Thursday, May 08, 2008

Jalan-jalan pas keja...

Hari ni dari siang kepala otak aku asyik ingat nak balik jer... balik dari keja ler.. tak semesti nyer terus balik umah pun.. hehehe... dah 3-4 hari turut2 aku terus balik umah tanpa singgah memana... tetiba ari ni rasa cam nak gi minum2 jer petang kang, tapi nak gi mana erk? mmmm.... macam biasa, aku tanya Enon apa plan dia petang kang... aku tau dia dalam proses diet, tapi aku ajak teman jer... takde pun ajak minum / makan sama... hehehehehehe.... [jangan marah Non, aku tolong ko nanti.. akan ku selongkar balik buku2 aku tu]... Dalam duk pikir2 nak makan apa, tetiba teringatkan glazy donut Donut 3 kat J.Co... sedap nyer... nak gi sana ler...

So dengan jaya nyer, abis keja aku gi umah Enon and as usual kitaorang akan car pool... jimat kos ler naik satu keta, pastu boleh borak2 lagi.... nasib baik ler sora aku dah ada.. hehehe... eh, jalan nak gi Pavillion lancar.. takde jem ler... mmm... memang donut tu akan jadi rezeki aku petang nih.... sampai sana, takyah beratur panjang kat J.Co macam yg selalu tuh... time kitaorang sampai ada dalam 3 orang jer kat depan... cepat ler dapat order... kali ni tak banyak, amik half dozen jer... + 1 yang dapat free sebab beli air... ok ler kan... aku duk terbayang donut glazy tu jer.. yang lain2 tak pandang... demi nak tolong Enon, dia makan 2 keping jerk.. yang selebih nyer aku makan... alhamdulillah! puas... pastu kitaorang jalan2 jap kat sana... alang2 dah sampai kan... bukan ler gi setiap floor... ni cam secara kasar jer, nanti ler.. ada time... memang setiap kedai kitaorang jengah.. yg rasa cam tak mampu, tgk dari luar jer lah... nak masuk pun wat sakit ati jer kang sebab takleh beli... kan!! Cam menarik gak ler Pavillion nih.. maybe sebab besar kot... rasa luas pemandangan... 15-20 tahun dulu kat lokasi ni ler aku timba ilmu sampai ke menara gading... hehehe... patut kena ada gak ler galeri BBGS dalam ni... amik tapak school kitaorang kan... menarik tu kalau ada...

dalam kul 8pm kitaorang gerak ler... gi tunaikan kewajipan dulu.. pastu balik ler... dah memang niat nak makan & minum petang jer kan.. nak pusing2 lain hari kay... sampai Ampang, aku amik keta then balik umah ler... tapi sebelum tu sempat gak ler tengok dak Enon kepung ayam jantan Rooster dia yang tak reti2 nak masuk reban walaupun dah malam... dia bosan kat dalam tu kot? tu pasal dia lagi sanggup bertenggek atas motor adik ko tuh... hehehe...

malam ni misi aku mencari atau istilah lebih tepat ialah menyelongkar balik tempat aku simpan buku2 masa aku belajar dulu... dah lama tak praktik kan ilmu pemakanan nih... nak kena wat kira2 balik, kena wat jadual makanan Salad untuk kawan tersayang nih... nak bagi dia berjaya lose weight dengan cara yang sihat... boleh kot... bila lagi nak tunjuk kepakaran kan? hehehe... doakan aku berjaya dalam misi pencarian buku nih... adios!! Bye
.

0 Buzz In !: