Wednesday, October 31, 2007

J. Co Donuts & Coffee...

Akhirnya... hehehe... setelah berjaya mempengaruhi yang lelain untuk sama2 makan , semalam memasing sukarela nya mem'free'kan diri untuk gi J. Co Donuts nih, secara tak langsung membuka tirai xtvt 'jalan2 cari makan' kitaorang sejak abis bulan posa ari tuh... yang uruskan makan2 ni tak lain tak bukan, cik Enon kita... hehe.. pas keja, janji nak jumpa kat Desa Pandan dulu.. ingat nak naik satu keta jer lah... tak de lah kitaorang ni tambahkan kesesakan jalanraya lak kan... aku, Enon & Ghan datang sesama, Nenie dari Shah Alam [mekasih Nenie sebab datang gak walaupun keta tersadai kat workshop.. ]

masa kitaorang sampai tuh dalam kul 8pm, orang beratur panjang tuh.. aku konpius , sampai bila orang nak beratur panjang beli donut nih.... memasing tgh excited lagi kot sebab benda baru... [termasuk kitaorang ler tuh...] kitaorang beli sedozen, konon nak cuba sumer flavour, tapi ada satu aku tak dapat, Heaven Berry... dah abis lak time kitaorang sampai kat kaunter ordering tuh... takper, next time ada...staff kat sini mostly orang indon, dorang bawak masuk franchise ni ngan staff2 sekali tuh... as usual, kitaorang makan sesambil bercerita & gelak... memang tak akan abis borak ler kitaorang nih... banyak sangat topik.. patut ler ramai sangat yang sanggup beratur panjang kat sini, memang lembut berkrim donut dia.. tapi takleh makan banyak ler sebab agak manis.. kang tak pasal2 bertambah bilangan pesakit kencing manis kat Mesia nih... dah ler bila beli blended drinks dia bagi lagi free signature donut dorang, Glazzy Donut... nasib baik sedap... puas ati aku skang.. pasni dah takde bising2 nak ajak makan donut dah.. dah dapat kan... hehehe....


tengah2 duk makan donut tuh, ada ler sorang tu bersuara, "pas nih jom cari tomyam, aku nak makan ler.." terkedu jap kitaorang, rupanya camner2 pun memang kena cari lauk gak untuk makan malam.. ok lah, no hal... memandangkan malam masih muda [kul 915pm muda ker erk?], kitaorang pakat ler nak g cari tomyam yang best.. belum se mpat nak bagi cadangan, orang sama tu jugak bersuara lagi, "Eh, nak makan bubur lah, tak jadi tomyam.." ish.. ish.. nasib baik akak sulung [ooppsss.... terbagi klue lak sapa empunya suara tuh..hehehe]

ok jerk... gerak ler kitaorang gi AU4 Keramat, tempat makan bubur kitaorang... nasib baik bukak, kalu tak kempunan ler sorang tuh.... apa lagi, order lah kan... aku ngan Nenie jerk makan bubur, Enon & Ghan share order tomyam campur... makan gitu jer without nasi, perut dah penuh kata dorang ler... alah, mana2 pun ok, janji hati senang kan... kitaorang lepak sampai kul 1030pm.. pastu memasing balik ikut destinasi sendiri sebab perut dah kenyang sangat, secara automatik mata pun ngantuk... hehehe....

Complimentary Glazzy Donut sebab beli air dorang.. [ish.. tangan sapa ler yang tak nyempat2 nak amik tuh??]


Sebelum makan amik gambar dulu...


Lerrr... Ghan ada gak rupanya... Hehehehehe


Donut yang ni cam comel, bawah dia tak tebuk abis pun... hehe... [tima kasih pada model tangan tu yerk...]


Muka-muka happy dapat makan J.Co Donut.. hehehehe


Tomyam campur yang ada Enon tetiba takleh nak makan sebab ada cendawan plak... ish.. ish.. lupa nak bagitau masa nak order tadi...


Pandangan Enon yang penuh makna wat Ghan... hehehehe [sedap tomyam tu Non...]


kenyang sungguh malam nih... 2 tempat sekali gus satu malam.... [errkk... Alhamdulillah!]

3 Buzz In !:

d.o.o.g.i.e said...

ehe.. asal gambo bubur x masinkita tuh xder ek... hahaha

WaNz said...

lupa nak amik... sebab sebelum2 nih gmbr bubur dah byk.. hehehe... al maklum ler, tpt regular kita kan.. hehehe

g_han said...

tapi tomyam malam tu mang sedap ler... rugi enon tak rasa kan... wakakakak....