Wednesday, August 15, 2007

Nisi Dominus Frustra [part 1]......

aku dah lama nk post topik nih, tp tak berkesempatan... so ari ni berjaya gak spend time nk bercerita gak pasal tempat kebanggaan aku sampai skang...walaupun tempat ni dah tak wujud skang, tapi terlampau banyak memory aku kat sini... yang best, yg tak best, yg kelakar, yg sedih.. sumer lah... kira package lerr...

Bukit Bintang Girls School; kat sini ler aku kenal education... kat sini ler aku kenal ramai kengkawan... kat sini aku cuba variety of sports... kat sini gak aku tau pasal macam2.... aku ingat kalu kira2 balik kan, aku lagi byk spend time kat sini masa proses pembesaran aku dulu.. hehehehe... bayangkan ler, 11 tahun aku duk berlegar kat sini jerk... dari umur 6 tahun sampai ler umur 17 tahun...dari sekolah rendah sampai ler sekolah menengah.... kekadang sehari suntuk aku kat sini.. stayback, datang awal... ish..ish.. aku pun taktau naper aku suka spend time kt sini... maybe sebab kat sini aku happy.. banyak xtvt kan... hhehehehe....

tapi sayang, nama BBGS dah berkubur... yang ada skang sri bintang utara ler, sri bintang selatan ler... ntah, aku tak penah lagi jejakkan kaki kat tapak sekolah baru tuh... takde lah baru mana pun tp memang aku tak penah pegi... hati aku masih kuat teringatkan tapak asal BBGS nih..sedih betul bila tgk tempat kita tuntut ilmu dulu dah kena roboh.. dah takde rupa macam penah ada sekolah kat situ dulu.... ish..ish... everytime lalu kat jln bukit bintang tuh, sebak jerk rasa bila tgk kt lokasi BBGS tu...although skang dah naik bangunan Pavilion, aku mcm boleh terbayang2 lagi camner rupa bangunan sekolah kesayangan dulu... mana kedudukan dewan, kedudukan office block, clinic block.. aku cam boleh ternampak2 lagi mana placing pintu pagar sekolah tuh.. hehehe... memang dah sebati pandangan tu kat mata aku nih... and I believe all x-BBGSians pun akan rasa camni.. skang kitaorang cuma boleh bercerita jer lah camner keadaan sekolah dulu kat anak2 nanti.. hehehe... kira imej semua dalam kepala jer lah..taktau ler kot2 in d future ada alat yg bleh transfer image in our head ke PC lak... boleh ker? hehehehe

nanti2 aku citer lagi pasal beloved school aku nih... mcm2 kejadian lah yang aku dah rasa dalam masa 11 tahun kat sini....

1 Buzz In !:

enonz said...

seb baik skolah assunta pj ku masih kukuh...hahha..tapi aku rasa cam tak byk memori la kat skolah lama aku tuh, gaduh ngan cikgu byk kali tu kira memori sedey ke gembira??
wakakakkakaka