Thursday, February 28, 2008

Election.. election...



Perrgghhh... musim pilihanraya dah kembali.. last dulu tahun 2004... naper Pak Lah taknak tunggu cukup 5 tahun erk untuk wat election nih?? mmm... I wonder why? hehehehe... Honestly, aku memang tak minat langsung ngan hal2 politik nih... memang tak khatam ler bab2 nih.. jangan ler tanya soklan2 yang rasa nyer takkan dapat jawapan yang bernas dari aku... yang aku tau skang ni lah masa nyer untuk sumer calon2 baik parti kerajaan or pembangkang berjanji itu ini... masa ni sumer boleh ler... hehehehe... even jalan dari opis aku nak ke jalan besar pun dah berturap cantik... dah takde lubang sana sini wa cakap lu... hehehe....

aku tengok skang seluruh KL dah macam tong sampah pun yer gak... [aku tengok area KL jer lah, negeri lain aku tak pegi...] kiri kanan atas bawah penuh ngan bendera, poster, bunting, banner, sticker & segala macam yang sewaktu ngan nyer ler.... ada bulan, ada roket, ada mata, dacing etc.. macam pesta pun yer gak... tetiba jer tengah2 jalan dah macam ada langsir & tirai... hehehehe.. tapi ada gak bahaya nyer especially yang dorang gantung or pacak kat tepi jalanraya tuh.. semalam on d way aku nak balik umah, sikit lagi nak langgar bendera yang dorang pacakkan kat tengah2 divider highway MRR2 tuh.. tiang bendera tu dah senget & dah macam tergantung kat lane paling kanan tuh.. aku ingat kalu motor langgar mau gak penunggang tu tertinggal kat jalan tuh, motor jalan dulu... yang tergantung dari jejantas pun ada gak... ish ish ish... ada gak yang eksiden sebab perang poster & bendera nih kang... mintak jauh ler...

agak2 ler kan, pas abis hari mengundi nanti, baper lama dorang amik masa nak turunkan & buang balik sumer2 yang dah terlekat, tergantung, terpacak tu erk? ker PBT gak yang kena wat overtime kutip sumer tuh? hehehe... sian... upah memasang tinggi, aku taktau ler ada ker tak upah nak tanggalkan...

apa2 pun, nanti hari mengundi takde ler yang nak bergaduh sesama sendiri... kot2 hari tu sumer yang nak wat demonstrasi ker... mau jem gak jalanraya nanti... untuk semua yang layak & boleh mengundi, Selamat Mengundi.. Election Day Undi ler ngan bijak although we already know who will win overall... hehehehe.... pada calon yang menang tu, jangan ler lagi 4-5 tahun baru nampak muka kat kawasan memasing kan... Big Smile

sapa kata parti2 politik kat Mesia ni gaduh? mana ada, dorang bleh share satu tempat nak gantung bendera memasing.. hehehehe


errr... camner & bila masa plak dorang panjat signage jalanraya nih nak gantung bendera parti erk? tinggi tuh!!


Design terbaru public phone booth... hehehe... sambil bergayut tu bleh pandang muka Datuk Seri Khir Toyo yang tegang akibat makan tempe tuh.. ha ha ha...
.

1 Buzz In !:

enonz said...

khir toyo:

saya suka makan tempe.
hari2 saya makan tempe.
kdg2 tempe makan saya.

LOL.


anita swak:

saya suka minum air suam.
hari2 saya minum air suam.
kdg2 air suam minum saya.

LOL.

end result: sbb itu la kulit saya cantik.


DO WE HAVE ANY WORDS FOR THE BONGOKS STATEMENT HERE??

aku nak migrate le cenggini. hehehehehehehe