Monday, December 31, 2007

Ada azam baru kaa?...

Lagi 1 jam 03 minit nak masuk year 2008.... ada azam baru ker aku nih?? actually, aku nak wat azam baru takyah tunggu new year pun... bila2 jerk aku rasa aku kena wat perubahan, time tu gak ler aku start.... sakit ler kalu nak tunggu tahun baru jerk baru boleh wat azam baru kan... hehehehe....


tapi biasa ler, everytime masuk tahun baru kita pun nak gak ler hoping nasib kita bertambah baik, rezeki bertambah, badan sihat, sumer yang elok2 ler... sapa nak yang tak elok kan? anyway, HAPPY NEW YEAR untuk sumer .... sesapa yang pegi party kat tengah2 KL tuh, drive safely on d way balik umah kang... lagi 10-11 hari kita sambut new year hijrah plak...

.

Keta idaman...

tadi aku driving back dari gi makan2 pas keja ngan Enon, banyak pulak bertembung ngan CRV yang baru tuh... eeeee.... sajer jer kan... aku memang ari dulu idamkan Honda CRV nih, baik model yang lama sampai ler dia dah upgraded to new model... takper lah tak dapat keta2 mewah yang lain, mcm Merz ker, BMW ker, apa2 lagi lah yang seangkatan... aku tak minat... aku minat yang nih jerk.... taktau naper...

JAZZ aku suka gak tapi rendah... al maklum ler, aku dari kecik dah biasa naik keta yang tinggi2 nih, so sampai skang ler aku minat keta yang agak tinggi skit dari keta biasa... lagi pun kat KL ni takleh keta rendah2 sangat.. kot tetiba banjir kilat, dah sangkut.... kan... so kalu keta tinggi, takat air yang ala2 tuh redah jer lah....

kesimpulannya, aku suka ngan CRV nih... Insyaallah, ada rezki lebih dapat ler aku bawak... heheheh.... tunggu rega petrol turun.... ha ha ha ha.... [dalam mimpi jer lah....]

Sehatttiii Berddaannsaa...

Tajuk posting ni kena pronounce ala2 Linda Onn & Fahrin Ahmad tau... hehehehe.. aku takleh tahan ler dengar dorang dua tu sebut nih... so last Saturday dah Finale, and dah tau pun sapa yang menang... tak kisah ler kalu orang kata memang dah dirancang ker apa, biasa ler kan.. dulu Mila AF5 pun orang kata dirancang gak, kalu boleh sumer yang menang tu dirancang ler.... hehehehe.... dah nama pun program realiti, memang dah camtu ler konsep dia.. nak2 lak 100% thru sms.. nak kata apa lagi, yer dok?

so juara dia seperti yang dijangka, Vee-Shidi... cash memang terus bagi kat badan kebajikan ler as sumbangan, tapi yang hadiah dorang dapat sendiri tu aku tak tahan.. patut ler pasangan2 yang terkuar awal tu selalu salahkan itu ini yang sebabkan dorang out, rupanya geram sebab takde chance nak dapat BMW Mini One 1.4... perghh... yang package cuti tu satu hal ler, yang keta nih aku tak tahan... telan air liur ler yang lagi 7 pasangan... hehehehe... dah tertulis rezeki dorang tahun nih kan... walaupun dah makin berumur tapi alhamdulillah, banyak yang masuk.... dapat Mini tuh... keta ni memang cute.. memang smart... dorang dapat... huk huk... nak menari gak ler camnih ... hahahahahahaha

.

FireFlyz...

Sesapa penah naik FireFlyz ker erk? cam menarik gak price dia, and the best part is takyah nak gi sepang... kat Subang jerk terminal dia... amat la dekat... teringin gak nak cuba tapi aku nak gi mana? dia nyer destination tak banyak lagi... pastu seating kata nyer allocated, tak macam Air Asia, sukati nak duk mana... sebab tu ler kat LCCT ramai pelari pecut bagi acara naik kapal terbang.. hehehehe...

Jom kengkawan, kita plan gi somewhere yang ada dalam route FireFlyz nih... nak merasa camner servis dia.... bila lah nak wat route baru ke Kuching??

.

Oligo Coco...

Hehehe... dah bukak topik drinks plak dah... sajer jer... nak citer pasal Oligo Coco nih... jingles dia memang catchy, rasanyer kalu masuk carta lagu2 iklan, mesti top 10 lah yang nih... boleh wat jadi lagu sampingan kalu tengah2 bosan tuh...

Kisah nyer ari tu aku ngan adik aku dalam keta sama ler.. kuar ler kat radio iklan Oligo Coco nih.. so adik aku gelak... aku ngan blur nyer tanya ler naper? dia kata taktau ler orang yang invent brand nih realise ker tak... aku tak dapat tangkap gak lagi... pastu dia kata lagi, ingat tak apa yang kita belajar dalam Chemistry dulu? Oligo ni prefix untuk sikit.. dalam erti kata lain, oligo ni maknanya few, sikit etc... a ah kan? aku lupa betul ler... so kalu kita translate brand nih, jadi nyer 'koko sikit'... hahahahaha... ntah ler company yang kuarkan produk ni sedar ker tak... mmm... ntah camner rasa drinks nih pun taktau gak ... aku carik kat kedai runcit ari tu takde... kat kedai2 besar jer kot... tak pun salesperson dia tak sampai lagi kat kedai runcit yang aku pegi ari tuh... hehehehe... aku tak focus lak apa lirik jingles brand ni.. kalu dia ada kata yang opposite jer dari maksud nama sendiri, mmmm... sendiri mau ingat ler... hahahahah

.

Terbakar...

Pagi tadi aku sampai opis, heran kejap tengok naper kedai makan bawah opis aku tu tutup, tapi pintu macam ala2 kena rempuh dari dalam... siap ada yellow stripe gik... rupa2 nyer kedai makan ni terbakar pagi semalam... tong gas meletup kat bahagian dapur, so impak letupan tuh dah rosakkan pintu kedai yang belah depan tuh... aku dah bayangkan cam tong gas tu ala2 peluru jerk rempuh pintu tuh.. hehehe... bahagian dapur kedai habis terbakar ler... nasib baik tak merebak kat opis atas & sebelah... kalu tak, nganga jer lah... kedai ni kat unit sebelah, kalu merebak ke atas opis sebelah ler teruk kena, kitaorang ni sipi jer lah... tapi nasib baik tak.. opis sebelah yang belah atas kedai tuh rosak aircond jerk... nasib baik gak belah belakang, bukannyer depan... mmmm... dorang citer bomba pun cepat sampai nak kawal api tuh...

tapi tu lah... ni dugaan untuk tuan kedai menjelang new year nih... tu nasib terbakar hari ahad, orang sumer cuti... kalu time weekdays, mesti ada yang injured, tak pun pengsan kena fumes asap tuh... buat sementara waktu nih kitaorang yang sebelah menyebelah nih nak lunch kena gi jauh skit ler.... kedai mamak ler jawabnyer... hehehehehe

.

Mana nak pegi erk?...

Hari ni last day untuk tahun 2007... rasa cepat sangat2 ler masa berjalan... lagi baper jam dah nak masuk 2008 ... mmm... mana nak pegi erk malam nih? Dah banyak tahun dah aku tak gi celebrate kat mana2 pun New Year nih... malas... malas nak bersesak2 ngan orang ramai, malas nak tempuh traffic jam, malas nak berembun kat luar tuh n apa lagi lah yang sewaktu ngan nyer... hehehehe...

Rasanyer kali pun sama gak ler kot.. abis keja kang terus balik umah jer lah... takyah nak tambah serabut kepala pikir mana nak gi lepak... duk umah tgk movies best lagi kot ... hehehehe... dulu2 dah puas dah celebrate sumer jenis perayaan... yang paling best, esok cuti!! ha ha ha... aku cukup suka cuti sebab aku boleh duk umah jerk tanpa perlu kuar gi memana... hope esok tercapai ler misi mengemas bilik or basuh keta... kalu aku tak terjebak duk depan TV ler... hehehehe....

.

Sunday, December 30, 2007

Ada hikmah dalam setiap kejadian...

AAARRRRGGGGHHHHH!!!! tu yang aku rasa skang sebenarnya... kenapa aku boleh terjebak sama dalam masalah yang memang takde kena mengena ngan aku pun? kenapa orang babitkan aku gak dalam permasalahan dorang semata2 sebab nak lepaskan api kemarahan kat orang lain? kenapa? kenapa?? bukan aku yang cari masalah tuh.. tolong lah hormati aku nyer life.... huk.. huk.. huk... aku tensen skang sebenarnya...

tapi tu lah, setiap kejadian ada hikmah dia.. cuma kita as human being tak nampak or belum nampak hikmah tuh... skang aku cuma boleh bersabar.. sabar.... Insyaallah.....

Lepak di petang Sabtu...

Semalam pas abis keja [yerrr... aku keja ari Sabtu ok!! eeeeee.....], aku tak rasa cam nak balik umah terus.. so ingat nak gi melawat kawan ler yang boleh dibawak berbincang... alaa, bukan jauh pun.. umah Enon jer... dah lama tak berborak... dah ngan kepala yang berserabut ngan macam2 masalah nih... ingat nak gi lunch dulu tapi otak aku blank, taktau nak makan apa.... banyak sangat keinginan nak makan itu ini... [nafsu makan aku takleh layan sangat, sumer nak... hehehe] padahal perut lapar banget nih... sudah nyer sampai ke umah dia aku taktau nak makan apa... last2, order Domino's jerk sebab dah malas sangat nak kuar balik... cam best duk dalam umah tuh... dia sorang kan, so kitaorang borak sambil layan TV... dalam kul 3pm, delivery man sampai, kitaorang makan lerr.. memasing dah lapar kan... late lunch tuh... sedap gak pizza2 ni kan? nyum.. nyum..

Sambil2 tu layan gak TV... Astro ada problem skit, so kitaorang bukak ler channel2 yang tak berbayar nih... tekan2 takde yang menarik, so layan jer lah apa2 citer yang ada... tertengok ler citer kat RTM1, tajuk dia 'Radio GaGa'... pelakon2 Diana Rafar, Zach XFactor, Ezany, Maria Farida + sapa tah lagi.. memula tgk tu memang dah tau citer ni kurang menarik tapi sebabkan nak tau sapa penulis skrip, sapa director & sapa penerbit citer yang agak 'kurang cerdik' nih, kitaorang tengok gak.... hahahahaha.. ingatkan dah nak masuk tahun 2008 nih takde dah citer2 yang seangkatan camni tapi kitaorang silap... ada lagi rupanya... aiyaaakkkk... taktau ler nak describe citer nih camner, tapi memang sepanjang2 citer kitaorang gelak jerk.... konon2 company satu ni nak cipta krim anti virus.. krim ok, untuk disapukan pada computer parts yang terkena virus tuh... hehehehe.. very funny... sapu krim kat screen, terus ilang virus pada laptop tuh... adui lah... pastu disebabkan kehadiran berjuta2 elektronano dalam krim tuh, dia boleh wat mp3 player yang dah terkena krim tuh jadi alat nak dengar apa yang ada dalam hati & kepala orang lain.. boleh dengar apa yang binatang kata... bak kata kucing dalam citer tu, "kucing mana pandai menipu!" hehehehe.. aku taktau ler fact ker tak kucing tak pandai menipu... hahahahaha... memang kelakar bangat lerrr.... script writer aku tak kenal, pengarah plak orang yang sama ngan tulis skrip... kira one man show ler nih kot... hehehehe... camner citer camni boleh terlepas untuk tayangan, aku pun taktau... tapi apa yang konpem, aku ngan Enon penat gelak petang semalam.... adui lah.... kelakar bukan sebab citer tu kelakar, tapi sebab jalan citer tuh....

pas setel makan & gelak2, kuar jap ler cari makanan ikan kat kedai yang berdekatan... aku ingat kalu kitaorang ada 'mp3 player' yang macam dalam citer tuh, mesti sakit telinga dah dengar ikan2 Enon tu sumpah seranah sebab lapar.... hehehe.... aku lepak sana sampai kul 730pm jerk.. pastu balik umah ler... nak makan nasi air a.k.a nasi bubur yang mak aku masak... sedap tu.. lama dah tak makan.. terbayang2 dah kat mata nih.. hehehehe... tu ler aktiviti petang sabtu aku... kang duk sensorang, tambah stress ngan masalah yang sedia ada dalam paler otak aku nih.. nak tenangkan pikiran dulu.... chiow!!

.

Friday, December 28, 2007

Dah lama cari...

aku dah lama cari vc nih... from my favourite female Malaysian singer, Dayang Nurfaizah... tup2 duk godek2 youtube, jumpa plak... salah satu lagu faveret gak - 'Kasih Maafkan'.... cam best vc nih... actually bukan macam dah... memang aku suka banget vc nih.... ada bonus gak, Anuar Zain pun ada gak dalam nih...hehehehehehe...... sajer nak share kat sini ngan korang sumer.... bila lagi lah ada show DN nih... dah lama tak gi tgk live show dia...



.

Tuesday, December 25, 2007

Mulakan yang baru...

Hari ni aku duk tengok bersantai sambil tengok TV... dalam masa yang sama otak berjalan gak... actually benda nih aku dah pikir lama dah... for the past 6 weeks aku duk pikir benda nih... tetiba terdetik dalam kepala otak nih... aku nak start benda baru ler... meaning, aku nak cari keja baru... keja yang ada prospek... takde ler aku duk takat tu jerk kan... aku bosan sebenarnya keja yang skang nih... agaknyer sebab mono jerk kot ... ari2 benda yang sama & tak brapa nak mencabar... hehehe...

so kalu ada sesapa ada lubang2 kerja kosong tuh.. habaq mai lah kat cek nih... nak cari angin baru ler... InsyaAllah... ada rezki aku kat luar tuh kan.... Amin!!
.

Merry Xmas...

Merry Christmas untuk sumer yang beragama Kristian ... Tima kasih sebab celebrate nih, dapat gak kitaorang public holiday satu hari... hehehe... hari nih memang hari untuk bersantai & bermalas-malasan... bangun pagi sebab nak gi antar adik & adik ipar aku pegi LCCT... dorang dah nak kena balik KK since malam kang adik ipar aku keja... syian dia... pengantin baru tak sempat nak rest terus kena berkhidmat untuk negara nih... hehehe

dah balik umah apa lagi, aku boom lah.. tido.. tapi tak tido gak sebenarnya, baring jerk kat living room tuh sambil tengok TV... biasa ler, movies & dramas kalu time xmas nih best2... aku ngan parents aku ari nih memang layan TV abis-abisan... lagi pun nak cover balik penat last weekend... apa jadi masa wedding adik aku kat Kelate ari tu, nanti2 lah aku citer erk... ari ni malas lah.. aku nak sambung baring depan TV nih... hahahaha......
.

Dah balik dah...

Aku dah selamat balik KL hari Ahad lepas.. tapi penat nyer... biasa trip 6 jam boleh jadi 9 jam kali nih... sebab nyer jalan jem... Highway PLUS tu tak putus ngan keta.. memang berderet jerk so slow moving & kenkadang terus stop kat tengah2 jalan tuh... aku dah start beratur 13km sebab nak bayar tol kat Jelapang tuh ... Ish.. Ish.. Ish.. memang penuh sesak ler... brapa kali aku tangguh nak gi toilet sebab tiap R&R yang aku lalu sumer nyer jem gak nak masuk dalam tuh... adui laa... ramai nyer manusia yang balik bercuti raya korban ari tuh erk?

Tambah plak ngan jalan runtuh kat Gua Musang-Jeli & jalan tutup kat Gua Musang-Kuala Krai... sudah nyer sumer orang yang dari pantai timur kena ikut Lebuhraya Timur Barat gak ler... memang kaki cramp tuh... mmm.... kalu tak sebab start keja hari Isnin, memang aku tangguh ler perjalanan aku tuh... kasi jalan clear dulu.. hehehe... tapi apa2 hal pun, yang penting aku dah selamat dalam perjalanan pergi dan balik... Amin!!
.

Congrats G-Han...

Specially dedicated to G-Han... Congrats on your engagement last weekend... dah jadi tunang orang skang....

Sori yerk aku takleh nak pegi... sebabnya masa tu lah clash ngan banyak benda... alah.. ko pun tau naper aku ngan Enon ngan Nenie takleh pegi kan... hehehehe.... nanti kita pi sama2 erk kursus... hehehehehe
.

Thursday, December 20, 2007

Jom jom jom jom, jom balik kampung...

aku dah ngantuk nih... tapi nak gak post entry... esok pagi aku nak balik kampung.. yer, aku bertolak pada pagi raya.. takper, yang penting selamat kan.. nak gerak tadi pas balik keja memang tak dibenarkan... sebab keadaan jalan tak berapa nak elok ... ngan jalan yang berlubang2 [ayah aku kata ler, dia dah balik semalam], tambah lak ada jalan mendap ler plak... kena lak tu memang jalan yang aku akan lalu esok.. so nak memudah kan keadaan, baik bertolak belah siang ler ... bagus gak, malam ni aku memang tak larat.. ngantuk sangat2 nih... semalam takleh tido.. dekat2 kul 4 pagi baru nak lelap.. kul 8 dah bangun.. mana cukup kan... waktu tido aku kena ikut cam baby time... hahahahah

so, aku akan bercuti daripada online gak ler 3-4 hari nih... malas nak bawak laptop sebab memang konpem takde masa nyer lah.. dah sah2 balik ni bersebab kan.. kalu tak, baik aku duk kat umah rest jerk... penat dah badan nih... so selamat balik kampung untuk diri sendiri... drive safely!!

Wednesday, December 19, 2007

Salam Aidiladha...


Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha untuk sumer... Selamat mengerjakan ibadat korban jugak bagi sesapa yang menjalankan nyer....
.

Kuang.. Kuang.. Kuang...

Rindu nyer aku kat laptop nih... lama dah rasa nyer tak dapat nak online... dah 3 hari aku berkampung kat opis associates company aku... tak ler jauh, cuma setengah KM jerk... sebab nyer cuma satu, kitaorang kena sort out 25,000 books of coupon yang nak kena antar kat client by today actually tapi bila wakil client tuh sendiri datang tgk camner keadaan kitaorang kat opis, dia pun naik takut.. hahahah... terus dapat extend another week... hopefully sangat dapat siap sort out everything... aku pun skang kat sumer tempat nampak nombor2 jerk... kena tulis kat setiap buku kupon tu serial number dia... dah tak nampak lantai dah opis masuk ari ketiga nih....
Punca nyer sebab printer yang di upah untuk print sumer coupons nih wat keja tak berapa nak guna brain yang disertakan sekali ngan kepala untuk setiap manusia nih... dah ler tak print serial number kat cover, ntah dorang upah sapa ler nak packing sumer coupons tu... berterabur giler babas nombor2 dia... memang dorang jenis main kaut jerk lah, janji dapat pack dalam seribu2 books, pastu antar kat kitaorang... AARRGGGGHHHHH!!!!! skang keja kitaorang dah macam kat kilang dah.. tulis satu2, sort out balik ikut susunan... ada yang print tak cukup, terlebih.... ish.. ish.. ish... nasib baik ler cuti dah approved.. kalu tak ada gak aku guna kupon2 tu untuk bagi duit raya nih... heheheheheh

aku dah bagi all out ler untuk 3 hari nih... memang niat ati nak abiskan kalu boleh, lagipun tak ler tension maner.. kalu penat rest ler tapi bila time bebudak xtra yang diupah untuk tolong kitaorang abiskan nih wat susunan lebih carca marba.. tu yang wat panas ati nih, dah satu kerja kitaorang nak susun balik apa yang dorang dah messed up... eeee.... esok2 takyah datang dah ler... bukan menyenangkan... makin menyulitkan.....

kesimpulannya, nanti masa event kitaorang tu nanti.. aku taknak tengok dah kupon2 nih... biar ler, kalu kat venue tak except duit selain daripada kupon.. aku rela menapak jauh sebab taknak 'jumpa' coupons tuh dah... aku balik keja Isnin ni, taktau ler camner progress kat opis tuh... member aku siap bagitau dah, esok pas gi sembelih lembu dia nak gi opis nak sembelih coupons lak.. hahahaha
.

Sunday, December 16, 2007

Banjir lagi lerr....

Aku tengok berita kul 8pm tadi.... kawasan Pantai Timur banjir lagi ler... camner aku nak balik sana hari raya haji nanti erk?? mmmm.... mintak2 lah dah surut skit.. kalu tak memang kena kuarkan jet ski aku ler plak... eh?? aku mana ada jet ski?? yang mainan punya mampu lah beli... hahahaha apa yang aku merepek nih daa?? aku ingat sebab tengah pikir camner nak harung banjir kat sana kang... umah atuk aku memang tak penah kena banjir ler sebab kawasan tinggi, tapi perjalanan nak ke sana dari KL nih yang wat aku pikir2 nih..... Insyaallah, kita tawakal jerk lahpada Allah... lagi pun demi wedding adik tersayang, takper lah redah skit2... dah nak dijadikan citer lak tunang dia orang made in Kelate gak, walaupun menetap kat Shah Alam kan....
.

U r not alone...

aku dapat nih thru FaceBook aku... dulu rasa cam penah dapat thru email... sajer nak share kat sini sebab ada betul gak point kat bawah nih...

1. There are at least two people in this world that you would die for.
2. At least 15 people in this world love you in some way.
3. The only reason anyone would ever hate you is because they want to be just like you.
4. A smile from you can bring happiness to anyone, even if they don't like you.
5. Every night, SOMEONE thinks about you before they go to sleep.
6. You mean the world to someone.
7. You are special and unique.
8. Someone that you don't even know exists loves you.
9. When you make the biggest mistake ever, something good comes from it.
10. When you think the world has turned its back on you take another look.
11. Always remember the compliments you received. Forget about the rude remarks.


.

Kelakar cartoon nih...

aku duk lepak2 depan TV ari nih.. al maklum lah, nama pun ari AHAD kan... ngan tak sihat badan, tengahari tadi dah wat macam2 hal kat umah nih... so petang bersantai ler... actually sesambil rehat gak ler... dah telan ubat selsema, rasa ngantuk lak....

aku tertarik ngan satu kartun nih kat TV3 - 'Atashinchi'.. dah lama aku tgk, nak kata follower tak ler tapi kalu ada peluang, aku tengok ler.. sebab kelakar siot... orang lain aku taktau ler, tapi aku memang gelak ler kalu tengok kartun nih... tgk muka mak dia pun dah wat aku gelak... bentuk muka dia sorang jerk yang lain dari orang lain.... secara automatik orang tau dia ni ler watak utama yang kelakar tuh.... hahahahah.....

so kesimpulannya, kalu rasa tension or penat atau apa2 lah yang sewaktu dengannya, tengok ler kartun nih.. kalu tak tgk yang nih, tgk kartun2 lain... boleh menenangkan jiwa kacau sebenarnya... hehehehehe
.

Friday, December 14, 2007

Here we are again...

semalam, ari Khamis ler.. since entry nih dah masuk ari Sabtu kan... dah setel keja kat opis, calling2 ler kengkawan Sarawak aku tuh.. yang terkandas tak lepas gi Kelate tuh... perghh.. siang tu dah lepas ke Nilai 3 rupanya... hebat.. memang hebat... mentang2 ada transport kali nih... hehehehe... so belah petang ni ingat nak gak ler gi jumpa dorang... bukan selalu dapat peluang sumer skali ada kat KL nih... except for Bibi ler kali nih takde... yang lain memang cukup korum lah... Cakap pasal Bibi, sian dia... dari ari Rabu dia ngan Zamri naik bas from Johor, sampai Kelantan pagi Khamis... sebab jalan tutup kan, so bas stranded gak ler... nasib naik bas, kalu naik keta, alamat nyer kenduri dia kat Kelate tu kena guna 3G ler... live telecast dari dalam bas.... sure penat giler pengantin baru tuh...

Lerrrr....dah ada kat Ikea dorang nih.. ok ler camtu.. dorang mesti lama kat sana... sempat sangat ler aku nak balik umah & mandi dulu... nasib ler dari opis nak ke Mutiara Damansara tu memang dah satu jalan nak balik umah... baru ler rasa segar skit, tukar baju... tetiba rasa lapar ya amat.... sampai jer Ikea, terus gi beli hotdog ngan air dulu .. baik alas perut dulu.. takleh tahan dah... dah abis, baru ler gi cari dorang kat dalam tuh.. heheheh... nak berjalan pun best sebab perut dah isi... kan! .. 3 pasang suami isteri nih, 3 hala tujuan... ah sudah... aku nak ikut yang mana nih?? amik jalan tengah, aku jalan jerk.. yang mana bertembung, aku ikut jerk dorang..... hahahaha... eeee... kalu ler Mr. A aku ada kat KL, boleh ler angkut sekali.. tak ler aku jadi tiang lampu malam tu... hahahaha.... dorang nih shopping barang2 umah, since memasing nak pindah masuk umah baru next year kan... tapi aku nampak Izaa-Abg Zaryn & Dibah-Diman jerk... Ash-Aie takde kat dalam Ikea nih... ker dah merayau kat Curve?? kasi chance, yang tu pengantin baru... hehehehe

Kul 10pm lebih baru ler kuar dari situ... dorang dah announce banyak kali dah kedai dah tutup... hehehe... penuh bonet belakang... camner ler dorang nak bawak balik Ahad nih nanti, tak campur ngan bebarang yg beli kat Nilai 3 lagi, ngan luggage memasing gak.. mmmmm.... all d best!! Nak gi makan, sebulat suara bagi cadangan nak gi Kerinchi tuh.. tempat port wajib kalu dorang nih datang KL... sebab apa? jeng.. jeng.. jeng... sebab ada kerang kat sana... since kat Kuching kerang ni agak mahal kan, so bila datang KL memang all out ler melantak.. hehehe....

Tempat makan ni betul2 sebelah LRT Universiti... ramai gak orang sebab char kuey teow dia sedap gak... 7 orang duk satu meja 4 segi tuh.. nak sambung meja memang tak dapat ler sebab ramai lagi duk berdiri tunggu meja kosong... ah, janji dapat makan kan... borak2 ler... dapat makan sumer diam... memula makan kuey teow dulu... pastu kerang sampai, 2 pinggan besar.... duk makan2 tuh boleh order lagi 2 pinggan besar... memang puas ler makan... rasanyer kalu tabur shell atas meja tuh memang tak nampak meja dah... hahaha... dah abis makan, azwan & wife ngan Che' datang.. borak2 lagi sampai kul 1am.. aku nak balik, ngantuk... esok keja.. dorang takper lah, memang bercuti kan... since dorang akan duk sampai ahad nih, esok2 nanti jumpa lagi ler... balik dulu.....

Dibah, Diman, Zaryn & Aie


Ash, Izaa, Wan & Dibah [ada jugak dia dalam gambar nih...]


ni 1st round kerang bakar yang dah selamat dimakan..
duk tunggu 2nd round nyer plak...
.

Jom pegi! ...

Hari Rabu lepas, pas keja aku terus ler pegi ke satu daerah kat Ampang tuh... sebab dah janji, nak temankan sorang tuh gi cari barang idaman... kawan punya pasal, takper... join jer lah... apa guna jadi kawan kan? hehehehe... kang selagi tak pegi, asyik duk sebut jerk... penat ler nak dengar.. hahaha... eh, aku tak bagitau sapa lagi erk sapa? alah, sapa lagi... The one and only, Ms Aini a.k.a Enon....

Pegi KLCC... tapi sebelum tuh singgah stesen minyak dulu.. cam nak gi jalan jauh jerk.. aku boleh beli bekal tuh... nak wat camner, perut aku dah tak sabar... lapar beb! beli aiskrim dulu, beli rempeyek... ok ler wat alas perut... sampai sana kang makan ler berat2 lak... betul lah kan.... hehehehe.... sampai sana, jumpa ngan Nenie dulu... pastu baru ler masuk ke lokasi yang dihajati... Lerrr... Nak beli purse jerk... tapi bawak escort cam nak gi beli intan berlian nih... hehehe... ni konsep the more the merrier ler... Patut G-Han pun join tapi last minute kensel, atas sebab2 tak dapat di elakkan... hehehe.... tapi as usual, kalu kitaorang 3 jer pun dah mampu nak gegarkan tempat tuh... yang nak beli sorang jerk, tapi yang kecoh 'entourages' ni ler... [tak lain tak bukan, aku ngan nenie lerr...] dah tu, taste memasing lain2 kan... sorang tunjuk A, sorang lagi tunjuk B.. yang nak membeli nyer tunjuk C plak.... hehehehe.... tapi akhirnya misi tercapai... berjaya pilih purse yang sesuai... yeah!! dah boleh gi makan.... masa yang ditunggu2 dari tadi....

pegi lepak kat SR, tak ramai orang kat situ malam nih, tambah meriah ler kitaorang nyer borak... macam2 citer dah kuar nih... kul 10 tepat baru ler kitaorang beransur dari situ... nasib baik ler dah nak tutup... ingat kalu bukak sampai midnite, memang tak bangun lagi tuh... agaknyer boleh order dessert lagi kot... hehehehehe....

Ni gambar sesajer kitaorang... aku ngan Enon konpius apa pose yang
Nenie nak wat sebenarnya... hasilnyer, nampak muka separuh...sapa suruh kan.. hehehehe



Duk belek purse baru... memang konpem tahan sampai 3-4 tahun nih...


asal ada xtvt makan2, aku ngan Nenie mesti duk sebelah
menyebelah... tak plan pun... kebetulan ker erk? ...



ni ler dia penganjur xtvt malam nih... dan penganjur
tetap setiap xtvt kitaorang yang lain pun.... hehehehe


.

Is that how ...?

Errr.... I'm confused... Really... is that an appropriate attitude towards other human beings?? Mesti orang pelik apa yang aku bebel nih... mmm... nak citer panjang malas sebab tak baik nak citer buruk pasal orang lain kan... to make it short & simple, aku cuma boleh kata aku heran sebab macam tu rupa nyer attitude orang yang so-called 'bijak pandai' & 'genius' nih... kalu macam tu lah, takper... aku rela tak dapat 'anugerah' kebijaksanaan tuh... at least sifat kemanusiaan aku kuat lagi lah...

Anugerah Allah nih, kalu kita terlampau banggakan sangat, it will change to perasaan riak & takbur... dah sampai peringkat ni, takat nak hina & caci orang tu macam makan kacang jerk to them... tapi takpe, back to nature... hari ni kita kata orang, esok lusa kita dapat balik lah kata2 tu... Allah nak tarik balik, cepat jerk...

Untuk kengkawan yang paham & terlibat secara langsung or tak langsung dalam kisah ni [korang tau pasal apa kan...], I'm really thankful for your presence in my life... at least aku tau attitude aku tak menyakitkan hati korang.. skit2 tu ada lah kot tapi tak sampai tahap maksima sampai sumer nak jauhkan diri... aku sayang korang sumer... and i know i can depend on you guys waktu susah & senang sebab dah proven...

.

Wednesday, December 12, 2007

Banjir...

Aiyak... pepagi tadi aku call Ash & gang.. dorang naik 'belon' pagi tadi untuk datang KL.... sebab nak gi 'pengilan' Bibi kat Kelantan esok... belah Zamri plak ler kan... aku dah sah2 takleh pegi sama... asal nyer aku patut ada event kat Penang 16hb nih, tapi postpone pegi ke 26hb Jan 2008 lak.... Dah jadi tahun depan nyer citer... so technically I'm free to go tapi cuti tak approved puleks... sebab next week aku akan amik cuti gak masa raya haji, nak sambut adik ipar kan... redha jerk lah.... gila ker nak mintak cuti banyak kali?? ada kena baling ngan form cuti tuh... hehehehe

aku dah siap call dorang, dah bagi pesanan macam2 dah.. have a safe trip... enjoy your trip... have fun kat sana + sumer msg2 yang berkenaan ler... sebab cam sedih takleh nak join... sebab complete gak nih, yang nak pegi nih Ashrina, Aie, Dibah, Diman, Izaa & Abg Zaryn... tapi kalu aku join gak dah sah2 aku akan jadi tiang lampu plak sebab memasing ngan suami kan.. aku?? errkkk... mana 'suami' aku erk?? jap... nak gi cari la nih.. kejapp!!!! kejaapppppp!!!!! hahahaha.....

dalam kul 12 tengahari tadi, Ashrina call aku balik... dia kata "mek urang sik jadi pegi Kelantan!" ... aik?? naper laks?? rupanya dorang dah sampai tol Karak, orang2 yang berkenaan suruh patah balik bila dorang bagitau nak gi Kelantan... sebab apa bagitau? sebab dorang tanya nak pegi mana... rupanya jalan kat area Gua Musang & yang menghala ke Kelantan tuh kebanyakannya sumer dah tutup sebab air naik... dalam erti kata lain, BANJIR!! Lerrrr..... camner tuh? so dorang sumer patah balik KL, kira tukar plan ler... lepak KL sampai Ahad nih.... Banjir?? Erkk... mintak2 ler tak lama... sebab kalu tak camner aku nak balik Kelantan minggu depan? Adik aku nak nikah raya haji nih... hehehehe.... ada naik jet ski balik sana kang... takleh imagine nih, naik jet ski sepanjang2 perjalanan.. kewl!! bila Ashrina bagitau tu, aku terus teringat balik kisah aku terkandas tengah jalan kat Gua Musang gak ler dulu... time nak balik raya tapi takleh lalu sebab banjir & jalan tutup.... tidak!! tidak!! aku taknak kejadian tuh berulang balik... No! No! No!

so skang kesimpulannya, sumer takleh nak pegi tengok Bibi kat sana... Bibi sendiri pun taktau lepas ke tak sebab nak bertolak ke Kelantan naik bas dari Johor... ada jalan lain ker nak gi Kelate erk??? errrr... cakap pasal banjir nih, aku tetiba rasa ngantuk lak.. tambah ngan sejuk nih kan... dah lah, katil aku dah panggil suh temankan dia tido.. hehehehe... selimut pun panggil gak... aku gi tido dulu erk.. kang kecik ati katil aku tuh... Tido! Tido! ZZZZzzzzzzzz..........................

.

Tuesday, December 11, 2007

Konsert amal...

aku baru perasan benda nih semalam masa tengok TV.. eh, semalam aku tengok citer apa erk?? bukan semalam, hari Ahad lepas.. [nampak sangat hari Ahad lepas memang duk depan TV jerk aku nih...] ada konsert amal kat ngan area umah aku nih... tema dia Konsert Amal Parlimen Selayang.... apa yang wat aku agak musykil nih, camner bleh ada idea nak wat konsert amal melibatkan bebudak AF kat kawasan selayang jaya tuh?? kawasan tuh konpem majoriti cha alip nun ya.... satu lagi sebab, naper diaorang wat weekdays?? ada ker yang nak pegi tuh nanti?? aku lak yang pening2 nak pikir kan? hehehehehe.. lantak ler kan dorang nak wat bila pun... bukannya wat depan umah aku... hahahahahah

mari lah beramai2 beramal... ada mawi tuh.... hahahahaha
ntah yer ker tak datang tuh....

lagi satu yang paling utama aku musykil nih.... naper aku tak penah tau yang ahli parlimen selayang ni Dato' Sri Chan Kong Choy?? siyes aku tak penah tau... aku cuma kenal dia as menteri pengangkutan jerk... ish.. ish.. nampak sangat aku tak prihatin nih... ker ni akibat tak pegi daftar as pengundi lagi?? aiyak!! terbocor rahsia besar aku.. hahahahaha.. yer.. yer.. nanti aku gi daftar ler... nak pegi la nih.... eeeeeeeeee........

Sound of Music...

hari Ahad lepas masa duk santai2 sambil tekan2 remote Astro, tertekan HBO... eh, ada all-time faveret movie aku... 'The Sound of Music'... aku tau, citer nih citer lama, tahun 1965 nyer movie... tak kisah ler janji aku suka kan... mak aku ler ajar aku tengok citer ni masa kecik dulu... dah aku terikut.. tengok berpuluh2 kali pun aku tak bosan langsung... ntah naper, agak nyer sebab musical theme kot... so since dah tekan kan, tengok lah lagi untuk kali yang aku pun tak ingat dah berapa.... layan dari mula sampai kuar words -The End- tuh... ish.. ish.. dah tergendala plan asal aku.... planning asal nak tido jerk petang tuh... hahaha... as usual, aku memang akan tido kalu ada kelapangan... bagus apa, daripada gi kuar melepak tak tentu pasal.. sambil tuh merehatkan badan... hahahaha

kesimpulan aku kat sini, aku suka sangat movie nih... memang takkan luput dari ingatan ler.. siap ada OST CD tuh... and memang akan terus tengok gak kalu ada peluang.... ni keturunan kot.. menurut orang yang meng'introduce' citer ni kat aku, [merangkap mak aku ler nih...] masa dia memuda belia dulu, citer ni kuar panggung, dia ngan auntie aku gi tengok kat cinema berkali2 gak.... skang dah kena kat aku lerr.... hahahaha.... layaannnn!!!!!

Still kat Kuching...

Cakk!! aku memang amik own sweet time nak update blog nih.. kalu time rajin, memang berduyun2 ler new posts... tapi datang time malas, hehehe... sendiri paham ler.. tu tak campur time bz yang mengalahkan bz PM...

Ni aku nak sambung citer aku kat Kuching bulan lepas... 2 hari 2 malam jerk aku kat sana.. tak sempat nak gi memana pun kecuali ke wedding Bibi dan kawasan sekitar umah Ashrina jerk... memang tak larat pun nak gi memana... lepak umah lagi best kan.. hari Ahad tuh kitaorang tetap bangun pagi sebab memang konsep majlis kawin kat Kuching ni, kenduri start around 10am... dah siap2, aku ngan Ash ngan Aie gerak ler pegi umah Dibah dulu... ari ni car pooling... singgah Kuching amik hand bouquet pengantin, pastu terus pecut gi umah Bibi kat Batu Kawa... ingatkan dah lambat, tapi tak rupanya... kitaorang yang tunggu pengantin bersiap.. ok lah.. better dat way kan... dah setel sumer, kitaorang berarak ler gi Dewan Silat tempat bersanding... dekat jer ngan umah Bibi... masuk dewan, pengantin bersanding, kitaorang apa lagi.. makan ler.. except for Ashrina sebab kali ni turn dia lak jadi pengapit... 3 wedding aku pegi kat Kuching tahun ni, yang kali ke-3 ni baru aku berpeluang nak makan sebagai tetamu.. hehehehe... Seat tak jadi masalah sebab Izaa & family dah sampai dulu... so dah booking ler... borak2 sambil tengok pengantin and of coourse sambil makan gak.. lapar lerr.. pagi tadi bangun tak bekpes...

dah abis makan, guest lain dah beransur balik, pengantin gi salam kat pintu masuk... dah setel sumer tuh baru ler pengantin dapat makan.. sian dorang... kitaorang tunggu untuk sesi amik gambar beramai2 ler... ok ler, tahun ni at least banyak gak gambar kitaorang together... cukup korum lerr.... pastu kitaorang gerak balik.. panas dah kat luar tuh... antar Dibah balik umah dia then back to Ash's... lepak depan TV while resting... sempat terlelap lagi tuh... biasa ler... ada peluang jerk tido lah kan... flight petang ni kul 8pm, since airport Kuching tak ler sejauh KL-LCCT, dalam kul 640pm gerak gi airport, tunggu Aie balik main bola.. dah lambat sebenarnya nih tapi takper, driver keta ari ni bawak cam F1... hehehe... just in time kitaorang sampai kat airport... dah check in sumer, aku, Ash & Aie gi lepak kat Starbucks... jangan terkejut ok, kat Kuching dah ada Starbucks skang... walaupun cuma kat airport okey... hehehe... dah berkembang pesat skang tempat nih...

so tu jerk kisah 2 hari aku kat Kuching... trip yang paling singkat aku penah wat untuk Kuching... penat tapi takpe, demi kengkawan tersayang... nanti masa majlis kat belah Zamri, aku takleh pegi sebab keja & tak dapat cuti.. so aku takleh nak join dorang ni sumer road trip to Kelate... rugi nyer rasa kan... mmmmm....

Raja sehari bersanding...


sesi bergambar ramai2... aku memang paling suka part ni ler... hehehe


pengantin baru dapat makan bila majlis betul2 abis... sian dorang nih...


Sunday, December 09, 2007

Hat-trick trip to Kuching...

Ni satu lagi kisah yang back dated, November nyer citer... nak wat camner, bulan lepas memang bz kan... tambah ngan 'penyakit' malas tuh... takper lah, biar lambat asal selamat... [mmm.... ada kaitan ker erk quote nih? heheheh]

Al-kisah nyer, tahun ni memang tahun kahwin untuk member2 baik aku kat Kuching tuh... out of 5 of us, sorang dah selamat nikah few years ago [aku tak brapa ingat tahun bila... sori Izaa... ] Tahun ni 3 orang sekaligus langsungkan pernikahan dorang... sebab tu aku kata hat-trick... 3 kali aku g Kuching tahun nih sebab nak sama2 kongsi d most important day dorang tuh... secara tak langsung, tinggal aku sorang jer yang belum langsungkan apa2... mmm... konon nyer save the best for last ler tuh... hahahaha... [nak cover sedih nih sebenarnya...]

Patutnya aku dah takde peluang nak pegi wedding Bibi nih.. sebab ada beberapa masalah teknikal.. memula aku dah kata takleh g sebab adik aku nak tunang, tapi sebab adik aku tunang di awalkan, so aku considered boleh pegi.. tapi masalah lain plak, aku tak beli tiket awal sebab memang ingat takleh pegi kan... nak beli last minute nih, mahal lah plak.. walaupun Air Asia... nak2 pulak tambah ngan masalah poket nih kan... so aku dah pasrah dah sebenarnya yang aku cuma boleh tgk gambar majlis dorang jerk nanti... last minute, geng2 yang lain suruh gak datang... and atas dasar friendship, dorang sanggup wat sumthing to make sure aku dapat datang Kuching gak by hook or by crook... Thanks a lot guys... Jasa baik korang akan tetap dikenang sampai bila2... Seriously, I'm touched by that efforts... aku rasa memang korang kawan susah senang lah... Insyaallah, ada rezki I'll pay back... Thanks again...

Back to d main story, aku sampai Kuching belah malam, almost midnite ler... terus balik umah Ash & Aie... sampai umah, kitaorang makan dulu & borak2... pastu baru tido.. bezanya kali nih, aku dah takde roomate.. hehehe... biasanya aku akan tido ngan Ash ler tapi dia dah kawin kan, so aku tido kat bilik sebelah jer lah.. hehehe... no hal lah... The next morning, bangun pagi & siap2 ler.. Akad nikah Bibi around 1030am... kitaorang sampai umah dia, majlis akad nikah baru nak start.. sempat ler dengar khutbah2 tok kadi... simple jerk majlis nih... I like... yang paling penting, aku berjaya tak menangis kali nih... hehehehe.... well, fyi, aku ni memang selalu nyer menangis kalu tengok kengkawan selamat dinikahkan, tak tau naper.. airmata tuh senang jer kuar... bukan buat2, memang betul2.. sebak punya pasal... ish.. ish.. akhirnya selamat dah Bibi jadi wife pada Zamri... dah jadi orang Kelate jugak ler skang... Abis semua tuh, kitaorang makan ler... Lauk sedap, simple but nice... pastu kitaorang gerak balik lah... Lepak umah jap, sambil tunggu Dibah datang... nak gi wedding sorang lagi member Unimas gak, Hamzah... kebetulan hari sama, alang2 pegi jer lah.. dah bersiap nih kan... balik dari umah Hamzah, kitaorang [aku, Ash, Aie & Dibah] gi pusing2 tengok 4-5 showhouses.. hehehe.. sesajer tgk umah2 contoh nih ... cantik2 gak.. rasa cam best kalu umah sendiri wat camni kan... memang cozy & relaxing jerk rasanya... tapi biasalah, show house, mesti lah wat menarik kan... dah abis pusing2, balik umah... memang exhausted betul lah... memasing flat... terbungkang depan TV kat living room tuh... malam tuh memang duk umah jerk.. tak larat dah nak kuar.... so, tamat lah kisah untuk 1st day tuh... esok nyer kisah lain bab plak erk... to be continued.... btw, CONGRATS untuk Bibi & Zamri... Moga kekal ke akhir hayat!!

'shot' yang Aie amik kat bilik pengantin...


ni ler pengantin untuk bulan lepas... Zamri & Bibi


Ash, Dibah, Bibi, Wan, Izaa + anak2 Izaa, Aqilah & Effy [depan]


Aku ngan pengantin pompuan... Bibi ni lah antara member yang paling
pertama aku kenal masa kat Unimas dulu.. tahun 1996 masa tuh...



ni ngan pengantin kedua untuk hari tu; Hamzah, wife, Aie, Ash, Dibah & Wan