Saturday, July 21, 2007

servis keta...

aku berjaya gak g servis keta kesayangan aku tuh hari ni... dah berapa lama dah patut nyer kena servis tapi aku tak jugak pegi... keja ari2.. nak g ahad, tutup lak... tempat aku servis ni kat selayang gak.. dah lama aku g sini, dorang pun tau dah apa yang ada, apa yang takde dalam enjin aku tuh... dorang jer yang duk godek enjin 'boipren' aku tuh kan....so dengan semangat waja nyer, abis keja ari ni terus g workshop sebelum aku terjebak ke mana2 lokasi... apa2 hal memang kena g servis dulu, lepas tu kalu nak g memana pun pegi lah... hehehe

tukar yang asas ler, minyak itam & filter.. pastu aku tukar spark plug ngan petrol filter skali... yang lelain, aku suruh jer dorang letak gris ke, minyak ker kat mana tempat2 yang berbunyik... al maklum ler.. 'boipren' aku nih dah masuk tahun ke-9... tapi ok lagi.. takde bagi aku masalah yang major pun sepanjang aku bawak nih.. dah dekat satu mesia aku jalan ngan 'boipren' aku nih..dah macam2 jenis orang aku bawak naik keta nih, yang popular, yang tak popular, yang baik, yang tak berapa nak baik, etc.... sayang sangat.. alah, yang rosak itu ini tu ada ler, tapi bersesuaian ngan umur dia ler... lain pada tu memang takde masalah... tu yang taknak tukar... ingat ada rezki boleh wat overhaul ker, tukar enjin ker, tukar kaler ker.. tertakluk pada bajet ler... moral of story kat sini, sayangi lah keta anda.. hehehehe.... aku sayang sangat-sangat keta aku nih... memang banyak sangat jasa dia kat aku.... kalu aku nak sangat keta lain, kena kumpul duit beli baru.. yang ni tetap menjadi pujaan hati ku... hehehe.... akan ku simpan selama mana yang boleh....

0 Buzz In !: