Wednesday, November 21, 2007

Bz cam tak jejak tanah...

Alllooo...... aku tau dah lama aku tak hapdet blog nih... bukan sengaja tapi tak sempat.... start dari ari Isnin minggu lepas lagi, aku di bebani ngan banyak sangat keja... keja tetap, keja part time, keja tak berapa nak tetap... sumer ada lerrr...... hari2 balik keja kalu belum kul 9pm memang tak sah ler... ada beberapa benda nak kena setel dalam masa yang amat singkat.. so masa kat opis pun aku sempat baca sekali lalu jerk apa yang ada kat blog2 kengkawan nih... nak lebih2 tak dan lerrr.... last weekend aku dapat tido 3 jam jerk... nak tercabut dah rasa nyer anak mata aku nih....aku ada wat part time ngan x-boss aku, ada event kat KLCC Convex, 2 hari turut2 tanpa henti..... Isnin masuk keja [yang ni keja tetap lerr...] sampai kul 2-3 pagi... hasil nyer, aku dah demam dari malam tadi membawak ke hari nih.... pening seh.... dalam paler otak nih ingat nak balik umah jerk, nak temankan katil aku kat bilik tuh... dah lama tak tido sama.... hehehehe.....

nanti bila aku dah stabil balik aku hapdet kay... banyak citer... ramai yang aku jumpa... ada best ngan tak best.. nanti aku citer... aku nak gi.. eh, aku nak gi mana erk??

Friday, November 16, 2007

Guna Jejantas...

aku baca paper, polis Malaysia dah start balik ops saman orang yang melintas jalanraya tak guna jejantas... waahhh.. senang2 jer wat duit.. sekali saman RM300 kena.... untuk kengkawan sumer, kalu nak melintas jalan especially kat KL ni, pandang2 ler kiri kanan yer... kalu tempat tu ada jejantas, guna kan ler...

kan ker lagi bagus kalau pihak polis dan kerajaan nih pantau dulu keadaan jejantas yang ada kat Mesia nih... bersihkan dulu, kasi letak cctv ker, apa2 jenis pengawasan jer lah... banyak kes yang tak sedap di dengar berkaitan ngan jejantas nih.. yang jadi mangsa orang yang guna tu lah... dah puas ati jejantas selamat, baru lah wat ops2 macam tuh....

Wednesday, November 14, 2007

Satu malam di KL....

Dari hari Isnin lagi dak Enon duk calling2, nak ajak makan2 sesambil nak serahkan souvenir yg dia bawak balik daripada Singapore tuh... [ini yg dia kata nak retired daripada xtvt makan2? dia gak yg ajak nih!!] .... So semalam baru ler terlaksana hajat tuh... punya lah dia hasut sumer orang nak makan kt .. dah bagi cadangan tempat lain pun tak diterima dah.. macam mana pun tetap nak McD gak... memandangkan kitaorang ni memang berhati mulia kan, so ok jer lah... kesian, dari masa kat Singapore ari tu lagi dia citer teringin nih.... Punya lah byk McD kat KL nih, Desa Pandan gak jadi pilihan... janji kul 6pm, tapi postponed lambat skit sebab KL jem teruk [biasa ler, hujan lebat...KL msti jem tahap max punya lah....], ngan aku tetiba lak ada last minute meeting.... kul 8pm baru jumpa & makan2.. Sedap betul ler rasa makan kat situ malam nih... agak nyer sebab tgh lapar kan.. tambah plak makanan ditaja... [mekasih Enon... murah rezki ko hendaknya...] hehehehe....

Dah abis makan, abis minum & abis borak... eh, borak memang takkan abis... malam masih muda, so dengan spontan nyer kuar ler idea bernas ni ni dari mulut dak Enon [dia lagi.. malam ni dia pelakon utama lerr....] "eh, jom kita pegi Eye On Malaysia?!" mmmm.. cam menarik gak tuh.. tak penah kitaorang g sana, walaupun tempat tu dekat sangat2... aku penah bagitau dia dulu, satu hari kita kena gak pegi EOM tuh, walaupun tak naik... janji dah penah sampai... so malam ni kira dia kasi laksana hajat aku tuh ler... kasi kredit sama dia & konco2... hehehe... kali ni nak satu keta jer lah, baru mesra.. hehehe... dalam keta tu gak ler pengagihan cenderahati dijalankan... memasing pilih ler apa yg berkenan... bila dah pilih, kitaorang suruh Enon teka design apa yg memasing amik.. bab ni aku kagum.. out of 6 tekaan, 5 dia dapat betul ... dia tau Nenie mesti amik yg mana, Ghan amik yang mana & aku amik yg mana... Waaaaahhhh.... ko betul2 tau kitaorang nyer luar dalam ek??? terkagum kejap ler... pecah perut kitaorang gelak dalam keta tuh....

sampai ke destinasi, lepak lah kat sana jap... takde niat nak naik pun... takat nak tgk pemandangan KL, takper lah.. ari2 dah kitaorang tgk.. kitaorang cuma nak jejak kaki jer kat sana.. kurang2 nyer kalu orang tanya, boleh ler jawab.. dah pegi dah.. tapi tak naik.. hehehe.. bergambar2 ler kitaorang .. dah rasa macam pelancong asing nih... sekali sekala kan.. hehehe.... ada maskot2 lak kat situ... tak penah tau... dah penat posing2 sampai abis bateri kamera aku, kitaorang balik ler... nak g amik keta kat Desa Pandan, tapi boleh lak tersinggah pekena teh tarik dulu sebelum beransur balik umah... memang mcm2 xtvt ler malam tadi... kelakar ada, happy ada.... hahahaha... dah kul 11pm baru ingat nak balik umah nih... esok keja weeiiihhh.... so pas nih, kita g wat lawatan sambil belajar lagi kay? dah lama tak gi tempat2 yang rasanya last sekali zaman sekolah rendah aku jejak kaki....

happy nyer korang dapat makan McD erk?


yea... yea... makan free.... hehehe...sedap nyerrr....


dari bulan 1 dorang pacak kan EOM nih, bulan 11 baru kitaorang sampai...
orang yg duk Sarawak pun dah naik tau...



kitaorang dah mark nih, tanda kaki dah jejak kat kawasan
Eye On Malaysia... hehehe



kitaorang gumbira ini malam... rasa cam kat oversea lak...
background dah macam pokok2 musim luruh.... hehehe


masing2 nyer shot depan mercu tanda nih...
bleh wat poscard nih..... hehehe



lerrr... tak abis2 lagi posing bebudak nih? ish.. ish...


ni ler souvenir yang kitaorang dapat... aku amik 1 jer memula tuh,
tapi tetiba ada 3 lak dalam tangan aku.. taktau camner... hehehe


banyak lagi gambar2 malam tadi kitaorang amik, tapi since Enon dah letak kat blog dia... korang g tengok kat sana jer lah...

Saat-saat akhir 1sen...

Aku baru baca kat MStar, kerajaan nak hapuskan penggunaan syiling 1 sen by 1st April 2008... pasni sumer price dorang rounded the figure lerrr... untuk kesenangan peniaga & pengguna alasan dia... mmm... dah lama syiling 1 sen tu berkhidmat kat Mesia nih... pasni retired ler syiling2 nih .. hehehe... yang mana still ada 1 sen tu, simpan ler skit wat kenangan... aku pun ada penuh 1 tin saiz kecik ngan syiling2 1 sen nih.... hehehe.. sesapa rasa nak tukar kat bank, tukar ler tahun depan....

Tuesday, November 13, 2007

Friends Forever...

ari tu aku duk belek gambar2 lama, sajer nak bukak balik album yang dah berzaman aku tak usik.. al maklum ler, sejak2 guna kamera digital nih kan, sumer gambar simpan dalam hard disk jerk... tak develop pun... hehehe... aku buka balik gambar zaman belum sekolah, gambar sekolah rendah sumer.. eeeee... rindu lak kat zaman2 tuh... tau belajar jerk.. takyah nak pikir2 camner nak cari duit, takyah pening2 nak pikir masalah negara.. hahahahah.... kalu tension pun takat hal2 sekolah jerk....

ni gambar masa form 5, geng kamceng aku kat BBGS...

belek punya belek, ada lah gambar ngan kengkawan sekolah aku yang kira 'geng' ler... aku ni berkawan ngan sumer orang kat BBGS tuh, baik junior, senior or sebaya... tapi yang dorang ni memang geng kamceng ler... sedar tak sedar, kitaorang still berkawan rapat sampai skang... lama dah tuh... ada yang aku dah kenal dari standard 1... masa tu umur 7 tahun, skang dah 25 tahun 48 bulan... [tang tahun umur aku dah stop takat 25 jerk, yang lebih2 tu kira guna bulan jerk... hehehe] bila pikir balik, lama nyerrrrr..... kira dah tau luar dalam, baik buruk memasing ler... Alhamdulillah friendship kitaorang still kukuh lagi.. and Insyaallah akan terus kekal sampai bila2 ler... antara kitaorang ada yang dah kawin, yang dah tunang & tak ketinggalan yang masih single mingle... [apa nak wat, liat skit jodoh yg single nih... save the best for last kata orang... ] tapi yang penting, status tak ubah friendship kitaorang... still the same cam dulu.. kalu ada pelulang get together reramai, memang tak abis citer... riuh kitaorang, rasa cam ramaja balik pun ada... hehehehe... nasib baik ler pasangan memasing tuh paham, kalu tak mesti dorang pening kepala kalu time kitaorang jumpa satu geng....

yang ni awal tahun ni rasa nyer...
[Anne, Yanti, Kuna, Erne, Hada, Nurul, Wan & Siti]

apa2 hal pun, aku memang sayang kengkawan aku nih... tak kira ler dari BBGS ker, yang aku kenal masa kat U ker... [kat U ada geng kamceng gak, banyak puak lagik.... next topic sambung kay...] yang baru kenal ker.. sumer aku sayang... memang aku akan terus jaga FRIENDSHIP aku nih.... tak ternilai ler pada aku... aku sayang korang sumer sampai bila-bila....

Saturday, November 10, 2007

Sehati Berdansa @ Astro Ria...

aku tgk TV malam ni, channel Astro Ria... cam best jerk rancangan Sehati Berdansa nih... layan gak ler... realiti show gak ler.. 8 pasangan suami isteri selebriti menari untuk dapatkan sumber kewangan bagi badan2 kebajikan yang diwakili masing2... ok ler, boleh wat hiburan hujung minggu... tapi satu jer lah, dorang ni kira sporting ler... walaupun ada yang tak penah menari sebelum nih... nak2 plak kalu salah sorang daripada pasangan tu memang bukan selebriti... kira niat untuk charity ler... hehehe...

masa nih ler kita bleh tgk x-football player menari, x-hockey player menari... hehehe... keras gak tapi fun... program ni tiap2 malam tunjuk 5 minit jer apa dorang wat sepanjang minggu, ari sabtu menari depan juri & hari ahad kena eliminate sapa yang dapat markah rendah... ada yang bawak anak g rehearsal... hehehe... ok ler... ada gak benda nak tgk kan... hehehehe... faveret aku..... pasangan Vee-Shidee.... hehehehe

Thursday, November 08, 2007

Rehat...

Yeaahhh... hari ni cuti sempena Deepavali.... akhirnya aku dapat gak rest, takyah nak tunggu weekends sebab aku memang dah tak larat... hehehe... tapi yang tak best nyer, pagi tadi aku terjaga... ingat kan dah kul 10am ker, tgk jam baru kul 830am... laaa.... yang mata aku nak bangun awal hari2 cuti nih naperrr???? eeeee..... cuba nak tido balik tapi takleh, bangun jer lah... mandi siap2... aku ajak mak ngan ayah aku gi breakfast kat luar... sajer jerk.... rasa cam nak makan kat kopitiam... aku pegi ler yang dekat ngan umah aku nih... hehehe... makan roti bakar, minum kopi... pastu balik ler... sajer tukar angin, tak ler asyik nak kaya kan mamak jerk...

dah sampai umah, baru rasa ngantuk balik... tidur lah.. cuaca pun ala-ala mendung.... aku rasa memang tu jer lah aktiviti aku ari nih... makan, tgk tv & tidur.... takper, bukan selalu kan... hehehehe... so selamat bersantai.....

Tuesday, November 06, 2007

Koleksi Coca-Cola...

Aku duk belek2 bilik bawah kat umah aku tadi... terpandang ler kat satu sudut dalam almari dalam bilik tuh... aku pun dah terlupa pasal koleksi aku nih.. ish.. ish.. dah lama aku tak belek benda-benda nih... aku pun dah tak ingat apa yang aku dah ada.. mana yang aku takde... ker aku yang dah lama tak masuk bilik nih?? mmmm.... [musykil gak aku...padahal ari2 lalu depan bilik nih tiap kali nak masuk dapur...]

Ni lah salah satu daripada koleksi yang aku ada ... kalu zaman kecik2 dulu konon2 minat kumpul stamp , tapi kejap jerk.. masuk jer darjah 5 aku dah tinggal sumer tuh... takat tu jerk lah koleksi stamp aku yang tak seberapa.... hehehee.... so skang aku kumpul ni laks...

tapi koleksi produk Coca-Cola aku ni bukan ler banyak mana pun since aku pun bukan ler extreme & fanatic collector.... saja suka2 jerk.. mana yang aku rasa menarik bentuk dia, yang aku rasa cam jarang jumpa, aku beli jer lah.. yang mahal terlampau aku tak beli ler... hehehe... ni aktiviti suka2 jerk... tapi ada satu tin Coke yang ada lam koleksi aku nih, kecik jerk tin dia.. Auntie aku yang duk kat Canada bagi, aku ingat ada lah dalam 16 tahun dulu.. lama tuh.. ntah apa ler rasa air kat dalam tuh kalu aku bukak.. heheheh

yang wat kan aku tetiba nak gi belek2 barang2 dalam bilik tuh sebab aku baru balik dari Lot 10.. g cari barang skit.. masa kat supermarket Isetan tuh, nampak ler macam2 jenis botol & tin Coke nih.. yang dari Jepun & Cina... ada yang dari Australia gak... macam nak beli sebab aku memang tak penah tgk sumer tuh.. tapi harga agak terlampau okay, so aku pikir takyah ler.. nanti2 lah.. bila duit dah terlebih hujung bulan nanti, kalu ada lagi beli lah... kan?

tapi kalu ada sesapa yang macam bermurah hati nak bagi ker, aku amik jerk.. tak baik tolak rezeki kan... hehehehe...

Terpaksa...

aku nak wat posting baru tapi tak sempat2 sebab time kerja aku kejar kerja ler kan.. nak siapkan kerja2 yang bertimbun tu kan? kang tak pasal2 dapat 'surat cinta' daripada boss plak .. hehehe.. balik umah lak, aku dah penat & terus tidur pas mandi & makan..... time mana aku nak wat posting baru??

tapi disebabkan ada ancaman 'pengganas' yang dah makin ghairah nak bom2 blog orang nih, maka terpaksa ler aku tukar tajuk baru hari2... [pengganas ker? hehehehe... dah macam Bush lak, asal ada bom meletup jer kata keja pengganas... hahahaha] eeeeee..... kira cam paksa rela ler... aku memang banyak citer nak share tapi tu lah... nak wat karangan kena ler time yang otak tak serabut ngan benda lain kan... hehehehe

takper, u wait aaa.... i wat posting bebanyak kang ... tak larat nak baca lak.... kena wat syarat, setiap posting kena ada tinggalkan komen.. hehehehe... kau tak, mogok!!!! hahahaha [apa aku mengarut ni daa....]

cerita2 menarik akan menyusul... aku korek balik sejarah2 lama nanti... banyak sikit citer.. challo.... ADIOS AMIGOS!

Sunday, November 04, 2007

Penat nyerrrr....

Aiyakk!! Aku baru sampai KL awal pagi tadi.. dalam kul 2pagi... ni check blog dah ada orang main bom plak.. konpius aku.. rasanya dah bagitau memang takkan ada any updates untuk 3-4 hari start dari 1hb ari tuh... tapi tu lah, nak kena wat dalam tulisan cina kot baru paham... mmm... hahahahahaha.... [aku sendiri pun tak paham apa smiley ni kata...]

aku taknak cakap banyak.. aku penat sangat2 ... nanti2 ler aku citer apa yang aku dah wat dalam masa 3 - 4 hari ni.... banyak benda yang aku baru tau.... aku ingat, eh silap... aku memang tau daripada 1hb Nov sampai ler ke hari nih, 80% masa aku dalam keta... pagi tadi pun kena g wat family photo shoot... jarang ler hari ahad aku bangun awal dari kul 8 pagi...

Untuk pengebom2 blog yang dihormati, bom jer lah.. tak kisah pun.. hehehe.. tak update bersebab kan... so lantak lerr.. hahahahaha... blog gua kebal beb!!