Tuesday, July 29, 2008

Countdown... 3.. 2.. 1..!

Tu dia... Sedar tak sedar dah masuk last week of July... cepat nyer masa berlalu erk... banyak citer yang aku nak update kat sini sebenarnya tapi tu lah, memandangkan aku dah takde access internet kat umah, terhad skit ler masa nak online nih... nak wat time keja, tak feel plak... ni pun aku wat2 jer feel sendiri, kena update gak skit walaupun kat opis.... hahahaha.... sabar yer.. aku akan cuba gakcari masa terluang untuk aku lepak kat mana2 cafe yang ada wifi nih, at least bergerak gak ler blog aku ni ngan citer2 terkini.... Tunggguuu......

Cakap pasal nak masuk bulan Ogos nih, makin dekat ler debaran Cik Aini aka Enon kita nak melangkah ke alam baru... wah! wah! wah! Dah nak jadi bini orang kawan aku yang sorang nih... lagi 3 hari jerk... pastu harap maklum, bahawasanya cik Aini kita dah takleh nak kuar sewenang2nya mengikut kengkawan dia yang bujang nih bersosial... dah ada limit ler... Weekends takleh kacau dah.... kan? hehehe

Aku happy untuk dia, tapi at the same time aku sedih gak.. ntah, sumer perasaan campur gaul dah nih... hopefully bakal suami cik Aini kita nih akan redha dan pasrah menerima kehadiran kengkawan dia yang agak2 gila skit ni.... hahahaha.... kali ni memang suprise ler sebab takde lagi kengkawan Cik Aini yang pernah bertemu ngan bakal perantin lelaki nih, orang jauh kan... kira kalu Enon nak balik kampung mentua kena guna passport... mmg hari nikah nanti ler baru dapat tengok.. takper, yang mana tak dapat nak hadirkan diri tuh, aku akan post mana gambar yang ada untuk tatapan umum.... macam glamer jer nih... ucapan untuk perantin nih nanti2 ler aku post...
.

Thursday, July 24, 2008

Baru balik...

Yeehaaa... dah 3 hari aku tak dapat internet connection langsung.. hahaha... aku kan mana ler ada broadband sendiri... so bila pegi Sg. Besar kat Sabak Bernam tuh, aku mmg takde connection langsung... rindu nyer... hehehehe....

nanti aku update apa aku wat kat sana... aku meneman kawan aku... agak menarik gak ler 3 hari aku kat sana... dapat jumpa yang tersayang gak.. hahahaha... nanti2 lah aku citer... aku banyak keja lak ari nih... chiao...
.

Friday, July 18, 2008

Dugaan...

Aku ada msg ni dari member... ingat sajer nak share kat sini.... dapat gak menenangkan jiwa & otak aku yang dah cukup runsing macam mana nak dapatkan keja baru dalam masa 2 minggu nih...


"Bila Allah cepat makbulkan Doamu, Maka DIA Menyayangimu,
Bila DIA Lambat Makbulkan doamu, Maka DIA Ingin Mengujimu,
Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu, Maka Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu.
Oleh itu, Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH Dalam Apa Jua Keadaan Pun...
Kerana Kasih sayang ALLAH Itu Mendahului KemurkaanNya..."


Insyaallah, rezeki tu ada cuma kita kena usahakan untuk mendapatkan nyer... doakan aku berjaya harungi dugaan ni...Amin!
.

Thursday, July 17, 2008

Sekelip mata...

Ni kes malam tadi... al-kisah, G-Han call petang semalam tanya free ker tak, sajer nak gi minum2 sincedah lama tak jumpa kan... mana tak nyer, sejak dia tukar status jadi bini orang, aku tadak jumpa dia langsung dah.. brapa lama dah tuh... so dah set sumer, kitaorang pakat nak gi minum2, makan2 kat Old Town Kopitiam kat Ampang Waterfront tu... Lagipun Cik Enon kita nih nak tempat ada wifi, dah lama dia tak online & check email sumer semenjak charger laptop dia rosak kan... So dalam kul 8 lebih aku sampai, G-han, Nenie & Enon dah sampai... biasa ler kan, I nak wat grand entrance!! hehehehe ....

Lepak ler kitaorang kat belah luar, borak2 & tukar2 citer... dah lama tak lepak sama cam nih.. masing2 ada komitmen sendiri... dalam pada tu duk tgk2 gak keliling meja mana yang paling dekat ngan power point, nak cucuk power kat laptop nih ler... nampak ler satu meja nih, kat belah luar gak ler... takper, tu karang2 boleh... kita makan dulu.... dalam duk borak2 tuh, tetiba cam dengar orang jerit tapi dalam nada yang perlahan, semua orang kat belah luar tu cam terpaku jap... apa jadi ni sebenarnya? aku nampak ada satu mamat ni nak terkam sorang lagi mamat atas motor, tapi rupanyer dia nak lompat naik motor... apa kes nih? cam blur kejap... lerrr.... mamat yang ala2 nak terkam tuh dah ragut satu uncle cina ni punya barang.. aku tak nampak apa ler.. phone kot, tak pun cam pouch bag... yang uncle tu pun berdiri sambil tengok & sergah camtu jerk.. terkejut kot... kes ragut rupanyer.... tapi mmg masing2 blur masa tuh, tak terpikir ler orang nak meragut kat tempat makan camnih kan... yang minah sebelah meja kitaorang muka cam dah nak nangis, tu yang wat konpius lagi.. barang sapa yang kena amik nih?? memang sekelip mata jer lah benda ni semua jadi... tak pun dua kelip tapi memang pantas ler...

Manager kopitiam tu cuba kejar tapi salam sejahtera jer lah... orang tu dah lebih 100m dari tempat kejadian, dia baru sampai kat jalan luar kedai tuh.. mmg konpem tak sempat cekup nyer... tapi takper, kesungguhan dia tu patut diberi pujian... rupa nyer mmg tak selamat gak duk makan & minum dekat sangat ngan jalan nih... senang dorang yang berniat jahat nih nak capai apa yang ada atas meja n pecut... silap gak ler time tu memang sumer blur, ngan uncle tu sergah nada perlahan... kalu dia terus jerit sakan agak sempat gak kot tindakan reflex kitaorang yang kat luar nih... paling tidak pun sempat ler capai ashtray atas meja tu n baling kat motor tu ker... mau bengkak gak kalu kena kepala tuh since dia tak pakai helmet... tapi tu lah, benda nak jadi kan... dah ler uncle tu duk kat meja yang aku baru jer duk usha dari tadi... meja yang konon dekat ngan power point tuh... errkkkk.. kalu kitaorang yg duk kat situ tadi, agak2 barang salah sorang dari kitaorang yang kena amik kot? mintak jauh ler... mmg pasni taknak duk duk kat belah2 luar camni ler kalu sarat ngan barang... sia2 jerk...

Dalam pada tu sempat gak Nenie wat lawak, at least uncle tu tau gak camner handphone or pouch dia tu ilang sebab nampak kena ragut depan mata... yang phone Nenie ilang masa kat Penang dulu taktau camner.. jatuh ker, orang amik ker, semua nyer masih misteri.... hehehehehe

Kesimpulannya, jaga ler barang masing2 tak kira kat mana lokasi korang... skang kalu letak kat seat passenger pun tak selamat, ada gak kes dorang pecahkan cermin keta & amik beg masa kat traffic light... ish ish ish.... memang time ni ler aku harapsangat poket doraemon tu betul2 wujud.. semua main masuk poket jer.... orang nak ragut pun susah...
.

Tuesday, July 15, 2008

Allah Selamatkan Kamu!...

Entry ni khas untuk kawan aku sorang tuh... yang dah belajar2 nak jadi orang Sabah tapi belum nak jadi lagik... hehehehe

HAPPY BELATED BIRTHDAY to Ogy... birthday dia semalam tapi memandangkan aku skang mmg tak baper nak ingat date kat kalendar tuh, kesimpulannya terlupa ler... yang ke berapa? alaa, lebih satu jer dari umur aku... still young kan?? hehehe

Nak hadiah? Ish, takyah ler.. kang Hani jeles lak tgk ko dapat hadiah tapi untuk dia takde... hahahaha.... anyway, semoga murah rezeki & panjang umur... satu lagi tambahan, semoga kandungan ko sihat semua nyer sampai ler cukup masa bersalin nanti... kita jumpa masa wedding Enon nanti kay?...
.

Monday, July 14, 2008

Huru Hara...

Aku baca paper online hari nih, sumer citer pasal konon2 PKR nak wat perhimpunan kat Parlimen... Yang wat aku rasa nak komen kat sini, aku kesian kat orang ramai yang tak terlibat langsung ngan benda2 ni semua tak pasal2 terbabit... terbabit camner? apa lagi, jalan jem ler sebab polis tutup jalan sana sini... Ngan rega minyak yang sangat tinggi skang, bila jalan sesak lagi banyak petrol tu membazir... minyak jalan tapi keta tak gak jalan... ish.. ish.. semalampun aku dengar KL jem gak.. bayangkan hari Ahad pun sesak cam time orang nak pegi & balik kerja... simpati gak aku kat orang yang ofis sumer berdekatan ngan kawasan tumpuan polis tuh... tapi kalu nak kira, jalan yang jauh dari lokasi tumpuan pun jem gak pasal keta dah terlekat kat satu tempat, melarat ke tempat lain...

aku nak gi keja pagi tadi pun jem, padahal tak masuk list pun jalan yang aku lalu tuh... chulalongkong betul ler... nasib baik sempat sampai stesen minyak, kalu tak tersadai ler keta aku tadi & secara tak langsung tambahkan lagi kesesakan yang sedia ada....

Skang aku rasa Malaysia tak berapa nak aman ler.. ngan pemerintah bertekak bergaduh sesama sendiri... tengok berita skang pun dah macam tgk sandiwara semasa, tak pun citer spektra... ish ish ish.... taktau ler apa nak jadi kat kerajaan Malaysia adlam masa terdekat nih.. jangan sampai darurat sudah... aku takleh bayangkan keadaan negara yang huru hara, dah macam zaman baru2 merdeka dulu... mintak jauh ler.... amin!!
.

Thursday, July 10, 2008

Congrats to Yanti & Ash...

Selamat pengantin baru to newly bride, Yanti ngan husband dia, Ashadi... dorang kawin akhir bulan lepas kat KDE ampang... since akad nikah wat ari Jumaat malam, aku dengan rela hati nyer amik cuti [I need a break from d office anyway... macam2 jadi kat sana tu...] untuk sama2 perah tenaga wat preparation... Off topic sat, Cheq.. bukan aku taknak amik cuti tolong ko pindah umah tapi dekat sangat gap dia... sorry erk.. aku busy gak minggu ko pindah tuh.. ampun...

Back to d topic, dah start wat keja skit2 dari last 2 weeks, alah... aku tolong2 wat door gift untuk guests jerk... belajar2 ler katakan... hehehehe.... pastu ari Khamis malam, kitaorang angkut barang2 yang sesuai untuk proses wat platform for d akad nikah... dorang tak bersanding, so wat tempat untuk pengantin akad nikah & sarung cincin jer lah... still atas platform ler... kena lah hias apa yang patut... Yanti takde upah mana2 untuk wat tu sumer, so harapkan hasil kerja kengkawan ler... this is our 1st try... hehehehe.. Nasib baik ler Kuna baru jer nikah end of May ari tu, so apa yang lebih2 & mana yang boleh recycle balik, kitaorang guna jer lah... janji menarik tertarik...

Jejaka2 macho sanggup tolong gak nih walaupun penat baru balik keja malam tuh... - Zool & Bahrin

Malam tu mmg takde idea, angkut platfrom, letak tabir kat belakang, pasang skirting suku platform tu pastu blank! hahaha... nak kena wat apa ni erk? duk kat KDE tu sampai kul 2am... balik dulu lah, esok jer sambung... idea belum mari... So Jumaat pagi, yang kekonon nak sampai KDE kul 10am tuh.. terbabas gak.. kul 12 tengahari baru aku ngan Kuna sampai... kitaorang dua wat dulu apa yang boleh... campak kain kat tabir, tarik balik... gantung yang lain... letak bunga, wat scallop... memang trial & error ler.. rasa tak menarik kutip balik, cabut balik.. hahaha.. pastu pasang lagi... hehehehe... Erne & Kak Nur sampai bawak makan.. kita makan dulu.. lapar sehh.. dari pagi tak isi apa2 dalam perut nih... pastu baru start wat keja balik... memasing amik tugas ler... memang gotong royong ler... Yanti datang gak antar barang & tolong wat jugak ler sambil Erne pi ikut Anne amik hantaran kat PJ tuh... penat tapi had fun... ilang masalah aku kat tempat keja tu untuk hari ni.. sebab busy sangat sampai tak pikir benda lain dah... finally, siap gak platform nih... cam bangga sendiri pun ada... cam tak caya kitaorang wat sendiri pun yer gak... jadi gak kan... kitaorang tak penah wat keja nih alone... dulu time aku keja ngan Shah Rezza tu ada ler gak wat pelamin tapi wat sikit2 jer lah.. ni what d whole thing... wow!! caiyok.. caiyok...

Tekun ni wat skirting keliling platform.. sakit pinggang, aduii...


Ni ler 'big boss' kitaorang aka Kuna dalam bab wat platform nikah nih... mastermind & supply barang.. hehehe


Sapa kata pengantin pompuan tak wat keja? Yanti tolong gak ok...


Mak Buyong aka Erne pun turun padang... dah pi amik hantaran ngan Anne,
pastu siap tolong susun atur lagi kat hall tuh..



Gambar end-result mesti ada.. Ni ler tenaga kerja yang duk berhempas pulas seharian
siapkan platform nikah ni... - Kuna, Wan, Kak Nur, Erne & Anne aka runner



Ni ler hasil kerja & hadiah kitaorang untuk pengantin...

Dalam kul 6pm kitaorang sumer gerak balik nak siap2 untuk majlis malam nih.. aku ngan Kak Nur balik umah Kuna jerk.. dekat kan... mandi & siap2... dalam kul 7 lebih kitaorang dah gerak gi KDE balik... ari ni memang spend time kat sini jer lah... tunggu guests datang... masa ni pun sumer amik position memasing... bila lagi nak tolong kengkawan kan... wat simple jerk, guests pun tak ler ramai sangat.. yang terdekat jer lah... patut majlis start kul 8.30pm tapi biasa ler... since hari nih Jumaat kan, tahap jem kat KL ni melebih paras tekanan... hahahaha... agak2 pas Isyak ler start... sumer dah sampai... target makan kul 9.30pm... tapi nak dijadikan citer, tok kadi tu boleh wat khutbah semayang jumaat plak.. skit punya lama dia duk berceramah kat depan tuh... bukan baca syarat2 untuk suami isteri tu lagi... ni memang dah macam kat dalam tv nyer khutbah jumaat... adui lah, bukan takleh tapi agak2 ler... kalu wat belah siang boleh ler terima tapi ni malam, dah ler guests sah2 belum makan sebab rush dari ofis nak datang sini kan... nak tegur takut potong mood dia, nak taknak kena layan jer lah... Alhamdulillah, selamat dijalankan akad nikah tu.. Ash sekali lafaz jer dah sah jadi husband Yanti... pastu baru tok kadi start baca yang part2 apa suami isteri boleh & takleh wat tuh.. memang amik own sweet time ler tok kadi nih... kul 10.15 baru ler dorang sumer boleh masuk dewan makan... aiyoo.. manyak kesian sama guests ler... gila lambat dorang dinner nih...

Penuh gak ler dewan tuh ngan guests... kira dorang dah budget baik lah... selamat dah kawan aku sorang nih sekali lagi... yang dulu jodoh tak panjang... emcees malam tu Siti ngan Zool... kengkawan gak.. memang malam ni guna khidmat kengkawan rapat ler... kitaorang pun rasa bangga gak sebab dapat sumbangkan sumthing untuk wedding nih... rasa puas ati... boleh bukak bisnes nih... supply emcees, wat pelamin, supply singers, band, orang baca doa & selawat... apa lagi erk? bak kata Siti, kita wat bisnes ngan guna tagline "Now everyone can get married with budget package!"... hehehe... dah macam Airasia lak.. hahahaha...

Yanti aka pengantin perempuan


Kitaorang tetap pose walaupun orang lain dah masuk hall... - Hada, Nini, Erne, Anne & Wan


Pose lagi!! Sapa suruh hala camera kat kitaorang? pantang tau... hehe


Emcees for d nite... Tukang baca doa pun yer gak nih... Straight dari office - Zool & Siti


Half of us after makan2 settle... - Nini, Anne, Erne, Wan, Siti, Kuna & Hada


Kitaorang memang suka amik gambar camni... kasi gempak skit... (^-^)


All of us with pengantin


Nak gak merasa duk kat tempat hasil kerja tangan sendiri... hehehe


Ni dia jejaka2 macho yang always on our side... Kak Nur tu penyeri gambar... hehehe
- Zool, Mamak, Bahrin & Ash


Congrats to both of you - Yanti & Ash... moga kekal hingga akhir hayat... amin!


Selesai majlis, semua guests dah balik tapi kitaorang ngan baju kurung & baju melayu sama2 lak perah tenaga bukak balik sumer yang ada kat platform tuh.. kasi bersih semua... cabut itu ini... dah tak cantik hall tuh.. hehehe.. apa2 pun memang kitaorang puas ati sangat2.... worth it lah kata orang.... setel semua tu, kitaorang bleh gi minum kat mamak lagi... penat ler kerja keras tadi... hahahahaha
.

Tuesday, July 08, 2008

Aku suka lagu nih...

Aku suka lagu nih... so saja nak share ler ngan korang sumer.... dulu penah ler gak rasa apa yang macam dalam lirik lagu nih.... huhuhu.... enjoy!! salah satu lagu faveret aku skang... melodi dia masuk ler...

The Lima - Kau Ada Dia


video

Monday, July 07, 2008

Gi ler tengok citer SEPI nih...

Aku dah gi tengok citer ni last Saturday... Kebetulan aku free & aku nak sangat tengok kan... Kesimpulannya? aku suka... aku suka bangat citer nih.. ntah, masa tengok tu macam2 kisah kuar dalam kepala otak aku... citer pasal aku, citer pasal aku lagi, citer aku lagi... yang penah jadi, yang aku harap jadi & yang aku harap takkan jadi kat aku... hahahaha.. agak touching ler... ntah, citer nih berjaya sampai kat deep deep deeper inside aku nyer feeling... tapi bukan sumer sedih & sepi... ada happy ending, ada yang tak... juz like in reality of life gak ler... bukan sumer benda kita nak boleh dapat kan...

Tapi memang aku bagi standing ovation ler untuk citer nih... shot gambar cantik... music & lagu2 best... lakonan pun idup [except for dat wig yang Baizura pakai tu, which aku pun taktau naper dia pakai in d 1st place!]... mantap... aku taktau pendapat orang lain tapi to me, citer ni best... biar ler orang lain nak kata apa... ada certain things yang boleh wat aku tersentuh amat sangat & citer berjaya jumpa aku nyer point tuh.... hehehehe.... citer CINTA dulu lain although director & writer yang sama... aku tak rasa rugi ler beli tiket untuk SEPI nih... at least sumthing yang lain dari film directors yang ada kat Mesia nih...


Err... aku suka gak tengok Vanida Imran dalam citer nih.. so cantik & very ayu... jeles I... hehehe... Aku suka gak kisah Adam (Afdlin) & Ilyana (Vanida) ni... Korang sumer, pilah tengok... kalu tanak kuar belanja, tunggu jer lah kuar TV nanti... aku tunggu gak ler... tapi memang rasa cam nak gi tengok lagi kat panggung...
.

Saturday, July 05, 2008

Crackkkk...

Huu... Huu... aku dari ari tu nak posting pasal ni tapi since line STREAMYX [lari topik sat, aku nak terminate dah asap.. sakit ati nyer pasal...] aku wat hal kat umah tuh, terus tertangguh ler... kacau betul lah.. bikin hati panas jerk...

Kisah nyer, aku nak gi bank sebab nak cash kan cheque company... elok jer duk drive kat MRR2, alih2 lori depan aku tu dah 'muntahkan' batu2 lak... baru jerk nak signal tukar lane, skali sudah kena daa.. agak besar gak ler... kuat bunyi masa batu tu kena cermin keta aku nih... dalam ati aku dah cuak, sesambil mata duk cari ada tak rekahan kat cermin tuh... alamak! ada lerr... ada ler dalam 2cm... masa tu duk pikir nak kena singgah kedai ni, wat something sebelum crack tu jadi panjang... tak sampai 5 saat aku abis ayat tu dalam kepala nih tetiba jerk CRAACCKKK!!! betul2 depan mata aku rekahan yang asal nyer 2cm tetiba merebak jadi panjang.... lebih dari sejengkal gak ler... terkedu jap aku time duk driving tu... ish ish ish... sialan tul ler... dah satu keja lak nak kena tukar windshield pas nih.....

Kasi setel sumer keja aku kat bank tuh, aku singgah ler kat kedai cermin tepi Tawakal... kot2 dorang boleh letak apa2 super glue ker etc ler... mamat cina tu kata takleh wat apa dah melainkan tukar cermin baru... hahahahaha.. aku dah start gelak dalam sebak.... hehehehe.... tak per lah, alang2 nak tukar cermin aku tunggu dia crack sampai bawah ler... puas ati skit tukar kan... since aku dah insured kan cermin keta nih depan belakang, so tunggu pas renew roadtax nanti lah... nasib baik ler double-layered... kalu tak dah tentu2 retak seribu time kena batu tadi tuh... nasib... nasib.... last aku tukar cermin tu tahun 2001.. masa tu ada motor sudah langgar dari depan...

tapi skang mata aku jer lah yang tak baper best duk tengok crack tu... cam sian lak kat 'boipren' aku nih... hehehehehe...
.

Friday, July 04, 2008

Simple jerk...

Aku baca kat MStar petang tadi... pasal Maya Karin announce nak kawin next month... korang ingat Datuk Siti jer ker yang bleh wat PC juz untuk bagitau dia nak kawin? hehehehe...

apa yang wat aku tertarik ngan statement Maya Karin tuh, exactly sama ngan apa yang aku nak impikan sebelum nih.... satu perkahwinan yang simple, buat yang wajib & rukun jerk...

------------------------------------------------------

PETALING JAYA: Teka-teki mengenai perkahwinan aktres dan model jelita, Maya Karin akhirnya terjawab apabila pelakon tersebut tampil membuat pengakuan dirinya akan melangsungkan pernikahan dengan jejaka pilihan hatinya, Steven David Shorthose pada 14 Ogos depan di Bellagio, Itali.

Maya yang mengadakan sidang akhbar pagi tadi bagi menjelaskan tentang hal tersebut turut mengumumkan dia dan bakal suaminya itu terdahulu akan mengadakan civil ceremony pada 9 Ogos di sana dan sebuah majlis resepsi di Kuala Lumpur pula akan diadakan kemudian pada 29 Ogos.

"Majlis akad nikah itu nanti akan dikendalikan oleh Imam Abdullah, warganergara Itali. Ia akan berlangsung dalam suasana yang cukup ringkas dengan kehadiran ahli keluarga dan saudara-mara kedua-dua belah pihak...lebih kurang 70 orang tetamu kesemuanya.

"Tiada wang hantaran atau sebagainya kerana memang saya ingin langsungkan secara simple. Malah, jika diadakan di Malaysia sekalipun, memang saya juga tidak mahu buat hantaran. Just keep it nice and easy," tutur Maya pada sidang media yang berlangsung di Satu Music Entertainment, di sini, pagi tadi.

Desas-desus mengenai perkahwinan gadis kacukan Jerman dan Malaysia ini hangat diperkatakan sejak kira-kira dua bulan yang lalu. Rata-rata media melaporkan Maya ketika itu telah merancang untuk melangsungkan perkahwinan dengan jejaka kelahiran England itu sekitar bulan Jun atau Julai.

Namun, meskipun tidak menafikan hal tersebut, aktres berusia 28 tahun itu tetap mengunci mulut tatkala hal itu diajukan media dan menegaskan hanya akan berbicara mengenainya pada masa yang sesuai.

"Bukan ingin sengaja merahsiakan, tetapi saya ingin tunggu sehingga benar-benar bersedia untuk dedahkan perkara ini. Agak kecewa juga bila pihak media sudah mula dapat menghidu perkara ini kerana kalau boleh saya ingin buat surprise!

"Apapun, kami sudah merancang untuk berkahwin pada tarikh tersebut sejak enam bulan lalu. Saya langsungkan majlis ini di Itali kerana ibu Steven yang menetap di Liverpool sudah uzur dan tidak sihat.

"Jadi kami memilih Itali yang tidak jauh destinasinya dari England. Malah, lokasinya juga memang cukup cantik," kata Maya.

Berbicara mengenai kekasih hatinya itu, kata Maya, mereka sudah mengenali antara satu sama lain kira-kira tujuh tahun yang lalu sewaktu Steven atau nama Islamnya, Muhammad Ali bertugas sebagai guru matematik di Garden International School, Kuala Lumpur.

"Ketika itu dia mengajar adik saya di sekolah tersebut sebelum dia bertugas pula di Alice Smith International School. Waktu itu, saya belum dikenali seperti sekarang dan masih menuntut di kolej.

"Dia seorang yang sangat kelakar dan very cool. Walaupun saya pernah dilanda pelbagai gosip, dia cukup tenang dan tak peduli langsung tentang perkara tersebut.

"Alhamdulillah, dia sudah memeluk Islam sejak empat tahun yang lalu dan dia sendiri yang memilih nama Muhammad Ali, sempena nama peninju tersohor itu," kata Maya yang menambah karier seninya akan tetap diteruskan seperti biasa selepas berkahwin kelak.

Maya juga turut melancarkan laman web rasminya www.mayakarin.com pada sidang media tersebut.

------------------------------------------------------

Part yang aku highlight kan tu... dat's what exactly aku nak... aku taktau naper, maybe sebab parents aku dulu macam tu kot... Aku penah bagitau kengkawan yang rapat [Enon,ko pun mesti ingat aku cakap nih dulu... hehehe], aku suka tgk cara Sarimah Ibrahim nikah.. simple & tenang... camner cara Sarimah dulu? sama ler ngan cara yang Maya Karin nak wat nih... Even masa adik aku kawin last year pun, dia nak wat camnih... ada satu time kitaorang borak2 ngan adik ipar aku skali b4 dorang kawin dulu, dorang kata "pening kepala nak ikut kehendak orang ramai... Rasa cam nak gi nikah kat overseas jerk [not Siam ok? yg tu kes lain... hehehe]... boleh wat akad nikah ikut yang rukun jerk..."

hahahaha.... mesti ramai yang tak baper nak setuju ngan statement aku nih.. Alasan yang selalu aku dengar, "kita kawin sekali jer... nanti tak meriah tak best.... takde kenangan yang nak kenang sampai tua kang.... bla.. bla.. bla..bla.." tapi tu lah aku... memang dari dulu aku selalu terbayang kalu aku kawin nanti, dalam suasana yang cukup ringkas dan tenang.... ngan kehadiran family & kawan2 rapat yang aku sayang sangat2... Aku tak suka nak bersanding... taktau naper.....

Lagipun, skang ngan keadaan ekonomi tak baper nak stabil... aku taknak bersusah di kemudian hari.... tambah plak, aku sedar gak kemampuan aku skang... gaji tak besar sangat.. cukup2 makan jerk.. hehehehe.... tapi takper, Insyaallah, kalu takde aral melintang, sumer akan berjalan lancar mengikut kemampuan... aku taknak susahkan sesapa pun... Kita merancang jer lah yer...
.

Kenapa yer?...

Aku tau benda nih dah lama.. tapi kenapa aku bagi gak orang wat camtu kat aku? penat jerk jaga ati perasaan orang lain, tapi orang tak penah ler nak amik tau kita ni kecik ati ker tak, terasa ker tak.. nak lepas tengkuk sendiri jer....

eeeee.... bab menegur orang pandai, tapi bila kena tegur balik sudah... kata kita menjawab plak.. apa kes?? Baru ko tau TRUTH HURTS!! eeee... yang bodoh nyer aku ler sebab still gak duk jaga ati perasaan orang2 camni... argggghhhhhh!!! apa kehal nyer aku nih? makan dalam betul ler.. AARRRRRGGGHHHHHH!!!!!!! You Suck


%%#$*&@^%!?#$^##!!!!!!!!!
.