Tuesday, October 02, 2007

Lagu raya...

haahhh... ari nih dah 20 Ramadhan 1428.... secara automatik nyer aku dah dapat mood nak dengar lagu2 raya nih... skang kalu radio nak pasang 5-6 lagu raya dalam masa sejam pun takde hal dah... sebab feel dah sampai... hehehe... ari tu, masa 1st day posa, aku g kawasan kedai dekat ngan umah aku nih, dorang dah pasang lagu raya.. memang hangin jerk masa tuh sebab dah potong feel posa... apa raa....

aku ada lagu raya faveret... takyah kira ler lagu raya zaman P.Ramlee & Saloma tuh.. lagu2 tuh memang evergreen, takde lagu tu memang rasa tak meriah ler... ni lagu raya yang start dari zaman2 awal 80an... aku paling suka lagu Suasana Hari Raya... penyanyi asal nyer Anuar & Elina... fuuh... masa aku kecik2 dulu memang artis faveret nih... hehehe... aku rasa sampai skang tetap jadi artis kesukaan... aku dah penah dengar artis lain nyanyi balik lagu ni, biasa ler.. konsep recycle lagu kan... tapi tak feel... aku tak suka... hahahaha!! tak kena ngan music taste aku.. sian dorang kan...

Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
Suasana hari raya walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang

Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri

Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

errrr... naper tetiba aku rasa cam nak main bunga api erk? bukan yang bunyi DAM DUM DAM tuh.. takat yg sparkling jerk..... lama dah rasanya tak pegang sumer2 tuh... hehehe... jom main?!

2 Buzz In !:

d.o.o.g.i.e said...

wahahaaa.. teringat lagu yg nyanyi arituh kat tesco.. malang nye x ingt plak lagu apakah ituuu..

siap ngan tgn2 skali bergaya.. baru meriahh!!

WaNz said...

bukan Arwah sudirman ker yg nyanyi lagu yang ko 'rap'kan tuh?? hhehehehe