Saturday, March 22, 2008

Best kaa?...

Macam tahun2 sebelum nih, kalu takde apa2 hal ari Sabtu, aku akan duk depan tv tgk konsert AF... time ada siaran dia ler... giler apa kalu bukan season AF aku duk gak tercongok nak tgk kan... hahaha... apa aku mengarut daa??

nak kata aku ni fanatik AF, idak ler gitu.. sajer, cuci2 mata sesambil cuci2 telinga sekali Hi-fi.. kalu mana sora yg ke laut tuh, memang ala2 nak bernanah ler telinga nih [aku pinjam kata2 Ajai as pengkritik jemputan tuh...]... tapi kalu tak tgk kang takleh nak join lak kalu nak kutuk2 or nak puji2 ker... hahahahahaha......

So, aku pun nak jadi cam pengkritik gak la untuk konsert 1st untuk musim baru nih... alah, apa ler salah nyer kan... kata negara demokrasi kan!... lagi pun mungkin boleh bukak mata krew ASTRO yang terlibat kali nih kan, kot2 dorang baca blog2 rakyat Mesia nih laa... memula sebelum nak komen, tarik nafas dulu... ni komen aku as penonton & pendengar... nak kata aku terer bab2 muzik & persembahan, idak ler tapi thru skit2 pengalaman keja, boleh ler.. tau ler skit2 mana yang ok ke tak... mulakan dengan mukadimah yer... buat pertama kali nyer aku rasa AMAT bosan tengok konsert AF... 1st 15 minit aku dah rasa cam "what the #%*@?!"... American Idol ngantuk seh.... crowd kat dewan tuh cam cukup syarat jerk, tepuk tangan pun nak kena suruh.... aura tu dah ilang... maybe gak sebab ni dah musim ke-6 tapi last year was fun!! Kalu ler kaki aku tak injured nih, dah sah2 aku tak tengok show nih, gi main friendly match futsal kat Ampang SP lagi meriah... Aku kelakar tgk pengacara baru konsert AF6 ni, tak lain dan tak bukan AC di mana? AC di sini!! hahaha... ala2 terkawal pergerakan & percakapan dia... agak nyer dah kena sound awal2 ngan production kot, suh kawal kata2 taknak bagi mengarut lebih2... aku tgk dia pun cam bosan ngan his own appearance... hehehe... ok lah, memang dia takkan boleh wat cam apa yang Aznil kat AF... kira ok jer lah.. taknak komen lebih2 kat dia...

aku nak start on students nih... hehehehehe... gelak awal2 sebab nak bagi mood ceria nih... terpaksa bagi.... Making A Wish

Mama Rina - ok ler.. lagi pun minggu ni pilihan lagu pun memang Ramli MS bagi lagu carik makan... so dia nyanyi style dia ler... kena ngan sora dia... ok ler for her age kan... dah memang keja dia pun nyanyi nih... Famous 1

Alif - Aiyoo..... aku ingat cam nak jer tekan butang forward kat TV tu tapi takleh sebab ni siaran langsung... nyanyi lagu best tapi mak aii.... dah ler tempo lagu di lembabkan [agaknyer dia takleh nak ikut tempo asal tu..].... bak kata Enon, ngantuk sehh... budak nih tak pandai nak bagi feel.. memang cam hafal lirik jerk... ker nervous... aaahhhh... Shoot Me

Lufya - mmm.. ok jerk.. takde yang anything special.. kira cam orang tengok & that's it...

Naim - Errrkkk... apa budak nih wat?? forget it lah.. kalu Hattan jadi pengkritik ingat ada yang kena baling nih... dia sah2 tak masuk list aku dari awal lagi... hehehe Thumbs Down

Ika - aku nak ikut kata Hattan tahun lepas ler... 'kondominium' banyak ler... tak menarik perhatian aku gak.. mendatar jerkkk....

Dah masuk time Toi nih dah naik sikit mood konsert... dah tak baper lembab dah perjalanan show...

Toi - sebabkan lagu yang dia nyanyi memang konsep sempoi, cara dia dia nyanyi memang kena ngan lagu nih.. heheh.. sempoi & bersahaja.. not bad ler.. kena ngan tone dia... kira ok ler dari 4 students sebelum nih... menghiburkan...

Nadia - Finally, baru aku rasa cam aku tgk konsert... paling menghiburkan setakat nih.. budak nih ada talent... ada bakat ler.. menarik... Female Entertainer 10

Riz - mmm... aku agak tak suka sangat karakter dia.. taktau naper.. ada ler tertengok skit2 diari kan.. al maklum ler, siang tadi astro ria siap wat marathon diari AF dari 1st sampai ler semalam nyer.... cam ala2 poyo skit mamat nih.. tapi sora best... dia nyanyi lagu boipren aku ngan baik... sedap ler cara dia bawak lagu nih ngan gaya dia sendiri... hope dia try to change attitude yang tak baper elok sangat tuh...

Yana - mmm... listened & forgettable...

Nubhan - muka dia nih muka budak ler.. sora ok.. agak nyer sebab kena gak ngan lagu Letto tuh.. memang lagu cari makan ler... ok jer...

Stacy - sora budak nih serak2 basah... best gak ler.. ada potensi gak.. menarik... boleh masuk list... hehehe

Faisal - err... dia nih aku tau budak nasyid kumpulan Far East.. tone dia memang nasyid abis ler... tapi ada sakit gak telinga nih.... tak masuk list aku gak...

Saida - Performance dia ok jer.. sora best tapi cam lari tempo skit memula start lagu tuh... body dia lawa ler untuk orang yang dah ada 4 anak... tapi muka nervous tuh... sian dia, orang duk kait dia ngan adik dia... pemalu sangat dia nih kot...

Stanly - sora dia ni memang kena sangat ngan lagu Josh Groban nih... aku suka lagu nih... sora dia tak rosak kan lagu nih.. ada ler skit2 lari tapi one of d best show.. boleh gak masuk list... sora besar tuh.... dah ler muka iras2 x-classmate aku kat matrix dulu... Opera


overall, konsert pertama ni tak capai piawaian ler... naper music ala2 lain macam erk bunyi dia? lepas sejam konsert baru menarik sikit... agaknyer dorang nervous sangat kot.. 1st time kan... ada ler skit2 stage fright tuh... tapi aku dah ada dalam kepala sapa yang patut disingkirkan ler.. too bad, aku taknak AFUNDI... mintak maaf, aku taknak abiskan bil aku nak kayakan Astro... cukup ler aku bayar bil Astro jerk... hehehe... tengok & komen.. tu jer lah... nasib ler kan... hehehehehehehe..... satu jerk yang best minggu ni, iklan kurang tuh.. agaknyer taknak over run kot... nasib ler aku ni sedar diri, tau kalu aku nyanyi mesti kuar darah telinga orang ramai, tak baik ler kan nak seksa telinga orang... hehehe.. nasib gak ler aku nih ada lagi 'penyakit lantai' a.k.a stage fright Nervous .... kalu tak, lama dah aku wat album, takyah nak join2 reality shows nih.. mesti laku nyer lah... kakakaka... berangan la plak... dat's d last thing on will ever happen... skang album gambar jerk aku banyak.... hehehehe....
.

2 Buzz In !:

.cheq. said...

dah mcm pengkritik tetap plak ko ni.. ala, mmg aku malas nengok.. own lagilah.. kalo bole dia nak bukak channel lain, siap kalo bleh delete channel 104 tu aku rasa mmg dia dah delete & trash dah.. huhu

WaNz said...

hahaha... aku bosan sebenarnya masa tgk tuh.. bila dah online, tetiba rasa cam nak luahkan apa yang aku rasa... maka terhasil ler posting nih.. hahahaha....