Monday, March 31, 2008

Ada lagi yang rosak!...

Alalalalalala!! ni nama nyer tensi Pouty ... hahaha... aku ingat dah lega ler sebab keta aku dah wat 'operation' bulan lepas rupa nyer ada lagi sakit demam dia.... ish.. ish... kali ni aircond lak... dah ler cuaca semenjak 2 menjak ni memang panas to d max kan, time ni ler dia wat perangai... panas ok Boiling Hot ... aku dalam keta cam rasa duk dalam sauna jerk.. ni yang rasa nak bukak baju jerk.. tapi kang takut eksiden lak sebab orang keliling terkejut tgk badan i yang ala2 model tak cukup makan nih.. hahahaha....

aku dah gi check, kot2 gas dah abis ker... tapi still ada lagi... dorang suspect valve sumbat kot... aiyayayaii..... mau kasi service itu ini makan ratus gak ler... kena catu lagi ler bulan depan nih.. hahahahahaha... sakit.. sakit... sakit....
.

Friday, March 28, 2008

Happy Birthday ENON...

Ahh... tidaakkkk.... citer pasal besday lagi.... banyak plak bulan nih kan... aku ingat nak terus skip ke bulan April terus dah ari nih..takleh tekan butang forward ker?? hehehehe

Anyway, posting ni khas untuk kawan aku yang sorang nih, tak lain dan tak bukan, Cik Aini a.k.a Enon... kira kawan susah senang lerrr.... HAPPY BIRTHDAY TO YOU!!! Happy Birthday semoga panjang umur & murah rezeki... nak wish cepat dapat jodoh, mmm.. on d way dah kan? hahahaha.... sempena besday ko yang ke-'13' nih [sedap skit tgk nombor '1' kat depan kan Non? hehehe], apa kata ko wat makan2 kat steamboat ker, makan2 kat terminal seafood ker, majlis BBQ ker... or paling tidak pun kita gi makan chicken chop kat bukit cheras tuh.... [aku tau Ogy tunggu jer kita gi sana... hehehe]... menarik tak cadangan aku? aku lapar ni Non... nak celebrate ari nih memang takleh la kan sebab ko ada agenda lagi penting untuk masa depan... hehehehe... Calling2 ler nak set date bila ko free kay.. rasa cam dah lama giler tak jumpa ko... kan.... errrr.... biasa kalu besday kena ada hadiah erk? takyah ler kan, ko dah besar... dah besar ni takleh dapat hadiah dah, nanti riak [ada kena mengena ker statement nih erk? cam tak relate langsung kan? hahahahaha].....

apa2 hal pun, enjoy urself today, tomorrow & forever... hehehe.. thanks for being such a gud gud bestfriend Best Friends 2 ... aku sayang ko my gud fren... Happy Birthday again erk!!! Brows
.

Wednesday, March 26, 2008

Abis minyak daa...

Sajer nak share citer.... petang semalam masa on d way balik dari keja, keta aku tetiba terkandas di tengah jalan betul2 sebelum sampai Giant Batu Caves tuh.. hehehe... tepi jalan ler actually... sempat cari port baik untuk berentikan keta nih... sebab akibat terkandas? haaa.. ni ler nak citer... semenjak 2 menjak nih keta aku kuat lak makan nyer... so apa lagi, abis minyak sebelum yang sepatutnyer ler... hehehe... aku ingat sempat ler kan nak gi stesen minyak yang aku target tu tapi rupa nyer tinggal harapan jerk... takleh pakai nyer meter kat dashboard tuh...

so sebab dah penah alami situasi camni, makan aku dengan tenang nyer berentikan keta [sebenarnya memang takleh jalan dah pun.. hehehe] kat tepi jalan betul2 sebelum traffic light... turn on hazard light, amik botol kat bonet keta dan berjalan seperti biasa ke petrol station yang terdekat... hahaha... nasib baik ler seberang jalan jerk... pastu datang balik kat keta dan tunggu masa jer nak tuang dalam tank tuh... glamer jap aku kat tepi jalan tuh.. biasa ler, orang hanya tengok dan terus tengok... takde sorang pun yang konon2 nak offer any help ker.. nasib baik ler jiwa kental nih... skang tengah pikir, jalan tu sempit, kalu aku tuang minyak sure ilang bontot aku selisih ngan keta2 tuh... mmmm.... tengah duk lepak sat tu, ada ler motor nih terpaksa berenti belakang keta aku sebab tak lepas nak jalan tuh... lampu merah, dia pun tersekat ler kan... aku senyum & tanya, nak tolong ker? hahahaha.... apa pil aku dah telan pun taktau ler.. ilang dah rasa malu ngan orang nih... giler tul... dia turun, tolong tuang sebab keta2 tak berani pun nak langgar dia kan... setel sumer, aku bagi balance minyak yang dalam botol 3L tu kat dia tanda tima kasih and teruskan perjalanan ke petrol station kat sebelah Giant tu... pastu balik umah dan berlagak seperti biasa.. hahahaha...

Moral of the story, jangan ler lupa isi minyak keta supaya tak jadi cam aku... Untuk abang motor tu, thanks sebab tolong... bukan takleh wat sendiri, tapi cam banyak ler plak keta berenti kat lampu merah tuh... hehehehe... sekian terima kasih..
.

Tuesday, March 25, 2008

Besday lagi...

Singer 3 "Happy Birthday to U, Happy Birthday to U, Happy Birthday to Danish, Happy Birthday to U..." Piano Man

Besday lagi?? hehehe.. nak wat camner, 2 orang sama date... so pecah2 ler celebrate tuh... sorang malam kelmarin, sorang lagi on d day... Semalam awal pagi aku dah gi kedai amik kek... nasib ler kedai tuh bukak kul 8am... awal kan? I like... hehehehehe... naper aku amik kek awal pagi?? naper tak amik tengahari ker, petang ker?... sebab nyer, yang nak celebrate tuh budak sekolah.. actually pre-schooler.... so nak celebrate ngan kengkawan dia ler masa break... tempah kek biasa jerk, tapi sebab dia suka sangat ngan dinosaurs [aku taktau apa yang dia syok sangat ngan binatang yg dah pupus nih...siap hafal sumer jenis spesies nih...], letak ler dino atas kek tuh.... dia selalu sebut nak kek dino.. tu dia... ur wish came true!! hehehe

Happy Birthday to You!!! Floating Heart

Ni ler birthday boy nyer - Danish.... 'anak' aku.. actually anak member baik aku [pasni aku tunggu anak ko lak Enon! hehehe]... Bukan ler anak2 member2 yang lain tu aku tak rapat tapi dia ni aku dah start jaga dia dari masa mama dia ngandung lagi kan, so memang close sangat ngan aku... kengkadang bawak dia kuar... memang ler tak jaga 24 jam tapi still kan... aku banyak wat practical ngan dia nih... ngan adik dia pun sama gak... Mom And Baby tukar diapers, basuh kalu dia wat #1 & #2 kat toilet [hehehe... bahasa kiasan skit, kang direct ada yg loya lak...], wat susu dia, suap makan dia.. macam2 ler, ala2 'god-mother' ler... kira cam aku masuk kelas jaga baby ler... hehehehe... semalam genap ler dia 5 tahun... ish ish... dah 5 tahun rupanyer aku tengok dia membesar... cepat nyer masa berlalu.. rasa cam baru jerk pegang dia kat spital... hehehe... dia kuar cepat2 dari perut mama dia betul-betul 2 jam sebelum aku nak g out station masa tuh.. kalu aku dah gerak, alamat nyer 10 hari pastu ler baru dapat jumpa... hehehe...

back to present... dah amik kek, aku terus gi school dia... tunggu member aku kat sana, ngan suami & anak bongsu dia... cam mini celebration ler... nak amik2 gambar bagai kan... heheheh.... nasib baik ler pre-school... kalu sekolah betul memang kena halau ngan pengetua dah... as usual, kalu dah besday memang ler kena ada, Birthday Surprise Party SUPRISE!! [lagi skali dalam masa 24-h ni..] terkejut jerk muka dia masa tgk kitaorang sampai... hahah... ok ler.. amik2 gambar, nyanyi2 skit, makan kek.. pastu belah ler.. dorang tu nak kena sambung belajar... dah bagi masuk pun kira cukup baik dah... dah setel sumer, mama & papa + Dania dia gi destinasi dorang, aku pun balik ler opis untuk teruskan keja... petang kang jumpa lagi ler.. nak spend time ngan dia sampai malam kang...

Ni bday cake untuk tahun ni... kek boleh makan, dino tu untuk hiasan jerk...


Danish - "Thanks yer adik Dania sebab bawak kek dinosaur kat abang Danish. Sayang adik!"
Dania - "Nanti bday adik, nak kek princess kaler pink tau!"


Gambar ngan bday boy wajib... mana boleh tak amik... hehehe
Err.. sama tak? [Sama kaler boleh kot.. hehe]


Ni ler julung2 kali nyer aku dapat amik sama ngan dua2 skali dalam satu frame.. adik dah nak masuk 3 tahun baru dapat amik!! ya rabbi!! kalu tak mesti gmbr aku ngan salah sorg jek...

.

Birthday bash...

Last Sunday [wah... speaking London nih.. hehehe], aku pegi ler Izzi Restaurant kat Bukit Bintang tuh... Nak celebrate besday member sekolah aku, merangkap one of my close friends & gang dari zaman sekolah lagi - Kuna.. cuma skang jerk agak kurang & jarang dapat jumpa ngan dia and others sebab memasing sibuk kan... biasa lerr... so nak dapat jumpa sumer & berkumpul reramai time2 camni ler.. celebrate besday... tu pun tak sumer dapat datang... so yang mana ada jer lah... kitaorang ok jerk.. paham ngan komitmen each other kan... lagipun banyak lagi birthdays tahun nih kita boleh lepak2... every month tuh... hehehe...

So around 9pm sorang2 sampai ler sana... yang ada aku, Hada, Erne & Zaidi, Atan & Connie, Ariff, Yanti & Ash and of course d birthday gurl, Kuna & Bahrin.... yang lain2 tak dapat nak join.. siap book tempat depan TV tu, konon nak tgk bola sebab ada game menarik malam nih & ada antara yang join malam nih nak tgk ler [aku taktau apa2 pasal bola, member aku yg minat bola bagitau...].. part ni ler kelakar, tempat dah cantik, tv wide screen.. sekali tekan ESPN, bukan nyer nampak orang main bola, nampak skrin gelap jerk ngan wording "This channel is not included in your subscription. To subscribe, please contact ASTRO.".... laaaa, sini tak subcribe sports channel rupanyer... restoran mamak gak yg subscribe... hahahaha... silap tempat ler nak melepak malam nih... aku ok jerk, yang minat bola ler agak frust sikit... tapi kejap jer, friendship is more important kan... kitaorang makan2, borak2, minum2, gelak2 & borak2 lagi... pastu biasa ler, SUPRISE!! Surprise tak best birthday bash kalu takde kek kan... lagipun space tu kitaorang jer kat situ... siap divided ngan sliding door lagi... memang wat cam tempat sendiri ler... lagi pun aku nak catch-up balik citer2 dorang nih... lama aku tak lepak ngan diaorang nih.. selalu timing tak kena.. aku slalu sangat takleh join... rugi gak sebenarnya sebab kitaorang memang dah berkawan dari secondary school n half of us ada yang since primary 1 lagi... lama tuh... hehehe... but I'm glad & happy dat we're still friends til now... ada ler yang dah beranak pinak... hope memang sampai bila2 lerr.... lepak2 la sampai kul 11pm... nasib ler ari tuh Ahad, kena balik awal sebab pikirkan esok nyer nak keja... kalu tak mau sampai ke 2-3 pagi sambung nih... hehehe...

Biasa ler, dah berkumpul tak amik gambar tak complete kan?


Lerr... kita lagi... naper takde gambar ngan guys erk?
baru perasan gambar dorang tak banyak... dlm camera Bahrin ada tak?



Happy bday to me.. Happy bday to me... tiup, jangan tak tiup... hehehe


Hada, Wan & Kuna...


Smile!! Smile


To Kuna, HAPPY BIRTHDAY to U Airplane Wishes 1 [although we celebrated it few hours earlier... ok la kan?]... May all ur dreams come true.. we know one of ur biggest dream is juz around d corner Brows ... panjang umur & murah rezeki... Luv u my friend!!
.

Saturday, March 22, 2008

Best kaa?...

Macam tahun2 sebelum nih, kalu takde apa2 hal ari Sabtu, aku akan duk depan tv tgk konsert AF... time ada siaran dia ler... giler apa kalu bukan season AF aku duk gak tercongok nak tgk kan... hahaha... apa aku mengarut daa??

nak kata aku ni fanatik AF, idak ler gitu.. sajer, cuci2 mata sesambil cuci2 telinga sekali Hi-fi.. kalu mana sora yg ke laut tuh, memang ala2 nak bernanah ler telinga nih [aku pinjam kata2 Ajai as pengkritik jemputan tuh...]... tapi kalu tak tgk kang takleh nak join lak kalu nak kutuk2 or nak puji2 ker... hahahahahaha......

So, aku pun nak jadi cam pengkritik gak la untuk konsert 1st untuk musim baru nih... alah, apa ler salah nyer kan... kata negara demokrasi kan!... lagi pun mungkin boleh bukak mata krew ASTRO yang terlibat kali nih kan, kot2 dorang baca blog2 rakyat Mesia nih laa... memula sebelum nak komen, tarik nafas dulu... ni komen aku as penonton & pendengar... nak kata aku terer bab2 muzik & persembahan, idak ler tapi thru skit2 pengalaman keja, boleh ler.. tau ler skit2 mana yang ok ke tak... mulakan dengan mukadimah yer... buat pertama kali nyer aku rasa AMAT bosan tengok konsert AF... 1st 15 minit aku dah rasa cam "what the #%*@?!"... American Idol ngantuk seh.... crowd kat dewan tuh cam cukup syarat jerk, tepuk tangan pun nak kena suruh.... aura tu dah ilang... maybe gak sebab ni dah musim ke-6 tapi last year was fun!! Kalu ler kaki aku tak injured nih, dah sah2 aku tak tengok show nih, gi main friendly match futsal kat Ampang SP lagi meriah... Aku kelakar tgk pengacara baru konsert AF6 ni, tak lain dan tak bukan AC di mana? AC di sini!! hahaha... ala2 terkawal pergerakan & percakapan dia... agak nyer dah kena sound awal2 ngan production kot, suh kawal kata2 taknak bagi mengarut lebih2... aku tgk dia pun cam bosan ngan his own appearance... hehehe... ok lah, memang dia takkan boleh wat cam apa yang Aznil kat AF... kira ok jer lah.. taknak komen lebih2 kat dia...

aku nak start on students nih... hehehehehe... gelak awal2 sebab nak bagi mood ceria nih... terpaksa bagi.... Making A Wish

Mama Rina - ok ler.. lagi pun minggu ni pilihan lagu pun memang Ramli MS bagi lagu carik makan... so dia nyanyi style dia ler... kena ngan sora dia... ok ler for her age kan... dah memang keja dia pun nyanyi nih... Famous 1

Alif - Aiyoo..... aku ingat cam nak jer tekan butang forward kat TV tu tapi takleh sebab ni siaran langsung... nyanyi lagu best tapi mak aii.... dah ler tempo lagu di lembabkan [agaknyer dia takleh nak ikut tempo asal tu..].... bak kata Enon, ngantuk sehh... budak nih tak pandai nak bagi feel.. memang cam hafal lirik jerk... ker nervous... aaahhhh... Shoot Me

Lufya - mmm.. ok jerk.. takde yang anything special.. kira cam orang tengok & that's it...

Naim - Errrkkk... apa budak nih wat?? forget it lah.. kalu Hattan jadi pengkritik ingat ada yang kena baling nih... dia sah2 tak masuk list aku dari awal lagi... hehehe Thumbs Down

Ika - aku nak ikut kata Hattan tahun lepas ler... 'kondominium' banyak ler... tak menarik perhatian aku gak.. mendatar jerkkk....

Dah masuk time Toi nih dah naik sikit mood konsert... dah tak baper lembab dah perjalanan show...

Toi - sebabkan lagu yang dia nyanyi memang konsep sempoi, cara dia dia nyanyi memang kena ngan lagu nih.. heheh.. sempoi & bersahaja.. not bad ler.. kena ngan tone dia... kira ok ler dari 4 students sebelum nih... menghiburkan...

Nadia - Finally, baru aku rasa cam aku tgk konsert... paling menghiburkan setakat nih.. budak nih ada talent... ada bakat ler.. menarik... Female Entertainer 10

Riz - mmm... aku agak tak suka sangat karakter dia.. taktau naper.. ada ler tertengok skit2 diari kan.. al maklum ler, siang tadi astro ria siap wat marathon diari AF dari 1st sampai ler semalam nyer.... cam ala2 poyo skit mamat nih.. tapi sora best... dia nyanyi lagu boipren aku ngan baik... sedap ler cara dia bawak lagu nih ngan gaya dia sendiri... hope dia try to change attitude yang tak baper elok sangat tuh...

Yana - mmm... listened & forgettable...

Nubhan - muka dia nih muka budak ler.. sora ok.. agak nyer sebab kena gak ngan lagu Letto tuh.. memang lagu cari makan ler... ok jer...

Stacy - sora budak nih serak2 basah... best gak ler.. ada potensi gak.. menarik... boleh masuk list... hehehe

Faisal - err... dia nih aku tau budak nasyid kumpulan Far East.. tone dia memang nasyid abis ler... tapi ada sakit gak telinga nih.... tak masuk list aku gak...

Saida - Performance dia ok jer.. sora best tapi cam lari tempo skit memula start lagu tuh... body dia lawa ler untuk orang yang dah ada 4 anak... tapi muka nervous tuh... sian dia, orang duk kait dia ngan adik dia... pemalu sangat dia nih kot...

Stanly - sora dia ni memang kena sangat ngan lagu Josh Groban nih... aku suka lagu nih... sora dia tak rosak kan lagu nih.. ada ler skit2 lari tapi one of d best show.. boleh gak masuk list... sora besar tuh.... dah ler muka iras2 x-classmate aku kat matrix dulu... Opera


overall, konsert pertama ni tak capai piawaian ler... naper music ala2 lain macam erk bunyi dia? lepas sejam konsert baru menarik sikit... agaknyer dorang nervous sangat kot.. 1st time kan... ada ler skit2 stage fright tuh... tapi aku dah ada dalam kepala sapa yang patut disingkirkan ler.. too bad, aku taknak AFUNDI... mintak maaf, aku taknak abiskan bil aku nak kayakan Astro... cukup ler aku bayar bil Astro jerk... hehehe... tengok & komen.. tu jer lah... nasib ler kan... hehehehehehehe..... satu jerk yang best minggu ni, iklan kurang tuh.. agaknyer taknak over run kot... nasib ler aku ni sedar diri, tau kalu aku nyanyi mesti kuar darah telinga orang ramai, tak baik ler kan nak seksa telinga orang... hehehe.. nasib gak ler aku nih ada lagi 'penyakit lantai' a.k.a stage fright Nervous .... kalu tak, lama dah aku wat album, takyah nak join2 reality shows nih.. mesti laku nyer lah... kakakaka... berangan la plak... dat's d last thing on will ever happen... skang album gambar jerk aku banyak.... hehehehe....
.

Nak bawak ker?...

andai kata ler korang dibagi satu keta free, tapi ngan syarat dia nak pasang iklan kat keta tuh... ok lah.. no hal.. tapi kalu iklan camni yg dorang pasang, korang gamak tak nak drive keta ni gi memana?? heheheheh


kalu aku? hehehehe... agak keberatan skit ler Cover Up .. hehehe... takper lah, aku bawak keta yang aku ada skang jerk... hahahaha....
.

Friday, March 21, 2008

Budak2 skang...

aku ingat taknak citer kat sini, tapi nak citer gak ler.. sajer nak share kan... hehehe... aku rasa cam nak gelak, tapi at d same time macam nak marah pun yer... al-kisah nyer, tadi ada ler satu group bebudak kecik kat depan opis aku nih.. nampak ler dari tingkap opis nih... dalam 5-6 orang budak2 laki, ada ler sorang tu macam dah darjah 5 or 6 kot.. pastu yg lelain cam darjah 3 & 4... biasa ler bila dah duk berkumpul gelak, tu ok lagi... pastu ada ler 2 orang budak sekolah pompuan lalu, aku rasa memang sah2 lagi tua dari group tu ler... salah sorang dari budak laki tu duk siul2 nak attract 2 org yang lalu nih... yang sorang lagi lak duk lambai2 tangan sambil pegang satu plastik yang kalu sekali imbas nampak cam plastik aiskrim yang buat sendiri tuh... beria-ia nih duk tunjuk benda yg dia duk pegang kat bebudak pompuan 2 orang tuh...

masa tu aku pun dah turun bawah ler, nak amik barang dalam keta... pandang ler kat group tu.. skali aku tgk benda yg aku sangkakan plastik aiskrim tu rupa nyer 'plastik lain'.... nak aku cakap direct ker, nak kena tapis2 skit kat sini macam Lembaga Filem Malaysia wat? hehehehe... kang aku kena banned lak kang... hahahaha... alah, aku cakap jer lah.. dorang duk pegang & tayang2 kan c****m.... time tu aku memang rasa nak gelak, tapi sama banyak rasa cam apa bebudak ni wat? ish.. ish.. sama ada yang terpakai ker, yang baru ker aku taktau ler kan... tapi, apa kejadahnyer dorang duk main ngan 'getah' tuh? banyak lagi getah lain yg dorang boleh nak wat jadi mainan dorang.. main ler getah rambut ker, getah sekerap ker, tapk pun getah asli... hehehehe..... bila 2 budak pompuan tu wat tak dengar jerk, dorang baling lak 'getah' tu kat 2 budak tu... ish.. ish..ish... akai ada ka?? ni ler gamak nyer bila curious tak tentu pasal.... hehehe... ke salah beli kat kedai sebab ingat kan tu cokelat? hahahhaha... advance tul ler bebudak kecik skang nih.. ntah dah sunat ker belum tuh....
.

Thursday, March 20, 2008

Maulidul Rasul 1429...

Assalammualaikum....

Selamat Menyambut
Maulidul Rasul 1429H
pada sumer umat Islam..

.

Tuesday, March 18, 2008

Kelakar siot...

Jap.. jap... aku tak abis gelak lagi nih Too Funny ... aduii laa.... nak tau pasal apa aku gelak guling2 sampai lupa daratan nih? hehehe... korang ada tak baca Harian Metro ari nih? takde? baca ler... ni aku tepek kan citer yang berjaya wat aku nak tercabut usus nih...

Harian Metro: 18 Mac 2008
Tertelan gigi palsu kekasih


GEMAS: Kisahnya lucu, tetapi membawa pengajaran. Seorang Mat Rempit tertelan dua gigi palsu teman wanitanya ketika asyik bercumbu di sebuah pondok di ladang sawit di Felda Gugusan Palong, dekat Bahau, di sini. Pasangan terbabit sebelum itu menghidu gam bersama sekumpulan Mat Rempit selepas berlegar-legar dengan menunggang motosikal bersama kekasih masing-masing di kawasan berhampiran kira-kira jam 10.45 malam, Rabu lalu. Menurut sumber, dalam keadaan ‘lalok’, kumpulan Mat Rempit itu mula bercumbuan hingga seorang daripada mereka yang berusia 19 tahun secara tidak sengaja tertelan gigi palsu kekasihnya yang tercabut.

“Menyedari gigi palsunya tercabut, teman wanita Mat Rempit terbabit yang berusia 17 tahun panik lalu mencari-cari di sekeliling, tetapi gagal menemuinya. “Ketika itu, Mat Rempit terbabit yang dalam keadaan khayal selepas menghidu gam memberitahu, dia tertelan gigi palsu itu,” katanya.

Katanya, pasangan itu bersama kumpulannya itu kemudian balik ke rumah masing-masing kira-kira jam 12.30 tengah malam. Bagaimanapun, kira-kira jam 8.30 pagi, Mat Rempit itu merasa perutnya tidak selesa. Bimbangkan keadaan kesihatannya, dia mengambil keputusan mendapatkan bantuan di sebuah klinik di Bahau bagi mengeluarkan gigi palsu itu.

“Doktor yang memeriksanya memberitahu gigi palsu itu tidak dapat dikeluarkan lalu mengarahkan remaja itu pergi ke hospital untuk membuat imbasan X-ray,” katanya. Sumber itu berkata, Mat Rempit berkenaan yang bimbang rahsianya diketahui umum pergi ke sebuah hospital swasta di Melaka untuk menjalani pemeriksaan X-ray kira-kira jam 11 pagi.

“Doktor yang merawat Mat Rempit itu mendapati gigi palsu terbabit masih berada dalam perutnya dan memberi sejenis ubat cecair bagi mengeluarkannya ketika membuang air besar. “Kira-kira lima jam kemudian, dua gigi itu dapat dikeluarkan,” katanya.

Jumaat lalu, remaja terbabit dibenarkan pulang ke rumah sebelum menyerahkan dua gigi itu kepada teman wanitanya. Gigi itu bagaimanapun dicampak gadis berkenaan kerana berasa geli. Tiada sebarang laporan polis dibuat berhubung kejadian itu.
Newspaper



Kalu aku ler jadi salah sorang daripada watak utama berita nih, memang malu besar ler Bag Head .. dah ler pecah lobang apa xtvt dorang duk wat, rugi pun yer gak sebab nak wat gigi palsu bukannyer murah.. ker murah? lantak ler... apa2 hal pun citer ni aku bleh bagi anugerah citer paling kelakar yang kuar dalam paper minggu nih... hehehehehehe.... Mamat tu siap tunjuk ke'gentleman' dengan pulangkan balik gigi palsu yang dah kuar balik tuh.. kah kah kah... aku tak tahan.. tolong... bagi aku berenti gelak...
.

Sunday, March 16, 2008

My car... my lurvely car...

Yeah.. yeah.. I'm happy... sebab dah dapat balik sebelah 'kaki' aku... apa lagi, keta kembara kesayangan ler Truck .... walaupun keta tu dah wat aku kurang lagi duit dalam simpanan tapi tak kisah ler.. janji aku dah dapat balik 'sayang' aku tu, lepas dah masuk 'ICU' 3 hari Beating Heart .... hehehehehe

tu jer nak bagi tau.. aku dah kembali ligat & takyah pinjam keta orang or jalan kaki lagik.... yea.. yea... Bounce
.

Friday, March 14, 2008

Volkswagen tuh...

aku nak citer nih... kan ker aku takde keta skang... memang 'patah kaki' banget... nak gi memana susah sangat, bukan sebab berlagak takmo naik bas tapi masalah nyer dari umah aku ke opis takde direct bus.. kalu nak gak, aku kena amik bas dari Selayang pi KL, dari KL amik bas gi Ulu Kelang, pastu tunggu agi bas yang naik ke tempat keja aku tu yang rasanyer sejam tunggu belum tentu ada tuh...

so semalam aku gi keja kena ler mintak talian hayat, hehehe... sapa lagi kalu bukan bonda kesayangan untuk tolong antar gi keja... kelam kabut gak sebab pinjam keta adik bongsu aku.. dia pun nak gi keja kul 10am kang... dia dah bagi pinjam pun dah syukur ya amat dah... aku teringat balik zaman2 sekolah dulu masa mak aku gi antar amik balik sekolah... lama dah tuh... hehehe... tengahari tu, ada lah hamba Allah ni offer aku bawak balik keta dia.. tapi... ada tapi tuh.. bukan sebarangan keta... ini keta ol' skool nyer... hehehe... nak tau?? keta VolksWagen tuh... aku masa tu cam nak caya tak caya jerk... "aku nak bawak volkswagen? ker VW yg bawak aku?"
Ni ler keta yang jadi penggerak utama citer nih... hehehe

hehehehe.. lama aku stunned kat opis tuh.... nak ke taknak.. kalu tolak, aku takde keta nak bergerak & balik umah kang... kalu amik, boleh ker aku handle keta tuh? tu jerk soklan2 duk ada dalam paler aku masa tuh... pas wat pertimbangan [macam ler nak wat keputusan melantik ahli kabinet.. hehehe], kata putus aku - AMIK!! camner ler gaya aku nak bawak VW tu balik kang? jangan ler jadi apa2.. hahahaha

so pas abis keja, aku gi amik VW tu kat umah hamba Allah tuh... last aku naik keta macam nih masa aku abis skool dulu, member aku ada keta ni.. tapi naik jer lah.. kali ni aku akan drive sendiri.. excited gak.. bak kata manja kecik aku tuh, keta transformer... hehehehe... memula drive tu cam kekok giler... yer lah... keta lama kan, nak masuk gear ada cara spesial, suis lampu, wiper sumer guna butang.... yang aku perasan sepanjang perjalanan nak balik umah tu byk ler mata2 duk pandang... hehehe...dorang ingat pompuan takleh bawak keta nih ker? hahahaha

ada satu jerk meter kat dashboard.. takyah pening2 kan? hehehehe

aku selamat sampai umah ngan jaya nyer... hehehe.. bangga pun ada, dapat bawak keta yang ol'skool camnih... ni kang aku nak figure out mana lak tempat nak bukak pintu isi petrol nih... belum jumpa lagi... heheheh... yeeehhaaaaa... dah penat, nak masuk umah rehat... berpeluh satu badan dah nih... nak berangan bawak beetle VW yang smart tuh... hehehehe... challo...


Tak penah ler aku imagine dapat peluang bawak keta nih.. hehehe


Ayah aku tolong amik gambar nih, wat kenangan kata nyer... hehehe.. [very rare view kot.. Tongue Out]

Thursday, March 13, 2008

Cari spare parts...

Semalam pagi aku gi keja, nasib baik ler umah member aku ngan opis aku agak dekat ler jarak dia... so jalan kaki pagi tuh, dekat tak dekat berpeluh gak ler badan... kalu ari2 camni, naik muscle kaki nih, boleh tukar jadi ketul2... hehehehe... setelkan apa yang patut sebab kang tengahari ni nak gerak dah.. nak gi antar keta kan.. taknak ler tunggu abis keja sebab hari pun malam... hahaha... dalam kul 3pm aku amik keta tuh & drive very the slow ok.. tak penah ler aku drive macam ni nyer speed... pomen tempat yang aku biasa tuh kata selamat lagi kalu nak drive untuk sementara waktu... Enon dah tunggu aku kat Petronas ulu kelang.. dia ngan rela hati nak teman aku ari nih... [errr... rela ker or kena paksa erk? hahahaha] Tima kasih my fren... I Lap U lah... Best Friends 1
aku berjaya sampai dengan jayanyer kat workshop kat Selayang Baru.. dah kenal ngan pomen kat sini, senang skit ler ati nak tinggal keta kan... memang dah diduga, clutch plate aku dah geli2 mintak tukar.. hahaha... aku siap suh pomen tuh test drive sebab nak bagi dia tau apa yang rosak sebenarnya... dia sudah list out apa barang yang nak kena ganti, ok ler... aku kemas keta & ajak Enon gi Jalan Ipoh nak cari spare parts... beli sendiri ni untung skit ler, dapat save dah... almost half gak ler... banyak tuh aku beli.. rasanya beli baju pun tak penah one-shot byk camni... service kedai spare parts tu pun bagus.. siap hidang air tuh sambil kitaorang tunggu staff dia kumpulkan apa barang yang aku nak yang ada ler dalam 3-4 plastic bags.... hahahaha... macam gi umah orang lak main hidang2 air nih... jumlah yang aku bayar takyah ler bagitau... kang tetiba bleh kena sesak napas lak... memang bulan nih aku puasa ler gamaknyer... pastu ingat nak antar terus barang2 yang baru beli nih tapi pergerakan keta Enon terpesong ke arah lain.. heheh.. tetiba lak sampai kat area Setapak depan kedai makan.... hahahah.. konon2 nak gi makan kat restoran Kak Eita Steamboat... taktau ler apa yg spesel kat situ tapi sajer nak try kan... skali tuh ada ler plak orang2 yang tak berapa sesuai untuk aku tunjukkan muka kat restoran tuh.. alah.. punya ler banyak tempat makan kat KL/Selangor nih naper korang nak shoot drama kepolisan tuh kat sini? Director bak kata Enon, atas faktor keselamatan [aku nyer safety ler... Enon ok jerk, tadak hal...], kitaorang kena tukar plan, gi cari tempat makan lain... alaahhhh.... potong betul lerrr... sebabkan semangat steamboat yang sangat tinggi dalam perut kawan aku nih, kitaorang gi ler kat Johnny's Alpha Angle... order makan, cam tamak tapi masih sedar diri ok.... kitaorang order ala2 jerk... hahahaha... aktiviti seterus nyer takyah bagitau ler.. makan, borak, makan, borak, minum skit pastu borak lagi.... hehehe... dah abis portion memasing, rasa cam ada tempat kosong lagi dalam sistem pemakanan nih.. tambah ler beberapa items lagi yang dirasakan sesuai nak masuk dalam periuk bersup nih... memang kenyang lah malam nih.. dah rasa cam malas nak bangun.... Terrific Alhamdulillah!! nanti2 kita gi makan gak kat plan asal kita tadi k...

time to go home... impian nak antar brg kat bengkel tadi tinggal harapan... esok pagi jer lah aku antar... hahahaha... camner bleh terlajak lama kitaorang kat dalam kedai makan tadi tuh? ish.. ish... ish... Enon antar aku balik umah, lepak jap pastu dia gerak balik ler... aku apa lagi, amik kesempatan ler nak melepak malam tadi.. penat lah... skang pikir camner aku nak gi keja esok? mmmmm..... cuti boleh kaa?? hahahahahaha
.