Tuesday, October 30, 2007

Teringat laks...

aku 2-3 hari nih kalu surf net mesti g kat website yang ada kaitan ngan makanan.. aiyakk.. naper nih? dah kembali dah selera makan yang terlampau nih... ish.. ish.. duk surfing, tetiba terpandang lak fast food chain yang dah lama pupus kat Malaysia nih... "Wendy's" .... taktau ler korang ingat ker tak sebab memang dah lama sangat yang ada kat Mesia ni tutup.. aku pun tak ingat dah apa menu yang best kat sini sebab aku rasa last aku gi sini ngan family, masa tu aku tak sekolah lagi... dulu Wendy's ni ada kat Sg. Wang & kat Jalan Masjid India... 2 outlet tu jerk aku tau & ingat.. yang lelain memang luput dari ingatan aku dah... outlet kt Masjid India tu skang dah jadi kedai jual tudung, kat corner lot depan Mydin tuh... aku ingat kain alas meja kat sini warna merah putih, petak2... hehehe... tapi puas aku perah otak aku nih, memang tak ingat apa yg sedap kat situ... mmmm... kena bukak balik gambar2 lama nih... ayah aku dulu tak berenggang ngan kamera, sumer tempat kitaorang pegi mesti ada gambar... kena refer ler.. tapi aku tau restoran ni jual burger... rasa cam sedap kot.. hehehehe....


satu lagi, ICEE SLUSH... ni ala2 Slurpee ler tapi yang ni ais dia tak ler halus sangat cam slurpee... ais dia halus tapi still boleh nampak ketulan2 ler... Icee Slush nih lebih macam ice cone tapi cair banyak... memula dorang letak apa flavor yang kita nak, pastu baru campur ias ni... mmm.. sedap nyer... nyum.. nyum... skang dah takde slush nih.... dulu aku selalu beli kat Ampang Park [masa aku kecik Ampang Park ni antara shopping complex yg best ok!] ngan Ko-OP [supermarket kat Chow Kit, skang dah jadi hotel rasanya....] tapi best ler... yang ni memang akuingat sangat camner rasa dia.. hehehe... faveret tuh.. mcm2 jenis flavour ada.... rasanyer cumer aku dah rasa kot... heheheh... murah lak tuh [rega masa tuh ler, tahun 80-an... hehehehe].... 99 sen dapat segelas... aku ingat sangat rega nih, sebab aku selalu beli sendiri.. hehehehe... ah sudah... mana plak aku nak cari benda ni skang? dah teringin nih...

3 Buzz In !:

d.o.o.g.i.e said...

wowwiiee... best!! x penah lak aku rasa menda nih.. siann la kat aku.. nyummm! nyummm! kalo la ader lg skang nih.. huhhuuuuu

WaNz said...

kat overseas ada lagi nenie... kat mesia jer dah tak wujud... heheheh
memang sedap.. aku dapat rasakan lagi.. lagi best dari slurpee... hehehee

Syahr-El said...

Hi there, first time baca ur blog ahah dan dah terlambat pun nak komen pasal entry ni. Tapi rasa-rasanya kita sebaya kot sebab saya masih ingat bueger ala cacing Wendy's dan icee slush ni... tempat2 yang u mention pun sangat2 familiar di zaman saya dulu heheheh. How i wish i can still try these two yummy 'food'. Thanks for bringing back old memories.