Sunday, December 09, 2007

Hat-trick trip to Kuching...

Ni satu lagi kisah yang back dated, November nyer citer... nak wat camner, bulan lepas memang bz kan... tambah ngan 'penyakit' malas tuh... takper lah, biar lambat asal selamat... [mmm.... ada kaitan ker erk quote nih? heheheh]

Al-kisah nyer, tahun ni memang tahun kahwin untuk member2 baik aku kat Kuching tuh... out of 5 of us, sorang dah selamat nikah few years ago [aku tak brapa ingat tahun bila... sori Izaa... ] Tahun ni 3 orang sekaligus langsungkan pernikahan dorang... sebab tu aku kata hat-trick... 3 kali aku g Kuching tahun nih sebab nak sama2 kongsi d most important day dorang tuh... secara tak langsung, tinggal aku sorang jer yang belum langsungkan apa2... mmm... konon nyer save the best for last ler tuh... hahahaha... [nak cover sedih nih sebenarnya...]

Patutnya aku dah takde peluang nak pegi wedding Bibi nih.. sebab ada beberapa masalah teknikal.. memula aku dah kata takleh g sebab adik aku nak tunang, tapi sebab adik aku tunang di awalkan, so aku considered boleh pegi.. tapi masalah lain plak, aku tak beli tiket awal sebab memang ingat takleh pegi kan... nak beli last minute nih, mahal lah plak.. walaupun Air Asia... nak2 pulak tambah ngan masalah poket nih kan... so aku dah pasrah dah sebenarnya yang aku cuma boleh tgk gambar majlis dorang jerk nanti... last minute, geng2 yang lain suruh gak datang... and atas dasar friendship, dorang sanggup wat sumthing to make sure aku dapat datang Kuching gak by hook or by crook... Thanks a lot guys... Jasa baik korang akan tetap dikenang sampai bila2... Seriously, I'm touched by that efforts... aku rasa memang korang kawan susah senang lah... Insyaallah, ada rezki I'll pay back... Thanks again...

Back to d main story, aku sampai Kuching belah malam, almost midnite ler... terus balik umah Ash & Aie... sampai umah, kitaorang makan dulu & borak2... pastu baru tido.. bezanya kali nih, aku dah takde roomate.. hehehe... biasanya aku akan tido ngan Ash ler tapi dia dah kawin kan, so aku tido kat bilik sebelah jer lah.. hehehe... no hal lah... The next morning, bangun pagi & siap2 ler.. Akad nikah Bibi around 1030am... kitaorang sampai umah dia, majlis akad nikah baru nak start.. sempat ler dengar khutbah2 tok kadi... simple jerk majlis nih... I like... yang paling penting, aku berjaya tak menangis kali nih... hehehehe.... well, fyi, aku ni memang selalu nyer menangis kalu tengok kengkawan selamat dinikahkan, tak tau naper.. airmata tuh senang jer kuar... bukan buat2, memang betul2.. sebak punya pasal... ish.. ish.. akhirnya selamat dah Bibi jadi wife pada Zamri... dah jadi orang Kelate jugak ler skang... Abis semua tuh, kitaorang makan ler... Lauk sedap, simple but nice... pastu kitaorang gerak balik lah... Lepak umah jap, sambil tunggu Dibah datang... nak gi wedding sorang lagi member Unimas gak, Hamzah... kebetulan hari sama, alang2 pegi jer lah.. dah bersiap nih kan... balik dari umah Hamzah, kitaorang [aku, Ash, Aie & Dibah] gi pusing2 tengok 4-5 showhouses.. hehehe.. sesajer tgk umah2 contoh nih ... cantik2 gak.. rasa cam best kalu umah sendiri wat camni kan... memang cozy & relaxing jerk rasanya... tapi biasalah, show house, mesti lah wat menarik kan... dah abis pusing2, balik umah... memang exhausted betul lah... memasing flat... terbungkang depan TV kat living room tuh... malam tuh memang duk umah jerk.. tak larat dah nak kuar.... so, tamat lah kisah untuk 1st day tuh... esok nyer kisah lain bab plak erk... to be continued.... btw, CONGRATS untuk Bibi & Zamri... Moga kekal ke akhir hayat!!

'shot' yang Aie amik kat bilik pengantin...


ni ler pengantin untuk bulan lepas... Zamri & Bibi


Ash, Dibah, Bibi, Wan, Izaa + anak2 Izaa, Aqilah & Effy [depan]


Aku ngan pengantin pompuan... Bibi ni lah antara member yang paling
pertama aku kenal masa kat Unimas dulu.. tahun 1996 masa tuh...



ni ngan pengantin kedua untuk hari tu; Hamzah, wife, Aie, Ash, Dibah & Wan




0 Buzz In !: