Monday, October 15, 2007

Pagi Raya...

Baru ari nih ada peluang nak online.. sibuk betul 2-3 hari nih... sibuk berehat!! hehehe... aku tak g menziarah sesapa pun lagi.. ziarah mak & ayah aku jerk, yang sama2 duk satu umah aku gak sebenarnya... hehehe... 2 hari raya nih aku duk umah, layan tetamu yang datang & spend time ngan parents aku ... macam2 benda kitaorang borak... nak wat camner, nama jer duk serumah, tapi jumpa sesama sendiri macam duk umah lain2.. hehehe.... Lagi pun cuaca kat luar hujan lebat jerk kan... cam basah jer jalanraya kat luar tuh....

tapi aku nak gak citer satu kisah nih.. mungkin kat orang lain takde hal... pada aku pun takde hal tapi cam kureng skit ler... kisah dia camni, pagi raya tuh pas semayang raya, aku g ler kat satu kawasan yang dekat Selayang ni gak ler... nak g beli lemang, nak makan ngan rendang kan... [nyum! nyum! sedap nyer... ] pastu singgah ler satu kedai ni, nak beli paper... memang hari raya kitaorang satu family suka baca paper banyak2.. hahahaha.... belakang kedai tuh ada ler satu kedai 4-D.... alah, yang beli2 nombor ramalan tuh... bukak rupanya erk.. tetiba aku terpandang ler satu mamat nih... memang mencacatkan pemandangan aku lerr... bukan ler dia tak senonoh ker apa, tapi.... ni pada mata aku ler yer.. mata orang lain aku taktau... kat kaunter tuh, elok jer mamat ni pakai lengkap baju melayu siap samping & songkok lagi ok.... memang complete ler dressing... tengah duk beli nombor.. aiyak!! baru balik dari semayang raya jerk aku rasa nih.... terus singgah kedai camni?? aku taknak kata apa ler... cuma pada pandangan aku kurang molek lerr.... ish.. ish.. nasib baik ler aku tak kenal mamat nih... kalu ler orang tu adik beradik aku, memang aku baling jer ngan apa2 yang aku boleh capai depan kedai tuh... bikin busuk nama saja....

tak kisah ler kalu orang nak panggil aku kolot ker, apa ker.. tapi aku kurang gemar tgk benda2 camni.. bukan ler aku nih baik sangat tapi... ntah.. payah nak cakap.... sajer aku nak share.. nak kuarkan apa yg aku rasa kan..

kisah aku pagi raya yang lain, biasa jer lah.. pepagi jumpa mak & ayah mintak maaf apa yang patut.. makan sesama.. pastu tgk TV sesama... semua benda wat sesama ler... sebab ni jer masa yang sesuai kan....

0 Buzz In !: