Saturday, August 25, 2007

Kuching part 4....

Dah dapat sumber inspirasi dah .. memang kena duk dalam bilik sendiri gak... heheheh... so ni lah sambungan citer trip aku kat kuching last week....

so... hari ahad, 19hb aug 2007... aku ngan Dibah bangun kul 830am... alarm kul 8am, tp memasing cam "ko bangun dulu lah", "after you", "ko mandi dulu lah"... heheheh.... penat semalam tak abis, jap.. apa yang kitaorang buat sampai penat sgt erk?? aku ingat penat sebab panas semalam, + duk sibuk tolong apa yang patut kat umah pengantin semalam kan.. hehehehe... dalam kul 915am aku dah sampai kt umah mak andam, alah, dalam 2km jerk dari umah Dibah... tgk pengantin dah siap make up dalam 70%... aku hulur gak ler muka aku, nak wat camner... ari ni aku bertugas as pengapit pada pengantin... mmmm... takkan ler nak duk kat tepi pelamin ngan muka pucat kan? ilang seri pengantin kang... hahaha... dah setel sumer... kul 1040am kitaorang gerak nak g dewan hikmah, tempat majlis belah Ash... merasa gak aku naik keta BMW.. dalam keta pengantin ada aku, driver [Boy], pengapit laki [Rhymie], and of course pengantin ler, Ash & Aie... org sana nyer style keta dia hias ngan riben... kira merasa ler...kat belakang keta kitaorang, konvoi Izaa & abang Zarin, Bibi & Zairi n Dibah... hehehe....

sampai dewan hikmah, opening act ada silat2 la..pastu naik pelamin dan jadi bahan pameran kat tetamu... bersanding ler... ramai gak guest..al maklum ler... anak doktor terkenal kat kuching nih... ada acara merenjis...pastu makan... ala kadar jer lah sebab nak bergegas ke majlis belah Aie lak... dalam kul 1130am kitaorang pecut pegi dewan sivik lak... perghh... memang de javu lah...masa wedding Izaa tahun 2003 dulu camni gak...bergegas g 2 tempat dalam masa setengah hari.... sampai sana, berarak masuk ler nk g pelamin... sebelum acara merenjis, ada video presentation... time nih cam nak sebak jap sebab kuar ler gambar2 lama, zaman kitaorang belajar dulu... baru jerk nak feeling sendiri, Ash panggil.. Laaa, pengantin dah nangis dulu... kuar airmata dah.. as pengapit, tugas aku ler nak ngelap muka dia.. kang rosak lak make up... tp walaupun video ni pasal pengantin, ada ler few pics yg kitaorang 4 ada enterframe... hehehe...nasib lah masa tu memang kitaorang suka bergambar.. as kenangan utk future.. terbukti ler skang berguna gak gambar2 yg kitaorang amik dulu2 tuh... hehehe.... pas acara merenjis kat sini, pengantin makan...kali ni baru kitaorang pengapit ni dapat makan... tadi kitaorg + escorts [Dibah, Izaa, Bibi] lepak tepi jerk, sebab kejar masa kan... so masa makan ada lah penyanyi nih menyanyi atas stage tu.. alah, dia ni penah ada album dulu kalu tak silap... masuk bintang RTM ker, apa tah.. Nurhafizah... kecik jerk org dia tapi sora besar... abis makan, amik gambar jap.. pastu kitaorang balik ke lokasi majlis belah Ash untuk sesi bgmbr kat sana lak... mostly families ler yg bgambar nih.... dah abis sesi tuh, ada sesi pengantin lak bgmbr.. kt pelamin & kat lokasi luar yg ada pemandangan menarik... dengan panas nya cuaca kat luar, yg tetiba hujan lebat & suddenly panas balik, aku dah pening kepala... pengantin bgmbr kt luar, aku, abg rhymie & boy duk dlm keta pengantin.. hehehehe... rasa kejam lak masa tuh.. dah setel sumer, balik umah Ash... sampai sana, dapat minum air... dapat makan yg betul2 proper, sebab tadi makan ala2 jer kan... dah abis sumer xtvt mencekik, kitaorang dah terbungkang kat ruang tamu... penat gila.. selesai gak tugas khas aku ari ni.. aahhh.. dah boleh tukar baju.. lega sangat.. heheheh... kasi ilang penat, malam ada xtvt lain lak, santai nyer lah... nak tau? bersambung lagik lerr..... hehehe....... tungggguuu!!!!

2 Buzz In !:

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]free educational software, [url=http://firgonbares.net/]buy used computer software[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] quarkxpress 7.5 serial it software purchase
ism office software [url=http://firgonbares.net/]free adobe photoshop cs3 styles[/url] where to buy used software
[url=http://firgonbares.net/]academic software store[/url] buy microsoft project software
[url=http://firgonbares.net/]office 2003 contact manager[/url] cheap educational software
kaspersky virus removal tool [url=http://firgonbares.net/]resellers of software[/b]

Anonymous said...

[url=http://bariossetos.net/][img]http://bariossetos.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]4 Pro Mac OS, [url=http://hopresovees.net/]vancouver canada software[/url]
[url=http://vonmertoes.net/][/url] publisher software downloads the cheapest software
windows xp activation [url=http://bariossetos.net/]free microsoft office 2003 download[/url] gold price software
[url=http://bariossetos.net/]macromedia flash animation software[/url] software discount game software
[url=http://bariossetos.net/]Acrobat Pro[/url] office enterprise 2007 activation
discount educational software net [url=http://hopresovees.net/]windows vista torrent[/b]