Saturday, July 14, 2007

Lapar laa.....

Sambungan daripada blog bawah, pas tgk wayang mestilah gi isi perut plak... lapar kan... nak2 pulak aku tak sempat makan sebelum tgk citer tu ... yang aku pasti aku ngan nenie memang lapar lah, enon aku tau dia dah makan sebelum kejadian... tapi rasanya dah lapar balik kot... heehe

kitaorang punyalah duk bincang kat parking klcc tadi mana tempat nak g makan nih.. nenie cam nak lepak kat kedai2 kopi ala2 kopitiam tap takleh tpikir kat mana lokasi yang strategik... bincang punya bincang...muktamad, g kat western kg baru tuh.. aku senyum jerk, sebab memang dah lama terbayangkan tempat tu kan... kitaorang gerak dari klcc dalam keta memasing..gi park kat kawasan lrt kg. baru sebab taknak menyumbangkan pada kesesakan parking kat depan kedai tuh.. kira kononnya naik satu keta jer lah...

dah sampai, apa lagi order lah bahagian masing2... aku nak grill chicken, nenie ngan chicken chop n enon amik lamb chop... kena pulak waiter yang amik order tu guna bahasa ala2 dalam mahkamah gitu... kira ikut tatabahasa n segala jenis frasa ler.. layan jer lah... kang makanan tak sampai plak... ehehe.... sesambil tunggu makanan, kitaorang borak2 ler sambil di selang seli ngan phone calls... biasalah kan... cerita memang tak penah abis... aku ingat kalu tetiba senyap tuh mesti ada yang tak kena...kan? sesambil nak makan tuh, nama G-Han tetap jadi sebutan.. tak penah lupa kat empunya badan tuh... aku ingat aku nak g makan satay lah kat umah ko G-Han..hehe... air tangan ko nyer... ada boleh ker? hahahahaha........

tengah2 makan, ada lak hiburan... penyanyi jalanan... eh, ke penyanyi mejaan? sebab dia tak nyanyi tepi jalan pun, tepi meja jerk.... takper lah, nasib baik suara sedap... kalu tak memang kitaorang request suruh dia blah dari situ dah... sampaikan nenie boleh lak terkuar kan dialog "best kan kalau boleh wat part time camni?" aku ngan enon sudah pandang sama nenie... takpe, layan jer lah jugak... heheehe... duk lepak2 lagi baru terperasan aku ngan nenie order air ikut kaler baju memasing.. so capture jer lah gambar... saja wat kenangan...

dah selesai semua [alhamdulillah!] kitaorang nak balik, tapi tersangkut la plak kat depan tuh.. ada orang jual ikan laga, pastu adalah sorang tu daripada sampai tadi dah bagitau nak beli ikan laga, nak beli ikan laga...... untuk tak menghampakan sorang tuh, kitaorang temankan jer lah... pilih punya pilih, yang atas ke bawah, yang kiri ke kanan.. yang cover kaler pink dah tukar kaler biru...akhirnya ada pilihan..kena pilih lagi tu... ada 5 calon ikan laga yang bertuah nak dapat tuan baru... hehehe... kitaorang pun jadilah juri nak pilih ikan mana yang sesuai ... akhirnya ada yang berkenan di hati... beruntung ikan nih dapat tuan baru dia.... sure dapat layanan istimewa lah...

so kali ni baru betul2 setel... enon pun antar ler aku ngan nenie amik keta kat lrt tuh... balik ler ke umah masing2... memang havoc kalu kuar ngan korang kan.. hehehe.. tapi takpe, i like!!

G-Han, kita g makan nanti erk? Alai nyer mission tak accomplish lagi nih....

4 Buzz In !:

g_han said...

wan.. kalau nak makan satay kene cakap awal2.. kalau tak, tak sempat lak aku nak g order satay kajang kat TTDI tu.. ekeke.. wa talak pandai muat itu satay maa... meli moleh la... ekekeke...

alai kita buat bulan depan.. ok tak???

WaNz said...

jom!!!!!

d.o.o.g.i.e said...

no prob..! sume aku setuju.. aku mang ngapp jek aper2..!!

enonz said...

aku kena setuju gak ke?

wakakakkaka