Thursday, July 29, 2010

Aku Terkedu Jap...

Benda ni colleague aku yang share... Nak start kot mana erk? mmmmm.... Ok la, aku start dari sini lah kan, takkan nak start dari bawah plak.... hahahaha

Nak dijadikan citer la, pada satu purnama, mmbr aku ni gi la beli buku2 bacaan untuk anak dia.. biasa lah, nak terapkan konsep mari membaca kt bebudak kan... dia pun dengan kondifen nyer beli buku2 kat satu kedai ni sebab murah tu.. RM1 untuk sebuah buku.... takde lah dia nak belek2 sebab cam standard ler buku budak2 kan... isi kandungan sure lebih kurang sama jerk.... buku ABC jer kot....

Yang wat dia cam terkedu kejap bila anak dia dah belek2 buku tu, baca la budak tu A utk ayam, B utk Bahu, C utk cacat ...... Cacat? motif guna yang ni? punya byk perkataan lain yg start ngan huruf C, cacat yg dorang pilih... konon nak lain dari yang lain kot.... sabar, tu bukan yang klimaks nyer masalah.... ada lagi hebat dari 'Cacat' ni.... sabar yer.... sabar... sabar... budak2 membaca memang slow skit... hahahahaha


Sampai ler huruf terakhir dalam buku tuh.... huruf Z... biasa nyer kalu huruf Z ni mesti kita dah terbayang Z utk Zebra, utk Zoo ker... Zirafah ker... kan? Tapi pengarang buku ni sangat la kreatif & 'bijaksana' idea nyer.... Cuba la korang teka Z dalam buku ni untk apa? Teka laaaaaaa.......

Kuang Kuang Kuang..... nak tau apa? sila rujuk pada gambar di bawah.....


Z untuk ....... wakakakaka!!

Boleeehhh??????? Lu pikir la sendiri.................... Aku terbayang2 klu cikgu kat sekolah tadika duk ajar students dia guna buku nih... "Murid2, Z untuk apa?" "Z UNTUK ZAKAR, CIKGU!!!!!" wakakakaka.... dah satu keja lak bebudak ni nak explore zakar kengkawan laki kang.... hehehehehehehehe

1 Buzz In !:

enonz said...

gila ganas. apa punya bangang la bg contoh tuh...
leh report tu wei. g report!kot2 dpt duit ke..haha