Sunday, August 12, 2007

1957....

sempena bulan kemerdekaan nih, aku tetiba ada semangat patriotik skit.. yer lah, skit2 tu mesti ada gak... sayang negara sendiri kan... lagipun dah 50 tahun kita merdeka daripada penjajah... secara luaran ler.. kalu ikutkan pemerhatian aku, setengah dari kita still kena jajah lagi dari segi minda... kan? hehehehehe

aku takleh imagine camner kehidupan zaman2 kena jajah dulu... aduii... memang takleh nak rasa camner... hope kita takkan kena lagi camtu lah...rasanya aku tak cukup kuat ler nak menghadapi keadaan camtuh... syukur sangat lahir selepas merdeka...semoga negara MALAYSIA akan terus makmur, aman damai & harmoni....Amin!!

0 Buzz In !: