Thursday, December 02, 2010

Stucked!! ...

Meriah jerk tgk blog orang lain... tahun ni tahun malas aku ler.. nak update jer, ada halangan.. nak update jer, ngantuk... nak update jer, malas.. hahahaha..... so aku amik kesimpulan yg paling senang, MALAS... walaupun byk citer nak share.... :-)

Memandangkan aku sedikit free ari ni.. wat2 free jer, keja bertimbun nih... aku nak citer apa jadi last week.. Rabu lepas aku kena masuk keja kul 8 pagi.. so sampai ngam2 kat parking 7.55am... dengan penuh bersemangat nyer aku kejar lift yang masa tu ada satu jer terbukak [konpius jap, naper aku nak kejar lif walhal lif tu mmg duk situ dendiam, tak gi memana pun...]. dalam tu ada 5 orang lagi, colleagues aku ada 3 orang + 2 orang lagi opis lain... lancar jer perjalanan naik lif tu, tup2 sampai kat tingkat 11 lif tu cam jerking... tergamam jap.. pastu terus tak gerak dah... dalam 10 saat kuar ler announcement, "Lift ini mengalami sedikit masalah, sila terkan butang intercom untuk bantuan." kuang! kuang! kuang! cari ler kitaorang butang intercom, yang ada butang bell jer.. ok lah tuh... tekan ler.. dah kuar bunyi bell cam loceng balik sekolah tuh... duk kejap pastu dengar ler orang ketuk2 pintu lif dari luar... tanya ada orang ker tak kat dalam... harus lah jawab ada kan... pastu intercom lak bunyik tanya ada orang ker tak, brapa orang dalam tu... aik?? apa guna cctv dalam ni kalu ko perlu tanya soklan camtu kt kitaorang dalam nih? mmmm... ker hiasan semata-mata? jeng jeng jeng.....

suara dalam intercom kata tunggu bantuan sampai.. tunggu2 dalam 10 minit takde apa2 lagi.. aku dah bersila dalam lift tu, colleagues aku yg lagi 3 orang tu pun dah duduk.. minah 2 orang lagi tu jer kekal duk berdiri lagi.. lantak ler, korang tak penat, berdiri jer lah ... aku siap bukak breakfast yang aku beli kat gerai belakang lagi.. cipta sejarah hari tu, breakfast dlm lif.... siap minum teh ais lagi.. dah abis makan sumer, kuar lagi sora dari intercom tu, mntk kitaorang jauhkan diri daripada pintu... ikut jer lah.. dah rasa stuffy dalam tuh.. satu jer lega, lampu still on.. kalu padam, aiyoo... lelap gak aku kat dalam tuh... :-) tunggu lagi, tak jugak bukak2 pintu nih... 7 minit pastu baru bukak, tu pun kejap jer... aku nampak kaki orang jer.. kitaorang stuck tengah2 antara 2 floor... kiranyer lif tu separuh kat tingkat 11, separuh lagi kat tingkat 12... masa tu mcm2 dah dalam kepala nih.. teringat citer dalam paper pasal lif apartment terhempas la, teringat citer2 yang ada scenes lif jatuh la... mcm2... mmbr aku plak blh tanya penah tgk citer devil tak? aku tak penah tgk tapi tahu lah citer tu pasal dalam lift... waaaa!!! masa tu gak ler kuar muka anak aku jer... jangan la lif ni jatuh... takut!!!!

Masuk 30minit kedua dah lemah skit.. rasa stuffy dah duk dalam lift nih... lama nyer... duk bersila jer lah dalam tuh... tunggu dan terus menunggu.... genap sejam duk dalam lift tu baru pintu terbukak... mcm2 bunyi kat luar tu sebelum dorang bukak pintu nih... rupanyer dorang tarik manual nak bagi pintu lif sama ngan floor nyer pintu.. ahhhh.. nikmat nyer udara luar nih... abang2 bomba yang bukak pintu lif nih.. ada 3 orang.... aku tgk jam, kul 9am kitaorang dapat kuar dari dalam tuh... badan dah menggigil.. ntah naper, kurang udara kot.... aaahhhhh... trauma kejap nak naik lift... masuk opis, lepak sat sambil tenangkan pikiran.. orang kata muka aku dah pucat... kurang O2 lah.... Alhamdulillah.. xde benda2 buruk yg jadi... tp mmg.. seharian tu aku xnak naik lift dah... sanggup aku menapak turun time balik tuh guna tangga.... :-) ... satu pengalaman yang takleh nak lupa dah... 

Wednesday, August 04, 2010

Apa Kata Join jer....

Korang, dah dekat nak raya ni jom aa wat duit lebih... duit nak beli baju baru, cadar baru, langsir baru, kerusi baru, semua baru lah.... apa kata klik jer kat sini, Insyaallah berjaya benda nih... belum cuba belum tau....
Tak banyak sangat pun modal dia.. dah balik modal kalu rasa cam dah malas nak teruskan, bleh stop jer.. takde apa2 paksaan pun.... Try la dulu.... :-)

Thursday, July 29, 2010

Aku Terkedu Jap...

Benda ni colleague aku yang share... Nak start kot mana erk? mmmmm.... Ok la, aku start dari sini lah kan, takkan nak start dari bawah plak.... hahahaha

Nak dijadikan citer la, pada satu purnama, mmbr aku ni gi la beli buku2 bacaan untuk anak dia.. biasa lah, nak terapkan konsep mari membaca kt bebudak kan... dia pun dengan kondifen nyer beli buku2 kat satu kedai ni sebab murah tu.. RM1 untuk sebuah buku.... takde lah dia nak belek2 sebab cam standard ler buku budak2 kan... isi kandungan sure lebih kurang sama jerk.... buku ABC jer kot....

Yang wat dia cam terkedu kejap bila anak dia dah belek2 buku tu, baca la budak tu A utk ayam, B utk Bahu, C utk cacat ...... Cacat? motif guna yang ni? punya byk perkataan lain yg start ngan huruf C, cacat yg dorang pilih... konon nak lain dari yang lain kot.... sabar, tu bukan yang klimaks nyer masalah.... ada lagi hebat dari 'Cacat' ni.... sabar yer.... sabar... sabar... budak2 membaca memang slow skit... hahahahaha


Sampai ler huruf terakhir dalam buku tuh.... huruf Z... biasa nyer kalu huruf Z ni mesti kita dah terbayang Z utk Zebra, utk Zoo ker... Zirafah ker... kan? Tapi pengarang buku ni sangat la kreatif & 'bijaksana' idea nyer.... Cuba la korang teka Z dalam buku ni untk apa? Teka laaaaaaa.......

Kuang Kuang Kuang..... nak tau apa? sila rujuk pada gambar di bawah.....


Z untuk ....... wakakakaka!!

Boleeehhh??????? Lu pikir la sendiri.................... Aku terbayang2 klu cikgu kat sekolah tadika duk ajar students dia guna buku nih... "Murid2, Z untuk apa?" "Z UNTUK ZAKAR, CIKGU!!!!!" wakakakaka.... dah satu keja lak bebudak ni nak explore zakar kengkawan laki kang.... hehehehehehehehe

Tuesday, July 27, 2010

Hebats Kan? ...

Cuba korang tgk gmbr ni? aku ingat driver keta ni byk sangat tgk movies la... so dia rasa cam best jer kalu bawak keta turun ikut tangga instead of ikut jalan yg sepatutnya... hehehehehehe.... keta mahal lak tuh... credit: thumbnails.thestar

Friday, July 23, 2010

Xleh tahan godaan...

Tiap2 petang TV kat umah aku akan terpasang siaran "The Biggest Loser Australia"... Hehehehe... mak aku layan program ni... saja2 tgk kan... so satu ari tu adalah satu challenge dorang kena tahan godaan makanan.. tgk sapa yg blh kawal nafsu n sapa x.... ada sorang participant tu sudah telan 2 cokelat MARS sekaligus sbb nak menang imuniti konon nyer.... aku yg tgk ni pun blh tergoda gak.. apa kes?? dorang makan fries aku cam ok jer, minum milk shake aku ok lagi.. tp tang makan cokelat tu tetiba aku rasa cam nak sangat MARS bar tuh... adui laa... rosak rosak.....

hasil nyer, the next day time lunch hour aku gi kedai yg terdekat ngan opis aku n beli MARS... nikmat jer rasa... hehehehehehehe.... sedap lah... nak? beli lah.. :-)

Wednesday, July 21, 2010

Perlu Ker ?? ...

Papehal aku nak gelak dulu... Sebenarnya gelak campur skali ngan geram tapi gelak lebih lah dari geram tuh... HAHAHAHAHAHAHAHAHA.....

Ok dah.. dah abis gelak.... Ni nak citerapa jadi masa aku balik umah semalam... dalam perjalanan ler nih.... mmg dah sedia maklum kan KL ni kalu dalam kul 6pm mmg konpem jem, nak2 plak aku opis aku ni mmg kat tengah2 bandaraya bercahaya ni kan... Nak plak hujan lebat petang semalam, takleh nak cakap ler atas jalan sumer keta mmg slow d mlow lah... Alang2 dah jem giler, aku ikut ler jalan alternatif semalam, konon nak masuk DUKE kat Setapak tu... masa kat roundabout Jln Pahang, aku duk kat lorong tengah... ada ler satu keta kat lorong paling kiri nak mencelah depan aku.. ok lah, aku terpaksa bagi la sebab dia mmg dah masuk lorong walaupun aku ada kat situ... dalam masa yg sama lorong kanan aku free, aku pun masuk ler kanan sebab malas nak himpit ngan keta tu... Laaa.... dia pun nak terus potong kanan gak.. tak pedulik dah ada keta ker xde... Sikit angin ler aku kan... Agak2 ler kot nak mencelah pun, dah masuk satu lorong tu man man ler dulu sblm nak mencelah lagi.... aku pun tekan ler hon sebab xnak dia langgar keta kan.... masa tu tgh berenti gak, aku pandang ler keta biadap tuh..... yang driver dia xde apa pun, pompuan yg duk sebelah dia yang lebih2 kecoh... tengok aku sambil angkat middle finger.... bukan sekali dia angkat, ada ler 3, 4 kali angkat sebab tgk aku takde reaction kat dia... aku nak wat apa? aku gelak jer kot tgk gelagat pompuan tuh.... over la lu minah!!! ingat elok sangat ler angkat jari tengah tuh? Hampeh tol...

Masa tu hujan lebat so x nampak clear sangat muka dorang tu.. aku ingat laki bini kot... tp yg aku nampak pompuan tu pakai tudung light purple ngan baju kurung purple gak sebab nampak ler lengan baju dia masa dia angkat jari tuh kan.... bukak jer lah tudung tu kak oii.... wat penat jer pakai klu perangai cam orang takde akai... dorang naik keta PERSONA SE kaler merah... plate no WSA 4937... sesapa yang kenal tuan punya keta ni, harap maklum... pakaian pompuan yang naik keta ni tak melambangkan keperibadian ok... aku bukan geram sangat2 pun, tp geram skit sebab bukan dia yg drive tp dia yang over terlebih ok.... bodoh piang betul....

Tuesday, July 20, 2010

Padan Muka...

Ni nak citer hal pagi tadi.... Adalah barang2 opis aku dalam keta so sebelum parking keta kt tempat yg sepatutnya, aku dropkan ler barang2 tu kat lobby opis... pastu siap park & naik opis nak amik troli kan.. byk tuh kalu nak carry.... kuar jer dari lif, dengan senang ati aku tolak troli g lobby tu lah.... tetiba ada sorang lady guard ni panggil... Dia kata kalu nak unload barang kena guna pintu belakang, takleh kat depan nih... aku pun dengan sopan santun bagitau ler nak amik barang kat tepi ni jer, since dah wat turun tadi kan... dia tetap ngan pendirian dia kena amik barang kat belakang.... nak amik kat blkg camner klu brg aku dah ada kat depan tuh? nak aku angkat g pintu blakang baru blh guna troli ka? ada dekat seminit bertekak sebab dia kat belakang, tak tgk pun mana sebenarnya brg2 aku kat mana... last2 aku panggil dia, suh dia tolong aku angkat since dah kena tinggal troli kan.. dia ngan muka blur datang, pastu aku biarkan ler dia angkat kotak yg paling berat compared ngan satu beg yang agak ringan skit.. muuaaahhhaaa hahahahahahaha... muka dia mmg blur siot.. cam terpinga2 sebab kena angkat barang... kan, sapa suh bising.... pastu baru dia diam....

pas dah antar barang2 naik atas, aku turun balik sejam pastu nak g beli air kat kedai bawah... lady guard tu ada kat post dia, betul2 depan kedai tuh... kali ni dia manis skit ler, senyum & mntk maaf sebab bising kat aku tadi... dia taktau brg2 dah ada kat situ pun... hahahahaha... kan dah tak pasal2 kena wat kerahan tenaga kejap tadi....

Tuesday, July 13, 2010

Oo La La !!!

Ahak Ahak Ahak.... sekali lagi aku tetap tak sempat nk hapdet blog nih.. ampun maaf dipinta.. eh, aku nak mintak ampun kat sapa? aku nyer blog, sukati aku lah kan.. hehehehehee......

sebagai staff yg berdedikasi, kat opis aku wat keja.. takat hapdet skit2 boleh ler tapi kalu dah start kang takleh stop lak.. balik umah Asyraf dah terkam aku, konpem tak sempat nak wat apa dah.. nak online pun tak sempat... bila Asyraf tido, ngan aku2 skali landing... skang automatik, letak jer kepala atas bantal terus lelap... Laki aku tido kemudian pun aku tak sedar dah... kurang tenaga ler aku nih... :-)

Aku nak hapdet ni dulu lah... aku tau benda ni mmg sah2 tak logik tapi nak gak tulis.... Pasal iklan KFC yg baru tuh, "Toasted Pocketful".... konon2 makan terus blh sampai mana2 tempat yang kita x jangka.. klu ikut iklan dalam radio, makan jer trus blh sampai puncak gunung... ngan basikal pakcik tu skali ada... hahahaha... kalu aku makan tak gi memana pun, blh tak aku saman KFC tu? kah kah kah...... sajer jer nak cari pasal kan....

Kay lah, nak sambung wat keja... nnt ada, ada lah aku hapdet.. kalu takde, buat2 ada jer lah....

Daaaa!!

Friday, June 25, 2010

SAWANG....

Pergghhhh.... Bersawang blog aku nih... wakakakakakakaka..... time rajin nak berkarya, laptop lak orang lain guna... pastu bila dah depan laptop tetiba lak idea tu blackout!! hehehehehehhe....

Thursday, May 27, 2010

Ada ka job interview camni? ...

klu betul2 nk mintak keja kena wat camni, mmg konpem satu hari satu interview jer lah boleh pegi.... hehehehehe

Wednesday, May 12, 2010

Sajer jer...

errr.... nak post blog tak sempat... letak gambar jer bleh kan...

 
Asyraf [6 mths] & Papa

  
Asyraf 

  
Sengih nak bagi nampak gigi... atas bawah ada dah ni.....

  
Gaya baru amik gambar, pejam mata sambil sengih.... macam2 perangai tul anak sorang nih... :-)

dah boleh berpaut nak berdiri.... dah boleh berjalan ni mmg main kejar2 ler kitaorang....

nnt post gmbr lagi lah....

Tuesday, April 27, 2010

Lagi berita bikin sayu...

Aduiii la... skang ni kalu baca berita yg melibatkan budak2 mmg boleh bikin sayu & panas ati gak sebenarnya.... trus aku tgk muka anak aku, what if kalu benda tu orang wat kat dia... aahhh.. mintak jauh... ni aku baru baca Metro Online, aku rasa cam nak celup balik jer tangan penjaga budak nih.. baru ko rasa sendiri lah sakit ker tak sup panas tuh... bodoh piang btul.... eeeeeeeee..... emo tau hal2 camni....

Harian Metro - Kuku tanggal

Oleh Mohd Jamilul Anbia Md Denin
2010/04/27

Bagaimanapun, rahsia penderaan itu hanya terbongkar dua hari selepas kejadian sebelum kanak-kanak terbabit dimasukkan ke wad kecemasan Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Cheras di sini, akibat parah.
Lebih serius apabila doktor tidak menolak kemungkinan mangsa, Chua Wee Leong, 2, bakal cacat kekal pada jari tangan manakala luka luarannya pula mengambil masa lebih tiga bulan untuk pulih.


Bapa mangsa yang juga seorang pemandu teksi, Chua Chen Hui, 45, berkata kejadian menyayat hati itu hanya diketahui selepas pengasuh terbabit menghubunginya dan isteri pada 18 April lalu. Menurutnya, mereka yang sibuk dengan kerja sebelum ini menghantar Wee Leong untuk dijaga pengasuh terbabit yang tinggal di Taman Tun Perak, Jalan Cheras-Kajang, dekat sini, sejak lebih sebulan lalu dengan bayaran RM900 sebulan.


“Ketika menghubungi kami kira-kira jam 11.30 malam, pengasuh dikenali sebagai Puan Lim memberitahu anak lelaki kami luka ringan melecur akibat terkena sup panas yang tertumpah ke tangannya. “Bagaimanapun, wanita itu mendakwa luka anak saya tidak serius dan dia akan merawatnya sendiri. Namun saya yang tidak sedap hati pergi ke rumah pengasuh terbabit keesokan paginya,” katanya ketika ditemui selepas membuat aduan kepada Ketua Biro Aduan MCA, Datuk Micheal Chong, semalam.


Menurutnya, pengasuh terbabit bagaimanapun menghalang mereka membawa pulang anaknya dengan alasan bimbang luka ‘ringan’ itu akan merebak dan dijangkiti kuman. “Wanita terbabit memberitahu dia boleh mengurus kecederaan anaknya itu dan mengarahkan kami pulang. Kami yang panik hanya mengikut arahan wanita terbabit.


“Namun selepas dinasihatkan ahli keluarga, kami pergi semula ke rumah pengasuh terbabit pada Selasa lalu untuk mengambil anak saya,” katanya. Menurutnya, dia membawa anaknya itu ke PPUKM sebelum doktor menahannya di Wad Kecemasan. “Doktor memberitahu anak saya bukan luka biasa berikutan kesan melecur dialami tahap kedua menyebabkan seluruh kulit jari tangannya tertanggal.


“Malah, kecederaan itu turut menyebabkan tangan anak saya menggelembung dipenuhi nanah selain kukunya ‘gugur’ satu persatu,” katanya. Menurutnya, anaknya ditahan empat hari dan diberi rawatan rapi. “Bagaimanapun, setiap malam dia mengigau menjerit ketakutan seolah-olah mengalami mimpi ngeri. Saya yakin ada memori buruk yang bukan disebabkan kemalangan biasa menimpanya sebelum ini,” katanya.


Dia berkata, anaknya tidak dapat menggunakan semua jari tangan kecuali ibu jari tangan kanan. “Dia tidak dapat lagi bermain seperti kanak-kanak lain berikutan semua jarinya dibalut,” katanya.


Menurutnya, dia sudah menemui pengasuh terbabit untuk mendapatkan penjelasan, namun wanita terbabit memberi pelbagai alasan tidak munasabah. “Pengasuh terbabit enggan mengaku sebaliknya mendakwa ia berpunca daripada kenakalan anak saya,” katanya. Menurutnya, keadaan menjadi semakin ‘panas’ apabila suami pengasuh terbabit merendah-rendahkan maruahnya.


“Dia mencabar saya untuk mengambil tindakan lanjut kerana mendakwa mempunyai ramai rakan di kalangan peguam yang mampu membantunya di mahkamah. Saya membuat aduan di Balai Polis Cheras, Khamis lalu, bagi memastikan anak saya mendapat pembelaan,” katanya.

Friday, April 16, 2010

Tercekik...

Adui laa...... tersentak kejap baca citer ni kat paper semalam...

Harian Metro - 15 April 2010
TAMPIN: Seorang bayi lelaki berusia sembilan bulan maut dipercayai akibat tercekik bebola ikan di sebuah taman asuhan kanak-kanak (taska) di Jalan Cantik di sini, pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 9 pagi, mangsa, Wan Nur Alif Wan Arif Fadhla terpaksa dikejarkan ke Hospital Tampin kira-kira 50 meter dari taska itu untuk mendapatkan rawatan. Bagaimanapun, dia disahkan meninggal dunia sejurus tiba.

Sumber berkata, mangsa yang juga anak bongsu daripada dua beradik dihantar ke taska berkenaan oleh ibunya yang bertugas sebagai guru di sebuah sekolah di sini, kira-kira jam 7.30 pagi untuk dijaga pengasuh berikutan ibu dan bapanya bekerja.

“Bayi itu tiba-tiba tercekik bebola ikan sebesar ibu jari yang dibelah dua menyebabkan dia terjatuh sejurus selepas itu.

“Pengasuh yang menyedari kejadian itu membawa mangsa ke Hospital Tampin untuk mendapatkan rawatan, tetapi disahkan sudah meninggal dunia,” katanya di sini, semalam.

Difahamkan, pihak berkuasa mengenal pasti bagaimana bayi itu boleh tercekik bebola ikan yang menjadi antara menu makanan pagi di taska itu, semalam.

Sementara itu, bapa mangsa, Wan Arif Fadhla Wan Yusof, 41, ketika ditemui di perkarangan Hospital Tampin, berkata dia menyedari kejadian itu selepas dihubungi isterinya kira-kira jam 11.15 pagi memaklumkan kejadian menimpa bayi mereka.

“Saya terima panggilan daripada isteri (Nur Azita Ibrahim, 31,) memberitahu tubuh anak kami dalam keadaan kebiru-biruan dan sudah dihantar ke hospital untuk menerima rawatan.

“Sebaik tiba, pihak hospital memaklumkan anak saya sudah meninggal dunia kerana tidak dapat bernafas akibat tercekik bebola ikan,” katanya kakitangan Jabatan Penerangan Daerah Rembau itu.

Dia kesal dengan kecuaian pengasuh terbabit menyediakan sarapan bercampur bahan sebesar ibu jari dan diberikan kepada bayi sekecil anaknya.

Katanya, jenazah anaknya dibawa pulang ke kampung asalnya di Marang, Terengganu untuk dikebumikan.

Berikutan itu, Wan Arif Fadhla membuat laporan di Balai Polis Tampin kira-kira jam 12 tengah hari.

Sementara, Ketua Polis Daerah Tampin, Superintendan Wooi Hooi Cheng ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian.

Menurutnya, polis sudah membuka kertas siasatan dan akan memanggil pengusaha taska terbabit untuk merakamkan keterangan.

Seorang pegawai Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Daerah ketika dihubungi, berkata pihaknya akan menjalankan siasatan bagi mengetahui punca kejadian itu.

Katanya, mengikut rekod JKM, walaupun taska terbabit sudah beroperasi sejak beberapa lama, pihak pengurusan baru saja memohon untuk didaftarkan dan kini masih dalam proses.


Kenapa benda ni jadi? I mean, mmg la.. ni semua takdir... Mmg dah ditakdirkan baby ni meninggal dunia macam ni tapi... huk huk huk.. aku sedih... beza 3 bulan jer ngan anak aku.... aduuii... mintak jauh.. Takziah aku ucapkan kat family nih....

Monday, April 12, 2010

Ada lagi orang keji mcm nih...

adui laa... ingatkan cukup2 la citer2 camni kuar paper 2,3 mggu lepas, rupa nyer still ada lagi tertinggal manusia2 keji ni kat muka bumi... kalu aku jumpa orang yang tergamak buat keja nih, mmg aku sepak skit lah.. nak wat lebih2 kang tak pasal2 aku lak masuk lokap sebab cederakan orang...

‘Tidurkan’ bayi dalam tong sampah

Oleh Nor Fazlina Abdul Rahim dan Md Fuzi Abd Lateh
bhnews@bharian.com.my
2010/04/12
Mayat mangsa dibungkus dengan surat khabar ditemui kakitangan MDHS

KUALA LUMPUR: Lagi kes pembuangan bayi berlaku, terbaru dengan penemuan mayat bayi lelaki dibungkus dengan surat khabar dan masih bertali pusat dipercayai baru dilahirkan di dalam tong sampah di Kampung Tanjung dekat Sungai Choh, Hulu Selangor, pagi semalam.


Mayat bayi itu ditemui Mohd Kamil Enoh, 44, pekerja Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) ketika memulakan kerja hariannya di kawasan berkenaan, kira-kira jam 8 pagi.


Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superintendan Norel Azmi Yahya Affandi, berkata mengikut keterangan pekerja MDPH itu, ketika mengangkat tong sampah ke dalam lori, satu plastik yang didalamnya dibalut dengan surat khabar jatuh berhampiran kakinya.

“Pekerja itu mengangkat bungkusan berkenaan yang disangkanya sampah, sebelum terkejut melihat sebelah kaki bayi yang terjuntai daripada balutan surat khabar dan membuat laporan polis,” katanya ketika dihubungi, semalam.


Norel berkata, susulan maklumat diterima, pihaknya menghantar sepasukan anggota polis, termasuk unit forensik ke tempat kejadian dan mayat bayi itu dihantar ke Hospital Kuala Kubu Baru (HKKB) untuk bedah siasat.


Katanya, hasil pemeriksaan pihak hospital mendapati bayi itu berkemungkinan dilahirkan ketika berusia lapan bulan berdasarkan keadaannya yang cukup sifat.


“Polis tidak menolak kemungkinan suspek meletakkan bayi yang tidak berdosa itu dalam longgokan sampah lewat malam tadi (kelmarin) bagi mengelak dikesan penduduk di sekitar berdekatan.


“Polis percaya, bayi itu meninggal ketika proses kelahiran dan gerakan memburu suspek sedang giat dijalankan,” katanya mengesahkan kes itu disiasat mengikut Seksyen 318 Kanun Keseksaan kerana menyembunyikan kelahiran menyebabkan kematian.


Sementara itu, Mohd Kamil berkata mulanya beliau cemas melihat bungkusan berkenaan, namun memberanikan diri untuk membukanya.


"Mulanya saya nampak kaki bayi pada bahagian hujung bungkusan. Selepas dibuka keseluruhan pembalut itu, saya sebak dan menggigil. Bayi itu masih bertali pusat dibuang bersama urinya,” katanya ketika ditemui di kawasan itu.


Beliau kemudian meminta bantuan peniaga gerai nasi ayam bersebelahan tempat kejadian untuk menghubungi polis.


 Sangat keji ok!!!!! kesian aku tgk baby tu... eeee... binatang pun tau jaga anak dia tau.... boleh tak kalu dapat tangkap orang2 yang wat keja ni, jatuhkan hukuman yang sangat2 setimpal... sakit ati tau...

Sunday, April 11, 2010

Lil' Asyraf...

Aku nak citer panjang lebar tapi malas.. hahahahaha.... bodo kan? malas tapi nak hapdet blog... aku letak gambar jer lah.... nak letak gambar lama.. gambar baru nnt lah... tak download masuk hard disk lagi.... Laayyyyaaannnn!!!! [pinjam trademark Fafau @ Melodi]

Ni masa Asyraf umur 5 minggu... cam gatal jerk sengih dia... :-)


 Giler lebar dia sengih nih... ngan xde gigi nyer.. 
ala ala.... ni dah 2 bulan....


 Tengah bersantai depan kipas... panas kan... 
tapi tetap senyum bila tgk camera ok... :-D

Kesimpulan yang aku boleh wat pasl Asyraf nih, dia mmg suka amik gambar.. tgh nangis ker, tgh lompat ker, tgh wat apa pun.. kalu dia nampak orang pegang kamera, konpem dia akan berenti apa dia tgh wat n pose depan kamera tuh.. hahahaha... ikut jejak langkah sapa la ni gamaknyer... ;-)

Thursday, April 08, 2010

Patut ker? ...

Lagi berita yang menarik perhatian aku tadi... aku baca kat Berita Harian online.....

Azean minta menteri campur tangan
2010/04/08

KUALA LUMPUR: Pelakon, Azean Irdawaty meminta campur tangan Menteri Dalam Negeri dalam menyelesaikan kes anaknya, Khaeryll Benjamin Ibrahim atau Benjy, 32, yang kini ditahan mengikut Seksyen 3 (1) Akta Dadah Berbahaya (Langkah Langkah Pencegahan Khas) 1985.

Azean berkata, beliau tidak berpuas hati selagi tidak mendengar sendiri penjelasan berhubung kes itu oleh menteri berkenaan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein, malah akan terus menyalahkan polis.


“Kak Yan berharap sangat menteri terbabit sudi meluangkan sedikit masa bersemuka untuk menjelaskan apa sebenarnya berlaku. Kak Yan sudah buntu dan kesihatan pun mula terganggu mengenangkan nasibnya (Benjy) di penjara.


“Jika boleh, Kak Yan mahu menteri campur tangan dalam hal ini kerana naluri keibuan Kak Yan tetap berasakan Benjy tidak bersalah. Sebaliknya, Benjy teraniaya dan mungkin dijadikan alat bagi menutup kegiatan orang lain,” katanya ketika dihubungi, semalam.


Azean turut meminta pihak media tidak mengganggunya dengan bertanyakan pelbagai soalan berkaitan kes anak sulungnya itu kerana mahu berehat, lebih-lebih lagi beliau masih dalam proses pemulihan penyakit kanser dihidapinya.


“Cukuplah... Kak Yan sudah letih. Sejak semalam selepas polis mengadakan sidang akhbar, Kak Yan menerima panggilan tanpa henti bertanyakan soalan yang sama mengenai kesahihan apa yang dimaklumkan pihak polis.


“Kak Yan tidak berdaya dan terlalu penat memikirkan kejadian yang menimpa Benjy. Sudah hampir sebulan Kak Yan tidak boleh tidur lena sehingga terjatuh dari tangga malam tadi akibat tubuh terlalu lemah,” katanya.


Kelmarin, polis mendedahkan Benjy dipercayai mempelajari teknik membuat syabu menerusi internet sejak enam bulan lalu berdasarkan penemuan pemacu storan mengandungi 11 artikel berjudul The Secrets of Methamphetamine Manufacture yang disembunyikan di sebuah stor rahsia di tingkat 10, sebuah kondominium mewah di Jalan Segambut di sini.


Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Kang Chez Chiang, berkata kes masih disiasat dan meminta semua pihak tidak lagi mengeluarkan sebarang kenyataan yang boleh mengganggu siasatan.


“Beri kepercayaan kepada polis untuk melengkapkan siasatan bagaimanapun, kita akan majukan perkara ini kepada Kementerian Dalam Negeri untuk tindakan susulan, termasuk dihantar ke pusat tahanan akhlak,” katanya. 

 Errr... aku baca tajuk jer aku dah rasa cam nyampah laks.. ari tu cam kesian sebab ngan Kak Yan ni sakit sumer... tp makin hari makin mcm apa hal pompuan nih? Anak dia mulia sangat ker sampai takleh wat salah dalam hidup ni? Besar sangat ker kedudukan Kak Yan sampai nak Menteri masuk campur? adduuuiii la, anak wayang betul lah.. sorry sangat kalu sapa yang terasa bila baca komen aku nih tapi tu lah, aku nyampah... mmg betul lah, naluri seorang ibu mmg akan selalu kata anak dia betul, anak dia baik, anak dia itu ini lah tapi penah tak dia pikir yang anak dia seorang manusia biasa yang mmg mampu wat salah gak?

Ada benda yang aku tau tp takleh nak komen kat sini, kang kena saman lak susah... ni dulu2 nyer citer, zaman aku aktif ke hulu hilir follow mmbr wat recording itu ini.. so aku tak terkejut sangat ngan citer mamat ni kena tangkap pasal dadah... kisah benar kan.... :-)
Skang ni kita tgk lah menteri nak layan tak Kak Yan nyer special request nih.... Klu dah start layan satu kes, lepas2 ni jgn terkujat klu mak bapak orang lain pun request menteri2 masuk campur sebab polis tangkap anak2 dorang.... huhuhuhuhuhu

Citer ni menarik perhatian aku masa baca paper pagi tadi.....

Taken from The Star - 08 April 2010

Father’s reunion turns tragic
SHAH ALAM: A father who wanted to meet his daughter a year after her marriage died after he was punched in the chest by his son-in-law.
A. Muhammad Nasir, 54, had driven from Penang to see his daughter in Subang Jaya whom he had not met for at least a year, said Selangor acting CID chief Assistant Commissioner Omar Mammah.
But it turned out to be a tragic reunion on Monday as the 29-year-old son-in-law, who ran a rojak stall, had apparently refused to let them meet, he said.
“A struggle ensued and the suspect landed a blow on Nasir’s chest which caused him to collapse.”
He was rushed to a nearby private hospital but was pronounced dead on arrival. 

 WTF?? I mean betul lah kita taktau apa citer sebenar yang jadi antara mangsa ngan anak dia before this sampaikan lepas kawin setahun lepas tak penah nak balik umah mak ayah dah... tapi atas dasar keperimanusiaan, apa kes ko nak tumbuk orang tua merangkap bapak mentua ko jugak? dah amik anak orang, agak2 la kalu nak wat apa2 tindakan pun.. ish ish ish.... ntah ler, skang orang bunuh orang dah macam bunuh nyamuk jer... tak suka, hapuskan jer.... lepas ni lingkup lah bisnes rojak tuh... kena tulah sebab bunuh orang walaupun nnt alasan tak sengaja sebab mati ada kaitan ngan sakit jantung.... dunia, dunia.....

Wednesday, April 07, 2010

DBKL tarik keta...

Eh, bukan keta aku yang kena tarik.. ni saja nak share citer yang aku rasa tak lah penting mana pun tapi sukati la kan aku nak citer gak... huhuhu.... Bukan nyer apa, naper lak tetiba aku wat tajuk nih? Al-Kisah nyer, sejak dari Isnin lepas, on d way aku gi keja aku nampak DBKL nyer tow-truck ngan lampu siren yang kaler biru tu lalu sebelah keta aku, baru pas tarik keta orang lah... pastu time lunch aku kuar lunch pun nampak gak benda yang sama.... balik keja ari tu, dalam jem ya amat sangat tu pun ada gak 2, 3 buah truck DBKL ni yang baru balik dari 'memancing' keta... Hari tu hari tarik keta seKL [takleh letak sedunia, aku tak nampak ada ker tak DBKL kat negara lain... hehehehe] ker?? mmmm... semalam masa nak balik umah pun nampak gak sebuah.. pagi tadi otw pegi keja skali lagi aku nampak, kali ni live punya.. hahahaha... dorang baru nak cangkuk keta nak bawak pi main jauh2.... keja keras nampak nyer DBKL mggu ni.. ker dorang baru jer dapat Truck tunda DBKL ni? smart lah truck tu kalu nak compare ngan tow truck yang selalu kita tengok tu....


Kesimpulan yang aku nak share kat sini, rasa nyer untuk beberapa seketika nih jangan la gatal2 nak tinggalkan keta kat tempat yang sah2 dorang kata takleh berhenti or parking especially kat jajahan DBKL nih.. rasa cam kali ni dorang wat all out nyer tindakan.... jeng jeng jeng.... klu tetiba keta hilang kat tengah jalan tuh, gi la check kat DBKL, kalu bukan kena tunda, kena tarik ngan bank la tuh... hahahahaha

Hebats frontpage KOSMO ari ni...

Wow... satu pencapaianyang amat memberangsangkan... sapa kata kalu nak tau citer pasal artis & selebriti Malaysia ni kena bukak ruangan HIBURAN jer? No No No.... tidak lagi begitu... ;-) Semenjak dua menjak nih citer hal2 selebriti ni boleh juga didapati di ruangan MAHKAMAH & JENAYAH.... hahahaha... menariks kan uollss?? Tu tanda nyer dorang sumer tu dah mempelbagaikan bakat masing2 & also dorang tu juga manusia biasa.... bisa melakukan kesalahan & kesilapan.. beza nyer dorang nyer kes dapat up skit coverage dia sebab artis kan? untuk makluman, ni yang betul2 artis & selebriti yg penah ada album sendiri n penah berlakon drama & filem samada watak utama ataupun pembantu.. paling tidak pun yang berdialog lebih daripada 10 patah perkataan.... Bukan yang takat berlakon 2,3 drama sebagai pak or mak pacak tu... tetiba lak ada hati nak declare diri tu artis [ni aku refer kes gadis lari g Lombok tu... ingatkan artis mana la.. rupa nyer xtra mayo jer dalam drama2 tempatan..... mmg konpem orang tak kenal melainkan director & krew & family sendiri jerk....]

aku snap gmbr ni senget sbb tokey kedai tu dah pandang semacam sebab
belek paper kt kedai dia lama sangat.. hahahaha



Aku wat post ni sebab tgk kan frontpage KOSMO.... 2/3 citer kat depan tu watak utama sumer artis/selebriti.... yang kes pukul bini lah, kes wat dadah sintetik la, ugut x-wife, x byr nafkah anak [time buat pandai, tang tanggungjawab lari...].. ish ish ish.... tu tak masuk citer yang baru2 ni kuar, guitarist pecah masuk umah orang, kena tangkap basah dan sebagai nyer... hebats gitew.. dah macam kat Hollywood dah aku rasa... sama taraf dah rupa nyer.... :-) lantak lah kan.. berani buat, berani tanggung lah... takyah ler nak marah2 photographer, nak salahkan orang tu, orang ni, itu ini.... all d best utk sumer2 yg duk tggu kes setel kat court.... korang mmg baik ati sebab 'menghiburkan' press yang bukan dari page Entertainment nih.. dapat gak dorang tgk artis.. hahahaha.. Tahniah!!!

Tuesday, April 06, 2010

:-D ...

Hehehehehe... Saja nak citer apa jadi ari ni... Tadi sampai ofis agak lambat la sebab stuck kat exit DUKE-Semarak tu... sakit tul ati.. sangat lama ok turn nak wat U-Turn kat situ.... takper la, so kelam kabut naik ofis sebab sedar diri dah lambat kan... Kuar jer lift, ofis gelap.. laaaa.... sumer orang duk menunggu kat luar pintu sebab takde kunci nak bukak pintu... Fuuhhh.... Lega aku.... kira tak lambat la sebab pintu tak bukak lagi kan... :-)

Ok lah tu, pas pintu dah bukak, ingat nak start wat keja la nih... sekali tuh phone bunyi... adik aku bagitau dia dah terkandas kat Jalan Kinabalu sebab keta abis minyak.. Al-maklum lah, kembara aku tu mmg takde Fuel reminder.... takde nak nyala apa2 indication pun bagitau minyak dah abis.... Ish ish... kesian dia, dah ler tempat dia stop tu jalan sangat sempit ok.. kalu berhenti kat situ makner nyer mmg block satu lane lah... adik aku pun dah bagitau, kejap lagi jem lah jalan tuh sebab dia.. hehehehe.... aku suh dia tggu kat situ sampai aku datang bawak petrol...

Gi beli minyak satu tong siap ngan corong + tiub skali... dengan bergegas nyer aku menuju ke lokasi dia... dia kata ada pick-up DBKL tolong tarik keta g ke depan skit, tak la block jalan tu... mmg jem pun jalan Kinabalu tu.. aku pun nampak ler E-Board kat situ.... sila rujuk gambar di bawah yer.....


Kan panjang trafik kat situ... hehehehe... nak tgk ngan lebih jelas apa yang dorang tulis kat E-Board tuh? sila kan.. jadi topik utama kembara aku kat Jalan Kinabalu pagi tadi.... ;-)


Sorry la yer para pemandu sekalian.. halangan tidak disengajakan.. Ampun DBKL....

Monday, April 05, 2010

Kaki Katak dalam menu Kopitiam?...


errkkk... aku taktau ler Kopitiam mana yang mamat ni gi makan kat Bukit Tinggi Klang tuh... tapi kalu nak ikutkan yg famous Old Town White Coffee la... Tapi tu lah, sebab dalam paper pun tak reveal kan nama Kopitiam mana so takleh nak main tuduh sebarangan ler.... Yang aku tau OTWC mmg takde sijil halal lagi utk makanan... eh silap, bukan aku tau.. aku dgr2 la orang duk bagitau... camner boleh le kerajaan leh lepas benda2 camnih... bila baca paper pasal jumpa kaki katak dalam mee dorang nih, geli geleman lak tekak aku... mcm2 soklan dalam kepala otak aku nih...


in d 1st place, camner lak boleh ada daging katak dalam kopitiam tuh? apa motif dorang order daging katak tuh? dorang ada wat masakan yang kena letak daging katak ker? klu tak, takkan bleh terlepas kan... mmmm...ntah apa lagi la yg dorang bubuh dalam masakan2 lain erk... adduuuiii hai.... nasib la aku dah lama tak gi melepak kat mana2 kopitiam nih.... tak sempat pun kalu nak melepak... time bujang dulu bleh dikatakan port lepak gak ler OTWC nih... huhuhuhuhu... errrr.... dah kuar berita camni, Kerajaan Barisan Nasional tanak amik apa2 tindakan ker? kata negara Islam kan.... ;-)

ada rasa nak jamah ? errkkkkk!!!!!

Friday, April 02, 2010

Abis duit klu camni...


Gambar ni aku amik dari paper The Star kat belah Thumbnails nih.... Agak2 ni parking kat mana erk? Tgk pada parking fee ni, klu kena kat aku mau aku pecahkan mesin layan diri nih.. Perrggghhhhh.... RM 1.6K utk charge parking jer? Mmg aku bakar jugak parking lot nih... Confirmed machine trus out of order sebab penat telan duit RM50 32 keping.... overdose!! hahahahahaha
.

Takziah pada keluarga Allahyarham Din Beramboi...

Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un..... That's what came out from my mouth bila dengar berita Din Beramboi dah meninggal dunia tengah malam tadi... I mean bukan lah terkejut sangat sebab bila paper dah kata dia makin kritikal & few of his internal organs dah malfunction kelmarin, aku cam dah dapat rasa Arwah dah x lama lagi kat dunia ni.... And aku pun bukanlah peminat dia tp kita sebagai umat Islam sama2 doa lah utk Arwah sihat semula... Kuasa Allah mengatasi segalanya... Takziah kat family arwah... Dia muda lagi, tak cecah 50 tahun pun... Ni aku amik kat blog klubbkid apa sebenarnya punca Arwah masuk spital....

"Arwah passed away from Dengue Shock Syndrome. Ini beza dengam demam denggi berdarah sebab dikira denggi tahap kritikal. Combined ngan Leptospirosis (jangkitan darah dari kuman air kencing binatang contoh tikus), it was deadly. From what I know, arwah's heart, lungs and kidney were severely affected." - Klubbkidd.com

Marilah kita sama2 sedekahkan Al-Fatihah utk Arwah dan semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.... Amin..


Wednesday, March 24, 2010

BUMBO seat...


Dalam duk surfing kat internet tuh, ada lah ternampak satu ciptaan nih... rasa cam nak beli tapi rasa cam tak perlu.. bodo kan? hehehehe... apa yang wat aku teringin sangat nak beli sebab Asyraf kalu boleh mmg taknak baring langsung.... nak duduk jer tapi takleh nak balance badan lagi... boleh la duduk kejap tapi kena ada pengawasan yang sangat ketat.... kalu beli seat ni cam seronok gak kan? takyah nak pegang dia since dah ada support... mmmm... paling murah blh dapat kat market skang RM149.90..... should i buy or shouldn't?tapi tu lah.. bila baca kat internet, ada yang kata BUMBO seat ni recalled sebab ada few cases of incidents... ada yang kata recommended by professionals.... pikir jangan tak pikir... hehehehe

Friday, March 19, 2010

SMS oh SMS...

Tengah duk wat keja kat opis tadi tup2 ada la SMS masuk...

From: +60138935451

"TAHNIAH"
Simcard Anda B'jaya menangi RM.35.000,00 dr: Prog "COCA-COLA"
Nampak diTV3 s'mlm pkl.22.30.
No. PIN: DT2547
Sila hub.Office: 017-893-2798



Apakah makna SMS nih? Aku taktau lak kita boleh menang peraduan yang kita tak penah tau ada & yang tak penah nak register apa pun... hhuhuh.. adakah ini yg dorang kecoh kata SMS penipu? sebab kalu tgk jumlah RM yang konon nyer kita menang tu mmg blh wat gelap mata... boleh aku cuti tanpa gaji sebulan jaga laki aku kat umah tu sampai dia betul2 sihat....

Tapi tu lah, aku rasa ni sumer scam yg nak menipu orang ramai... ayat pun campur BM-ENG... kang dia mntk no akaun kang.. sedar2 abis jer duit dalam tuh... takde lah byk mana kan tapi still, duit gak.... berpeluh ketiak nak dapatkan duit2 tu hujung bulan nih.. hehehe..

Kot ada yg rajin gi lah check phone no yang ada ni... nak gak tau atas nama sapa nombor2 ni registered.... huhuuhuhu.. kalu btul menang RM35K, kayo aku.. hahahaha... sapa2 yang percaya benda nih sila hantukkan kepala kat dinding.. kasi sedar skit takde duit yg datang bergolek senang camtu jerk... Bidaah smua ni... oleh itu, renung2kan dan selamat kan poket anda dari ditipu... ;-)
.

Wednesday, February 24, 2010

Wan Asyraf Bin Mohd Ariff...

Haaa... mari kita sambung cerita... mcm biasa lah cita2 aku besar nak tulis itu ini, tapi bila dah pegang keyboard ni cam blank lak... apa kes?? takper lah, hopefully skit2 nnt idea mari lah.. hehehe...

Aku sebenarnya overdue time tu... expected date 2 Oct 2009, tapi takde tanda2 nak beranak langsung... aku bleh kuar g jalan2 lagi tu, juz aku tak drive dah sebab dilarang sama skali oleh ayah & hubby aku.. sangat bosan ok sebab nak g memana kena harapkan orang... lemas! huhuhu... So doc kata kalu seminggu pas expected date tak beranak lagi, bleh trus gi spital.. takyah tunggu tanda baru nak gi.. aku pun dengan taat nyer menurut arahan doc la kan... 9hb oct aku gi lah spital Selayang, sebab nak beranak dekat ngan umah... dari spital tuh aku bleh nampak bumbung umah aku... dekat lah kan... ;-) ... ramai la plak orang nak beranak time tuh, wad penuh.. kena la tunggu kat bilik bersalin nyer lobby... bosan nyer, dah ler sakit pinggang nih... petang baru aku dapat masuk wad... doc kata next day lah baru induce.. aku ok kan jer.. kang melawan kata derhaka lak kan... hahaha...

pendekkan citer, sebelum induce bukak 1cm jer.. pas 12 jam induce baru bukak 3cm.. laaa... anak aku taknak kuar lagi agak nyer walaupun contraction dah ada.... dalam kul 12 malam dorang kata nak bawak aku masuk labour room sebab dah bukak 4cm, konon nyer kejap jer pastu blh trus sampai bukaan yg sepatut nyer lah... ikut jer.. lepak ler dalam labour room, check lagi kata dah 5cm.. trus doc pecahkan ketuban.... aku rasa cam duk dalam bath tub pun yer gak.. basah jer... pastu dah start sakit... sakit contraction yg makin kuat dan kuat... duk la kat dalam tu sampai ke subuh... duk tang 5cm gak... sakit sangat dah... kul 9am 11hb tu dorang wat keputusan nak operate jer sebab takde tanda nak bukak dah.... nak kena tggu turn lagi, kul 12 lebih tghari baru lah aku dapat masuk OT.... pastu tak sedar apa dah.. aku sedar kena kejut sebelum dorang tolak masuk wad... aku mmg tak dapat tgk baby aku right after dorang kuarkan dari perut nih... rugi gak tapi nak wat camner kan.. tu bahagian aku..

dah sampai wad mmg mamai ler sebab effect bius tu ada lagi... nak gerak banyak pun takleh sebab takut luka lak tempat bedah tuh... tp dapat ler bukak mata tgk baby aku kat sebelah... siap tanya ngan mak aku lagi cukup tak jari kaki tangan sumer.. dengar jer mak aku kata berat baby 3.75kg, cam tak bangun trus duduk pun yer gak.. beratnyer.... apa aku makan erk? Laaa... lagi mau tanya, time raya mencekik tak ingat punya... hahahaha... dengan payah nyer aku menyusukan anak aku wat julung2 kali nyer dalam keadaan baring... mak aku ler kena pegang nak bagi betul posisi dia.... nasib baik baby aku takde masalah latching.. nasib baik gak susu aku kuar lancar... masa tu dalam kepala aku cam caya tak caya jer.. aku dah jadi mak orang... ish ish... Alhamdulillah, anak aku cukup sifat & sangat cerah.... Rambut ada la skit, tak lah licin betul kepala tuh... mmmm.. aku dah boleh kepit anak sendiri lah skang... :-)

Apa lagi aku nak citer erk? nnt kalu ada idea datang aku update lagi lah... tgk dulu gambar2 yang ada skit nih....


Tiga beradik ni datang hospital 2nd day Asyraf tgk dunia.. seronok tu jumpa 'adik' bongsu dorang..... masing2 nak dukung baby nih...



Asyraf cuba nak lepaskan tangan dia dari kena bedung dalam kain tuh... skit2 dia kuarkan tangan comel dia... hehehe



Ahhhh... berjaya jugak kuarkan tangan dia....terus tidur sideway ngan begitu lena skali.. :-)

Tuesday, February 23, 2010

4 bulan dah...

Pejam Celik, pejam celik.. dah 4 bulan rupa nya aku tukar status jadi mak budak... Dah 4 bulan aku duk membesarkan anak aku... Cepat jer masa ni kan... Rasa cam baru jer beranak, sakit operate pun ada lagi nih... betul, tak tipu... aku terpaksa wat C-sec sebab pintu kuar baby tak cukup luas bukak dia... huhuhu.. tapi merasa lah sakit dekat 12 jam dalam labour room, last2 ke OT jugak aku nih... tapi takper lah, janji semuanyer semua selamat time tuh... aku kena bius abis, bukan separuh cam selalu org wat C-sec tu sebab bius separuh tu tak jalan daa.... aku blh rasa doc tu duk cucuk2 perut aku utk wat tanda sebelum potong 'tingkap' nak baby aku kuar... so miss gak ler nak tgk camner rupa pertama baby baru kuar dari kandungan aku nih.... Sedar2 jer aku dah ada kat wad, mak aku kat sebelah tgh dukung baby aku yg mmg dah lapar nak menyusu.... Insyaallah, next try boleh tgk kot... ;-)

Aku letak jer dulu gambar anak aku masa 1st day dia menjengah dunia, ngan berat dia time lahir tu 3.75kg... agaknyer sebab tu yg takleh kuar normal kot, aku nyer rangka kecik...agak nyer lah... xper, nanti kita sambung lagi citer k... ;-)

Ni lah buah hati aku, Wan Asyraf Bin Mohd Ariff.... Kenapa ada Wan kat depan nama dia? Sebab Tok Ayah Asyraf kata boleh letak surname tu walaupun yang Wan nyer mama Asyraf.... Kenapa pendek sangat nama dia? Papa dia kata senang dah besar nanti nak isi form takyah tulis panjang2 sangat nama tu.... Lagipun nama ni ada makna - Yang Mulia, bukan sesaja jer letak... :-D
aku akan teruskan citer pasal buah hati pengarang jantung aku ni in next post... Daa!!

Wednesday, February 17, 2010

Haa Haa Hee Hee Huu Huu...

Laaa.... apa kebenda lah tajuk posting aku nih? Tah, cita2 besar nih, nak active balik updating blog tapi nang ado!! Tinggal impian jer lah... Time idea mencurah2, laptop takde kat tangan.. bila dah ada depan laptop - BLANK!! gilos ker apa aku nih? hahahaha

Tapi hari ni aku sajer nak posting gak.. walaupun carca marba topik dia... hari ni aku bersemangat gi keja.. sebab nyer, traffic sangat lah lancar sampaikan aku rasa kaki kanan aku pun konpius naper tak tekan brake langsung pagi nih? hehehe... kalau lah macam ni kelancaran traffic tiap2 hari sangat lah indah perjalanan pegi balik keja aku... sekali lagi, hanya impian jer lah... next week sekolah dah bukak, orang ramai dah balik KL, back to normal lah jawab nyer... huhuhu...

Tu jer lah wat masa ni.. aku cuba kuatkan semangat untuk update lagi k.... amin!!

Monday, January 18, 2010

Dah 2010 rupa nyer...

Ish ish ish... dah masuk tahun 2010 tapi blog aku ni bersawang ya amat... huhu.. nak wat camner, masa tak mgizinkan aku nak hapdet selalu... al maklum lah, dah jadi mak orang skang kan.. hehehe.. ada masa terluang, main ngan baby, ada masa lagi tido la.. apa lagi kan... hehehe

so nanti lah, kalu ada pluang aku hapdet lah.. cam banyak citer tapi taktau mana nak start.. Daaa....