Wednesday, May 28, 2008

Jalan-jalan cari umah pengantin! - part 1

Last weekend aku, Enon & Nenie bergerak ke utara... tujuan utama nak gi wedding G-Han ler... memang dia dah booking kitaorang lama dah untuk meriahkan suasana majlis dia... well, biasa ler.. kitaorang kan memang ceria sentiasa... hehehe... so hari Sabtu kitaorang bangun awal... sajer nak gerak awal sambil menikmati pemandangan alam perjalanan kang... dalam kul 10am Enon & Nenie datang amik aku kat umah.. konon nak gi minum dulu sebelum gerak tapi hampa... kedai yang kitaorang singgah kat Rawang tu nyer servis amat ler lembs sekali... order roti kosong, dia nak bagi roti telur... tapi memang sampai sudah kitaorang minum air jer lah... sebelum aku terbalikkan meja kat situ, Hot Head baik kitaorang belah... time bayar air aku dah siap bagitau kitaorang nak gi makan kat tempat lain... biar ler telinga dia panas skit.. orang lain sampai kemudian pun boleh dapat dulu makanan... mana boleh jadi kan... lapar ni!!


Teruskan gak perjalanan... ingat boleh singgah R&R ler kot... nampak signboard Tanjung Malim, ingat nak singgah makan pau tapi Nenie tak ingat kedai mana... takper lah, alang2 lunch terus ler... duk rancak kitaorang men'sumbang'kan lagu2 kat radio tu, tetiba orang depan brek mengejut.. tapi at d same time kitaorang dah nampak few cars kat depan tu dah berlanggar sesama sendiri... nasib Nenie tak panik, sempat brek, elak & belah dari lokasi kejadian... kalu tak, pergh... ni 1st time ler kitaorang jadi orang yang betul2 kat belakang keta yg accident... scary seh.. nasib baik tak jadi apa2... tapi rasanyer jalan kat belakang tu memang akan jem giler ler sebab paling kurang keta yg berlanggar sesama sendiri tu dalam 5 buah ler... tak sempat nak amik gambar sebab duk pikir nak selamatkan diri sendiri... terkedu kejap ler kitaorang dalam keta tuh... masa tu duk pikir, kalau lah tak sempat brek, kalau lah terbabit sama, kalau lah itu, kalau lah ini... Syukur sangat takde apa2 ... sampai R&R Tapah, stop ler.. lapar bangat nih.. kita makan dulu!!

sambung perjalanan, kitaorang plan nak gi Penang dulu ler... esok pagi baru nak gi umah pengantin... alang2 dah sampai utara ni kan.. lagipun dah lama gak plan nak gi Penang ni, masa jer takde.. tak kisah ler semalaman jerk, janji jejak ler gak kaki kat Penang nih.. sian Enon, last dia datang sini ada ler dalam 17-18 tahun dulu [eh, yer ker Enon?aku main taram jer nih]... pusing2 dulu ler... masuk sana, masuk sini... kitaorang bukannyer tau sangat jalan2 kat Penang ni, main redah jer... Nasib ada GPS manual [apa lagi, map ler...], Map at least tau ler mana arah tujuan skit kan... aku pun ingat2 lupa sikit2 jalanraya kat sini... berenti minum kat KOMTAR sat... punya ler banyak tempat, boleh ler plak gi minum kat Pizza Hut..macam ler takde kat KL nih kan.. hehehe... ni sebab dah taktau nak minum kat mana nyer pasal... konon jer nak minum, sempat gak bedal personal pan & pasta... hahahah... bab melantak bagi jer kat kitaorang.. gerenti abis nyer lah... pastu kitaorang ala2 pelancong ler... sesajer nak gi kat tempat2 yang ada mentioned in d map... sajer gatal nak amik gambar ngan famous landmark kat Penang nih.. gi ler area Padang Kota... pusing2, hari pun malam... masa tu baru nak cari hotel... kalu penuh, tido dalam keta jer lah... roadtrip kan... gi Penang Street, check-in kat Hotel Malaysia, sebagai menghormati kerakyatan kami bertiga... Ha! Ha! Ha! ntah apa kena mengena tah... senang lepak kat area situ, makan senang, reasonable price & meriah pun yer... nak lepak kat area Gurney Drive, tunggu ler cari Datuk mana2 dulu... hehehe....

pas mandi, kuar balik.. nak gi dinner & lepak2... kalu takat jalan jauh2 nak lepak kat bilik jerk, kat KL pun bleh wat gak... gi makan kat Gurney Drive.. pastu pusing2 kawasan sekitar... Gi Batu Feringgi gak... kat sana kan banyak gerai2 cam uptown, nak gak ronda2 tgk keadaan... alah, elok kitaorang sampai, hujan ler plak... macam tak bagi nak leburkan duit kat situ jerk.. hehehe... tapi turun gak ler, dah sampai kan... pusing2 kejap jer, pastu gerak ler... masa nih ler ada kejadian tak best jadi... Nenie nyer handphone tercicir kot masa nak turun keta... cari2 takde... try call, dah off.. pantas sungguh tindakan orang yg jumpa hp tu erk... apa ler salah nyer kalu gi balai polis ker.. bukan nyer takleh nak carik sapa owner phone tuh.. dah sah2 ada nombor dalam tuh... ish ish... tapi nak wat camner, bukan rezeki Nenie malam tuh... Redha jer lah... balik hotel, sempat lagi supper kat mamak depan tuh.. sejuk2 nih makan sup ayam, best ooo... balik bilik, tidur ler.. dah penat dah... esok nak gerak gi Kedah plak... sambung next posting ler yer.... gud nite!!

Muka2 tak makan pagi nih... lapar lerr.... tapi tetap ceria kan!


Err.... kita dah macam patah balik ke KL ker? sampai 'Serdang' dah nih? hehehehe


Dalam duk cari jalan kat Penang tu sempat gak posing dalam keta... biasa ler, pantang nampak camera...


Ni ler yang konon nak minum jer tuh... skit nyer banyak pinggan atas meja nih...


Yeah!! dah sampai Penang ler... Enon ala2 nak bukak bunga silat!


Ada gaya pelancong tak? Europe mari!!! kah kah kah...


Since pintu tu dah tutup, Nenie nak lompat jer lah masuk dalam... lepas kot!


Naper banyak nau gambar depan Fort Cornwallis nih erk? apa agak nyer ada kat dalam tuh?



Kitaorang nak fokus kat Clock Tower tu sebenarnyer... hehehe


Ada meriam ler.... lama dah tak tengok.. hehehe


Kat parking lot pun sempat gak amik gambar... Hotel MALAYSIA ok?! Betapa patriotik nyer kitaorang.. hahahaha


Kita makan dulu, pasni baru pikir mana nak abiskan duit nih... hehehe
.

1 Buzz In !:

philippine lotto said...

We should have a great day today.