Wednesday, May 07, 2008

Kita nak makan apa lagi?...

aku tengok berita tadi... ada possibility harga beras nak naik lagi.... mmm... payah tu, makanan ruji rakyat Malaysia... termasuk ler aku kan... sumer naik skang kan... itu ini... tapi gaji aku jer tak naik2... sebab tu gak aku agak tersepit skang.. tapi takper lah.. dugaan.. tengah duk try cari keja lain yang lebih kukuh & stabil....

camner kita nak kawal penggunaan beras dalam kehidupan seharian? mmm... sesapa nak ada niat nak kurangkan berat badan, ni time yang paling sesuai ler skang... nak makan nasi skang kena berjimat cermat... aku takut ada yang kena start makan ubi kayu macam zaman2 jepun dulu jerk... nak makan lempeng jer pun, tepung naik rega gak... sumer makanan asas naik ler kesimpulannya... kesian gak kalu pikir kat orang2 yang kurang kemampuan, kalu kita dah rasa sesak, dorang tu lagi lah... kita pikir kita susah, ada lagi yang lebih susah... aku bersyukur gak ngan apa yang ada skang, tapi that didn't stop me looking for more...

apa yang aku bebel erk? ntah, aku rasa sebab tekanan skang kot... aku menghadapi masalah yang berkaitan ngan kewangan lately.. tapi tu lah, ni dugaan untuk aku... Insyaallah everything will be better, Amin!!
.

0 Buzz In !: