Saturday, August 25, 2007

kuching finale.....

sambung lagi citer aku kt Kuching last week.. ni yang last ler sebab dah nak balik dah... hehehe... lepas pada majlis persandingan dua belah pihak, aku lepak ler dulu kat umah Ash.. tukar baju & mandi.. rimas dah.. Aie dah pengsan... tido daa....aku & Ash duk ler kat living room, borak2 & tgk tv... tunggu Dibah datang, dia g umah mak mentua dia pas wedding tadi... around 745pm aku n Dibah gerak ler.. tinggalkan pasangan pengantin nih, bagi lah dorang rest lak.. aku yang ngikut pun penat.. dorang lagi lah kan.. sampai umah Dibah, bergegas kitaorang bersiap sebab nak g makan malam lak.... nasib baik ler kitaorang 2 memang takde masalah untuk bsiap xpress... hehehe... Izaa & Abg Zarin amik kt umah.. gerak ler... dorang nk g makan kat Barroq.. mana2... aku ngikut jerk.. ok lah tempat nih... kat seberang waterfront... tapi kitaorang tak la naik sampan tuh.. guna jalan raya ler nak ke seberang tuh.. nama tempat aku tak berapa nak ingat... hehehe... cantik tempat makan nih, dia wat ala2 Naili's.. luas ler gak.. kawasan umah dia...

sampai sana Abg Ee & Kak Zam dah ada... borak2 lagi sambil tunggu servis.. tu jer yg potong skit, servis slow & lembs lah.. kalu yg betul2 lapar tu rasanya blh ngamuk ler tunggu dorang amik order.. hahahaha... nasib baik ler malam ni kitaorang sibuk nak borak, so tak terasa sangat ler.. lagipun bukan lapar sangat pun.. stakat alas perut.. kang malam takut lapar lak... perut aku ni kekadang tak link ngan brain & mata aku... otak kata ngantuk, mata kata pejam tapi perut aku kata LAPAR!! camner tuh? hehehe... Bibi & Zairi sampai... Aena pun sampai..last skali Bus lah.. lama tak jumpa Bus nih... dah nak jadi ayah dah dia lepas raya nih, InsyaAllah...

macam2 citer kuar nih... itu ini, begitu begini.. tu lah xtvt wajib.. borak2 n gurau senda... nak wat camner, skang masing2 ada komitmen... so bukan senang nak berkumpul cenggini kan... pengantin baru tak ikut.. dorang ada agenda ngan family ler.. baru kawin kan.. so yang dah lama kawin & yang bujang jer lah yg kuar malam nih... lagi pun esok aku nak balik KL dah... dah abis makan sumer, oh btw.. ikan pari bakar berempah dia sedap!! hehehehe... kay, abis makan, sumer gerak balik ler.. around 11pm sampai umah.. pastu tido ler.. ngantuk sangat dah.... petang esok flight balik KL.. jgn ler delay...kang lambat sampai kat sana.... gud nite... the end ler kisah aku g kuching kali nih.. InsyaAllah bulan 11 ni pegi lagi, maybe gi weekend jer lah.. Bibi nyer turn lak kawin... sumer bantai nikah tahun nih ... hatrik tuh... ish..ish...

0 Buzz In !: