Wednesday, September 12, 2007

Bulan Mulia...

Ubadah Bin Somit ra. meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda pada suatu hari ketika Ramadhan hampir menjelang: "Telah datang kepadamu bulan Ramadhan di mana Allah melimpah ruahkan di dalamnya dengan keberkatan, menurunkan rahmat, mengampuni dosa-dosa kamu, memakbulkan doa-doa kamu, melihat di atas perlumbaan kamu untuk memperolehi kebaikan yang besar dan berbangga mengenaimu di hadapan malaikat-malaikat. Maka tunjukkanlah kepada Allah Taala kebaikan dari kamu. Sesungguhnya orang yang bernasib malang ialah dia yang dinafikan daripada rahmat Allah pada bulan ini."

aku nak ucapkan selamat berpuasa kat sumer yang menjenguk blog nih.. semoga amal ibadat kita ni dirahmati & diberkati Allah.. hopefully tak tinggal tarawikh sangat ler... [ingatan untuk aku sebenarnya nih....]

kengkawan, nnt kita bukak posa sesama kay.. masa2 cam ni lah baru ler sibuk nak berkumpul sesama sendiri....

3 Buzz In !:

g_han said...

wokeh... bila nak g berbuka kang calling ler aku k...

WaNz said...

mesti calling2 nyer lah.. penganjur kita tak lain tak bukan cik aini... hehehe.. kan enon kan??

g_han said...

aku stujuuuuu.... teh tarik sattttuuuu!!!!...