Wednesday, July 25, 2007

Lunch a.k.a Very Mini Reunion

Minggu lepas, adalah orang yang kena 'kidnap' tuh [rujuk blog G-han] sebut pasal laksa sarawak, orang yang 'kidnap' dia tu nak buat lah konon nyer..... haahhh.. sapa suruh sebut, kan aku dah terbayang2 kan kesedapan makanan tuh.. tapi bukan aku sorang.. enon & nenie pun dah teringat2 camner rasa laksa sarawak tuh... cari pasal ler kan... dengan tak malu nya aku meng'offer'kan diri untuk datang makan kat sana kalu jadi lah nak buat...

so, aku taktau ler sebab terpaksa ker atau memang nak buat [hehehehehe], g-han mewakili tuan rumah tempat dia di'kidnap' untuk 2 minggu tuh [Astina, sama2 kat UNIMAS dulu] jemput lah aku ngan Enon ngan Nenie datang makan2 kat sana hari Ahad lepas.... patut nak buat sabtu, tapi kebetulan lak Izarina, sorang lagi member dari Unimas gak nak datang KL ahad nih, so buat lah ahad, the more the merrier kata omputih...

dengan itu, pepagi ahad tuh aku bangun dengan semangat yang membara nak makan laksa swak ni... sapa suruh ajar aku makan benda ni masa kat kuching dulu kan... kan dah lekat, dah kira salah satu laksa faveret dalam idup aku.. hehehehe... dalam kul 11 lebih aku smpi ler kat umah Tina, kat belakang Mines tuh.. aku plak nak pinjam kata2 hikmat G-han, "aku tak penah sampai sini..." hehehehe.... masa aku sampai, dorang tgh siap2 kan juadah... tu pun baru balik dari klinik... anak Tina, Amanda terkopek kuku ibu jari kaki dia.. aduuiii... aku dengar pun dah meremang rasa sakit... takper lah, jari tu pun dah selamat berbalut..tunggu proses nak baik jer lah... tapi Amanda memang taknak gerak2 dah nih... statik jer kat atas kerusi... kalu aku pun, aku ingat statik jer gak... ehhehehe... berbalik pada proses penyiapan juadah, ingat nak ler tolong sebab dah sampai awal nih kan tapi tu lah, aku baik ati sebab taknak tambah kesesakan kat dapur tuh.. hehehe... aku tgk jer lah sesambil masuk dapur minum air, makan coklat dan sebagainya lagi lah... tugas aku cuma jadi tukang rasa jerk..asal masak satu hidangan, aku g rasa.. dah tukang masak suruh, tak baik lawan cakap kan... hahahaha.. kakak Tina siapkan ikan masak cili, G-han siapkan tomyam, Tina siapkan ayam kicap, Laksa Swak & Pecal.... aku siapkan perut... guest kan? hehehehehe

bila dah siap sumer, tunggu kedatangan para VVIP jer lah... Nenie, Izarina & Hubby [Mr. Loke, betul ke aku eja?] datang dari LCCT.. Enon dari Ampang lerr... aku duk ler kat umah tu melayan anak Tina yang kecik tu, Emelda... best lak main kejar2 ngan dia ... hehehe

sumer dah sampai, xtvt makan2 pun start ler... sumer terkam laksa swak dulu... nak wat camner, yang ni dah duk terbayang2 sepanjang minggu lepas.. Izarina yang baru sampai dari Miri tuh pun terkam yang ni dulu.. hehehe... ahhh.. sedapnyer... rasa cam dah lama tak makan...susah nak carik yang sedap kt KL nih... kat Laksa Shack tu aku tak rasa cam laksa... rasa cam mee kari jerk.. makan, borak, makan, borak lagi... heheheh... lama tak borak panjang ngan Tina & Izarina nih... ngan Tina lagi lah, last aku jumpa dia tahun 1999 or 2000 dulu....

abis laksa, makan nasi lah pulak...kira tadi starter, ni main course... mata aku dah nampak dessert nih, aiskrim.. hehehe... complete meal ler... alhamdulillah...tak sesia aku bangun awal hari ahad camnih... biasa xtvt rutin aku hari ahad memang terperap kat umah jer lah, layan tv, papers ngan layan mata... hehehe

abis makan, layu jerk mata nih... tambah2 lak umah Tina ni berangin jerk... ngan hujan lagi kat luar tuh... kalu kat sendiri, suasana camni aku dah pengsan dah atas katil... best!! aku sambung main ngan Emelda... Amanda pun nampak dah ok, dah boleh borak2 walaupun dia masih lagi statik kat kerusi.. camna position dia masa aku sampai tadi, camtu gak ler position dia skang... sian dia.... dah borak2, amik2 gambar... Nenie, Izarina & hubby gerak ler.. nak g check in kat hotel lak... dah sah2 baru turun dari 'belon' kan tadi... aku ngan Enon gerak lambat sikit sebab duk melayan si Emelda yang makin aktif nih... heheh.. malam ni mesti dia tido awal sebab penat layan aunties dia nih.. hehehe.... G-han stay lagi kat sini lagi seminggu... peneman kan...

dalam kul 5 lebih, aku balik lah...saing ngan Enon... kenyang nyer ari nih.. siap bungkus lagi nih... tak baik tolak permintaan tuan rumah... heheh... kesimpulannya, aku puas ati skali lagi dapat makan apa yang aku bayangkan seminggu lepas.. hehe... mekasih yer Tina & G-han....

3 Buzz In !:

d.o.o.g.i.e said...

perghh.. kalo ikut kan nak jek wat ulang makan kali ke-2.. uhuhuuu.. x puas seyy makan sekali.. haha.. apa2 pon mang best aritu.. mini re-union clasmet + MAKANNNN hahaaa.. tu yg plg penting.. nyummm nyummm.. mekasehh ekk kengkawan!!

silent_reader said...

izarina, wan, ghan, enon, nenie still tak berubah, masih seperti dulu

astina je nampak lain sket.. hehehehe

WaNz said...

I memang tak berubah.. i amalkan minum air suam... hehehe.. pinjam statement klise artis2 malaysia kan...

jom aa makan lagi.. Tina dah sms aku kata jgn lupa kat da kalau ada xtvt makan2 lagi... hehehe... aku tuntut Alai nih...