Saturday, October 27, 2007

1 Malam @ Pavillion KL....

Hari Rabu lepas Nenie antar msg ajak g makan2 ngan Yan kat Pavillion KL... main purpose nak jumpa Yan ler... sebelum dia berangkat tinggalkan Malaysia untuk beberapa tahun [ko boleh survive Yan kat sana... konpem! hehehehe].... So set ler date, Khamis nak jumpa & makan2.. aku on jer sebab takde plan lain pun.... Khamis lepas 1st time ler aku jejak kaki kat Pavillion tu.. tapi kalu nak ikut sejarah, aku dah lama bertapak kat sana tuh... dari tahun 1985 aku memang dah start pusing kawasan Pavillion tuh, bezanya dulu kat situ bukan Pavillion ler... hehehe... lepas 12 tahun aku tinggalkan tempat tuh, dah bertukar rupa lak...

Janji jumpa kul 7 lebih, tapi aku ada hal skit sebelum tuh, so aku sampai ler kul 8 lebih... patut Enon join sekali tapi last minute ada hal tak dapat di elakkan laks... [takpe Non, aku dah tau apa hal tuh, memang diterima pakai...] sampai sana, aku terus g kat tempat Nenie & Yan dah start makan, kat Tony Roma's.... rupanya Nenie teringin nak makan kat sini... kalu ikut plan asal nak duk kat J.Co Donuts & Coffee jerk... alah, mana2 pun ok.. janji tempat makan.. kan? hehehehe.... walaupun 3 orang tapi rasanya riuh gak meja kitaorang tuh.... semua nak bercakap nih... Yan macam biasa, banyak gak citer dia... lama giler tak jumpa minah nih, sedar2 dah nak migrate wat sementara waktu dah kat Cambridge... lagi satu, food portion kat sini besar lerr... sedap pun yer gak... aku order mash potatoes jer sebab teringin tengok Yan punya.. main course I share ngan Nenie sebab dia takleh nak abiskan... ntah apa nama menu dia.. tu pun aku takleh nak abiskan gak.. kenyang sehh... ni kalu datang sini time bulan posa, rasanya bagus order sepinggan jerk, share ler 3-4 orang.. konpem cukup nyer lah...

Dah abis makan, dah abis borak [boleh abis ker kitaorang nyer borak nih? cam tak caya jerk...]... beredar ler dari situ.. pusing satu round kat 1st floor tu.... nak jalan2 kat floor atas cam dah tak sesuai sebab jam dah kul 945pm... kedai dah nak tutup pun... tapi bak kata Yan, kita cuma mampu window shopping jer lah.. nak shopping kat sini, aiyakk.... kena cari sponsor ler.. hehehe..... kitaorang pusing gak kat depan J.Co Donuts & Coffee tuh.. nak tengok ler apa yang special sangat donut2 kat sini sebab orang ramai kata sedap giler lah, best giler lah... a ah ler...nampak cam soft sangat donut2 kat sini... memang tempting.. tapi nak beli, perut kenyang bangat... next time ler, memang kena datang gak... dapat makan kat sini terus lagi best kot... orang still ramai kat situ, jam aku dah tunjuk kul 955pm tapi orang yang beratur nak membeli donut tuh panjang lagi... wow!! memang aku nak rasa gak donut ni nanti... famous kat Jakarta brand nih...

pastu kitaorang balik ler, parking rate kat sini boleh tahan mewah gak lerr... setakat parking sejam setengah ok lagi ler.. lebih dari tuh, mmmm.... sendiri mau ingat ler... banyak ler kuar RM korang nanti.. hehehe...

Yan tengah duk usaha abiskan main course dia.. starter 'shrimp' yang dalam glass a.k.a bowl tu pun tak abis gak lagi...

Nenie pun lagi berhempas pulas nak abiskan apa yang ada dalam pinggan tuh... aku berjaya tolong abiskan seketul daripada ayam dia nih... hehehe

aku nyer portion ni jer, sebab aku dah makan sebelum datang & aku tau ada ler orang tu memang takkan abis makanan dia.. tak baik membazir.. hehehe.. nyum! nyum!

Waitress kat sini mesra pelanggan... tulis sendiri tuh 'THANK YOU' yang siap ada smiley... dekat ngan pelanggan ler konon nyerrr.... hehehee

our next visit nanti.. tak tau biler lah... tapi kena pegi gak...

3 Buzz In !:

d.o.o.g.i.e said...

.. ahaa x tao camno rupe 2 owg yg lapau pilih menu.. sume nye nakkk.. amikkk!! but.. da food really gud! i like.. nanti kita pi.. nyumm nyumm..

aini said...

abes tu aku?????

WaNz said...

Enon.. ko ahli seumur idup.. mesti ler termasuk skali dlm agenda.. u dont have to ask ler ... heheheheheheheeh