Tuesday, November 06, 2007

Koleksi Coca-Cola...

Aku duk belek2 bilik bawah kat umah aku tadi... terpandang ler kat satu sudut dalam almari dalam bilik tuh... aku pun dah terlupa pasal koleksi aku nih.. ish.. ish.. dah lama aku tak belek benda-benda nih... aku pun dah tak ingat apa yang aku dah ada.. mana yang aku takde... ker aku yang dah lama tak masuk bilik nih?? mmmm.... [musykil gak aku...padahal ari2 lalu depan bilik nih tiap kali nak masuk dapur...]

Ni lah salah satu daripada koleksi yang aku ada ... kalu zaman kecik2 dulu konon2 minat kumpul stamp , tapi kejap jerk.. masuk jer darjah 5 aku dah tinggal sumer tuh... takat tu jerk lah koleksi stamp aku yang tak seberapa.... hehehee.... so skang aku kumpul ni laks...

tapi koleksi produk Coca-Cola aku ni bukan ler banyak mana pun since aku pun bukan ler extreme & fanatic collector.... saja suka2 jerk.. mana yang aku rasa menarik bentuk dia, yang aku rasa cam jarang jumpa, aku beli jer lah.. yang mahal terlampau aku tak beli ler... hehehe... ni aktiviti suka2 jerk... tapi ada satu tin Coke yang ada lam koleksi aku nih, kecik jerk tin dia.. Auntie aku yang duk kat Canada bagi, aku ingat ada lah dalam 16 tahun dulu.. lama tuh.. ntah apa ler rasa air kat dalam tuh kalu aku bukak.. heheheh

yang wat kan aku tetiba nak gi belek2 barang2 dalam bilik tuh sebab aku baru balik dari Lot 10.. g cari barang skit.. masa kat supermarket Isetan tuh, nampak ler macam2 jenis botol & tin Coke nih.. yang dari Jepun & Cina... ada yang dari Australia gak... macam nak beli sebab aku memang tak penah tgk sumer tuh.. tapi harga agak terlampau okay, so aku pikir takyah ler.. nanti2 lah.. bila duit dah terlebih hujung bulan nanti, kalu ada lagi beli lah... kan?

tapi kalu ada sesapa yang macam bermurah hati nak bagi ker, aku amik jerk.. tak baik tolak rezeki kan... hehehehe...

2 Buzz In !:

enonz said...

ko nih..kat tepi2 jln org kutip tin kosong tu berlambak2 tin coke nih..awat ko tak kasik tau ko suka collect nih? bleh aku tolong kenen2 ngan keling jual tin tuh...hahahhahaha

WaNz said...

yg ni sumer aku beli mahal2...[kira mahal ler sebab yg kat kedai untuk minum tu takat singgit lebih jerk, yg ni lebih dari tuhh], ko nak suh aku kutip yg tep jalan tuh jerk? aiyak... tp ok gak, aku boleh jual kat besi buruk.. hehehehe