Friday, February 15, 2008

Ada jugak rupanya...

Baru last week aku post pasal tahun ni punyer CNY best sebab takde orang main mercun yang besar & kuat iteww... ingatkan memang takde ler... Rupa-rupa nyer aku tertipu... aku tertipu sangat2.... dari pagi semalam aku kuar keja, aku dah tengok dekat 5 buah keta + motor duk bawak tebu yang panjang2 tuh.. complete ngan daun2 skalik... dalam kepala dah terpikir mesti ada apa2 malam nih... lantak ler kan.. masing2 nyer sambutan.... tak silap aku malam nih orang Hokkien nyer tahun baru.. rasanyer ler... so sumer nyer berjalan ngan lancar sepanjang hari...

yang start aku nak naik darah bila dah dekat2 kul 12 malam.... tengah duk layan Scrabulous, TOOOMM!! Electric Terkejut giler aku, ada heart attack memang gone lerr... dah start bunyi mercun.. bukan anak2 nyer mercun, ni yang besar kaler merah tuh .. yang original nyer kalu musim CNY nih.. kuat giler bunyik.. dekat 3 minit benda tu meletup-letup.... selang sebuah umah plak tu yang bakar nih... eeeee... mana dorang dapat seludup nih? kata dah kena banned oleh kerajaan... 10 tahun dulu tiap2 tahun dorang bakar.. pas kena haram, takat bakar yang kecik2 jerk.. tapi tahun ni kembali plak yang size giant nih... tu belum kira asap yang masuk bilik aku lagik.... Perturbed aduuii lah.. memang malam tadi menguji kesabaran aku ngan mulut aku untuk terus mengeluarkan kata2 yang tak best nak dengar... "#%&$?!#?! "..........

ok ler.. pas 3 minit & asap tebal, stop dah bunyi tuh... berdengung jerk telinga aku nih... nama jer Balai Polis belakang umah tapi hampeh... sakit ati punyer pasal nih... hehehe... ingat kan dah setel ler sumer2 tuh, rupanya ada lagi.. Dynamite kali ni umah belah kanan aku lak... bunyi dia kurang sikit jer dari yang awal tadi tapi bakar 3-4 kali antara kul 12 tengah malam sampai kul 2.30 pagi.. hilang akal ker apa jiran2 aku nih?? sedar ker tak sedar esok keja?? eeeee...... Pissed
.

0 Buzz In !: