Wednesday, September 02, 2009

Don't Smoke!! ...

Aku tengok TV minggu ni, ada lak tertengok iklan baru nih.. aduuiii laaa... tak sanggup nak tengok..... mmg aku rasa cam sian kat family yang secara tak langsung terbabit gak ngan smokers nih..... mmg la tak nampak effect dia skang tapi mana tau 5-10 tahun lagi? Sapa la nyer idea wat iklan nih... kira pada aku boleh bagi kesedaran lah.. tapi utk perokok tegar tu, aku takleh kata berkesan ker tak.. dorang tak peduli dah, janji dapat rokok..... geli tgk gambar kat kotak, dorang sanggup beli casing yg mmg jual murah kat market tuh.... huhuhu... sapa2 yang belum smoke, takyah ler gatal2 nak try.... buang duit jer.. makan lagi bagus... ;-)




Tuesday, September 01, 2009

36 weeks already...

Pejam celik pejam celik dah 9 bulan rupa nyer aku duk bawak perut ke sana sini.... Minggu ni cukup ler 36 minggu kalu ikut kiraan yang selalu diguna pakai oleh sumer doktor2 kat dunia nih.... Ni makna nyer pas ni aku mmg kena get ready eveready jer bebila masa, in case tetiba baby aku dalam perut ni dah kuar kan statement "Get me out of here!!!" ...... Sebenar nyer aku mmg happy tunggu saat tu, sebab sorang2 kengkawan aku yang pregnant tahun ni dah beranak... Kalu ikutkan kiraan universal ni gak, due date aku 2 okt... Tapi masa pi scan dah kuar date 28 sept.... kira tu dah minggu ke-40 la... tapi tu lah, kalu dah sampai masa.. maybe kuar hari raya ker... sapa tau kan.. tak kisah ler bila kuar pun baby ni , janji sihat sejahtera, Alhamdulillah dah... Aku nyer doa n harapan, semoga dipermudahkan proses kelahiran nanti untuk aku & baby aku, Amin!!

Nnt kalu aku rasa mood nak wat posting baru, ada lah.. kalu tak tunggu jer lah... heheheh... Doakan aku selamat semuanyer.. Amin!!!