ngan Enon... kenyang nyer ari nih.. siap bungkus lagi nih... tak baik tolak permintaan tuan rumah... heheh... kesimpulannya, aku puas ati skali lagi dapat makan apa yang aku bayangkan seminggu lepas.. hehe... mekasih yer Tina & G-han....

Saturday, July 21, 2007

ehh... ehh... ehh...

aku baru perasan, banyak gak aku post malam nih.. ntah, tetiba mood sampai nak bercerita kat dalam nih... rasa cam sumer nak share... hehehe... bak kata 'anak2' aku, "sharing is caring, a'wan".... hehehehe.....

nak tidur, tak ngantuk lak malam nih... padahal badan lenguh + penat sangat... bukan ler penat sebab hari nih, tapi penat yang terkumpul berminggu2 dah.. kalu dapat gi berurut ni, aku ingat mesti makcik yang urut aku tuh pun penat...penat sendawa... hehehe.... aku penah dulu, mak aku suruh g urut sebab dia boleh nampak aku lesu sangat... baru baring nih, makcik tuh baru pegang jer kaki aku, dah berbunyi sendawa dia... hehehe.... sian makcik tuh... ingat kalu dia nampak aku datang lagi, dia dah lari jauh2... hehehehe

servis keta...

aku berjaya gak g servis keta kesayangan aku tuh hari ni... dah berapa lama dah patut nyer kena servis tapi aku tak jugak pegi... keja ari2.. nak g ahad, tutup lak... tempat aku servis ni kat selayang gak.. dah lama aku g sini, dorang pun tau dah apa yang ada, apa yang takde dalam enjin aku tuh... dorang jer yang duk godek enjin 'boipren' aku tuh kan....so dengan semangat waja nyer, abis keja ari ni terus g workshop sebelum aku terjebak ke mana2 lokasi... apa2 hal memang kena g servis dulu, lepas tu kalu nak g memana pun pegi lah... hehehe

tukar yang asas ler, minyak itam & filter.. pastu aku tukar spark plug ngan petrol filter skali... yang lelain, aku suruh jer dorang letak gris ke, minyak ker kat mana tempat2 yang berbunyik... al maklum ler.. 'boipren' aku nih dah masuk tahun ke-9... tapi ok lagi.. takde bagi aku masalah yang major pun sepanjang aku bawak nih.. dah dekat satu mesia aku jalan ngan 'boipren' aku nih..dah macam2 jenis orang aku bawak naik keta nih, yang popular, yang tak popular, yang baik, yang tak berapa nak baik, etc.... sayang sangat.. alah, yang rosak itu ini tu ada ler, tapi bersesuaian ngan umur dia ler... lain pada tu memang takde masalah... tu yang taknak tukar... ingat ada rezki boleh wat overhaul ker, tukar enjin ker, tukar kaler ker.. tertakluk pada bajet ler... moral of story kat sini, sayangi lah keta anda.. hehehehe.... aku sayang sangat-sangat keta aku nih... memang banyak sangat jasa dia kat aku.... kalu aku nak sangat keta lain, kena kumpul duit beli baru.. yang ni tetap menjadi pujaan hati ku... hehehe.... akan ku simpan selama mana yang boleh....

memories.....

sebenarnya kan... aku dah lama sangat teringin nak scan balik gegambar lama, gegambar time sekolah, time kat matrics, time degree & segala2 time lagi lerr... tapi masa tu cam suntuk jerk.. lagi satu, aku malas nak mengangkut scanner dari bilik luar tuh... besar... hehehe.... bukan apa, saja nak simpan mana2 gambar yang menarik & banyak kenangan dalam bentuk digital... yer lah, dulu kamera sumer pakai filem... aku lak jenis gila nak petik jer kamera tu..kejap2 'snap' sini, kejap 'snap' sana... hehehe... jenis yang kalu boleh pegi memana mesti nak bawak jer lah kamera tuh.. tapi ada untungnya, bila time2 skang belek balik album... boleh tergelak sorang2, nangis pun boleh... heheh... mahal sumer kenangan tuh, takleh nak beli dengan duit yang kita ada... hehehe....
ni gambar yang terhasil masa aku tengah cuti time degree dulu... tak ingat tahun bila yang aku buat ni tapi masa tu memang bilik aku tak nampak lantai, penuh jer ngan gambar... tengah free time tuh kan.. susun ler gambar2 dalam frame besar.. mostly dalam nih sumer yang rapat & penah rapat dari zaman school sampai ler zaman uni... korang belek satu2 kalu boleh nampak, mesti ada gambar korang gak....

ingat nak buat lagi tapi banyak sebab lak jadi penghalang... satu, memang masalah masa ler.. balik keja memang jangan harap ler aku nak menyesakkan bilik tuh, penat dah...dua, disadvantage guna kamera digital.. amik banyak giler gambar, tapi satu pun tak penah develop... hehehe...sumer simpan dalam hard disk jerk... tangguh2 nak cuci, skali bertimbun... koleksi album gambar aku skang dalam cd jerk.. hehehe... tapi takper, satu hari nanti aku akan buat gak frame baru... aku akan develop gak sumer gambar2 yang aku amik ngan digital camera... takkan tiap kali nak tgk gambar kena bukak laptop kan.. hehehe..

koleksi gambar aku ni memang tak ternilai ler.. aku sayang semua gambar2 tuh... aku sayang kat sumer penyumbang wajah & aksi dalam setiap gambar2 tuh jugak... ramai yang aku dah lama tak jumpa.. ntah camner ler keadaan korang sumer skang erk...

Takde keja....

Hee.. Hee.. aku ada wat keja tak berapa berfaedah minggu lepas.. alah, untuk menghiburkan hati sendiri kan... tengah pikir nak share ke, tanak share.. tapi... share jer lah.. bukan salah pun... hehehe

al-kisah nyer.. sebelah opis aku nih ada ler satu opis construction... diaorang manage beberapa projek perumahan dekat kawasan sekitar opis aku nih lah... kira berjiran ler... ada lah beberapa orang staff diaorang, taktau ler arkitek ker, project manager ker, site manager ker,... tapi yang penting orang2 malaysia ler.. bukan pangkat yang keja kontrak tuh... nak kata kenal benar, tak ler tapi kekadang adalah beberapa orang diaorang yang rajin bertegur sapa kalu terserempak... alah, adat berjiran kan.. hehehe

dalam reramai tuh, ada lah sorang mamat tuh yang aku suka sangat tengok.. sedap mata memandang.. hehehe.... ok ler, wat cuci mata kan.. tegur tak lagi ler... setakat senyum2 jerk.. hehe... cam gatal pun ada gak nih.. tapi tak lah... normal ler suka tengok orang itu ini kan... kalu takde perasaan nih, aku ingat tak berapa nak normal ler orang tu...

last week, kerap sangat aku terserempak ngan dia..asal aku turun, dia pun ada kat bawah tu... asal aku jenguk tingkap [kebetulan rasa nak menjenguk yer..], mamat tu pun ada jugak kat luar...samada baru nak pegi site atau baru balik dari site... hehehe... aku apa lagi, cuci mata ler.. rezki kan... tapi takat tu jer lah, bukan ler ada apa2 pun...sekadar suka tengok.. aku ingat mamat ni dah kawin kot... ntah..taktau nak kata... tapi kelmarin, masa aku jenguk tingkap, nampak dia baru balik dari site...lama lak tuh dia lepak kat bawah..so aku tetiba terpikir nak petik kamera.. heheh...hasilnyer, tak nampak apa pun... heheh... aku bukannya ada kamera macam papparazi pakai pun... hehehe... nasib baik ler tingkap ofis aku tu tinted, tak nampak dari luar.. hehehe.... giler lah..kalu dia tau mau aku kena saman kang...sebab amik gambar curik...

Makan.. Makan..

Hehehe.... Semalam tetiba aku rasa aku takleh tahan dah... dari awal minggu ari tu, aku ngan Nenie duk Ym.. boleh terkuar topik makan sebab masa tu memasing tak makan breakfast lagi... dan sebab masa kitaorang YM tuh dah nak masuk waktu lunch, kitaorang pun sebut lah apa juadah yang sesuai nak makan ari tuh.. Nenie sebut Kenny Rogers.. sedap nyer.. tapi aku terbayang ayam lain... aku terbayang kan 1/4 chicken kat Dave's Deli.. lama dah tak makan sebab jauh outlet dia... ada kat OU ngan Subang Parade.. dulu at least ada gak kat C4 wangsa maju ngan alpha angle tuh... sedap nyerrr.... bila ler nak g erk? kalu lah OU tu kat sebelah opis aku jerk, dah sah2 aku g sana jerk lunch hour ari tuh...

nak dijadikan cerita, dari hari isnin gambaran ngan rasa quarter chicken tuh penuh dalam kepala aku... so semalam, aku nekad... tak kira... by hook or by crook, aku kena g makan jugak..selagi tak dapat selagi tuh lah duk teringat2... macam aku duk teringat2 kat Alai [masuk gak citer melaka erk..hehehe] ... so dengan bersemangat waja nya, abis kerja aku balik umah... sebab taknak bawak laptop dalam keta tuh.. trauma dah ngan kes pecah keta nih... tinggalkan kat umah, mandi & tukar baju sumer... aku kuar balik sebelum kemalasan menguasai minda.. hehehehe..... aku g OU sebab tu jer yang paling dekat ngan umah aku kalu nak dibandingkan ngan subang parade kan... sampai jer memang terus tuju kedai tuh.. sorang pun sorang ler... janji perut kenyang.. baca lah magazine sambil layan makan...

akhirnya...dapat gak aku menu yang dah seminggu jadi igauan.. hehehe... giler kan? pasal makan sanggup nih.... dengan bangganya aku makan.. menikmati kesedapan ayam ngan gravy nih... memang puas ati... sangat2.. hehehe... lepas dah hajat di hati... so takde lah duk terbayang2 dah pas nih.. jangan ler korang sebut menu2 lain lagi.. kang terbayang lagi.. nak mencari ok tapi nih tengah2 bulan... hehehe... pepaham jer lah kan...
kesimpulannya, aku cuma nak citer aku dah dapat makan 1/4 chicken kat Dave's Deli nih... tu jer... hehehehe

Friday, July 20, 2007

Harry Potter and the Deathly Hallows....

Yeehaaa..... Demam harry Potter dah kembali.. kt Mesia taktau ler demam ker tak, tapi kalu katUS & UK especially memang demam panas nih... esok latest book dah kuar.. diaorang start jual tepat jam 7.01 am kat kedai2 buku yang amik bahagian... kat tesco & carrefour pun ada gak... pergghh.. so sapa2 nak makan breakfast free esok, boleh gak pegi... macam kat c4 ada goodie bags untuk 100 orang pertama.. macam2 jenis promo lagi ler untuk buku nih... agak2 ramai ker yang pegi pagi esok erk? hehehehe

Masalah aku skang, yang 4 buku pertama [belah kanan tu] aku dah abis baca ler... tapi yang selepas2 tuh memang harapan jerk... pegang buku jer, bila nak baca ada jer halangan... pastu terus jadi simpanan jer kat almari.. hehehe... bila erk nak abiskan? aku tak kira.. kena abiskan jugak... by hook or by crook... tapi aku tak ler demam sampainak g beratur beli buku nih pepagi esok... biar lelama skit... nanti2 rega pun turun dah.. so kalah membeli menang memakai.. yer tak? hehehehe

aku nekad, aku akan start baca buku yang no 5 & 6 [yang belah kiri nih], pastu boleh beli yang no. 7 ni lak.. yang Rowling kata ni buku last harry potter.. mati ker dia, idup ker dia? ntah jadi voldermort ker.. jadi apa ker... kita tunggu jer lah erk.. esok2 aku g lah belek2 bahagian akhir buku tuh.. hehee... kira tau ending terus.. hahaha.. tapi tak best.. aku tetap akan baca dari mula gak... Wan Boleh!! hehehehehe

pada sesapa yang nak g beratur esok pagi depan Borders, MPH, Tesco, Carrefour + mana2 lagi lah kedai yang amik bahagian, selamat beratur... dah baca nanti boleh bagi pinjam kan? hahahaaha

Thursday, July 19, 2007

Kringg.. Kringg....

aku dah lama nak post pasal benda nih tapi asyik terlupa jerk... tengah duk kemaskini kan gambar2 dalam phone, terjumpa lak yang nih....

tiap kali aku g umah sorang kawan kita nih, aku mesti akan pegang or berenti depan telefon nih...bukan apa, aku rasa dah lama sangat tak jumpa telefon rumah yang nih.. antik nih.. aku ingat kalau lelong dalam e-bay nih mesti tinggi price boleh dapat.. [hehe... dah macam dialog Optimus Prime lak kan...] skang mana ada guna yang pusing2 camni dah kan...semua main tekan2 jerk....

aku dulu pun ada gak phone nih... masa aku belum sekolah lagi... bunyik dia memang kuat,tak ingat nyer kuat... aku ingat lagi masa duk kat kg. baru dulu..phone nih mak aku letak kat dapur... kat celah2 rak pinggan.. aku tak sure apa motif tepon nih diletakkan kat situ tapi memang tu lah tempat dia... kalu bunyik [memang takde bunyik lain kecuali KRINGG.. KRINGG... dan KRINGG... tanpa ada apa2 butang kawalan volume], berlari-lari aku ngan adik aku nak angkat... sebab masa tu ayah aku selalu fly, so tepon ni lah penghubung kitaorang antara mesia ngan serata negara... hehehehe... ada sekali tu tangan aku cedera sebab terseret masa jatuh basikal... pakai bandage kat tangan, nak call orang takleh sebab tak muat jari nak masuk lubang tuh.. kena lah guna pen or apa2 jer lah yang boleh muat untuk dail.. hehehe...

rindu lak aku kat phone nih... yang aku ingat, kitaorang berpisah ngan telepon itam nih masa pindah ker, masa mula2 tepon tekan2 tu diperkenalkan, antara dua sebab tu lah... masa tu kalu apa2 yang berkaitan ngan telepon memang kena bhubung terus ngan telekom.. so bila telekom antar surat suruh amik tepon yang tekan2 tuh, dia suruh bawak tepon itam nih... kira wat sistem barter lah... bagi balik tepon yang ni, dapat ler tepon yang baru tuh... sayang betul.. aku kecik lagi masa tuh.. taktau ler apa motif telekom mintak balik tepon itam nih... kalu tau nilai sentimental tinggi, mesti aku tak bagi orang tu amik balik... dah ler skang memang trend orang suka barang2 antik nih.. lagi lama lagi klasik, lagi nampak mahal..... eeeee..... kalau lah aku tau... ish.. ish...

aku nak ucap tima kasih ler kat kawan aku yang sorang ni [u know who you are!]... hehehe.. macam wat ucapan kat tv lak taknak sebut2 nama nih... sebab dia ada lagi phone nih, aku pun boleh amik gambar wat kenangan.. ko simpan tau phone nih.. mungkin satu hari nanti boleh masuk kan dalam ebay.. mana tau ada yang offer sampai berkoyan-koyan nilai dia... haaahhhh.. kan dah kaya.. hehehehe

Wednesday, July 18, 2007

konon nak melawat 'Mak Buyung' tapi....

aku tau kat blog enon dia dah citer semua kejadian, tapi aku nak citer sebelum kejadian lah... aku tewas lawan ngan Enon sapa dapat post gambar baby dulu sebab aku ada panggilan tugas luar, so takleh nak g melawat n amik gambar...eeeee.... takper, kasi can... hehehehe... so aku citer yang dia tak citer lah erk...

hari Isnin lepas, dalam tengahari tu aku dapat lah phone call dari agen enonz... hehehe... ngajak aku g jumpa Cheq petang nih... sajer nak jumpa sebelum dia dah bersalin nanti kan, yer lah..dia pun dah sarat sangat nih..bila2 masa jer boleh bersalin tuh... ok jer lah... aku pun dah lama tak jumpa mak buyung tuh.....so dah set lah nak g umah Cheq pas keja kang....

pastu dalam kul 6 lebih, aku dapat call lagi... enon bagitau tak jadi g umah Cheq, nak g spital terus sebab Cheq dah kena tahan kat sana masa wat medical check-up... pintu kuar baby dah terbukak separyh... laaaa... masin mulut Cheq duk bebel kat Enon rupanya...hehehe... Enon kata Cheq memang dah bising sebab tak g jenguk dia pun... "korang nih agaknya aku dah bersaliln baru dapat jumpa" ==> lebih kurang camtu ler ayat Cheq kat Enon... heehehe...sekali betul daaa.... ok lah... duk kejap Nenie plak call bagitau Cheq dah masuk labour room... aiyak!! memang dah nak bersalin benor lerrr.... so kitaorang dari 4 penjuru [aku, enon, nenie & mala] pegi ler bergegas ke spital kat wangsa maju.. masa kitaorang sampai [except nenie ler, dia paling awal tiba], Cheq dah bersalin.. kitaorang takleh nak g jumpa cheq sebab dia still dalam labour room, ikut syarat spital suami jer yang boleh masuk...since kitaorang ni bukan suami Cheq, secara automatiknya memang tak layak ler masuk labour room tuh... hehehehe

disebabkan masing2 lapar, [aku tau aku ngan nenie lapar, enon ngan mala aku tatau]... kitaorang g ler carik port nak nyekik dulu... g NZ jer lah sebab dekat ngan lokasi kejadian.. hehehe... makan ar ni simple jerk... key tiaw kerang... borak2 lagi..citer itu ini begitu begini.... sesambil tu tengok gak jam.. dah kenyang, berangkat ler kitaorang ke spital balik dengan harapan dapat ler jumpa baby baru tuh.. mak dia tak kisah sangat pun.. ehehehehe..ni kalu cheq baca harus dia putus kawan ngan aku... ampun cheq, sekali lagi gurau2 manja... heheehe... naik ler kitaorang ke tingkat 3... Own jer ada.. Cheq kat dalam labour room lagi...lerr...ramai lak orang bersalin sampai member aku tuh tak dapat bilik lagi... dia duk lagi dalam labour room sebab buat masa skang, bililk tu jer yang kosong... kitaorang duk melepak jer lah kat lobi tingkat 3 tuh... pandang atas bawah, nak tgk baby pun takleh sebab bilik baby diaorang tutup ngan skrin.. ada baby lain bermasalah, so dorang taknak orang lain tgk usaha gigih diaorang nak selamatkan baby tuh.. hope baby tu selamat.. tu baby orang lain, baby cheq alhamdulillah, ikut kata Own selaku ayah baby, semua selamat... siap tunjuk gambar yang da amik...lerrr...dah pandai bukak mata n tgk kamera rupanya... berpotensi nak jadi orang terkenal nih in d future... jadilah, nanti kakak2, eh silap, aunties [kitaorang lerr] dia gak tumpang bangga ... tengah2 lepak, terpandang satu sudut..enon boleh kata aku nampak radio tuh macam robot decepticons dalam transformers lak...yang memula muncul dalam air force one nak curik database tuh.... hahahaha....

actually malam ni kitaorang balik dalam kehampaan, sebab takleh nak jumpa Cheq,.. sampai sudah dia tak dapat bilik..so kitaorang dapat jumpa Own jerk sebenarnya... jam pun dah lepas waktu melawat... takperlah, plan nak jenguk the next day.. tapi tu lah pulak aku dapat tugasan awal pagi selasa kena pegi Rawang.. time tu gak ler Enon dah g jenguk Cheq & baby... n belah petang sekali lagi cik Enon kita menjenguk Cheq & baby ngan Nenie & Ogy & Ijad... aku tertinggal...mintak2 sempat ler aku jumpa Cheq sebelum dia balik Melaka..kalu tak sempat, kena g Melaka lah jawab nyer...[ngan muka penuh innocent nak sebut "pegi melaka"...hehehehe] kalu dah sampai Melaka kena lah gi makan dulu kan... heheahhahaahah..... alang-alang kan.....

Monday, July 16, 2007

korang lapar tak? ......

tetiba rasa macam nak sangat makan ikan bakar, ketam, sotong, kerang, lala, siput dan bermacam jenis makanan laut lah... udang jerk takleh sentuh... kalu tak memang bedal gak ler... tu lah, bila tgk tv.. pastu macam2 jenis rancangan bercirikan makanan kan... eeee...

aku rasa cam Alai kt melaka tu memanggil2 nama aku ajak makan... korang dengar tak? kalu tak alai, umbai pun panggil gak.. hehehehe

aku cam rindu betul nak wat trip g melaka tuh... bila erk kengkawan? hehehehe....sedapnya.. aku bagi refresh memory... sedapkan makanan dalam gambar nih.. hehehehe

jom! jom! jom! jom! jom pegi alai! [pinjam lagu jom heboh!]
hehehehe

Saturday, July 14, 2007

Lapar laa.....

Sambungan daripada blog bawah, pas tgk wayang mestilah gi isi perut plak... lapar kan... nak2 pulak aku tak sempat makan sebelum tgk citer tu ... yang aku pasti aku ngan nenie memang lapar lah, enon aku tau dia dah makan sebelum kejadian... tapi rasanya dah lapar balik kot... heehe

kitaorang punyalah duk bincang kat parking klcc tadi mana tempat nak g makan nih.. nenie cam nak lepak kat kedai2 kopi ala2 kopitiam tap takleh tpikir kat mana lokasi yang strategik... bincang punya bincang...muktamad, g kat western kg baru tuh.. aku senyum jerk, sebab memang dah lama terbayangkan tempat tu kan... kitaorang gerak dari klcc dalam keta memasing..gi park kat kawasan lrt kg. baru sebab taknak menyumbangkan pada kesesakan parking kat depan kedai tuh.. kira kononnya naik satu keta jer lah...

dah sampai, apa lagi order lah bahagian masing2... aku nak grill chicken, nenie ngan chicken chop n enon amik lamb chop... kena pulak waiter yang amik order tu guna bahasa ala2 dalam mahkamah gitu... kira ikut tatabahasa n segala jenis frasa ler.. layan jer lah... kang makanan tak sampai plak... ehehe.... sesambil tunggu makanan, kitaorang borak2 ler sambil di selang seli ngan phone calls... biasalah kan... cerita memang tak penah abis... aku ingat kalu tetiba senyap tuh mesti ada yang tak kena...kan? sesambil nak makan tuh, nama G-Han tetap jadi sebutan.. tak penah lupa kat empunya badan tuh... aku ingat aku nak g makan satay lah kat umah ko G-Han..hehe... air tangan ko nyer... ada boleh ker? hahahahaha........

tengah2 makan, ada lak hiburan... penyanyi jalanan... eh, ke penyanyi mejaan? sebab dia tak nyanyi tepi jalan pun, tepi meja jerk.... takper lah, nasib baik suara sedap... kalu tak memang kitaorang request suruh dia blah dari situ dah... sampaikan nenie boleh lak terkuar kan dialog "best kan kalau boleh wat part time camni?" aku ngan enon sudah pandang sama nenie... takpe, layan jer lah jugak... heheehe... duk lepak2 lagi baru terperasan aku ngan nenie order air ikut kaler baju memasing.. so capture jer lah gambar... saja wat kenangan...

dah selesai semua [alhamdulillah!] kitaorang nak balik, tapi tersangkut la plak kat depan tuh.. ada orang jual ikan laga, pastu adalah sorang tu daripada sampai tadi dah bagitau nak beli ikan laga, nak beli ikan laga...... untuk tak menghampakan sorang tuh, kitaorang temankan jer lah... pilih punya pilih, yang atas ke bawah, yang kiri ke kanan.. yang cover kaler pink dah tukar kaler biru...akhirnya ada pilihan..kena pilih lagi tu... ada 5 calon ikan laga yang bertuah nak dapat tuan baru... hehehe... kitaorang pun jadilah juri nak pilih ikan mana yang sesuai ... akhirnya ada yang berkenan di hati... beruntung ikan nih dapat tuan baru dia.... sure dapat layanan istimewa lah...

so kali ni baru betul2 setel... enon pun antar ler aku ngan nenie amik keta kat lrt tuh... balik ler ke umah masing2... memang havoc kalu kuar ngan korang kan.. hehehe.. tapi takpe, i like!!

G-Han, kita g makan nanti erk? Alai nyer mission tak accomplish lagi nih....

Harry Potter & the Order of the Phoenix.....

Semalam terjebak ngan wayang lagi..ingatkan next week baru dapat tgk citer nih, tapi atas ajakan kengkawan yang merangkap pengerusi & setiausaha kehormat majlis [sapa lagi kalu bukan Nenie & Enon] , maka terlaksanalah impian tgk citer ni malam tadi.. hehehe... 2 hari berturut2 masuk panggung ni...

Gi tgk kat KLCC.. Mala pun join gak... ramai gak ler orang kat TGV tuh... macam2 movie skang kan.. kitaorang taknakpedulik hal orang, pas dah beli auntie anne's & popcorn & air [al kisah lapar sebenarnya.. hehehe], kitaorang pun melangkah masuk dalam panggung 9.. ramai gak ler.. aku pusing keliling, kot2 ada budak2 yang berpotensi nak wat bising masa citer nih start kang... rasanya takde kot... TGV lain, MBO tuh dekat sangat ngan kawasan perumahan kan, lain lah gak environment dia.... okaylah, kira takde lah kot rasa nak baling botol kat sesapa nanti...

bila dah start citer, okay lah... mulut pun duk mengunyah lagi kan..so bising skit2 tuh kira let go lah... tapi bila dah masuk setengah citer sampai ke akhir citer, ada gak manusia yg buat bising dalam panggung... ingat nak baling tapi alamak!! orang sebelah aku lah.. merangkap kawan Enon, dak Mala rupanya.... hehehe.... [time ni baru kata member Enon, time lain kita memang member ngan Mala nih...] ish..ish... ada jerk komentar yang kuar untuk setiap scene... aku tahan jerk..patut lah tadi masa pilih tempat duduk, Neni boleh tanya soalan naper dia boleh terpisah ngan aku sebab masa tu Mala duk sebelah dia.. aku pun ngan muka jujur tukar tempat nak duk sebelah Nenie..rupanya ada motif.. Ha1 Ha! Ha! Harry ngan kengkawan kena serang dalam tuh, org sebelah aku pun kena serang gak kot sebab aku nampak tangan dia bersilat... ngan sound effect dia semua cukup lah... hehehe..since aku wat taktau, Enon ler jadik mangsa,bila kena soal "eh,naper dia gi situ", "ahh, tu kat belakang tuh", "apsal budak tu g bagitau cikgu dia?" etc.....

satu lagi ayat yang dah macam duk rewind jer sepanjang citer nih, bila Harry kuar "dah besar dah ko yerk", bila Hermione kuar, "dah besar dah ko ni", bila Ron kuar, "dah besar dah dia niih"....... ada lagi, bak kata enon dalam blog dia, kuar jer karakter prof. umbridge, dgn volume suara yang aku agak 3-4 baris depan pun boleh dengar ler... "haa...aku tau dah muka dia ni macam rupa sapa, ada rupa Mona Fendy kan,dr tadi aku duk pikir".... Lerrrr..... aku ngan nenie dah senyum terpaksa... nak baling, kenangkan dia kawan.. kalu tak dari setengah jam pertama tadi aku dah simbah ngan air pepsi aku nih.... heheh.. ampun Mala, kutuk2 manja... heheheheh

kesimpulannya,macam yang enon kata.. kalu mala ikut..make sure beli tiket untuk seat berasingan...selangkan 6-7 baris pun takper..hehehehe Citer yang ni ok lah...aku punya duk pikir, aku rasa aku ada miss salah satu sequel Harry Potter ni tapi bila tgk plot citer, aku paham semua benda..maksudnya aku dah tgk la semua 4 movies yang sebelum nih... naper aku rasa aku ada termiss erk? eerrrrr..... jap..pikir sat..... mm..mmm... aku rasa yang prisoner of azkaban tu aku tgk kat astro..takpun DVD...bukan kat panggung.. sebab yang goblet of fire aku suka sangat... ok, sah...aku memang takde miss langsung kelima lima sequel citer nih... buku jer stuck kat yang phoenix nih.. last baca yang goblet tuh.... takleh jadi nih... kena baca gak yang phoenix nih pastu make sure abiskan yang half blood prince sebelum next movie kuar... hehehe..Nenie, aku nak pinjam buku ko yang half-blood prince nih... nak jugak!!

abis citer, g makan...Mala tak join sebab dia ada tanggungjawab pada suami & anak2..hehehe.. yang ni terpuji lah sikap dia... g makan kat western kg. baru tuh... yezzz... dapat gak g makan kat sini, dah seminggu aku duk sebut2 tempat nih..ntah,tetiba rasa nak kan.. aku sebut jer lah sampai dorang ni bosan ... hehehehhe... part makan nih aku citer lepas2 nih... penat dah nak menaip...

to be continued.........

Friday, July 13, 2007

akhirnya..... "More Than Meet The Eye"........

ahak! ahak! I like it!!

Finally!! akhirnya!! dapat gak aku tgk citer yang menjadi sebutan & topik hangat orang ramai...takde lah rasa ketinggalan keta api dah.... hehehe.... aku berjaya gak gi tengok TRANSFORMERS malam tadi... sukanya aku.. hehehe... nasib baik ada sokongan dari enon... dia nak tgk lagi untuk kali ke-2, aku cepatlah offer diri nak ikut...kang tak tgk langsung, sedar2 dah abis...taknak!!!! Last aku tgk Transformers ni yang cartoon version tu lah... zaman kecik2 dulu.. yang duk tunjuk kat astro ria skang nih tak penah ada peluang nak tgk... takde lah minat kartun tapi tau2 jer lah, dulu pilihan cartoon limited... hehehe

gi tgk kat MBO jerk.. dekat ngan umah Enon satu hal & yang paling penting takyah nak redah traffic jam g TGV or GSC... malas nak beratur panjang beli tiket pun yer gak....


ramai gak ler umat manusia kat sini.. tapi takler full house... konon kat tiket tulis start movie kul 730pm, tapi 740pm baru boleh masuk panggung... popcorn kitaorang dah tinggal suku.. hahahaha... nampak benor perut lapar... masa dalam panggung, ada lah sorang pakcik ni, sensorang dia jerk... tapi yang menarik perhatian kitaorang dia kuarkan satu bunyi dari mulut dia ngan begitu kuat skali...tengah cari seat dia bunyik "aaa", "aaa"..... nak kata gelak bukan, nangis pun bukan, bercakap pun bukan... ntah.. tgh duduk pun dia bunyik lagi "aaa", "aaa".... sian pakcik nih.. nampak macam ada short skit tapi yang musykilkan kitaorng, kalu short takkan dia leh lepas masuk sini kan? ada tiket tuh...pandai gak ler dia mbayar & paling penting dia tau nak g tgk TRANSFORMERS...

betul cakap Nenie, sayang nak kelip mata tgk citer nih... tak penah aku bagi full attention kat action movie camni.. best giler citer nih... dari awal sampai abis aku rasa macam banyak sangat sudut yang aku nak tgk kat skrin tuh... tapi potong betul lah.. ada bebudak bercakap ngan buat bising macam duk umah lak dalam panggung tuh.. nasib lah dia orang tu jauh...kalu dekat aku rasa benjol kepala diaorang tu gamaknya aku baling ngan botol ice lemon tea ni.. mak bapak pun takde kesedaran sivik, tinggal ler anak2 tu kat baby sitter ke, tak pun kalu dah teruk sangat, gilir2 laki bini g tgk citer nih... mengganggu konsentrasi betul... takde rasa bersalah pun muka mak bapak bebudak nih bising... bodoh piang betul lah!!

back to the movie, best n menghiburkan la citer nih.. bak kata enon, ada lah yang tak logik sana sini.. tapi alah, kalu nak ikut logik memang panggung wayang gulung tikar ler kan... aku duk gelak ngan enon bila time semua robots berlawan kat tgh2 bandar tuh.. dari mula start lawan sampai nak abis lawan, rakyat jelata a.k.a human beings tak berenti-renti berlari sambil jerit sana sini.. pastu jalanraya dah pecah2, lubang sana sini ada gak keta yang nak gak lalu lalang sambil tekan brek mengejut... ha! Ha! ha! kalu betul2 nyer kejadian, 5 minit dorang start blawan sure dah lengang kawasan tuh... sian xtra2 tuh.... hehehehe... tapi tu lah, kalu nak tgk wayang, jgn pikir sangat logik ke tak.... rosak program nanti.... tengok jer diam2.... hehehe

aku banyak gelak gak ler tgk citer nih, action-pack tapi lawak... memang ilang ler penat keja sepanjang minggu... tgk si Sam yang kalut tak tentu pasal tuh... kalu kawan aku camtu, ingat tangan aku ni bengkak gak sebab asyik menampar dia jerk... hehehe.. aku nak gak keta yang transform cam bumblebee nih... senang kalu time jem kat KL nih... berangan jer lah kan....

kesimpulannya aku memang puas ati lah... kalu ikut ati tadi nak gak wat marathon, sambung ngan harry potter lak tapi takleh la.. lapar!! hehehehe.... pas abis citer, g makan ngan enon kat bukit indah.. aku pinjam ler dialog G-Han, cuma ubah skit jerk- "dah lama tak sampai kawasan ni"... hehehe.... dah abis makan, abis borak.. err... borak tak abis lagi sebenarnya.. aku pun heran, cam tak abis2 topik perbualan.... hehehe... pastu balik ler... nak amik keta aku kat umah enon... sampai umah, jadi lak adegan kelakar depan pagar.. hehehe... kat blog enon ada citer dah... aku takleh berenti gelak nih.. tolong!! hehehehehe

pastu aku pun balik umah... nak tido tapi takleh, tu yang update kan blog nih... kira lawan ghan ler... terlebih sejam dari waktu tido dia masa terajin update blog dia tuh... hehehe...



eh, aku lupa lak nk citer...masa wayang dah abis, time kitaorang bersesak nak kuar panggung, pakcik tu yang duduk sensorg kat baris ketiga dari depan kuarkan lagi bunyik "aaa" "aaa" dia tuh... taknak gelak lah sebab kesian tapi tersenyum gak ler aku ngan enon....

birthday......


aku dari last weekend nak citer apa xtvt yang aku buat last week tapi idea macam tak kuar... tapi sebab nak curik gak slot nih sebelum masuk citer terbaru, aku tulis dulu lah sikit... bila ada idea lain, aku add lagi..dan lagi..dan lagi..... hehehe

ari sabtu lepas member aku wat bday party anak dia merangkap 'anak' aku gak ler... anak angkat lah... kira cam aku godmother kata orang putih..... heheh... penat tul nak buat persiapan, tu baru 2nd bday...kalu majlis tunang ker, kawin ker lagi havoc kot.... al kisah, member aku ni bagilah theme kaler untuk party ni - purple, tapi bday girl ngan family bday girl pun takde baju kaler purple nih... baru nak mencari.. biasalah, kalu kita cari kaler tuh, memang susah ler nak dapat kat kedai... cuba kalu tak cari... bersepah depan mata.... eeeee...

memandangkan memasing bz, aku pun temankan member aku cari baju dari ari khamis... semua belah malam time semua kedai dah nak tutup.... pegi yang mana sempat jer lah... khamis tak berjaya, ari jumaat baju bday girl ngan mama dia dapat dah.... nasib baik ada kedai tak tutup lagi kul 10 kat area bukit bintang tuh.... ari sabtu, pagi sempat lagi pusing shopping complex nih... majlis belah petang... finally jumpa, balik umah... aku nyer tak jumpa2 gak nih sampailah sejam setengah sebelum majlis start... kang masuk majlis tak ikut konsep, kena halau la plak kan...

so sampai masa, aku tolong ler hias2 apa yang patut..yang lain serahkan jer kat kakak yang keja kt McD tuh..dah buat tempat dia kan... hehehe... ok lah..majlis berjalan ngan lancar... ramai gak datang yang kebanyakan nya family ngan kawan2 rapat member aku tu lah.... enon pun ada gak... hehehe.... duk lah aku kat situ dari kul 2 sampai 6 petang... kira dari tempat tu takde orang, sampai lah orang2 tu dah balik.... well, biasa lah kan... ala2 tuan umah.. hehehe... seronok aku tgk bday party nih...masa aku kecik dulu takde wat camni, takde dapat hadiah banyak2.... sian aku.... sempat lagi ke nak wat besar2 an macam nih? hahahaha

malam tu aku flat... hehehe...macam lah aku yang celebrate kan... hehehe... takper lah, buat2 macam kita punya lah kan....

Tuesday, July 10, 2007

movies lagi.......

Aku nak citer pasal movies lagi... taktau ler napa tahun nih keinginan aku nak tgk wayang tinggi sangat, tapi banyak yang tak sempat... bila nak tgk, ada jer keja .. pastu bila dah free, citer tu dah abis kat panggung.... iish..ish... sian aku... biasanya memang aku tak berapa suka nak gi cinema nih.. ntah, rasa cam buang masa duduk jer dalam tu 2 - 3 jam.... tu time siang ler..kalu malam lak, aku dah ngantuk.. kang jadi lak wayang tu yang tgk aku.... aku penah ada pengalaman tido dalam panggung nih, masa tu kat Kuching... time belajar dulu... aku g tgk citer jurasic park... tak ingat yang nombor berapa... tapi time tu aku memang penat, ikut ati memang taknak pegi tapi kena paksa.... ok lah, nak wat camner kan....follow jerk la....masuk panggung ok lagi... duduk pun ok lagi...sekali tu aku taktau time bila aku lelap...sedar2 member aku kejut ajak balik... laaa.... dah abis ker citer nih?

rupanya aku memang tidur sepanjang citer tuh.. ya rabbi.. memang aku tak sedar apa dah... penat sangat...bunyi dinasour menjerit pun aku boleh tak dengar.... heheehehe... bila pikir2 balik, kelakar pun yer.. aku bayar untuk tidur jerk.. rugi betul....

tapi tu kisah dulu... skang kalu rasa aku penat, orang paksa macamana pun aku tetap takkan pegi memana... duk umah tido... tapi lately ni aku nak sangat g tgk wayang.... macam banyak sangat box office movies... Fantastic 4, Transformers, Die Hard 4.0, yang akan datang ni Harry Potter.... bila lah boleh aku jejak kan kaki g cinema nih... hehehhe...